Slavni feldmaršal u austrougarskoj vojsci bio je KRAJIŠKI SRBIN, zbog čega je odbačen od svih i umro u krajnjoj bedi
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Slavni feldmaršal u austrougarskoj vojsci bio je KRAJIŠKI SRBIN, zbog čega je odbačen od svih i umro u krajnjoj bedi
Hitler ulazi u Sloveniju i odma Lukiću u prolazu kači čin generala nove vojske u zamjenu za vračanje HPCRayMabus wrote:Pa zašto misliš da je odma postao general NDH nego radi togadzango wrote:Trebao je neko da ga pušta? Jesi ti normalan.RayMabus wrote:Papila maca jezik sad kad si otkrio tko je pustio Hitlera u Jugoslaviju
Hrvat pravoslavne vjere kojemu ste vi ukinili HPC i išli ga pretvoriti u Srbina
Po zaslugama
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Slavni feldmaršal u austrougarskoj vojsci bio je KRAJIŠKI SRBIN, zbog čega je odbačen od svih i umro u krajnjoj bedi
Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:Znam da je Lužički Srbin. I pored toga je mnogo pre Srbin nego ovaj Borojevićjastreb wrote:Pavle Jurišić Šturm je Lužički Srbin. Dakle više sa Srbima ima veze general Đuro Horvatović,Hrvat iz Slavonije,nego Šturm.dzango wrote:Borojević je Austrougar i njihovoj vojsci je služio. Isto kao što je Pavle Jurišić Srbin.RayMabus wrote:
Pa zato šta SPC hoće da su to sve Srbi ali na Borijeviću su se samopojebali jer tvrde da su mu roditelji Srbi a on rođen polovinom 19 stoljeća a u prvoj polovici 19 stoljeća pravoslavci na području turske Hrvatske i graničnih područja oko iste u Hrvatskoj praktički ni neznaju šta je to SRBIJA
Borojević je druga priča, lik je Srbiju i Srbe jedino gledao preko nišana , nikavke druge veze sa njima nema(osim što djele vjeru pa ga zbog toga proglasilo srbinom)
Taj Lukić je zapovjednik Sarajeva dok istočno crna legija nabija SPC na kolacdzango wrote:Koje zasluge? Za predaju?RayMabus wrote:Pa zašto misliš da je odma postao general NDH nego radi togadzango wrote:Trebao je neko da ga pušta? Jesi ti normalan.RayMabus wrote:Papila maca jezik sad kad si otkrio tko je pustio Hitlera u Jugoslaviju
Po zaslugama
Nauči se tko je taj
2014-04-11
nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:Znam da je Lužički Srbin. I pored toga je mnogo pre Srbin nego ovaj Borojevićjastreb wrote:Pavle Jurišić Šturm je Lužički Srbin. Dakle više sa Srbima ima veze general Đuro Horvatović,Hrvat iz Slavonije,nego Šturm.dzango wrote:
Borojević je Austrougar i njihovoj vojsci je služio. Isto kao što je Pavle Jurišić Srbin.
Borojević je druga priča, lik je Srbiju i Srbe jedino gledao preko nišana , nikavke druge veze sa njima nema(osim što djele vjeru pa ga zbog toga proglasilo srbinom)
Guest- Guest
Poturica uvek bio gori od Turčina. Uvek bilo.RayMabus wrote:Taj Lukić je zapovjednik Sarajeva dok istočno crna legija nabija SPC na kolacdzango wrote:Koje zasluge? Za predaju?RayMabus wrote:Pa zašto misliš da je odma postao general NDH nego radi togadzango wrote:Trebao je neko da ga pušta? Jesi ti normalan.RayMabus wrote:Papila maca jezik sad kad si otkrio tko je pustio Hitlera u Jugoslaviju
Po zaslugama
Nauči se tko je taj
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
A zašto Hrvat? Čovek je bio Austrougar po opredeljenju i njihovu vojsku je služio. Nikakve veze nema sa Hrvatima.Pinochet wrote:nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:Znam da je Lužički Srbin. I pored toga je mnogo pre Srbin nego ovaj Borojevićjastreb wrote:
Pavle Jurišić Šturm je Lužički Srbin. Dakle više sa Srbima ima veze general Đuro Horvatović,Hrvat iz Slavonije,nego Šturm.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Nije radio zločinedzango wrote:Poturica uvek bio gori od Turčina. Uvek bilo.RayMabus wrote:Taj Lukić je zapovjednik Sarajeva dok istočno crna legija nabija SPC na kolacdzango wrote:Koje zasluge? Za predaju?RayMabus wrote:Pa zašto misliš da je odma postao general NDH nego radi togadzango wrote:
Trebao je neko da ga pušta? Jesi ti normalan.
Po zaslugama
Nauči se tko je taj
Samo skuži koliko je visoko bio pozicioniran
2014-04-11
Ajde se smiri ti malo da te ja ne smirim!Pinochet wrote:nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:Znam da je Lužički Srbin. I pored toga je mnogo pre Srbin nego ovaj Borojevićjastreb wrote:
Pavle Jurišić Šturm je Lužički Srbin. Dakle više sa Srbima ima veze general Đuro Horvatović,Hrvat iz Slavonije,nego Šturm.
Nemoj da mi divljas ovde.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
A Lukićdzango wrote:A zašto Hrvat? Čovek je bio Austrougar po opredeljenju i njihovu vojsku je služio. Nikakve veze nema sa Hrvatima.Pinochet wrote:nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:
Znam da je Lužički Srbin. I pored toga je mnogo pre Srbin nego ovaj Borojević
On je služio vojsku kraljevine Jugoslavije
E moj Đango koštati će vas ovi zapadnog dijela RS jer tamo gdje su se katolici zaustavili ovi neće
2014-04-11
dzango wrote:A zašto Hrvat? Čovek je bio Austrougar po opredeljenju i njihovu vojsku je služio. Nikakve veze nema sa Hrvatima.Pinochet wrote:nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:
nije, nego je bio Hrvat.
u Austro Ugarskoj vojsci je postojala čak i Hrvatska vojska, gdje se pričao Hrvatski, službeni Hrvatski, a bila je dio AU vojske. Hrvati su velikom većinom se ratovali na zapadnoj fronti protiv talijana, te dio na istočnoj fronti protiv rusa(tu je tito zarobljen ) -doslovno slično kao NATO da izbije rat, recimo
njega su švabe /austrijanci u vrhovnoj komandi zvali "tvrdoglavi Hrvat". itd. AU je bila multikulturalna zemlja, nećeš vjerovati, čak i hrpa srba je bila mobilizirana(pravih srba, iz vojvodine i bosne ne ovih RH pravoslavaca) i borila se za AU.
Last edited by Pinochet on Sun 1 Apr - 17:02; edited 1 time in total
Guest- Guest
smatrao se Hrvatom.dzango wrote:A zašto Hrvat? Čovek je bio Austrougar po opredeljenju i njihovu vojsku je služio. Nikakve veze nema sa Hrvatima.Pinochet wrote:nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjeredzango wrote:
Zato.;-)
Odredbe Narodnog vijeća o željeznicama za koje sam saznao tijekom noći u najkraćem će vremenu vojsku učiniti bespomoćnom zbog nedostatka hrane i posljedice će biti katastrofalne za južnoslavenska područja jer će horde nedisciplinirane vojske i Talijana, koji se ne mogu u ovom trenutku zaustaviti, nahrupiti preko Kranjske i Hrvatske i zato Vas molim ne kao general, ne kao posljednji sin zemlje već kao domoljub koji svoju domovinu voli isto tako kao i svaki drugi Hrvat i apeliram na domoljublje NV da se ukinu ove odredbe koje bio pretvorile vojsku u horde koje bi uništile posljednje tekovine. Neka željeznički promet bude slobodan.”
(brzojav Svetozara Borojevića Narodnom vijeću SHS, 1. studeni 1918.[9])
2014-04-12
Pokusaj etiketiranja Srba u Hrvate.
Zna se ko je Srbin a ko Hrvat.
Ako neko sluzi nekome i radi protiv svoje nacije, nema sa istom sta da trazi.
Srbi u Hrvatskoj su Hrvati a do juce tvrdili da su tu dovedeni da stite granice i da nemaju tu sta da traze.
Jedan dan jedno, drugi.
Zna se ko je Srbin a ko Hrvat.
Ako neko sluzi nekome i radi protiv svoje nacije, nema sa istom sta da trazi.
Srbi u Hrvatskoj su Hrvati a do juce tvrdili da su tu dovedeni da stite granice i da nemaju tu sta da traze.
Jedan dan jedno, drugi.
2014-08-25
Masa Srba su za vreme AustroUgarske bili deo te vojske i ubijali po Srbiji.
Zato sada kada se busaju u prsa kao najveci Srbi, neki iz Srbije ih podsete da su za vreme AU ubijali po Srbiji.
Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
Zato sada kada se busaju u prsa kao najveci Srbi, neki iz Srbije ih podsete da su za vreme AU ubijali po Srbiji.
2014-08-25
Lukici su Srbi a sada sto je neko izrod i danas sluzi vojsku kod Tacija, bilo i bice.RayMabus wrote:A Lukićdzango wrote:A zašto Hrvat? Čovek je bio Austrougar po opredeljenju i njihovu vojsku je služio. Nikakve veze nema sa Hrvatima.Pinochet wrote:nije niti porijeklom, - on je bio pravoslavac, što je dovoljno da ga današnji povjesničari proglase srbinom ili barem srpskim porijeklom. Hrvati pravoslavci su bila normalna kategorija u ono vrijeme, kao što su nekada se većina bosanskih muslimana izjašnjavali hrvatima(a dio srbima, a samo manjina imala neki drugi indetitet).dzango wrote:Borojević je Srbin samo poreklom. Inače nema ništa sa Srbima i Srbijom. Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.Pinochet wrote:
pa točno. Ako je lužički srbin onda je srbin. bez obzira što je protestantske vjere
On je služio vojsku kraljevine Jugoslavije
E moj Đango koštati će vas ovi zapadnog dijela RS jer tamo gdje su se katolici zaustavili ovi neće
Jadno mu pokoljenje, treba ih sve oznaciti.
2014-08-25
Samo se vi i dalje zanosite sa time da su se oni smatrali SrbimaSerbinho-3 wrote:Masa Srba su za vreme AustroUgarske bili deo te vojske i ubijali po Srbiji.
2014-04-11
Serbinho-3 wrote:Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
On se sam izjasnio Hrvatom.
Guest- Guest
Je i Tito,pa mu to ovdje ne priznajete.slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
iznad je c/p brzojava gdje se jasno izjasnjava.slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
Nema potrebe uvjeravat nekoga u nesto sto nije sposoban shvatit.
2014-04-12
jastreb wrote:Je i Tito,pa mu to ovdje ne priznajete.slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
Uglavnom Jugoslavenom. Neki puta čak i samo Zagorcem. Uglavnom su ga drugi smatrali Hrvatom po mjestu rođenja i navodnom ocu.
Guest- Guest
maggie13 wrote:iznad je c/p brzojava gdje se jasno izjasnjava.slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
Nema potrebe uvjeravat nekoga u nesto sto nije sposoban shvatit.
Stvarno nema potrebe, ali razina gluposti nekih ovdje je doslovce zastrašujuća.
Guest- Guest
Tito se izjašnjava Hrvatom cijelo vrijeme, tek kasnije politički Yugoslovenom, ali svjetska povjest ga pamti kao Hrvata, jer yugoslavenska nacija ne postoji višeslidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:Je i Tito,pa mu to ovdje ne priznajete.slidingdoorsoperator wrote:Serbinho-3 wrote:Ovo divljanje da je Svetozar Hrvat i Borojevic, vise je za psihijatra.
Uglavnom Jugoslavenom. Neki puta čak i samo Zagorcem. Uglavnom su ga drugi smatrali Hrvatom po mjestu rođenja i navodnom ocu.
Svjetska povjest Borojevića isto spominje kao Hrvata, kakav crni srbin, kako rekoh srbiju je on vidio samo preko nišana
Guest- Guest
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Umro Srbin koji je pretučen u Rijeci
» Zbog čega kasni isporuka ruskih borbenih aviona?
» Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999.
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Umro Srbin koji je pretučen u Rijeci
» Zbog čega kasni isporuka ruskih borbenih aviona?
» Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999.
Page 5 of 7