Slavni feldmaršal u austrougarskoj vojsci bio je KRAJIŠKI SRBIN, zbog čega je odbačen od svih i umro u krajnjoj bedi
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Slavni feldmaršal u austrougarskoj vojsci bio je KRAJIŠKI SRBIN, zbog čega je odbačen od svih i umro u krajnjoj bedi
jebiga mijenjaju se perspektive... 1910 godine u mjestu dodoši živjelo je oko 400 pravoslavaca od kojih nitko nije govorio srpski.... samo 11 godina kasnije pravoslavci su počeli govoriti srpski i s vremenom je iz tog mjesta nestalo onih stotinjak hrvata i 20 tak njemaca, čeha i židova... ista je stvar bila i sa jabukovcem i sa još nekoliko sličnih mjesta...Pinochet wrote:lik doslovno nije imao pojma šta je srbija. kao hrvatski vojnik je išao u bosnu gušiti srpsku pobunu protiv austrije, i kasnije se malo ratovao u srbiji protiv srba. lik je bio hrvat pravoslavac, kako rekoh većina hrvata pravoslavac, nije imala nikakve veze sa srbijom, osim te nesretne pravoslavne vjere zbog koje su u 20om stoljeću većina postali srbi.. ali u 19 i 18stu, svi su oni bili hrvati, jer sa srbijom nisu imali veze.. tako i bojna.. i nigdje on nikada nije za sebe ili svoju familiju rekao srbin, niti mu je to itko dovodio u pitanje.. u AU vojsci ga zvali "tvrdoglavim Hrvatom", povjest svijeta ga spominje kao vrhunskog Hrvatskog maršala AU vojske , eto zbog nesretne pravoslavne vjere, ispada da je srbin, iako je srbiu jedino vidio preko nišana..RayMabus wrote:Samo vi svojatate Borijevića i slične i onda ćete se samopojebat jer eto oni sami nisu Srbi ali jesu im roditelji
Roditelji istih na području turske Hrvatske i graničnih područja u Hrvatskoj sa istom nemaju pojma šta je to SRBIJA
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Re: Slavni feldmaršal u austrougarskoj vojsci bio je KRAJIŠKI SRBIN, zbog čega je odbačen od svih i umro u krajnjoj bedi
Popis stanovništva iz 1910. godine ističe brojku od 512 stanovnika sela Dodoši i to 259 muškaraca i 253 žene, a poznati su i detalji o vjeroispovjesti stanovnika, pa je tako bilo 133 katolika, 371 pravoslavnih, te 8 židova. Iz istog popisa, dakle za 1910. godinu proizlazi da su stanovnici sela Dodoši govorili većinom hrvatskim, njih čak 481, a poznavali su još i slovenski jezik (13), slovački (1), njemački (2), te češki (2). U selu je bilo 264 (79 muškaraca i 185 žena) nepismenih (koji nisu znali niti čitati, niti pisati), 159 (118 muškaraca i 41 žena) stanovnika je bilo potpuno pismeno (čita i piše).michaellcmacha wrote:jebiga mijenjaju se perspektive... 1910 godine u mjestu dodoši živjelo je oko 400 pravoslavaca od kojih nitko nije govorio srpski.... samo 11 godina kasnije pravoslavci su počeli govoriti srpski i s vremenom je iz tog mjesta nestalo onih stotinjak hrvata i 20 tak njemaca, čeha i židova... ista je stvar bila i sa jabukovcem i sa još nekoliko sličnih mjesta...Pinochet wrote:lik doslovno nije imao pojma šta je srbija. kao hrvatski vojnik je išao u bosnu gušiti srpsku pobunu protiv austrije, i kasnije se malo ratovao u srbiji protiv srba. lik je bio hrvat pravoslavac, kako rekoh većina hrvata pravoslavac, nije imala nikakve veze sa srbijom, osim te nesretne pravoslavne vjere zbog koje su u 20om stoljeću većina postali srbi.. ali u 19 i 18stu, svi su oni bili hrvati, jer sa srbijom nisu imali veze.. tako i bojna.. i nigdje on nikada nije za sebe ili svoju familiju rekao srbin, niti mu je to itko dovodio u pitanje.. u AU vojsci ga zvali "tvrdoglavim Hrvatom", povjest svijeta ga spominje kao vrhunskog Hrvatskog maršala AU vojske , eto zbog nesretne pravoslavne vjere, ispada da je srbin, iako je srbiu jedino vidio preko nišana..RayMabus wrote:Samo vi svojatate Borijevića i slične i onda ćete se samopojebat jer eto oni sami nisu Srbi ali jesu im roditelji
Roditelji istih na području turske Hrvatske i graničnih područja u Hrvatskoj sa istom nemaju pojma šta je to SRBIJA
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
2014-04-12
Pa zato šta SPC hoće da su to sve Srbi ali na Borijeviću su se samopojebali jer tvrde da su mu roditelji Srbi a on rođen polovinom 19 stoljeća a u prvoj polovici 19 stoljeća pravoslavci na području turske Hrvatske i graničnih područja oko iste u Hrvatskoj praktički ni neznaju šta je to SRBIJAdzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
dzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
Zato ste i prošli u travanjskom ratu 1941. tako kako ste prošli.
Guest- Guest
Borojević je Austrougar i njihovoj vojsci je služio. Isto kao što je Pavle Jurišić Srbin.RayMabus wrote:Pa zato šta SPC hoće da su to sve Srbi ali na Borijeviću su se samopojebali jer tvrde da su mu roditelji Srbi a on rođen polovinom 19 stoljeća a u prvoj polovici 19 stoljeća pravoslavci na području turske Hrvatske i graničnih područja oko iste u Hrvatskoj praktički ni neznaju šta je to SRBIJAdzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
Jašta. Lepo je Mišić govorio ali nije imao ko da sluša.slidingdoorsoperator wrote:dzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
dzango wrote:Jašta. Lepo je Mišić govorio ali nije imao ko da sluša.slidingdoorsoperator wrote:dzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
Kad nikada ne slušate što vam savjetuju pametni ljudi.
Guest- Guest
Šta je onda Mihailo Lukić general NDH koji je pustio Hitlera u Slovenijudzango wrote:Borojević je Austrougar i njihovoj vojsci je služio. Isto kao što je Pavle Jurišić Srbin.RayMabus wrote:Pa zato šta SPC hoće da su to sve Srbi ali na Borijeviću su se samopojebali jer tvrde da su mu roditelji Srbi a on rođen polovinom 19 stoljeća a u prvoj polovici 19 stoljeća pravoslavci na području turske Hrvatske i graničnih područja oko iste u Hrvatskoj praktički ni neznaju šta je to SRBIJAdzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
To vam je još jedan navodno pravoslavni Srbin jel te koji se izjašnjava kao HRVAT
2014-04-11
On im je izdao rod i porod a njime se sad krasejastreb wrote:A pogledajte malo. Mada ti to danas niti jedan Srbin Krajišnik neće reći,to je ipak napisao dr Gojko Nikoliš,general JNA i narodni heroj,rodom iz Sjeničaka na Kordunu.
Srbi Krajišnici su u 1.svj.ratu ne samo do kraja bili odani AU monarhiji,već su čak i po Srbiji činili teška sranja. Da bi se tek poslije propasti AU okrenuli Srbadiji.
Nije Borojević bio tu iznimka. Masu AU oficira i žandara činili su hrvatski Srbi,koji su toj državi bili često odaniji od mase Hrvata,Slovenaca,Čehoslovaka...
naravno da su Hr srbi radili kao i uvijek samo probleme Hrvatskoj i Hrvatima... zato nam je bolje neka se šire na Kosovo :-D
immortal-
2014-04-16
Srbin sigurno nije. Možda po poreklu ali politički sigurno ne. Nešto slično kao što je Ivo Andrić Srbin.RayMabus wrote:Šta je onda Mihailo Lukić general NDH koji je pustio Hitlera u Slovenijudzango wrote:Borojević je Austrougar i njihovoj vojsci je služio. Isto kao što je Pavle Jurišić Srbin.RayMabus wrote:Pa zato šta SPC hoće da su to sve Srbi ali na Borijeviću su se samopojebali jer tvrde da su mu roditelji Srbi a on rođen polovinom 19 stoljeća a u prvoj polovici 19 stoljeća pravoslavci na području turske Hrvatske i graničnih područja oko iste u Hrvatskoj praktički ni neznaju šta je to SRBIJAdzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
To vam je još jedan navodno pravoslavni Srbin jel te koji se izjašnjava kao HRVAT
A da nije možda to šta u kraljevini Jugoslaviji je mogla samo postojati srpska pravoslavna crkva pa ste i njega prisvojili a ovi prva prilika i Hitlera pustio u Sloveniju.dzango wrote:Srbin sigurno nije. Možda po poreklu ali politički sigurno ne. Nešto slično kao što je Ivo Andrić Srbin.RayMabus wrote:Šta je onda Mihailo Lukić general NDH koji je pustio Hitlera u Slovenijudzango wrote:Borojević je Austrougar i njihovoj vojsci je služio. Isto kao što je Pavle Jurišić Srbin.RayMabus wrote:Pa zato šta SPC hoće da su to sve Srbi ali na Borijeviću su se samopojebali jer tvrde da su mu roditelji Srbi a on rođen polovinom 19 stoljeća a u prvoj polovici 19 stoljeća pravoslavci na području turske Hrvatske i graničnih područja oko iste u Hrvatskoj praktički ni neznaju šta je to SRBIJAdzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
Hrvat general NDH
2014-04-11
a, daj, hitler je za tebe mala beba..navodno :-Ddzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
2014-04-12
Što bre? Nisam Hitler ako odbijem da primim oficire neprijateljske vojske u svoju vojsku. To se graniči sa zdravim razumom.maggie13 wrote:a, daj, hitler je za tebe mala beba..navodno :-Ddzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
2014-04-19
SPC od polovice 19 stoljeća vrši jaku propagandu da je pravoslavac=Srbin
Borojević je HRVAT
Mihailo Lukić je HRVAT
Uspostavom kraljevine nestaje crnogorska pravoslavna crkva a pravoslavna crkva u BiH i Hrvatskoj postaju samo ogranci SPC
Znači Lukić i da je htio tj roditelji mu morali su se upisivati kao Srbi jer su pravoslavni jer druga pravoslavna crkva nije smjela službeno ni postojati
A je vam ga lik zakuca
Pala Kraljevina Jugoslavija Hitler prošao kroz Sloveniju
Borojević je HRVAT
Mihailo Lukić je HRVAT
Uspostavom kraljevine nestaje crnogorska pravoslavna crkva a pravoslavna crkva u BiH i Hrvatskoj postaju samo ogranci SPC
Znači Lukić i da je htio tj roditelji mu morali su se upisivati kao Srbi jer su pravoslavni jer druga pravoslavna crkva nije smjela službeno ni postojati
A je vam ga lik zakuca
Pala Kraljevina Jugoslavija Hitler prošao kroz Sloveniju
2014-04-11
da, a jos i ustasa..cista blasfemija :-Pdzango wrote:Što bre? Nisam Hitler ako odbijem da primim oficire neprijateljske vojske u svoju vojsku. To se graniči sa zdravim razumom.maggie13 wrote:a, daj, hitler je za tebe mala beba..navodno :-Ddzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
2014-04-12
Majmune najveću izdaju vojske kraljevine Jugoslavije nisu izvršili Hrvati nego ti vaši navodni Srbi iz Hrvatske kojima ste nasilno uzeli hrvatsku pravoslavnu crkvudzango wrote:Što bre? Nisam Hitler ako odbijem da primim oficire neprijateljske vojske u svoju vojsku. To se graniči sa zdravim razumom.maggie13 wrote:a, daj, hitler je za tebe mala beba..navodno :-Ddzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-Ddzango wrote:Jebo vas Borojević. Bečko pašče. Koji će nam kurac Borojević pored Mišića, Putnika, Stepe... Ni ja ga ne bi primio u vojsku SHS.
2014-04-11
Ustaša, Šiptar, Balija, koja je razlika?maggie13 wrote:da, a jos i ustasa..cista blasfemija :-Pdzango wrote:Što bre? Nisam Hitler ako odbijem da primim oficire neprijateljske vojske u svoju vojsku. To se graniči sa zdravim razumom.maggie13 wrote:a, daj, hitler je za tebe mala beba..navodno :-Ddzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:
tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-D
2014-04-19
Majmun te napravio. Ko im je šta uzeo jebem te blesava?RayMabus wrote:Majmune najveću izdaju vojske kraljevine Jugoslavije nisu izvršili Hrvati nego ti vaši navodni Srbi iz Hrvatske kojima ste nasilno uzeli hrvatsku pravoslavnu crkvudzango wrote:Što bre? Nisam Hitler ako odbijem da primim oficire neprijateljske vojske u svoju vojsku. To se graniči sa zdravim razumom.maggie13 wrote:a, daj, hitler je za tebe mala beba..navodno :-Ddzango wrote:Ne treba nam ni za koji moj. Nije mi jasno koji su moj uopšte primali austrougarske oficire u novoosnovanu vojsku. Valjda zbog nekakvog pomirenja kao posle WW2. Ja bi to malo drugačije.maggie13 wrote:
tako je, dzani..sto ce vam ustasa :-D
2014-04-19
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Umro Srbin koji je pretučen u Rijeci
» Zbog čega kasni isporuka ruskih borbenih aviona?
» Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999.
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Umro Srbin koji je pretučen u Rijeci
» Zbog čega kasni isporuka ruskih borbenih aviona?
» Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999.
Page 3 of 7