Uskrs
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Uskrs
ma nemoj hvalit, nego nam se pohvali kako će ispasti :)metilda wrote:joj hvala...
cijelo vrijeme tražim kolače sa samim žumanjcima pa i krofne i nikako ih naći..
ovo je super, imat ću dva kolača... inače i moje krofne koje pravim traže cijela jaja...
hvala još jednom...
inače, recept je provjeren i uvijek uspije....
kažem, 'najteži' dio je to prženje, jer ne smije prenaglo..al ni presporo, jer će upijati ulje
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:ma nemoj hvalit, nego nam se pohvali kako će ispasti :)metilda wrote:joj hvala...
ovo je super, imat ću dva kolača... inače i moje krofne koje pravim traže cijela jaja...
hvala još jednom...
kažem, 'najteži' dio je to prženje, jer ne smije prenaglo..al ni presporo, jer će upijati ulje
nadam se da će dobro ispasti.. inače je zbilja problem ugoditi to sa zagrijanošću ulja.. nekad uspije nekad ne... džaba godine ... ako uspije slikam, ako ne uspije znate da suze lijem...
Guest- Guest
DANAS JE VASKRS: HRISTOS VASKRESE!
Tanjug | 08. april 2018. 00:07 | Komentara: 0Pravoslavni hrišćani u više od 60 zemalja sveta, uključujući Srbiju, slave danas Vaskrsenje Hristovo.
Guest- Guest
pizzon wrote:DANAS JE VASKRS: HRISTOS VASKRESE!
Tanjug | 08. april 2018. 00:07 | Komentara: 0
Pravoslavni hrišćani u više od 60 zemalja sveta, uključujući Srbiju, slave danas Vaskrsenje Hristovo.
sretan ti Uskrs! je li ova jaja tvoja draga oslikala? :)
Guest- Guest
metilda wrote:Noor wrote:ma nemoj hvalit, nego nam se pohvali kako će ispasti :)metilda wrote:joj hvala...
hvala još jednom...
nadam se da će dobro ispasti.. inače je zbilja problem ugoditi to sa zagrijanošću ulja.. nekad uspije nekad ne... džaba godine ... ako uspije slikam, ako ne uspije znate da suze lijem...
nisam pravila krofne... nikad nisam sigurna s tim dizanim tijestima.. našla recept za žutu kremu, poslagala je s petit beurre keksima i stavila šlag po vrhu.. izvrstan ljetni kolač..
Guest- Guest
e da, fino je to :)
ja obožavam obične starinske šnenokle
ja obožavam obične starinske šnenokle
čula sam za šnenokle? :) kako se prave? :)
a, evo, pronašla na googlu.. moja mama je to zvala paradižet :D
to je kolač mog djetinjstva. <3
Guest- Guest
e, tometilda wrote:čula sam za šnenokle? :) kako se prave? :)
da, nekad se to radilo jako često...nije zahtjevno nit trebaš kojekakve kerefeke, jaja, mlijeka i brašna ima uvijek
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Noor wrote:e, tometilda wrote:čula sam za šnenokle? :) kako se prave? :)
da, nekad se to radilo jako često...nije zahtjevno nit trebaš kojekakve kerefeke, jaja, mlijeka i brašna ima uvijek
tada i nije bilo nekih kerefeka s kolačima a ni kojekakvih ukrašavanja.. sjećam se bakinog slatkog kruha - tijesto od orahnjače i pekmez kao punjenje umjesto oraha.. orasi su bili rezervirani samo za Božić.. ali ovo s pekmezom pravila je skoro svake subote..
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Page 3 of 3