Uskrs
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Uskrs
super vam je sve ispalo. :) ja sam ove godine baš imala peh.. sirnice su se za promjenu prepekle a orahnjača ostala sirova u sredini... srećom mojim termitima to ništa ne smeta ali ja sam nezadovoljna...
Guest- Guest
radila sam tiramisu
nisam još načela, slika sutra, ako je dobro ispalo :)
nisam još načela, slika sutra, ako je dobro ispalo :)
Noor wrote:jako dobro...svi zadovoljnimetilda wrote:i je li dobro? :)
divota jedna.. rastu mi zazubice...
Guest- Guest
hvala curke :)
kod rezanja nož stavljam pod toplu vodu i s tako zagrijanim režem, pa rez bude oštar i čist
kod rezanja nož stavljam pod toplu vodu i s tako zagrijanim režem, pa rez bude oštar i čist
taj trik s nozem znam cak i ja :D
super tiramisuic, noor !
super tiramisuic, noor !
betty.boop-
2015-01-23
ja nisam bila ni vidjela
evo sad jesam, zagnjurila bi glavu u njega i tako ga jela :)
evo sad jesam, zagnjurila bi glavu u njega i tako ga jela :)
betty.boop-
2015-01-23
PhoebeBuffay wrote:A moj se neugledni kolacic nikome ne svidja :(
tvoj je kolač izuzetno teško napraviti.. jednom sam pokušala ali mi se ona čokoladna crta u sredini skroz uzmeckala.. tako da je tvoj ispao izvrsno..
Guest- Guest
imate li neki recept za kolače samo sa žumanjcima? sin mi je zaželio puslice koje sam napravila od ostatka bjelanjaka nakon sirnica i sad ne znam što sa žumanjcima...
Guest- Guest
šta mu fali? zašto bi bio neugledan? dok se nareže izgleda kako trebaPhoebeBuffay wrote:A moj se neugledni kolacic nikome ne svidja :(
kinder pingui je odličan, pogotovo ga klinci vole :))
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
krafnimetilda wrote:imate li neki recept za kolače samo sa žumanjcima? sin mi je zaželio puslice koje sam napravila od ostatka bjelanjaka nakon sirnica i sad ne znam što sa žumanjcima...
2017-10-06
Noor wrote:krafnimetilda wrote:imate li neki recept za kolače samo sa žumanjcima? sin mi je zaželio puslice koje sam napravila od ostatka bjelanjaka nakon sirnica i sad ne znam što sa žumanjcima...
kako? napiši mi recept, plizzz...
Guest- Guest
metilda wrote:Noor wrote:krafnimetilda wrote:imate li neki recept za kolače samo sa žumanjcima? sin mi je zaželio puslice koje sam napravila od ostatka bjelanjaka nakon sirnica i sad ne znam što sa žumanjcima...
kako? napiši mi recept, plizzz...
zanemari što mi je pobjeglo previše šećera u prahu
550g brašna (pola količine oštrog i pola količine glatkog),
jušna žlica suhog kvasca,
4 žumanjka,
30g šećera,
sok polovice limuna,
vanilija,
50ml ulja,
250ml mlijeka,
2 čepa ruma i
prstohvat soli.
Umijesiti i pustiti da se smjesa digne. Prebaciti tijesto na radnu površinu i od tijesta kidati komade od kojih se valjaju loptice među dlanovima. Dobivene loptice malo pritisnuti da se spljošte i ostaviti ih 15ak minuta da miruju i narastu. Zagrijati ulje i pržiti krafne u ulju.
meni osobno ljepše ispadnu (kao na slici) ako ne kidam komade tijesta pa valjam u loptice, nego kad na pobrašnjenoj površini razvaljam tijesto debljine 1-1,5 cm, odozgo pobrašnim malo...pa režem na krugove oblikom (modlom) za krafne ili šalicom i 15 min ostavim ih mirovati, pa pržim u ulju.
budi oprezna, vatra mora biti srednje jakosti, a ulje je dovoljno zagrijano kad u njega baciš čačkalicu i oko nje se počnu stvarati sitni mjehurići :)
krafnu staviš u ulje i kad je odozdo počela rumeniti okreneš....
pazi da ne ide prenaglo, jer unutra ostaju sirove
dobar tek
2017-10-06
hvala beticebetty.boop wrote:taj trik s nozem znam cak i ja :D
super tiramisuic, noor !
da, trik je odličan, toplina rastapa glazure i kreme, pa se odlično odvaja...a voda ispere ostatke na nožu, pa je svaki sljedeći rez savršeno čist :))
2017-10-06
joj hvala...
cijelo vrijeme tražim kolače sa samim žumanjcima pa i krofne i nikako ih naći..
ovo je super, imat ću dva kolača... inače i moje krofne koje pravim traže cijela jaja...
hvala još jednom...
ovo je super, imat ću dva kolača... inače i moje krofne koje pravim traže cijela jaja...
hvala još jednom...
Guest- Guest
ma nemoj hvalit, nego nam se pohvali kako će ispasti :)metilda wrote:joj hvala...
hvala još jednom...
inače, recept je provjeren i uvijek uspije....
kažem, 'najteži' dio je to prženje, jer ne smije prenaglo..al ni presporo, jer će upijati ulje
2017-10-06
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Page 2 of 3