Uskrs
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Uskrs
Što ćete spremati za Uskrs ove godine?
Radite li sirnice/pince?
I jel tko zna gdje sve ima kupit aroma ruže?
Čini se da ju je lokalna pekara prestala proizvodit i zamijenila aromom "Sirnica".
Radite li sirnice/pince?
I jel tko zna gdje sve ima kupit aroma ruže?
Čini se da ju je lokalna pekara prestala proizvodit i zamijenila aromom "Sirnica".
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Re: Uskrs
Uf bas sam neki dan o ovome razmisljala.
Nemam pojma.
Otvorena sam za sugestije...
Eee mramornI je decko htio!
Nemam pojma.
Otvorena sam za sugestije...
Eee mramornI je decko htio!
Guest- Guest
Ja mislim da ću ove godine onu finu, al jednostavnu i brzu sirnicu s jabukom, koja se diže 2 sata...
2014-04-14
pravim orahnjaču, tortu, kolače po želji i sirnice.. međutim, kako me starost jamlja zaboravila sam neki štos i zadnje dvije godine mi ostanu sirove u sredini.. pokušat ću i ove godine ali ću tijesto podijeliti na manje komade.. umjesto arome ruže koju više nigdje ne vidim stavljam aromu kruškovca...
Guest- Guest
Možda ti starost jamlja pećnicu, a ne tebe...
Meni u pećnici u ovom stanu sve uspije, u majke mi je znalo dosta stvari ispadat čudno ili polusirovo, a zapravo je neki grijač otišao...
Na koliko ih pečeš? Ja nastojim na ne više od 160, jer u protivnom budu izgorene izvana, sirove iznutra.
E i pola vremena možeš peći s folijom preko, ako ostaju sirove u sredini.
Ukratko, kad sam počela peći malo manje sirnice, pola vremena s folijom-pola bez i na cca 160 stupnjeva, skužila sam da ispadaju super.
Ali ne premale ipak, jer se onda osuše i budu bezveze.
Ti si daleko iskusnija domaćica, pa sad ispada da ti pametujem, al ovo meni uspijeva.
I ne mogu prežalit aromu ruže. Baš ću je danas i sutra potražit, pa javim ako nađem...
Meni u pećnici u ovom stanu sve uspije, u majke mi je znalo dosta stvari ispadat čudno ili polusirovo, a zapravo je neki grijač otišao...
Na koliko ih pečeš? Ja nastojim na ne više od 160, jer u protivnom budu izgorene izvana, sirove iznutra.
E i pola vremena možeš peći s folijom preko, ako ostaju sirove u sredini.
Ukratko, kad sam počela peći malo manje sirnice, pola vremena s folijom-pola bez i na cca 160 stupnjeva, skužila sam da ispadaju super.
Ali ne premale ipak, jer se onda osuše i budu bezveze.
Ti si daleko iskusnija domaćica, pa sad ispada da ti pametujem, al ovo meni uspijeva.
I ne mogu prežalit aromu ruže. Baš ću je danas i sutra potražit, pa javim ako nađem...
2014-04-14
http://www.slatkopedija.hr/pandoleti/
Joj i njih sam prošlih godina radila, baš volim pandulete. Ove godine ipak samo sirnice i to ove najjednostavnije, ne mogu dugo stajat na nogama.
Joj i njih sam prošlih godina radila, baš volim pandulete. Ove godine ipak samo sirnice i to ove najjednostavnije, ne mogu dugo stajat na nogama.
2014-04-14
Pronašli aromu ruže!
Proizvodi ih pekara Biškić, tako da ne znam prodaje li tko njihove proizvode kod vas sjevernije. Moguće da ih čak ima u Konzuma...
Proizvodi ih pekara Biškić, tako da ne znam prodaje li tko njihove proizvode kod vas sjevernije. Moguće da ih čak ima u Konzuma...
2014-04-14
medication wrote:Pronašli aromu ruže!
ja sam južnije
mogla bih pogledati u Konzuma...
a što se tiče sirnica lako je moguće da sam pogriješila u temperaturi pečenja jer ih stavljam u zagrijanu pećnicu na 180
čim ne piše u receptu to je moja uobičajena temperatura pečenja kolača
moja je baka pekla mandulete, a manduleti se zovu po mendulama - bajamima.. ovdje kod nas na jugu...
Guest- Guest
Ja sam isto bila uvjerena da je negdje sjevernije dosta od mene...
U subotu vjerojatno.
U subotu vjerojatno.
2014-04-14
ima nešto u tim blagdanima. nađe se ekipa, klopa. starog ću nafukat da napravimo sarmu i štrudlu za kasnije.
2014-12-30
PhoebeBuffay wrote:Kada cete krenuti peci uskrsnje kolace?
Metilda ja sam mislila da si ti slavonka
iz Metkovića sam.. :)
napisala sam negdje da smo se muž i ja sasvim opredijelili za dalmatinsku kuhinju, puno lešade i povrća na maslinovom ulju..
a kolače ću peći u petak i subotu, jedino muffine za zeta u ponedjeljak ujutro.. ja sam pažljiva punica
Guest- Guest
Evo, rezultat na kraju je 5 sirnica i kako nisam znala što s bjelanjcima, napravila kolač od bjelanjaka- u obliku kuglofa:
https://recipeci.com/kolac-od-bjelanjaka-kandiranim-vocem/20626/
Neobičan je, ali fin.
https://recipeci.com/kolac-od-bjelanjaka-kandiranim-vocem/20626/
Neobičan je, ali fin.
2014-04-14
Napravila sam zebrastI mramorni ali je dio decko pojeo, dio uzeo za marendu i jutros sam dala bratu da uuzme
Guest- Guest
super vam je sve ispalo. :) ja sam ove godine baš imala peh.. sirnice su se za promjenu prepekle a orahnjača ostala sirova u sredini... srećom mojim termitima to ništa ne smeta ali ja sam nezadovoljna...
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Page 1 of 3