ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"

Page 13 of 14 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14  Next

Go down

"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska" - Page 13 Empty Re: "Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"

Post by Guest 26/2/2018, 18:00

dzango wrote:
Ostali bi u granicama koje se nama svide i koje su etnički definisane i ne bi bilo ikakve Jugoslavije. Možda ni komunizma.

Da ste bili dovoljno vojno moćni bez svojih saveznika, ali niste. Morali ste platiti političku cijenu.

Guest
Guest

Back to top Go down

"Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska" - Page 13 Empty Re: "Da nije ratova Srbija bi bila Švajcarska"

Post by dzango 26/2/2018, 18:04

slidingdoorsoperator wrote:
dzango wrote:
Ostali bi u granicama koje se nama svide i koje su etnički definisane i ne bi bilo ikakve Jugoslavije. Možda ni komunizma.

Da ste bili dovoljno vojno moćni bez svojih saveznika, ali niste. Morali ste platiti političku cijenu.
Jesmo. Ali su se slušali pogrešni. Da je bilo po Nikoli Pašiću, zaokružili bi svoj nacionalni prostor u svojoj kraljevini sa svojom dinastijom. Bez nepotrebnog avanturizma.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by marcellus 26/2/2018, 18:09

marcellus wrote:

srba ionako uskoro neće biti dovoljno ni za održanje ovih granica koje imaju, kao ni nas uostalom

Pa mi nemamo većih problema sa susjedima niti nas tko od njih ozbiljnije može ugroziti. Osim Srba. A njih nema dovoljno da sačuvaju niti vlastite granice sa problemima koje imaju tako da je to sve za nas luk i voda.
Svakako ne očekujemo invaziju Slovenaca, muslimana, Crnogoraca pa čak niti potomaka Huna.

khm...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2018, 18:14

marcellus wrote:
marcellus wrote:

srba ionako uskoro neće biti dovoljno ni za održanje ovih granica koje imaju, kao ni nas uostalom

Pa mi nemamo većih problema sa susjedima niti nas tko od njih ozbiljnije može ugroziti. Osim Srba. A njih nema dovoljno da sačuvaju niti vlastite granice sa problemima koje imaju tako da je to sve za nas luk i voda.
Svakako ne očekujemo invaziju Slovenaca, muslimana, Crnogoraca pa čak niti potomaka Huna.

khm...

Oni iz BiH i okruženja nemaju snage, a oni izvan ne žele ostati kod nas. Tek pokoji primjerak. Ostali hrle u zemlje dembelije poput Njemačke i Švedske.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2018, 18:16

dzango wrote:
dzango wrote:

Jesmo. Ali su se slušali pogrešni. Da je bilo po Nikoli Pašiću, zaokružili bi svoj nacionalni prostor u svojoj kraljevini sa svojom dinastijom. Bez nepotrebnog avanturizma.

Ponovit ću, morali ste platiti političku cijenu za vojnu pomoć. Sami niste imali dovoljno snage. Da niste platiti tu cijenu i osnivanjem Jugoslavije spriječili širenje utjecaja SSSR-a i komunizma s jedne strane i nove Italije na istočnu obalu Jadrana s druge, što je od početka bio francuski plan, ne bi se pomaknuli pedalj od Solunskog fronta.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 26/2/2018, 19:12

dzango wrote:
dzango wrote:
dzango wrote:
Trebala je da bude kraljevina, što je i bila i što je i prirodno stanje. Ali ne Kraljevina SHS ili Jugoslavija već Kraljevina Srbija. To je jednostavno prirodno stanje.

Tako je. Vaši su problemi i započeli čim ste izašli izvan teritorijalnog okvira Kraljevine Srbije i tako ušli u neprirodno stanje.

Jašta. Sve zbog onih masona Karađorđevića. Trebalo je da slušaju Pašića.

Trebali ste ostati u svojim prirodnim i povijesnim granicama pa ne bi imali nikakvih problema sa susjednim narodima, a niti sa Srbima od preka.
Dabome, Vivovitica-Kavvovac-Kavvobag.

Noor
Noor

2017-10-06

Back to top Go down

Post by abraham 26/2/2018, 19:51

Da ne citam sve. Daklem Srbija nikada nije bila kao Svica niti ce biti. Veliki uspjeh ce biti ako se priblize i DNRH , ovakovoj kakova jest. Kila mozga je tamo daleko jos i jevtinija, breeeeee.Muhahahahahhaaa

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 26/2/2018, 19:52

dzango wrote:
dzango wrote:Trebala je da bude kraljevina, što je i bila i što je i prirodno stanje. Ali ne Kraljevina SHS ili Jugoslavija već Kraljevina Srbija. To je jednostavno prirodno stanje.
Tako je. Vaši su problemi i započeli čim ste izašli izvan teritorijalnog okvira Kraljevine Srbije i tako ušli u neprirodno stanje.
Jašta. Sve zbog onih masona Karađorđevića. Trebalo je da slušaju Pašića.
Trebali ste ostati u svojim prirodnim i povijesnim granicama pa ne bi imali nikakvih problema sa susjednim narodima, a niti sa Srbima od preka.
Austro - Ugarska je posijala Srbe po vojnoj krajini u Hrvatskoj. Trebali su Hrvati u Tugoslaviji masovno odlaziti u JNA, policiju i partiju, umjesto da su ko zadnje kretenčine pisali bezvezne bezvezarije po bezveznim emigrantskim novinama i bezvezno otimali avione pa bi sjebali Srbe na foru kliker u glavi jer Srbi se znaju svaka čast kurčiti, ali koliko god da smo mi Hrvati glupi, oni su ipak još malo gluplji. Rekao bi Gec: - Trebao sam, ali nisam!

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2018, 19:56

Oh_Femder wrote:
ali koliko god da smo mi Hrvati glupi, oni su ipak još malo gluplji. Rekao bi Gec: - Trebao sam, ali nisam!

To je ono što ja javno govorim od 1990. godine. Ako se mi Hrvati ne možemo pouzdati u svoju pamet, u srpsku glupost, mitomaniju pa i pravo ludilo uvijek bezrezervno možemo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 26/2/2018, 20:01

Oh_Femder wrote:
ali koliko god da smo mi Hrvati glupi, oni su ipak još malo gluplji. Rekao bi Gec: - Trebao sam, ali nisam!
To je ono što ja javno govorim od 1990. godine. Ako se mi Hrvati ne možemo pouzdati u svoju pamet, u srpsku glupost, mitomaniju pa i pravo ludilo uvijek bezrezervno možemo.
Razlika je minimalna, tako da se za one malo inteligentnije Hrvate koji su emigrirali nakon II sv. rata može reći samo jedno: izdajice. Da su ostali i malo upregnuli tu samo jednu gangliju koju imamo više od Srba, mogli bi se isti jebati sa svojim načertanijama i ostalim fanzatmagorijama.
Oh_Femder
Oh_Femder

2016-11-08

Back to top Go down

Post by dzango 27/2/2018, 07:18

dzango wrote:
dzango wrote:

Ponovit ću, morali ste platiti političku cijenu za vojnu pomoć. Sami niste imali dovoljno snage. Da niste platiti tu cijenu i osnivanjem Jugoslavije spriječili širenje utjecaja SSSR-a i komunizma s jedne strane i nove Italije na istočnu obalu Jadrana s druge, što je od početka bio francuski plan, ne bi se pomaknuli pedalj od Solunskog fronta.
Moglo se zaustaviti širenje komunizma i sa Kraljevinom Srbijom u prirodnim granicama. Italija i ostatak teritorija poput Slovenije i Zagorja, nisu problem Srbije. Njih su mogli da razdele na ravne časti.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by dzango 27/2/2018, 07:20

Oh_Femder wrote:
Oh_Femder wrote:
Razlika je minimalna, tako da se za one malo inteligentnije Hrvate koji su emigrirali nakon II sv. rata može reći samo jedno: izdajice. Da su ostali i malo upregnuli tu samo jednu gangliju koju imamo više od Srba, mogli bi se isti jebati sa svojim načertanijama i ostalim fanzatmagorijama.
MOgli su da ostanu da nisu bili ustaše. Inače bi ih skratili za glavu i opet ništa. Jebeš narod kojem su najpametniji i avangarda u stvari nenormalni zločinci.
dzango
dzango

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 27/2/2018, 08:03

Srbi opet kukumavče, svi krivi.........  Svi vas odjebavaju, a to teško pada na stomak.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dzango 27/2/2018, 08:06

Jok bre. Lepo sam napisao da smo sami krivi zbog vlastitih zabluda.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 27/2/2018, 08:08

dzango wrote:Jok bre. Lepo sam napisao da smo sami krivi zbog vlastitih zabluda.

Pa ne ti, ti si naš. a ne neka botčina.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stanojko 27/2/2018, 08:55

Prisvojiste Dzanga na pravdi Boga.... :) Nego da vidimo sta je veliki vojvoda Zivojin govorio na tu temu:

" Iz svega sto sam čuo i video ja sam duboko zažalio što smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš….. stvar je propala…..

Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.
Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih političkih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.
Granice će biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.
A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao časa, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.
Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati..."

E, moj vojvodo... :(

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 27/2/2018, 09:31

Stanojko wrote:Prisvojiste Dzanga na pravdi Boga.... :) Nego da vidimo sta je veliki vojvoda Zivojin govorio na tu temu:

" Iz svega sto sam čuo i video ja sam duboko zažalio što smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice… Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš….. stvar je propala…..

Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.
Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih političkih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.
Granice će biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.
A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao časa, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.
Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati..."

E, moj vojvodo... :(
Od čitave te ujdurme, najbolje mi je ono: Granice će biti gde ih mi povučemo!  :^0
Oh_Femder
Oh_Femder

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Stanojko 27/2/2018, 09:57

Bas tako... Napravimo deal sa zabarima i madjarima pa nek se oni jebu s vama. Licno, ponavljam, mislim da su vas djarme najbolje "hendovale"... :)

2014-05-05

Back to top Go down

Post by Eroo 27/2/2018, 10:00

dzango wrote:Jok bre. Lepo sam napisao da smo sami krivi zbog vlastitih zabluda.
Ako bi poživio još  100 godina isto bi napisao, samo tada najvjerojatnije  na ruskom... :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 27/2/2018, 10:03

Stanojko wrote:Bas tako... Napravimo deal sa zabarima i madjarima pa nek se oni jebu s vama. Licno, ponavljam, mislim da su vas djarme najbolje "hendovale"... :)
Jednom ćete valjda shvatiti da se samo od žandarmerije, opasača i vojničkih šinjela, nećete usrećiti. :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 27/2/2018, 10:07

Stanojko wrote:Bas tako... Napravimo deal sa zabarima i madjarima pa nek se oni jebu s vama. Licno, ponavljam, mislim da su vas djarme najbolje "hendovale"... :)
Od japanskih top menadžera po njihovim najjačim firmama niti jedan ne govori engleski, da im ne zagadi mentalni sklop. Ti bi pak s Rusima tikve sadio, a bez  anglizama ne znaš beknuti. Neće moći, ove noći. Al' dobro, samo ti radi račun bez krčmara, istorija te, bre, uči, da to uvek na dobro izađe ;P
Oh_Femder
Oh_Femder

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 14 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14  Next

Back to top

- Similar topics