strast
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: strast
Koju ce mi pm itko. Neki osvjezavajuci napitak, laganica i uzivaj. Drustvo bi mi samo smetalo. Drugo su feste.
abraham- Posts : 14669
2014-04-14
marcellus wrote:debotoijusto wrote:slušanje muzike solo u sobi je otužno
sto reci ?
da imam suprugu koja uglavnom dijeli moj muzički ukus, u dijelu klasike i baroka, na žalost ne i bossa nove...
Audiofil koji sjedi sam u sobi pred hrpom skupih igračaka i sluša dianu krall je tužan prizor, jebiga...
slušanje muzike jest i treba biti društveni događaj, kao i opijanje, inače je patetično
ukalupio si se , dodje to s godinama
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
marcellus wrote:jasambrend wrote:debotoijusto wrote:slušanje muzike solo u sobi je otužno
sto reci ?
Zapravo ne postoji intimniji doživljaj od toga, ali ajd...posebno ako su ti glazbeni afiniteti u raskoraku s 99% ljudi koje poznaješ...jednostavno ne podnosim glazbu koju većina voli slušati, a danas se razdor između tzv. mainstreama i dobre glazbe mjeri u svjetlosnim godinama...
onda si nađeš društvo koje voli istu muziku...
ili si kako je danas način nabiješ slušalice i slušaš nešto svoje, usput hodajući po ulici sa slušalicama jedeš nešto svoje po svom ukusu, nekad se sjedilo za stolom i dijelilo hranu, odlazilo u operu ili na zabavu i dijelilo muziku, danas smo postali divljaci od nekoć civiliziranih ljudi...
a osnovna osobina divljaka je ono što danas zovemo "individualizam".
Marc nismo u srednjoj...nikog u biti ne interesira nečiji glazbeni ukus, a rijetki ga i imaju isprofiliranog...zato je bolje ne maltretirati ni sebe ni okolinu time...svatko ima svoj ispušni ventil, a biti u čoporu samo zato da bi se bilo u čoporu mi i nije neka odlika civiliziranosti...
darth_vader-
2014-04-17
Patetično je sve što je na van!marcellus wrote:debotoijusto wrote:slušanje muzike solo u sobi je otužno
sto reci ?
da imam suprugu koja uglavnom dijeli moj muzički ukus, u dijelu klasike i baroka, na žalost ne i bossa nove...
Audiofil koji sjedi sam u sobi pred hrpom skupih igračaka i sluša dianu krall je tužan prizor, jebiga...
slušanje muzike jest i treba biti društveni događaj, kao i opijanje, inače je patetično
Glazba je viša kategorija od društvene pozadine.
Guest- Guest
ja nisam patetican, ne slusam apsolutno nikakovu muziku osim yubita a i to rjetkoca
Ajde ti nađi neko šire društvo u kojem ćeš moći mirno uživati u slušanju ovoga.
Soulsavers & Mark Lanegan: You Will Miss Me When I Burn
Gotovo pa mistično iskustvo.
Guest- Guest
ovo moze samo solo.
2014-04-14
Iskacem da ne ispadne glazbena tema.
2014-04-14
Da, bilo kako bilo ali zivot bez glazbe bi bio jako ruzno iskustvo. Definitvno vrlo vazan dio mog bitisanja.
2014-04-14
Kako netko jako pametan reče, glazba je pozadina za društvena događanja. Meni dovoljno...
Guest- Guest
Bez glazbe teško...kad bih vrtio vlastiti život unatrag imao bih čitav sountrack.
Volim koncerte ali često slušam glazbu i sam.
Na balkonu uz dobar pogled ubacim prigonu pozadinu da mi pojača doživljaj, ili kako već naiđe osjećaj koji dan.
Počeo sam i svirati gitaru dok nisam dobio drugo dijete sad nema vremena....Sjajna stvar kad sam sviraš to je nešto posve drugo opet.
Zadnje sam bio skinuo grandchaster medow od pink floyd :)
https://www.youtube.com/watch?v=vfZPNQPNw-U
Volim koncerte ali često slušam glazbu i sam.
Na balkonu uz dobar pogled ubacim prigonu pozadinu da mi pojača doživljaj, ili kako već naiđe osjećaj koji dan.
Počeo sam i svirati gitaru dok nisam dobio drugo dijete sad nema vremena....Sjajna stvar kad sam sviraš to je nešto posve drugo opet.
Zadnje sam bio skinuo grandchaster medow od pink floyd :)
https://www.youtube.com/watch?v=vfZPNQPNw-U
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
jasambrend wrote:marcellus wrote:jasambrend wrote:debotoijusto wrote:slušanje muzike solo u sobi je otužno
sto reci ?
Zapravo ne postoji intimniji doživljaj od toga, ali ajd...posebno ako su ti glazbeni afiniteti u raskoraku s 99% ljudi koje poznaješ...jednostavno ne podnosim glazbu koju većina voli slušati, a danas se razdor između tzv. mainstreama i dobre glazbe mjeri u svjetlosnim godinama...
ili si kako je danas način nabiješ slušalice i slušaš nešto svoje, usput hodajući po ulici sa slušalicama jedeš nešto svoje po svom ukusu, nekad se sjedilo za stolom i dijelilo hranu, odlazilo u operu ili na zabavu i dijelilo muziku, danas smo postali divljaci od nekoć civiliziranih ljudi...
Marc nismo u srednjoj...nikog u biti ne interesira nečiji glazbeni ukus, a rijetki ga i imaju isprofiliranog...zato je bolje ne maltretirati ni sebe ni okolinu time...svatko ima svoj ispušni ventil, a biti u čoporu samo zato da bi se bilo u čoporu mi i nije neka odlika civiliziranosti...
odlika civiliziranosti je upravo to, biti u čoporu, zajednici, i to u onoj zajednici koja ne dijelu nužno tvoj muzički i svaki drugi ukus
marcellus wrote:jasambrend wrote:marcellus wrote:jasambrend wrote:debotoijusto wrote:
sto reci ?
odlika civiliziranosti je upravo to, biti u čoporu, zajednici, i to u onoj zajednici koja ne dijelu nužno tvoj muzički i svaki drugi ukus
:D :D
2015-08-06
a poanta mog upisa je, ako muziku slušaš sam, onda si možeš nabit i jebene slušalice koje su višestruko jeftinije od dobrog hi fi sustava koji u pravilu nije jeftiniji od nekoliko tisuća eura, ili nekoliko desetaka tisuća ako govorimo o ozbiljnom sustavu.
marcellus wrote:a poanta mog upisa je, ako muziku slušaš sam, onda si možeš nabit i jebene slušalice koje su višestruko jeftinije od dobrog hi fi sustava koji u pravilu nije jeftiniji od nekoliko tisuća eura, ili nekoliko desetaka tisuća ako govorimo o ozbiljnom sustavu.
Sluške su zakon!
2015-08-06
Poanta tvog upisa je nisu čak niti slušalice, već društvena podloga.marcellus wrote:a poanta mog upisa je, ako muziku slušaš sam, onda si možeš nabit i jebene slušalice koje su višestruko jeftinije od dobrog hi fi sustava koji u pravilu nije jeftiniji od nekoliko tisuća eura, ili nekoliko desetaka tisuća ako govorimo o ozbiljnom sustavu.
Guest- Guest
epikur37 wrote:marcellus wrote:a poanta mog upisa je, ako muziku slušaš sam, onda si možeš nabit i jebene slušalice koje su višestruko jeftinije od dobrog hi fi sustava koji u pravilu nije jeftiniji od nekoliko tisuća eura, ili nekoliko desetaka tisuća ako govorimo o ozbiljnom sustavu.
Sluške su zakon!
U tom slučaju elektrostatske. Nema im premca po kvaliteti zvuka i doživljaju zvučne slike (jedine kod kojih u pravilu nema onog osjećaja da zvuk dolazi iz glave). Doduše, skupe ko' sam vrag, makar ima i onih sa relativno prihvatljivom cijenom (u rangu sa izvrsnim pa čak i vrhunskim dinamičkim slušalicama).
Guest- Guest
uživanje u toplini i zvuku ?? (tek navečer)mativka wrote:Željela sam reći kako i pucketanje drveta stvori umirujuću atmosferu gdje osoba je u stanju uživati u toplini i zvuku.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:A pucketanje!?
Uši odnosno mozak to jednostavno ignoriraju. Navikneš se. Naravno, dok se ne pređe neka prihvatljiva razina.
vinograd sam orezivala oko Nove godine, obrađivala vrt, presađujem ruže, spopalo me ribanje kamena (istraživanje )...
immortal-
2014-04-16
nije mi ni približno ugodno kao slušanje bez slušalica kad me zvuk okružuje sa svih strana ( nema osjećaja zaglušenosti)marcellus wrote:a poanta mog upisa je, ako muziku slušaš sam, onda si možeš nabit i jebene slušalice koje su višestruko jeftinije od dobrog hi fi sustava koji u pravilu nije jeftiniji od nekoliko tisuća eura, ili nekoliko desetaka tisuća ako govorimo o ozbiljnom sustavu.
immortal-
2014-04-16
Lijepo,mortal-joint wrote:uživanje u toplini i zvuku ?? (tek navečer)mativka wrote:Željela sam reći kako i pucketanje drveta stvori umirujuću atmosferu gdje osoba je u stanju uživati u toplini i zvuku.slidingdoorsoperator wrote:mativka wrote:A pucketanje!?
Uši odnosno mozak to jednostavno ignoriraju. Navikneš se. Naravno, dok se ne pređe neka prihvatljiva razina.
vinograd sam orezivala oko Nove godine, obrađivala vrt, presađujem ruže, spopalo me ribanje kamena (istraživanje )...
Doista lijep osjećaj u smiraj noći :)
Guest- Guest
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 4 of 6