Interslavenski jezik - slavenski esperanto?
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Interslavenski jezik - slavenski esperanto?
Balkan Europa i Amerika ti treba da ako sutra Hrvat ode živit u Kanadu da ne izgubi kontakt sa prapostojbinom ako tu nema puno Hrvata no ima dosta euroslavena
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kad rus dodje, onda prica ruski, a i svi iz tih eu zemalja (a polako i ovih drugih) mu isto odgovaraju ruski. Tako da boli njih djon za ovo meni se cini, oni pricaju ruski ili nauce lokalni slavenski ako cesto idu u neku specificnu zemlju. Ne vidim kako bi ovo njima trebalo, ali ajde...RayMabus wrote:Ovo nije jezik koji smeta ruskome jedino može Rusima olakšati komunikaciji jer mu je osnova SLAVENSKA
Bolje će ga razumit nego čisti HRVATSKI
Guest- Guest
Ako ode zivit u kanadu, onda i ostane u pravilu u kanadi, i nakon druge generacije vise ne znaju ni beknit hrvatski. Nasi ljudi se u pravilu jako brzo jezikovno i kulturoloski integriraju u zemlje u koje idu, i ako je to njihova volja, sretno im bilo....RayMabus wrote:Balkan Europa i Amerika ti treba da ako sutra Hrvat ode živit u Kanadu da ne izgubi kontakt sa prapostojbinom ako tu nema puno Hrvata no ima dosta euroslavena
Guest- Guest
Pa ako nisi skužio dao sam im tj nediram im Bjelorusiju Rusiju centralnu Aziju daleki istok Pacifik Aziju i AfrikuLeteca Pegla wrote:Kad rus dodje, onda prica ruski, a i svi iz tih eu zemalja (a polako i ovih drugih) mu isto odgovaraju ruski. Tako da boli njih djon za ovo meni se cini, oni pricaju ruski ili nauce lokalni slavenski ako cesto idu u neku specificnu zemlju. Ne vidim kako bi ovo njima trebalo, ali ajde...RayMabus wrote:Ovo nije jezik koji smeta ruskome jedino može Rusima olakšati komunikaciji jer mu je osnova SLAVENSKA
Bolje će ga razumit nego čisti HRVATSKI
Logično ruski zbog blizine bit će prisutan na Baltiku Balkanu i u Ukrajini
Podijela svijeta pola pola
2014-04-11
Ma ok to sve, samo kazem nemam pojma sta ce nam nasa polovina svijeta. A valjda nam treba, sta ja znam...RayMabus wrote:
Pa ako nisi skužio dao sam im tj nediram im Bjelorusiju Rusiju centralnu Aziju daleki istok Pacifik Aziju i Afriku
Logično ruski zbog blizine bit će prisutan na Baltiku Balkanu i u Ukrajini
Podijela svijeta pola pola
Guest- Guest
ej pegla
sta cu ja sa onim silnim kosuljama nepopeglanim
2014-04-19
Pa kad odem u Vancuver, Sidnej, Buenos Aires, Brisel, New York, London da se ne izgubim
Očito ima razlog zašto još želim ovako jer 90% ovoga ti je latinično pismo znači Rus i dalje rula glavni sa ćirilicom u svom dijelu svijeta on i onako ćirilicu neće nikad uspit progurat u Miamiju
Ja hoću
Mislim neću progurat ćirilicu nego slavenski jezik
Očito ima razlog zašto još želim ovako jer 90% ovoga ti je latinično pismo znači Rus i dalje rula glavni sa ćirilicom u svom dijelu svijeta on i onako ćirilicu neće nikad uspit progurat u Miamiju
Ja hoću
Mislim neću progurat ćirilicu nego slavenski jezik
Last edited by RayMabus on 20/1/2018, 13:46; edited 1 time in total
2014-04-11
napisi stagod o Gromovniku Iknaru, a da je istinito, ne znam jos to, i onako na razini eseja, pa ti ja to sve popeglam, Nemas frke...prckov wrote:ej pegla
Guest- Guest
Ma ok, to je dovoljan razlog, prodano...RayMabus wrote:Pa kad odem u Vancuver, Sidnej, Buenos Aires, Brisel, New York, London da se ne izgubim
Ja hoću
Inace stavrno nezz kako se mos izgubit u ovim nekim sidnejima, nju jorcima i londonima. Ol neznas engleski?
Guest- Guest
ne znam ja njegaLeteca Pegla wrote:napisi stagod o Gromovniku Iknaru, a da je istinito, ne znam jos to, i onako na razini eseja, pa ti ja to sve popeglam, Nemas frke...prckov wrote:ej pegla
znam soru, os o njoj
2014-04-19
Pa ja neznam soru, a ne znam ni sto bi s njom, tako da ak nije o Gromovniku Iknaru nest, morat ces sam se uhvatit pegle u ruke...prckov wrote:
ne znam ja njega
znam soru, os o njoj
Guest- Guest
A u Malmou Briselu Berlinu ParizuLeteca Pegla wrote:Ma ok, to je dovoljan razlog, prodano...RayMabus wrote:Pa kad odem u Vancuver, Sidnej, Buenos Aires, Brisel, New York, London da se ne izgubim
Ja hoću
Inace stavrno nezz kako se mos izgubit u ovim nekim sidnejima, nju jorcima i londonima. Ol neznas engleski?
Pazi ja točno znam što hoću zato i neću Aziju i Afriku
2014-04-11
dobroLeteca Pegla wrote:Pa ja neznam soru, a ne znam ni sto bi s njom, tako da ak nije o Gromovniku Iknaru nest, morat ces sam se uhvatit pegle u ruke...prckov wrote:
ne znam ja njega
znam soru, os o njoj
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
A stas u tom nekom malmou radit? To navodno ratna zona....RayMabus wrote:
A u Malmou Briselu Berlinu Parizu
U brislu mislim da mos se snac sa engleskim, a za paris nabadas malo na francuskom, malo ruke i noge. Iako nezz sto ces i u parizu sad, mos jedino neku bolestinu od tamo pokupit...
Al ajd, ak oces, nek ti bude, meni ne smeta, a mozda bude i zabavno vidit kak ces francuze natjerat da pricaju bilo koji oblik slavenskog nekog jezika (ili icega drugoga) u parizu....
Guest- Guest
Hoću ovakvi jezik ali bez ruskog i bjeloruskog dakle riječnik će biti oko 5% bliži svima ostalima
Želim tržište koje je 95% latinskom
Želim ga u anglosaskim područjima kao osnovni slavenski jezik komunikacije
I želim ga u EU
I želim ga u EU
2014-04-11
Ma ok, al tos ti morat napravit nekako, ja nisam djed mraz da mogu ispunjavat takve zelje. Mogu ti eventualno ispeglad kosulju koju ili doc pobrat masline, onako turisticki, a za ovako nest, ja napravim kokice i pratim situaciju...RayMabus wrote:Hoću ovakvi jezik ali bez ruskog i bjeloruskog dakle riječnik će biti oko 5% bliži svima ostalima
I želim ga u EU
Guest- Guest
Bolje se zapitaj zašto ga želim u Berlinu i BećuLeteca Pegla wrote:A stas u tom nekom malmou radit? To navodno ratna zona....RayMabus wrote:
A u Malmou Briselu Berlinu Parizu
U brislu mislim da mos se snac sa engleskim, a za paris nabadas malo na francuskom, malo ruke i noge. Iako nezz sto ces i u parizu sad, mos jedino neku bolestinu od tamo pokupit...
Al ajd, ak oces, nek ti bude, meni ne smeta, a mozda bude i zabavno vidit kak ces francuze natjerat da pricaju bilo koji oblik slavenskog nekog jezika (ili icega drugoga) u parizu....
Bilo koji napad na Hrvatsku dižem im ustanak
Isto vrijedi i za ostale Slavene
2014-04-11
Ma to se slazem s tobom, pogotovo sa ovim becem. Poceli su mi ti austrijanci poprilicno ici na zivce...RayMabus wrote:
Bolje se zapitaj zašto ga želim u Berlinu i Beću
Guest- Guest
Shvatio siLeteca Pegla wrote:Ma to se slazem s tobom, pogotovo sa ovim becem. Poceli su mi ti austrijanci poprilicno ici na zivce...RayMabus wrote:
Bolje se zapitaj zašto ga želim u Berlinu i Beću
2014-04-11
Znači euroslavenski na ovu šemu bez Rusa i Bjelorusa nego samo Poljaci, Česi, Slovaci, Ukrajinci, Slovenci, Hrvati, Srbi, BiH, CG, Makedonija, Bugarska pa onda riječnik i ostalo to priznat kao jezik komunikacije u Americi, Kanadi, Britaniji, Austriji, Novom Zelandu
Mi sigurno nikad nećemo osvajati te zemlje
Onda fino i Francuzi skuže u čemu je trik pa Belgija Nizozemska Italija Švedska i onda EU komunikacijski jezik
Sad slobodno budi Hitler
Ti bude jedno miljon Slavena dobrovoljac ušlo u Keln preko Britanije i Francuske ako takneš bilo kojeg
Mi sigurno nikad nećemo osvajati te zemlje
Onda fino i Francuzi skuže u čemu je trik pa Belgija Nizozemska Italija Švedska i onda EU komunikacijski jezik
Sad slobodno budi Hitler
Ti bude jedno miljon Slavena dobrovoljac ušlo u Keln preko Britanije i Francuske ako takneš bilo kojeg
2014-04-11
I opet esperanto! Treba ga uvesti kao uredovni jezik Unijine administracije i raspravni jezik u njezinih institucijah. Sa svakom članicom bi se, jasno, komuniciralo na njezinu jeziku.RayMabus wrote:Da bi Brisel imao jezik komunikacije sa ovom masom Slavena unutar EU plus i ovi izvan isteRegoč wrote:Esperanto je praktičan jer je nacionalno neutralan i jednostavan. Čemu izmišljati išta drugo?
Vojni jezik za EU za oficire i podoficire
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Bosanski jezik ili protesti u RS
» Bosanski Jezik
» IZBOR ČASOPISA JEZIK
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Bosanski jezik ili protesti u RS
» Bosanski Jezik
» IZBOR ČASOPISA JEZIK
Page 5 of 8