Interslavenski jezik - slavenski esperanto?
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Interslavenski jezik - slavenski esperanto?
Da bi Brisel imao jezik komunikacije sa ovom masom Slavena unutar EU plus i ovi izvan isteRegoč wrote:Esperanto je praktičan jer je nacionalno neutralan i jednostavan. Čemu izmišljati išta drugo?
Vojni jezik za EU za oficire i podoficire
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Imaš EU vojsku i sad imaš poljske bugarske češke i hrvatske postrojbe u jednoj brigadi, jezik komunikacije je ovaj među oficirima i podoficirima plus ako koji Španjolac zna ovaj jezik a general je znači može voditi komadu
2014-04-11
govinda wrote:Super Hrvojeepikur37 wrote:govinda wrote:Jeste, ti si German s vrha Majevice.epikur37 wrote:Hrvati nisu slaveni mi smo goti ili germani.
Bio sam ironican kaj se palis odmah :) Ja sam s akako ubermansch ..
Točnije Hrvatko :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nebitan je taj jezik za nas u Hrvatskoj osim ovako turistički i to a i to samo kao ovaj Internet riječnik
Poanta je u tome da ovima na zapadu Evrope dolaze Slaveni a nikako da skuže te jezike pa će u tim svojim zapadno evropskim gradovima promicati i ovaj no neradi se o jeziku koji zamjenjuje druge nego više komunikacijskom novotvorenom za sve
Nebitna priča jer ako odem radit u Minken opet moram naučiti njemački jezik, meni to ne treba više Švabi to treba
Poanta je u tome da ovima na zapadu Evrope dolaze Slaveni a nikako da skuže te jezike pa će u tim svojim zapadno evropskim gradovima promicati i ovaj no neradi se o jeziku koji zamjenjuje druge nego više komunikacijskom novotvorenom za sve
Nebitna priča jer ako odem radit u Minken opet moram naučiti njemački jezik, meni to ne treba više Švabi to treba
2014-04-11
Generalno taj jezik može bit zanimljiv i za muzeje diljem svijeta ono muzej u nekoj državi nije dužan imati stranicu na npr poljskom jeziku onda u suštini stavi na ovom jer se u suštini muzej bavi turizmom i ugostiteljstvom tj između ostaloga financira se ulaznicama
Ono mjesta za njegovu praktičnu primjenu svakako ima
Ono mjesta za njegovu praktičnu primjenu svakako ima
2014-04-11
Nevidim nigdje ono šta mene zanima jedino sam našao ovu šemu a to je Grčka i Mađarska tj gradovi unutar tih država pa ono muzeji i slično onda svi Slaveni ponude da će reciprocitet ponudit za te jezike u svojim državama u zamjenu za ovaj tamo
Drugim riječima muzej u Zagrebu ima prospekt i Internet stranicu na mađarskom i grčkom a onda ti u Ateni i Budimpešti jedan njihov muzej ima na ovom slavenskom
Drugim riječima muzej u Zagrebu ima prospekt i Internet stranicu na mađarskom i grčkom a onda ti u Ateni i Budimpešti jedan njihov muzej ima na ovom slavenskom
2014-04-11
Vec mogu vidjeti kako bi to izgledalo:RayMabus wrote:Imaš EU vojsku i sad imaš poljske bugarske češke i hrvatske postrojbe u jednoj brigadi, jezik komunikacije je ovaj među oficirima i podoficirima plus ako koji Španjolac zna ovaj jezik a general je znači može voditi komadu
"Ceta, vi ste bili postrojiti! Ceta, vi biti imati u boj u boj!". Covjece, crtani film, moze...
Guest- Guest
Ma je, grci i madjari da ljepo uzivaju u svom jeziku, a mi da se pikamo sa ovim? Ne moze, ima svi da pricaju hrvatski, ionako dolaze tu ljetovat (dobro, mozda ne grci, ali ovi drugi da), mogu onda i jezik naucit....RayMabus wrote:Nevidim nigdje ono šta mene zanima jedino sam našao ovu šemu a to je Grčka i Mađarska tj gradovi unutar tih država pa ono muzeji i slično onda svi Slaveni ponude da će reciprocitet ponudit za te jezike u svojim državama u zamjenu za ovaj tamo
Guest- Guest
A ono.... a ćuj tko se bavi razvojem tog jezika postavit će mu osnove pa sad kome koristi ok a kome ne nikom ništa, nije baš da ću se te zamarati previše ovim, memorirao sam riječnik jer me zanima sličnost između slavenskih jezika
2014-04-11
Hrvati su ovo prvi razvijali i osmislili i to prije četiri stoljeća kad je ovo bila prenapredna ideja a sad je doba interneta i ono ovo kome koristi ok i za globalnu razinu
A tko zna uostalom imaš gradove po dva miljona stanovnika i tu i po sto tisuća raznih Slavena i njihovih potomaka nekome to može biti zanimljivo kao gradski podjezik onda tako i u drugom gradu pa se povezuju
A tko zna uostalom imaš gradove po dva miljona stanovnika i tu i po sto tisuća raznih Slavena i njihovih potomaka nekome to može biti zanimljivo kao gradski podjezik onda tako i u drugom gradu pa se povezuju
2014-04-11
Ma stvar je u tome sto ovo slavenima uopce ne treba. Slavenski jezici su srodni, mozes bilo kojeg savladati unutar 6 mjeseci poprilicno dobro uz malo truda. Unutar mjesec dana mozes svladati bilo koji u dovoljnoj mjeri da mozes govornika razumijeti sve sto prica, iako ti sam mozda ne moras govoriti tim drugim slavenskim jezikom. Dakle, slavenima ovo uopce nije potrebno. Ali da slazem se, korisno neslavenima tipa austrijanci, njemci i tako ti, kojima se neda uciti neki slavenski jezik u dubinu, nego im treba nesto lagano za nauciti, uz minimalno napora, a da njihovi kmetovi slavenskog tipa to mogu razumjeti. Da to vidim da je njima od koristi. Dakle, nekakav jezik kojim se sluze "gospodari" i "gazde" kad se obracaju svojim kmetovima. Dakle, sa kmetlijom neces voditi nikakve filozofske rasprave, treba ti nesto tipa "ti biti ici pocistiti govna u wc solja" sto kmetlija razumije i dovoljno. Pa ko voli nek izvoli kako bi se reklo, ali meni ovo izgleda vise kao popisunicka po slavenima od "gazdi sa zapada" vise negoli nekakav pokusaj bratstva i jedinstva ili sto vec. Naravno da nece nitko reci da zapravo radi popisunicku po tebi nego ce ti probati prodati foru o zajednistvu, jedan jezik, kumbaja & ostalo, ali bez obzira na celofan, popisunicka i dalje ostaje popisunicka...RayMabus wrote:A ono.... a ćuj tko se bavi razvojem tog jezika postavit će mu osnove pa sad kome koristi ok a kome ne nikom ništa, nije baš da ću se te zamarati previše ovim, memorirao sam riječnik jer me zanima sličnost između slavenskih jezika
Guest- Guest
A tako nešto, evo baš gledam riječnik i razmišljam šta kad bi se ruski izbacio da sudjeluje u tome bio bi više evropsko slavenski riječnik jer logično Rusi ovo neće ni pogledati kad imaju svoj ruski jezik tako da nevidim smisao da je ruski uopće ubačen kao usporedba za konačni izbor neke riječi
Najbolje poljski ukrajinski češki slovački bugarski srpsko hrvatski slovenski makedonski pa šta ispadne
Ruski treba izbaciti oni ovo neće koristiti pa prema tome šta će mi ovdje
Najbolje poljski ukrajinski češki slovački bugarski srpsko hrvatski slovenski makedonski pa šta ispadne
2014-04-11
Napravit će Hrvati bolji riječnik, riječnik se radi za onoga tko ga koristiti a ne za onoga tko ne također se neradi za male grupice tipa Slovenci i Makedonci dakle Ukrajina Poljska Češka Slovačka Hrvatska Srbija i Bugarska.
Eto ti pravi slavensko evropski riječnik
Eto ti pravi slavensko evropski riječnik
2014-04-11
Ma ruski je tu vjerojatno zato sto je vecina ovih slavenskih eu naroda bila dosta vremena pod rusima i onda ostalo valjda masu rijeci ljudima u uhu. A ono nesto i istocna njemacka bila kao neko vrijeme pod rusima, pa onda i kmetovlasnicima njemcima dost ruskih rijeci isto u uhu. Steta tako nesto ne iskoristit, nadjes rijeci koje su u uhu vecini tih naroda koji su bili pod sovjetima i ukljucis u ovaj slavokmetovski. Meni zvuci logicno....RayMabus wrote:A tako nešto, evo baš gledam riječnik i razmišljam šta kad bi se ruski izbacio da sudjeluje u tome bio bi više evropsko slavenski riječnik jer logično Rusi ovo neće ni pogledati kad imaju svoj ruski jezik tako da nevidim smisao da je ruski uopće ubačen kao usporedba za konačni izbor neke riječi
Guest- Guest
Pa logično je za interslavenski jezik ne i za euro slavenski tj bez ruskog jezika uzetog u razmatranje
Vidi ako želiš bolji jezik onda eliminiraš sve one za koje znaš unaprijed da tu nisu bitni iz raznih razloga a to Rusi i Bjelorusija nisu jer će njima uvik ruski jezik bit glavni
Vidi ako želiš bolji jezik onda eliminiraš sve one za koje znaš unaprijed da tu nisu bitni iz raznih razloga a to Rusi i Bjelorusija nisu jer će njima uvik ruski jezik bit glavni
2014-04-11
Ma ovo se meni cini prevenstveno kao jezik koji ce sluziti zapadnjacima za komunicirat sa svojima slugama slavenima. A ti zapadnjaci, ako i uce pravilno koji slavenski jezik, onda je to ruski. Tako da u zapadnoj europi ima dosta ljudi koji poznaju dosta ruskih rijeci. To je ubaceno zbog njih, ne zbog euslava. Euslavi se sasvim dobro mogu sporazumijevati i ovako, nama ne treba taj zajednicki slavokmetovski. On treba zapadnjacima, pa su te ruske rijeci tu da olaksaju njima ne nama. Nemaju rusi tehnicki nikakve veze sa tim, ovim zapadnjacima ne bi nikad palo na pamet podcjenjivat ruse na taj nacin. Ono dodjes li rusima s takvim pristupom, nagrabusat ces ko zuti. Dakle ruske rijeci su tu da olaksaju ucenje zapadnjacima, slavokmetove ionako nitko nist ne pita, znaju i oni te ruske rijeci pa zasro onda ne ih ukljucit...RayMabus wrote:Pa logično je za interslavenski jezik ne i za euro slavenski tj bez ruskog jezika uzetog u razmatranje
Guest- Guest
Znači ništa Rusi i Bjeloruski ako misliš kreirati euroslavenski jezik
Dali su Rusi oštećeni?
NE
A zašto?
Pa on i ovako neće prihvatit nikoji osim ruskog a ovaj euroslavenski je i njemu shvatljiviji od čistog bugarskog poljskog ili hrvatskog jer mu je osnova SLAVENSKA
Dali su Rusi oštećeni?
NE
A zašto?
Pa on i ovako neće prihvatit nikoji osim ruskog a ovaj euroslavenski je i njemu shvatljiviji od čistog bugarskog poljskog ili hrvatskog jer mu je osnova SLAVENSKA
2014-04-11
Ja sam HrvatLeteca Pegla wrote:Ma ovo se meni cini prevenstveno kao jezik koji ce sluziti zapadnjacima za komunicirat sa svojima slugama slavenima. A ti zapadnjaci, ako i uce pravilno koji slavenski jezik, onda je to ruski. Tako da u zapadnoj europi ima dosta ljudi koji poznaju dosta ruskih rijeci. To je ubaceno zbog njih, ne zbog euslava. Euslavi se sasvim dobro mogu sporazumijevati i ovako, nama ne treba taj zajednicki slavokmetovski. On treba zapadnjacima, pa su te ruske rijeci tu da olaksaju njima ne nama. Nemaju rusi tehnicki nikakve veze sa tim, ovim zapadnjacima ne bi nikad palo na pamet podcjenjivat ruse na taj nacin. Ono dodjes li rusima s takvim pristupom, nagrabusat ces ko zuti. Dakle ruske rijeci su tu da olaksaju ucenje zapadnjacima, slavokmetove ionako nitko nist ne pita, znaju i oni te ruske rijeci pa zasro onda ne ih ukljucit...RayMabus wrote:Pa logično je za interslavenski jezik ne i za euro slavenski tj bez ruskog jezika uzetog u razmatranje
Ako je Hrvat prvi napisao rusku gramatiku onda se oni nemaju što bunit jer je projekt u odličnim rukama
Njima Bjelorusija i Rusija i Azija
Nama Balkan i Evropa te Amerika
2014-04-11
Ovo nije jezik koji smeta ruskome jedino može Rusima olakšati komunikaciji jer mu je osnova SLAVENSKA
Bolje će ga razumit nego čisti HRVATSKI
Bolje će ga razumit nego čisti HRVATSKI
2014-04-11
Ma ok, samo neznam sto ce nama balkan, europa i amerika....RayMabus wrote:
Ja sam Hrvat
Ako je Hrvat prvi napisao rusku gramatiku onda se oni nemaju što bunit jer je projekt u odličnim rukama
Njima Bjelorusija i Rusija i Azija
Nama Balkan i Evropa te Amerika
Guest- Guest
Balkan Europa i Amerika ti treba da ako sutra Hrvat ode živit u Kanadu da ne izgubi kontakt sa prapostojbinom ako tu nema puno Hrvata no ima dosta euroslavena
2014-04-11
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Bosanski jezik ili protesti u RS
» Bosanski Jezik
» IZBOR ČASOPISA JEZIK
» Zaev : Slažemo se s prijedlogom Portugala da Bugarska prizna makedonski jezik kao jezik koji je kodificiran 1945 godine
» Bosanski jezik ili protesti u RS
» Bosanski Jezik
» IZBOR ČASOPISA JEZIK
Page 4 of 8