Umro general Praljak
Page 25 of 43
Page 25 of 43 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 34 ... 43
Re: Umro general Praljak
sore, ja sam tebe svrsto u kategoriju pristranog smecaSora wrote:Prcko
Rođena sam u Zagrebu
Zivim u okolici Zagreba sad
Bila sam vise od pol zivota u Zagrebu u gajevoj ulici br.59 i u vojnovicevoj ulici br.32 i radila u skolama u gradu
Mogu znati koje bi ja veze trebaka imati s Bosnom i džamijom po tebi?
ti si proislamisticko smece koje je spremno optuzit cijeli zapadni svijet osim zlocina islamista
ali se mozemo zajebavat jer ni zacega drugog I nisi
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Ajd momče oladiprckov wrote:sore, ja sam tebe svrsto u kategoriju pristranog smecaSora wrote:Prcko
Rođena sam u Zagrebu
Bila sam vise od pol zivota u Zagrebu u gajevoj ulici br.59 i u vojnovicevoj ulici br.32 i radila u skolama u gradu
ti si proislamisticko smece koje je spremno optuzit cijeli zapadni svijet osim zlocina islamista
Mene nije briga sto mislis o meni
Proislamisticko smece je naravnobitna kvalifikacija u danasnje doba
Kao nekad u jugireci nekome daje proustasko smece
Nisi ti ni glup
Nego pokvaren i pamet koristiš za nemoralne ciljeve
Mpj je cilj istina i nista drugo a to vas boli kpji ne vidite ŠIRINU I COVJEKA bez obzira na naciju
nije sore, lazesSora wrote:Ajd momče oladiprckov wrote:sore, ja sam tebe svrsto u kategoriju pristranog smecaSora wrote:Prcko
Rođena sam u Zagrebu
Nisi ti ni glup
Mpj je cilj istina i nista drugo a to vas boli kpji ne vidite ŠIRINU I COVJEKA bez obzira na naciju
2014-04-19
Zapadni mediji generalno javljaju kako se ubio ratni zlocinac a neki ga usporedjuju sa Hermanom Goeringom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Glupost! Gering je trebao na vješala,a Praljak bi za koji dan bio ne samo živ,nego i na slobodi.Ringo10 wrote:Zapadni mediji generalno javljaju kako se ubio ratni zlocinac a neki ga usporedjuju sa Hermanom Goeringom.
Geringov potez bio je kukavičluk,kako ne bi visio sa omčom oko vrata ,upišanih gaća ,isplaženog jezika,dok je Praljkov čin pucanj u Haški sud.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
e, a sad provjeri jesu li ti mediji ljevicarskiRingo10 wrote:Zapadni mediji generalno javljaju kako se ubio ratni zlocinac a neki ga usporedjuju sa Hermanom Goeringom.
pogotovi ti koji ga porede sa geringom
2014-04-19
to samo govori kako krvožedno prenose bombastične naslove, bez poznavanja čak ni ishoda samog procesa kao ni pobuda ovog čina.Ringo10 wrote:Zapadni mediji generalno javljaju kako se ubio ratni zlocinac a neki ga usporedjuju sa Hermanom Goeringom.
vjerujem da nemaju pojma ni o pobudama Goeringova čina.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
[/size]
Detalji iz Praljkovog života za filmski scenario! Najboljem prijatelju iz Beograda je preoteo ženu, a svu svoju imovinu ostavio njegovom sinu
Praljak i Babić su inače obojica odrasli u Hercegovini i bili su nerazdvojni prijatelji, sve dok Praljak nije od Babića "preoteo" suprugu Kaćušu
Praljak je svu svoju imovinu prepisao svom posinku Nikoli koji je zapravo sin iz prvog braka poznatog hrvatskog pesnika i disidenta Gorana Babića, koji već godinama živi u Beogradu, a nekada je bio Praljkov najbolji prijatelj.
Praljak i Babić su inače obojica odrasli u Hercegovini i bili su nerazdvojni prijatelji i nakon odlaska na studije u Zagreb, o čemu je već ranije pisala hrvatska štampa.
Praljak, koji odudara od profila drugih haških optuženika iz redova vojnih komandanata, završio je tri fakulteta. Elektrotehniku je diplomirao 1970. godine, a 1971. diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, filozofiju i sociologiju.
Godine 1972. je diplomirao na Akademiji za pozorište, film i televiziju. On je bio najpre pozorišni reditelj, a kasnije je snimio televizijsku seriju "Blesan i tulipan", dokumentarni film "Smrt psa".
Printskrin: Youtube Slobodan Praljak
Za film "Povratak Katarine Kožul" uradio je režiju, a scenario je potpisivao zajedno sa Abdulahom Sidranom. U jednoj od svojih 25 knjiga je napisao da je u toku rata spasao 13 muslimana, a među njima i porodicu Abdulaha Sidrana.
Praljak, koji je rođen 1945. godine, u gimnaziju je išao u Širokom brijegu, a bio je u istom razredu sa nekadašnjim ministrom odbrane Hrvatske Gojkom Šuškom.
Prijateljstvo Praljka i Babića, međutim, završeno je nakon što je Praljak "preoteo" Babiću suprugu Kaćušu. Ona je u novi brak dovela sina Nikolu i kćerku Natašu, a njih dvoje su odrasli i školovali se uz očuha Slobodana.
Praljkov posinak Nikola kasnije je uz Babić dodao prezime Praljak, što dovoljno govori o njihovoj bliskosti.
Dok je književnik Goran Babić, koji je bio i visoki funkcioner u komunističkoj Hrvatskoj, napustio Hrvatsku i Zagreb i otišao u Beograd 1991. godine, Praljak je otišao drugim putem na talasu desnice i ekstremizma koji ga je naposletku i odveo u Hag.
Babić danas živi u Beogradu sa drugom suprugom Mladenkom, sa kojom ima dve ćerke, a nije poznato da li je u kontaktu sa decom iz prvog braka.
Kada je reč o imovini Praljka koju je prepisao posinku, on je ostavio za sobom priličan imetak, uključujući privatizovanu fabriku duvana u Ljubuškom.
Guest- Guest
Naravno da neprckov wrote:nije sore, lazesSora wrote:Ajd momče oladiprckov wrote:sore, ja sam tebe svrsto u kategoriju pristranog smecaSora wrote:Prcko
Rođena sam u Zagrebu
Nisi ti ni glup
Ako vec moram reci gdje se osjecam PRO onda je to svakako PROHRVATSKI s obzirom na domovinu u kojoj zivim i rođena sam . Pratis li moje upise vidjet ces da je samo RH MOJ INTERES I SAMO O NJOJ PISEM.
a sad nesto novo
Zbog Hercegovaca je Hrvatska u zadnjih 70 godina dva puta dosla na STRANU GUBITNIKA svojom pogrešnom politikom i vojnim djelovanjem gdje su uzalud pale brojne hrvatske zrtve.
Kako se kaze KAD SE POVIJEST PONAVLJA DVA PUTA ONDA JE DRUGI PUT FARSA .
TO JE ISTINA I TO POKAZUJE PRALJAKOVO SAMOUBOJSTVO.
Pitanje je samo tko ce imati hrabrosti izaci iz ove farse , jer nema sad vizionara kao sto je bio Tito.
Uopce
Taj balkanski rasomon .. ti srpski dede i srpski mladoženje sa posvojenim sinovima velikosrbina ?
Jbt
I ja tu gubim vrijeme ..Na usijane glave
Ma jebite se
Popijte nesto
Taj balkanski rasomon .. ti srpski dede i srpski mladoženje sa posvojenim sinovima velikosrbina ?
Jbt
I ja tu gubim vrijeme ..Na usijane glave
Ma jebite se
Popijte nesto
Jesu jesu Cim su zapadniprckov wrote:e, a sad provjeri jesu li ti mediji ljevicarskiRingo10 wrote:Zapadni mediji generalno javljaju kako se ubio ratni zlocinac a neki ga usporedjuju sa Hermanom Goeringom.
pogotovi ti koji ga porede sa geringom
je, a meni je 9 godinaSora wrote:Naravno da neprckov wrote:nije sore, lazesSora wrote:Ajd momče oladiprckov wrote:sore, ja sam tebe svrsto u kategoriju pristranog smecaSora wrote:Prcko
Rođena sam u Zagrebu
Nisi ti ni glup
Ako vec moram reci gdje se osjecam PRO onda je to svakako PROHRVATSKI s obzirom na domovinu u kojoj zivim i rođena sam . Pratis li moje upise vidjet ces da je samo RH MOJ INTERES I SAMO O NJOJ PISEM.
a sad nesto novo
Zbog Hercegovaca je Hrvatska u zadnjih 70 godina dva puta dosla na STRANU GUBITNIKA svojom pogrešnom politikom i vojnim djelovanjem gdje su uzalud pale brojne hrvatske zrtve.
Kako se kaze KAD SE POVIJEST PONAVLJA DVA PUTA ONDA JE DRUGI PUT FARSA .
TO JE ISTINA I TO POKAZUJE PRALJAKOVO SAMOUBOJSTVO.
Pitanje je samo tko ce imati hrabrosti izaci iz ove farse , jer nema sad vizionara kao sto je bio Tito.
2014-04-19
Pa jadnopizzon wrote:29. novembar 2017 | 20:54 [size=14]» 22:34
[/size]
Detalji iz Praljkovog života za filmski scenario! Najboljem prijatelju iz Beograda je preoteo ženu, a svu svoju imovinu ostavio njegovom sinuPraljak i Babić su inače obojica odrasli u Hercegovini i bili su nerazdvojni prijatelji, sve dok Praljak nije od Babića "preoteo" suprugu Kaćušu
Praljak je svu svoju imovinu prepisao svom posinku Nikoli koji je zapravo sin iz prvog braka poznatog hrvatskog pesnika i disidenta Gorana Babića, koji već godinama živi u Beogradu, a nekada je bio Praljkov najbolji prijatelj.Praljak i Babić su inače obojica odrasli u Hercegovini i bili su nerazdvojni prijatelji i nakon odlaska na studije u Zagreb, o čemu je već ranije pisala hrvatska štampa.Praljak, koji odudara od profila drugih haških optuženika iz redova vojnih komandanata, završio je tri fakulteta. Elektrotehniku je diplomirao 1970. godine, a 1971. diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, filozofiju i sociologiju.Godine 1972. je diplomirao na Akademiji za pozorište, film i televiziju. On je bio najpre pozorišni reditelj, a kasnije je snimio televizijsku seriju "Blesan i tulipan", dokumentarni film "Smrt psa".Printskrin: Youtube Slobodan PraljakZa film "Povratak Katarine Kožul" uradio je režiju, a scenario je potpisivao zajedno sa Abdulahom Sidranom. U jednoj od svojih 25 knjiga je napisao da je u toku rata spasao 13 muslimana, a među njima i porodicu Abdulaha Sidrana.Praljak, koji je rođen 1945. godine, u gimnaziju je išao u Širokom brijegu, a bio je u istom razredu sa nekadašnjim ministrom odbrane Hrvatske Gojkom Šuškom.Prijateljstvo Praljka i Babića, međutim, završeno je nakon što je Praljak "preoteo" Babiću suprugu Kaćušu. Ona je u novi brak dovela sina Nikolu i kćerku Natašu, a njih dvoje su odrasli i školovali se uz očuha Slobodana.Praljkov posinak Nikola kasnije je uz Babić dodao prezime Praljak, što dovoljno govori o njihovoj bliskosti.Dok je književnik Goran Babić, koji je bio i visoki funkcioner u komunističkoj Hrvatskoj, napustio Hrvatsku i Zagreb i otišao u Beograd 1991. godine, Praljak je otišao drugim putem na talasu desnice i ekstremizma koji ga je naposletku i odveo u Hag.Babić danas živi u Beogradu sa drugom suprugom Mladenkom, sa kojom ima dve ćerke, a nije poznato da li je u kontaktu sa decom iz prvog braka.Kada je reč o imovini Praljka koju je prepisao posinku, on je ostavio za sobom priličan imetak, uključujući privatizovanu fabriku duvana u Ljubuškom.
Jasno je ZASTO su Hercegovci sa Srbima ostvarili savez u Bosni radje nego scmuslimanima
NIJE KRV VODA
[size=31]SMRT UŽIVO! PRALJAK SE UBIO USRED SUĐENJA, A VEĆ BI BIO NA SLOBODI: Tuđmanovom oficiru otrov dali advokati? ČITAJTE U KURIRU[/size]
HRVATSKA 29.11.2017. 22:05h
e sad,
oni koji imaju vlast u hrvatskoj,
moraju da dokazu da nemaju veze sa Praljkovim ispijanjem otrova u sudnici
advokate za mooda i sve one koji su imali direktan kontakt sa njim.
nije nemoguce da je neko od familje dostavio otrov.
HRVATSKA 29.11.2017. 22:05h
e sad,
advokate za mooda i sve one koji su imali direktan kontakt sa njim.
nije nemoguce da je neko od familje dostavio otrov.
Guest- Guest
E,sad opet dolazi na vidjelo ona moja podjela na Ćopićevu i Andrićevu Bosnu.maggie13 wrote:Je li isto i kod Bosanskih Srba?dzango wrote:Po selima se ide kod pokojnika kući. Jedino se na zadušnicama odnese nešto na grob radi reda.maggie13 wrote:Ma jeste i na grobu..po selima..priznaaaj!dzango wrote:Ne nego posle u restoranu.maggie13 wrote:
Da, poslije..ali Srbi na grobu..
U Krajini,na Kozari,Grmeču,Grahovu...toga nema. Dok u dijelovima mračne Andrićeve Bosne ,tamo po Romaniji,na Glasincu,toga ima ohoho.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Sora wrote:
Ako vec moram reci gdje se osjecam PRO onda je to svakako PROHRVATSKI
Je, upravo zato neprestano opravdavaš genocid počinjen nad Hrvatima 1945. godine.
Guest- Guest
pizzon wrote:e sad,
Dobro, jesi li ti ikada čuo za princip presumpcije nevinosti ili si stvarno toliko glup?
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:e sad,
Dobro, jesi li ti ikada čuo za princip presumpcije nevinosti ili si stvarno toliko glup
opet prodajes neka mooda
cuo sam za prezumpciju nevinosti
samo, on, praljak, nije joj dao sansu
Guest- Guest
Tako, znaci. Jer sam cula od ljudi koji su bili da je tako bilo.jastreb wrote:E,sad opet dolazi na vidjelo ona moja podjela na Ćopićevu i Andrićevu Bosnu.maggie13 wrote:Je li isto i kod Bosanskih Srba?dzango wrote:Po selima se ide kod pokojnika kući. Jedino se na zadušnicama odnese nešto na grob radi reda.maggie13 wrote:Ma jeste i na grobu..po selima..priznaaaj!dzango wrote:
Ne nego posle u restoranu.
U Krajini,na Kozari,Grmeču,Grahovu...toga nema. Dok u dijelovima mračne Andrićeve Bosne ,tamo po Romaniji,na Glasincu,toga ima ohoho.
2014-04-12
Page 25 of 43 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 34 ... 43
Similar topics
» General Praljak: HVO u Bosni nisu slabili neprijatelji,vec je on slabljen iznutra
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
Page 25 of 43