Umro general Praljak
Page 7 of 43
Page 7 of 43 • 1 ... 6, 7, 8 ... 25 ... 43
Re: Umro general Praljak
Audestrukcija kreće od bezizlaza. Ne mislim da je on bio u takvoj situaciji. Nepravdu je teško prihvatiti i razumem frustraciju. Ali to sve ne sme biti razlog samoubistva. Naročito ne sme da bude sad nekakav idol. Inače ste najebali.Noor wrote:samouništenje u ovom slučaju je čin koji ne može biti časniji. radije umrijet nego živjet s takvom mrljom, a nedužan.dzango wrote:Normalno da je video. Bez autoagresije. Agresija treba da bude uprena prema sudu a ne prema sebi. Samouništenje nije rešenje.Noor wrote:pa cijeli je svijet vidio reakciju te "junačine"...asilovski wrote:Mladić je sociopata, slabić i egomanijak on ovo ne bi napravio da mu 10 puta izreknu kaznu penetriranja kroz anusdzango wrote:A radovali se prošle nedelje Mladićevoj presudi. Ja sam i tada rekao da sačekamo 29.
ponos i čast ovom ljudini bili su važniji od života.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
Nažalost, ovdje već pišem par godina u nadi da će neki progledati, nije se desilo. Predaleko bi nas odvela ta rasprava, ali ona će se neumitno odviti.
Praljak se usmrtio, ali je razotkrio svojim činom svu bijedu i kukavičluk tzv. međunarodne zajednice u paničnim, lažljivim i ciničnim reakcijama haških uhljeba.
To jedan vojnik i vitez zbilja ne može podnijeti.
Vjernik sam, ali samoubojstvo je jedini časni izlazak iz ove noćne more i istinsko prokazivanje haške “pravde”. To je smrt vojnika, smrt samuraja.
Kakve će biti konzekvence po BiH i Hrvate koji žive tamo, to nije teško predvidjeti.
x
lijepo da si svratio makar u ovakav povod
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Jebaji ga sad, popit kavicu i proučit ovo pošto je federacija mrtva
Trebat će nam tenkovi, puno njih
Trebat će nam tenkovi, puno njih
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ovdje ona pronosi i poruku, koja piše povijest. bez obzira na presudu...to je jednostavno tako.dzango wrote:Audestrukcija kreće od bezizlaza. Ne mislim da je on bio u takvoj situaciji. Nepravdu je teško prihvatiti i razumem frustraciju. Ali to sve ne sme biti razlog samoubistva. Naročito ne sme da bude sad nekakav idol. Inače ste najebali.Noor wrote:samouništenje u ovom slučaju je čin koji ne može biti časniji. radije umrijet nego živjet s takvom mrljom, a nedužan.dzango wrote:Normalno da je video. Bez autoagresije. Agresija treba da bude uprena prema sudu a ne prema sebi. Samouništenje nije rešenje.Noor wrote:pa cijeli je svijet vidio reakciju te "junačine"...asilovski wrote:
Mladić je sociopata, slabić i egomanijak on ovo ne bi napravio da mu 10 puta izreknu kaznu penetriranja kroz anus
ponos i čast ovom ljudini bili su važniji od života.
asilovski wrote:Svaka čast neka mu je laka zemlja, samo da ovi debilni vjernici ne počnu sa sranjima
nećemo početi sa osudama, primjer očuvanja časti su blažene Drinske mučenice...
Generale, počivao u miru Božjem...
Guest- Guest
Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
To je smrt vojnika, smrt samuraja.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
Stanojko ne pravi se bedast...
Jasno mi je da ne možeš preći crtu i dati respekt čovjeku ali barem šuti.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Mislim da ne postoji sličan slučaj, bar ne u prijenosu u živo u sudnici.
Respekt za sta? Sto se samoubio?epikur37 wrote:Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
Kažu kako je umro u bolnici, tek su ga nakon sat i pol odvezli u bolnicu, nisu se žurili.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
General Praljak, kojeg osobno znam, je jedan karaktera čovjek koji očito ima određene principe i on je procijenio da će to biti neka poruka koja će sigurno potresti i haški sud, ali i okarakterizirati ga.Stanojko wrote:Respekt za sta? Sto se samoubio?epikur37 wrote:Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
respect naravno
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Samoubojstvo zbog časti. Nepoznat pojam? Nema toga u vas...Stanojko wrote:Respekt za sta? Sto se samoubio?epikur37 wrote:Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
jedno se u mirnodopsko vrijeme zbog učinjene nepravde samoubiti iz časti, a drugo se za rata dignuti u vazduh i tako osim sebe pobiti i svoje vojnike, jer si pička i bojiš se doći "ustašama" u ruke, kao vaš Mile Petarda...novopečeni heroj usranih gaća.Stanojko wrote:Respekt za sta? Sto se samoubio?epikur37 wrote:Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:Samuraja, da.kolerik wrote:Neka mu je laka zemlja.
Sabina Spielrein wrote:Kažu kako je umro u bolnici, tek su ga nakon sat i pol odvezli u bolnicu, nisu se žurili.
cuj to..
kod njih to rade isključivo iz kukavičlukamutava baštarda wrote:Samoubojstvo zbog časti. Nepoznat pojam? Nema toga u vas...Stanojko wrote:Respekt za sta? Sto se samoubio?epikur37 wrote:Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:
Samuraja, da.
Koje casti? Osetio se pogodjenim sto ga je osudio politicki sud? Sto se nije roknuo pre odlaska u Hag? Sta je ocekivao? Da ce ga osloboditi?mutava baštarda wrote:Samoubojstvo zbog časti. Nepoznat pojam? Nema toga u vas...Stanojko wrote:Respekt za sta? Sto se samoubio?epikur37 wrote:Stanojko wrote:Zanimljivo...ja mislio da su samuraji to radili katanom...Eroo wrote:
Samuraja, da.
Hrvatska je prva država u povijesti koja je osuđena za agresiju na narod čijih je izbjeglica u tom trenutku zbrinjavala preko 450.000. Istovremeno predsjednik Bošnjaka primio je najviši oredn od svog "agresora" Tuđmana.
I onda se netko pita što je bilo Praljku? Čovjek je odlučio - U izboru između ponižene slobode i ponosne smrti izabrati ovo drugo.
Nikada ovakvog sina Hrvatska nije imala. Nikada.
Page 7 of 43 • 1 ... 6, 7, 8 ... 25 ... 43
Similar topics
» General Praljak: HVO u Bosni nisu slabili neprijatelji,vec je on slabljen iznutra
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
» Umro general Ivo Jelić
» Umro general Marijan Čad
» Na današnji dan-umro general Červenko
» Umro general ABiH Jovo Divjak
Page 7 of 43