Da bi ostavili male plaće masovan uvoz Srba i Bosanaca
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Da bi ostavili male plaće masovan uvoz Srba i Bosanaca
RayMabus wrote:Pa za onakve plaće koji oni nude ovdje nema tko raditdebotoijusto wrote:podrzavam veci broj radnih dozvola i jednostavniji proces izdavanja
posla ima , nema tko radit
kad bude dovoljno radnih dozvola trziste se samo regulira
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Dok god plaćaju doprinose državi, državi su korisni no šta se mene tiče ne postoje kao ni ta njihova kvazi radna mjesta, mogu slobodno i na sto tisuća dignit te kvazi radne kvote, jednostavno nisu moja poslavili40 wrote:Pa velim,ti koji traze skoro pa besplatnu radnu snagu napravili bi veliku korist i uslugu drzavi da jednostavno zatvore.Ima u njemackoj posla i za njih a ne da glumataju biznismene.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ali od kud bi dosli ti jadnici koji bi tesko radili za 3 tisuce a najmanje bi 2 tisuce morali platiti troskove boravka?Oni koji bi se i zaletjeli ne bi dugo ostali vec bi produzili nekud dalje.
vili40-
2015-08-02
RayMabus wrote:Dok god plaćaju doprinose državi, državi su korisni no šta se mene tiče ne postoje kao ni ta njihova kvazi radna mjesta, mogu slobodno i na sto tisuća dignit te kvazi radne kvote, jednostavno nisu moja poslavili40 wrote:Pa velim,ti koji traze skoro pa besplatnu radnu snagu napravili bi veliku korist i uslugu drzavi da jednostavno zatvore.Ima u njemackoj posla i za njih a ne da glumataju biznismene.
ako ti konkurencija netko za najednostavnije poslove onda imas problem na trzistu rada nevezan za radne dozvole , ovo vise nije pitanje odnosa poslodavac/djelatnik jer ovih drugih jednostavno nema
2014-04-12
Pa kog brige, to su jednostavno kvazi radna mjesta koja za Hrvate nepostoje jer se radi o modernoj verziji ropstva tj prejeftina radna snaga koja radi za sendvičvili40 wrote:Ali od kud bi dosli ti jadnici koji bi tesko radili za 3 tisuce a najmanje bi 2 tisuce morali platiti troskove boravka?Oni koji bi se i zaletjeli ne bi dugo ostali vec bi produzili nekud dalje.
2014-04-11
Pa šta ti pričam cijelo vrijeme nego to da mene boli kurac za te kikiriki poslove koje će ovi moderni robovi iz uvoza raditdebotoijusto wrote:RayMabus wrote:Dok god plaćaju doprinose državi, državi su korisni no šta se mene tiče ne postoje kao ni ta njihova kvazi radna mjesta, mogu slobodno i na sto tisuća dignit te kvazi radne kvote, jednostavno nisu moja poslavili40 wrote:Pa velim,ti koji traze skoro pa besplatnu radnu snagu napravili bi veliku korist i uslugu drzavi da jednostavno zatvore.Ima u njemackoj posla i za njih a ne da glumataju biznismene.
ako ti konkurencija netko za najednostavnije poslove onda imas problem na trzistu rada nevezan za radne dozvole , ovo vise nije pitanje odnosa poslodavac/djelatnik jer ovih drugih jednostavno nema
2014-04-11
Ma kupiti bunt Čamuga onako fino svezanih za gleznjeve..
Guest- Guest
Sve to nece funkcionirati pa da se svi oni postave na glavu.
vili40-
2015-08-02
RayMabus wrote:Pa šta ti pričam cijelo vrijeme nego to da mene boli kurac za te kikiriki poslove koje će ovi moderni robovi iz uvoza raditdebotoijusto wrote:RayMabus wrote:Dok god plaćaju doprinose državi, državi su korisni no šta se mene tiče ne postoje kao ni ta njihova kvazi radna mjesta, mogu slobodno i na sto tisuća dignit te kvazi radne kvote, jednostavno nisu moja poslavili40 wrote:Pa velim,ti koji traze skoro pa besplatnu radnu snagu napravili bi veliku korist i uslugu drzavi da jednostavno zatvore.Ima u njemackoj posla i za njih a ne da glumataju biznismene.
sve 5 , nemas potrebu to radit kao i vecina gradjana HR , budimo realni no netko te poslove treba radit , vjerujem da mislis na ove oko ljeta u dalmaciji poslove
ja govorim o "normalnim" poslovima gdje potrebne vjestine i tih ljudi nedostaje ...radne dozvole niveliraju cijene rada i dovedu potreban kadar
hoce li to biti arapi ili susjedi je tema o kojoj treba raspravljat a ne sustav dozvola radnih
2014-04-12
Funkcionirati će, ima dovoljno očajnih na planeti koji bi u Hr radili za smještaj i sendvič samo šta takvi kvazi poslovi nikog u Hr nezanimaju niti će u budućnosti zanimati
2014-04-11
Prtijavit ću posao kao sudski tumač za bosanski i srpski :)
saće diplome, dozvole, uvjerenja...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Debotoijusto 90% ovih kvota ti je prva kategorija a tek 10% ta sa strućnom radnom snagom tj specifični poslovi gdje u Hr nema takvog kadra
Nemože on meni pričat kako u Hr nema profi kuhara i konobara pa nije to inžinjer svemirskog prometa nego ti pajdo moj očeš ROBA ZA KIKIRIKI
Nemože on meni pričat kako u Hr nema profi kuhara i konobara pa nije to inžinjer svemirskog prometa nego ti pajdo moj očeš ROBA ZA KIKIRIKI
2014-04-11
Debo,a koji su ti poslovi za koje su potrebne vjestine?Nauci radnika i posteno ga plati da ti ne ode i nema problema.Ili su ti sirijci rodeni tako vjesti?Ovdje u njemackoj to funkcionira,ali da,u hrvatskoj je tehnologija puno naprednija.
vili40-
2015-08-02
epikur37 wrote:Prtijavit ću posao kao sudski tumač za bosanski i srpski :)
eto vidis , sama usluga dovodjenja 20-30t. ljudi podigne BDP , od papirologije do smjestaja prehrane te novih kulturoloskih potreba...bez jednog radnog sata odradjenog , popune se prazni stanovi , sagrade bogomolje vremenom , penzici primaju svoj sitnis i drzava ima za platit razne skupine glede izbora
osobno bi platio te ljude isto kao i domace no profitirao na produktivnosti , danas slusam kakav je to covjek koji ne da po klince otic , do placa skocit , punicu obic , nesto samo vidit...u radno vrijeme
2014-04-12
Ja ne znam ni jednu privatnu firmu gdje se za radno vrijeme skace i smuca okolo ali zato znam da oni koji rade za drzavu mogu radit sto hoce.
vili40-
2015-08-02
Viš ako ga budeš plaćao ko mene neće ti radit, brat bratu svi su oni podstanari a to ispod 1200 kuna mjesečno neš nigdje naći tako daš ga ipak morati platiti tisuću kuna više od mene i to mi odgovara jer će plaća onda biti pet tisuća kuna a ne ćetridebotoijusto wrote:epikur37 wrote:Prtijavit ću posao kao sudski tumač za bosanski i srpski :)
eto vidis , sama usluga dovodjenja 20-30t. ljudi podigne BDP , od papirologije do smjestaja prehrane te novih kulturoloskih potreba...bez jednog radnog sata odradjenog , popune se prazni stanovi , sagrade bogomolje vremenom , penzici primaju svoj sitnis i drzava ima za platit razne skupine glede izbora
osobno bi platio te ljude isto kao i domace no profitirao na produktivnosti , danas slusam kakav je to covjek koji ne da po klince otic , do placa skocit , punicu obic , nesto samo vidit...u radno vrijeme
2014-04-11
vili40 wrote:Debo,a koji su ti poslovi za koje su potrebne vjestine?Nauci radnika i posteno ga plati da ti ne ode i nema problema.Ili su ti sirijci rodeni tako vjesti?Ovdje u njemackoj to funkcionira,ali da,u hrvatskoj je tehnologija puno naprednija.
ja da ucim radit nekoga ? smijesno , trebam sutra lika sa znanjem rada u 3dsmax i radom u maya koji nema punicu djecu majku ...kao obvezu u radno vrijeme
kolega medalja ima dvije strane
2014-04-12
Deboto dragi ti sretan ko mala guza kao tiš njega platit ko i mene
E sine budeš ti njih plaćao kao i mene koji nemam 1200 kuna podstanarstvo mjesečno neš daleko
E sine budeš ti njih plaćao kao i mene koji nemam 1200 kuna podstanarstvo mjesečno neš daleko
2014-04-11
vili40 wrote:Ja ne znam ni jednu privatnu firmu gdje se za radno vrijeme skace i smuca okolo ali zato znam da oni koji rade za drzavu mogu radit sto hoce.
kad si bitan i nezamjenjiv a nemas radne navike onda mozes sto hoces
svaki posao u HR ima takve ljude
2014-04-12
Pametni i pripametni moj Deboto, sine mili akoš ti njega plačat ko i mene...... pametno moje njega moraš platit ko i mene plus 1200 kuna za podstanarstvo
A ako ćeš mu dat toliku plaču onda ti on ni netriba ja ču radit
A ako ćeš mu dat toliku plaču onda ti on ni netriba ja ču radit
2014-04-11
Deboto,sve dok ces dobro placat neces imati problem sa radnom snagom.
vili40-
2015-08-02
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» ZAROBLJENO OKO 460 SRBA I BOSANACA Mnogi su se ubili
» Plaće male i strancima , 50% ih ne želi produljiti radnu dozvolu
» Počela trpačina Srba u Hrvatsku : Ukidaju se kvote za uvoz stranaca
» Veliko zapošljavanje Bošnjaka i Srba na našoj obali: plaće rastu i 4%
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
» Plaće male i strancima , 50% ih ne želi produljiti radnu dozvolu
» Počela trpačina Srba u Hrvatsku : Ukidaju se kvote za uvoz stranaca
» Veliko zapošljavanje Bošnjaka i Srba na našoj obali: plaće rastu i 4%
» ŽIVOT VANI .. od plaće do plaće život ne pruža ništa... sve samo rad, trka, stres, borba...nemaš nikoga i ništa
Page 3 of 7