PAPINA ŠAMARČINA
Page 5 of 34
Page 5 of 34 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34
Re: PAPINA ŠAMARČINA
A reci sta, jos gluplje ih je braniti . To je od Antise politika, to i pokupit zlato i bjež..Regoč wrote:Naravno da jesu, ali neću o tom pred četnici.kaja wrote:Ajd šuti, odvodili su tamo ljude vlakovima, i krive i nekrive i sve . Da su teško stradali jesu .Regoč wrote:Ma, dobra je bila NDH prema vami kako ste zaslužili.dzango wrote:Nije ni nevin za NDH.kaja wrote:
Pa ne moze biti on kriv za NDH .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
No, Stepinac je spasavao djecu u tom ratu.
Ni jedan.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Moje je mišljenje da smo previše se zakačili za tog Stepinca,samo zato što je bio antikomunista i što je od komunista gonjen.
Da su Stepinca kojim slučajem ubili ustaše,danas bi ga spominjali jedino ljevičari.
A imamo toliko ljudi koji imaju pred Stepincem prednost pri kanonizaciji. Primjerice nedavno preminuli fra Bonaventura Duda,ili pak sluga Božji Ivo Peran,Ante Antić,Ante Gabrić.
Njih nitko i ne spominje,a hrvatski klerikalci su čak i Crkvu počeli nazivati Stepinčeva crkva,što je po meni huljenje,jer je Crkva Kristova,a ne Petrova,Apolonova ili Pavlova,na što je u jednoj svojoj poslanici upozorio i apostol Pavao.
Da su Stepinca kojim slučajem ubili ustaše,danas bi ga spominjali jedino ljevičari.
A imamo toliko ljudi koji imaju pred Stepincem prednost pri kanonizaciji. Primjerice nedavno preminuli fra Bonaventura Duda,ili pak sluga Božji Ivo Peran,Ante Antić,Ante Gabrić.
Njih nitko i ne spominje,a hrvatski klerikalci su čak i Crkvu počeli nazivati Stepinčeva crkva,što je po meni huljenje,jer je Crkva Kristova,a ne Petrova,Apolonova ili Pavlova,na što je u jednoj svojoj poslanici upozorio i apostol Pavao.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
Točno, prekrstiš ih, metneš im kapu, i eto Hrvata!
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
Ispočetka su ljuti što su postali Hrvati, ali poslije će im biti drago.
crvenkasti-
2014-04-17
A ne ne. Pogledaj te poglede. Čak im ni kapa sa slovom U ne može izbrisati vjekovnu mržnju prema hrvatskoj državnosti i državotvornosti.crvenkasti wrote:maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
2014-04-22
Sto god je bolje nego da umru ili ih ubiju. Jebes kapu , kapa se skine i vratiš vjeru ako ti je toliko bitna poslje rata.crvenkasti wrote:maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
2015-08-15
ne ulazivsi u eticnost, kome je vaznija vjera od zivota ne moze se pohvaliti zdravim razumom.crvenkasti wrote:maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
Najvaznije je bilo spasit zivu glavu, poslije se lako vratit na izvornu vjeru.
Dobro te cardak zeza, nepokolebljiv si ;-)
2014-04-12
Je, ali nemoj četnikom priuštiti zadovoljstvo sućuti.kaja wrote:Užas ..
Ti si bas ono...ober glup?Regoč wrote:Je, ali nemoj četnikom priuštiti zadovoljstvo sućuti.kaja wrote:Užas ..
I ja mislim ko megi , da sam živjela u tim vremenima i ja bi ih uzela i stavila im kapu , ako to spasava jel ..bolje živ s kapom nego one prve slike..
2015-08-15
Svaku našu osudu ustaških zločina četnička gamad iskoristi da nas kao narod prikaže genocidnima. Zato pred njima i prema njima ne smijemo pokazati sućut. S ustašama ćemo se obračunati interno.kaja wrote:A reci sta, jos gluplje ih je braniti . To je od Antise politika, to i pokupit zlato i bjež..Regoč wrote:Naravno da jesu, ali neću o tom pred četnici.kaja wrote:Ajd šuti, odvodili su tamo ljude vlakovima, i krive i nekrive i sve . Da su teško stradali jesu .Regoč wrote:Ma, dobra je bila NDH prema vami kako ste zaslužili.dzango wrote:
Nije ni nevin za NDH.
Mislim da je to učinjeno još 1945.Regoč wrote:kaja wrote:Regoč wrote:kaja wrote:Regoč wrote:
2014-04-22
Ne, nisam Srbin.Stanojko wrote:Ti si bas ono...ober glup?Regoč wrote:Je, ali nemoj četnikom priuštiti zadovoljstvo sućuti.kaja wrote:Užas ..
Regoč-
2015-08-21
Naravno da nisi. Zato i kazem...Regoč wrote:Ne, nisam Srbin.Stanojko wrote:Ti si bas ono...ober glup?Regoč wrote:Je, ali nemoj četnikom priuštiti zadovoljstvo sućuti.kaja wrote:Užas ..
kaja wrote:I ja mislim ko megi , da sam živjela u tim vremenima i ja bi ih uzela i stavila im kapu , ako to spasava jel ..bolje živ s kapom nego one prve slike..
Naravno, a što je nabolje - nakon toga ima i brojčano više Hrvata.
crvenkasti-
2014-04-17
Obračun sa ustašama.Regoč wrote:Što?jastreb wrote:
Mislim da je to učinjeno još 1945.
Još je 71.Vlado Gotovac upozoravao da se Hrvate bez obzira što su gotovo sami uništili i likvidirali ustaše,od srpskih nacionalista Hrvati i dalje prikazuju kao ustaše.
2014-04-22
I neprijatelji NDH. Znam sve.Regoč wrote:Ne bi imali ni jednoga, sve su to četnici ili budući četnici.dzango wrote:Jebiga, onda bi Srbi imali 700 hiljada svetaca samo ih NDH. Mogu li nekog Srbina da proglase za sveca.Regoč wrote:Nema sveze, žrtve su četničkoga terora zbog svoje vjere, kao i Stepinac komunističkoga.dzango wrote:Ne vredi. Nisu imale direktnu vezu sa NDH.Regoč wrote:
Moj priedlog.Drinske mučenice
Časne sestre Kćeri Božje ljubavi došle su u Sarajevo na poziv nadbiskupa dr. Josipa Stadlera 1882. Poslala ih je utemeljiteljica reda Franziska Lechner. Otvorile su na Palama kod Sarajeva, samostan „Marijin dom” 1911. godine. Održavle su nastavu osnovne škole i pomagale susjedima bez obzira na vjeru i narodnost.
Ratne 1941. godine, u samostanu na Palama bile su:
predstojnica časna sestra Jula Ivanišević, Hrvatica, rođena u Godinjaku, Staro Petrovo Selo, * 25. studenog 1893. godine,
časna sestra Berchmana Leidenix, Austrijanka, rođena u Enzerdorfu, * 28. studenog 1865. godine,
časna sestra Krizina Bojanc, Slovenka, rođena u Zbureu, Šmarjeta, * 14. svibnja 1885. godine,
časna sestra Antonija Fabjan, Slovenka, rođena u Malo Lipje, Hinje, * 23. siječnja 1907. godine,
časna sestra Bernadeta Banja Hrvatica mađarskog porijekla, rođena u Velikom Grđevcu kraj Bjelovara, * 17. lipnja 1912.godine.
Časne sestre su njegovale bolesnike, pekle su kruh djeci državnog Dječjeg doma te pomagale siromahe i prosjake s Romanije. Dana 11. prosinca 1941. godine četnici su opkolili „Marijin dom”, opljačkali ga i odveli u zarobljeništvo sve redovnice i još neke druge zarobljenike. Vodili su ih po snijegu uz preslušavanja i ispitivanja do Carevih voda i Sjetline. Tamo je časna sestra Berchmana, shrvana od puta ostala a kasnije ubijena 23. prosinca 1941. godine. Ostale četiri časne sestre odvedene su do Goražda, gdje su stigle 15. prosinca 1941. godine. Smještene su u zgradu vojarne na katu. Vojarnom je tada zapovijedao major Jezdimir Dangić. Četnici su u pijanom stanju po noći provalili u sobe u kojima su bile časne sestre. Časne sestre su skočile kroz prozor, nakon čega su ubijene i bačene u rijeku Drinu. Tih dana, bačeno je u Drinu oko 8 000 ljudi. Prvi koji je zapisao zločine bio je slovenski svećenik Franc Ksaver Meško, koji se tih dana nalazio na Palama. Napisano je više knjiga i članaka o tome. Od 2005. godine svakoga se 26. siječnja obilježava Dan sjećanja u Goraždu kao dan sjećanja na oko 1400 žrtava četničkog terora.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Hoće li CUH ikada nešto reći o slovenskim katoličkim sveenicima koji su ubijeni u Jasenovcu?
U logoru Jasenovac ubijeni su 17/18. studeni 1942. godine slovenski katolički svećenici
- Franjo Rihar
- Franc Gobler (S. Juraj, Tabor, 1892)
- Frane Kač (Polzela, 1907)
- Janez Kodrič (Studenci, 1897)
- Anzelm Polak (Životice, Moravska, 1883)
- Janez Rančigaj (Gomilska, Celje, 1893)
Jakob Sem (Radmirje, Savinjska dolina, 1908) ubijen je u rujnu 1942. godine, a Franc Orešnik (Jastrebina, Sv. Bolfenk, 1908) 9. siječnja 1945. godi.
U logoru Jasenovac ubijeni su 17/18. studeni 1942. godine slovenski katolički svećenici
- Franjo Rihar
- Franc Gobler (S. Juraj, Tabor, 1892)
- Frane Kač (Polzela, 1907)
- Janez Kodrič (Studenci, 1897)
- Anzelm Polak (Životice, Moravska, 1883)
- Janez Rančigaj (Gomilska, Celje, 1893)
Jakob Sem (Radmirje, Savinjska dolina, 1908) ubijen je u rujnu 1942. godine, a Franc Orešnik (Jastrebina, Sv. Bolfenk, 1908) 9. siječnja 1945. godi.
2014-04-22
Page 5 of 34 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34
Similar topics
» Papina poruka - 'Otvorite vrata migrantima, to će spriječiti teroristička djela'
» Koja šamarčina... lol
» kakva šamarčina za ENDA ahahhaha
» ŠAMARČINA HRVATIMA OD BRITANSKOG ISTORIČARA
» NEMAČKA ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE
» Koja šamarčina... lol
» kakva šamarčina za ENDA ahahhaha
» ŠAMARČINA HRVATIMA OD BRITANSKOG ISTORIČARA
» NEMAČKA ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE
Page 5 of 34