PAPINA ŠAMARČINA
Page 6 of 34
Page 6 of 34 • 1 ... 5, 6, 7 ... 20 ... 34
Re: PAPINA ŠAMARČINA
Hoće li CUH ikada nešto reći o slovenskim katoličkim sveenicima koji su ubijeni u Jasenovcu?
U logoru Jasenovac ubijeni su 17/18. studeni 1942. godine slovenski katolički svećenici
- Franjo Rihar
- Franc Gobler (S. Juraj, Tabor, 1892)
- Frane Kač (Polzela, 1907)
- Janez Kodrič (Studenci, 1897)
- Anzelm Polak (Životice, Moravska, 1883)
- Janez Rančigaj (Gomilska, Celje, 1893)
Jakob Sem (Radmirje, Savinjska dolina, 1908) ubijen je u rujnu 1942. godine, a Franc Orešnik (Jastrebina, Sv. Bolfenk, 1908) 9. siječnja 1945. godi.
U logoru Jasenovac ubijeni su 17/18. studeni 1942. godine slovenski katolički svećenici
- Franjo Rihar
- Franc Gobler (S. Juraj, Tabor, 1892)
- Frane Kač (Polzela, 1907)
- Janez Kodrič (Studenci, 1897)
- Anzelm Polak (Životice, Moravska, 1883)
- Janez Rančigaj (Gomilska, Celje, 1893)
Jakob Sem (Radmirje, Savinjska dolina, 1908) ubijen je u rujnu 1942. godine, a Franc Orešnik (Jastrebina, Sv. Bolfenk, 1908) 9. siječnja 1945. godi.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I danas je važno da od djece odmah počinjemo praviti Hrvate.
crvenkasti-
2014-04-17
Da, jasno mi je, kažeš da nisam Srbin jer nisam glup, i ja to povezujem.Stanojko wrote:Naravno da nisi. Zato i kazem...Regoč wrote:Ne, nisam Srbin.Stanojko wrote:Ti si bas ono...ober glup?Regoč wrote:Je, ali nemoj četnikom priuštiti zadovoljstvo sućuti.kaja wrote:Užas ..
Regoč-
2015-08-21
U tom momentu nema vise izbora. Toj djeci sa slike roditelji su vec ubijeni a vidi se da su jadni prestrašeni .crvenkasti wrote:kaja wrote:I ja mislim ko megi , da sam živjela u tim vremenima i ja bi ih uzela i stavila im kapu , ako to spasava jel ..bolje živ s kapom nego one prve slike..
Naravno, a što je nabolje - nakon toga ima i brojčano više Hrvata.
Najbolje bi bilo da nisu ali kad vec jesu onda barem njih možes spasiti usvajanjem i kapom. Nisu toj djeci ni skrivali tko su i sto su kada su odrasli. Tako da ja na to gledam tako . U užasu nešto ipak ljudsko . Znala su ta djeca da Srbi kasnije. Mislim da je ona glumica, od bojane greguric majka jedno od te djece.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
mi smo prakticne, muskarce glupi ego kosta cesto, pa i glave.kaja wrote:I ja mislim ko megi , da sam živjela u tim vremenima i ja bi ih uzela i stavila im kapu , ako to spasava jel ..bolje živ s kapom nego one prve slike..
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
najvaznije da ti znas tko si :-)crvenkasti wrote:kaja wrote:I ja mislim ko megi , da sam živjela u tim vremenima i ja bi ih uzela i stavila im kapu , ako to spasava jel ..bolje živ s kapom nego one prve slike..
Naravno, a što je nabolje - nakon toga ima i brojčano više Hrvata.
2014-04-12
Da baš. Ego kod žena je nikakav, zato se i dešavaju pizdarije po svijetu.
2014-12-30
naravno.maggie13 wrote:mi smo prakticne, muskarce glupi ego kosta cesto, pa i glave.kaja wrote:I ja mislim ko megi , da sam živjela u tim vremenima i ja bi ih uzela i stavila im kapu , ako to spasava jel ..bolje živ s kapom nego one prve slike..
2015-08-15
A vrijedi li to za ideologiju? Ovisno o trenutku opravdano je biti i fašist i antifašist i vijernik i što god samo da sačuvaš život. Kad sranje prođe opet moš srat kak si ovo ili ono ovisno o trendovima.maggie13 wrote:ne ulazivsi u eticnost, kome je vaznija vjera od zivota ne moze se pohvaliti zdravim razumom.crvenkasti wrote:maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
No, Stepinac je spasavao djecu u tom ratu.
Točno, prekrstiš ih, metneš im kapu, i eto Hrvata!
Najvaznije je bilo spasit zivu glavu, poslije se lako vratit na izvornu vjeru.
Dobro te cardak zeza, nepokolebljiv si ;-)
Jesmo govna al smo živi.
tu se nije uopće radilo o tome da se brojčano povećaju hrvati nego da u tom paklu ljudi nisu mogli gledati što se događa s tom djecom pa su ih uzimali, pa čak i ustaše.
nedavno je bio na tv-u, jedno takvo dijete kojeg je ustaša uzeo jer ga nije mogao gledati tamo i doveo ženi. biološki otac mu je bio živ, oženio se ponovo , uzeo ga poslje rata i odveo u srbiju.
međutim ta žena je stalno odlazila k njemu i molila da joj ga daju jer su to dijete tukli, otac i mačeha. i dali su joj ga na kraju..
nedavno je bio na tv-u, jedno takvo dijete kojeg je ustaša uzeo jer ga nije mogao gledati tamo i doveo ženi. biološki otac mu je bio živ, oženio se ponovo , uzeo ga poslje rata i odveo u srbiju.
međutim ta žena je stalno odlazila k njemu i molila da joj ga daju jer su to dijete tukli, otac i mačeha. i dali su joj ga na kraju..
2015-08-15
Čitaš srpsku štampu i čardak pižonamutava baštarda wrote:to je do pape, nije do stepinca. da je bio neki od prijašnjih papa taj film ne bi gledao...
Kermit-
2014-04-17
veber-
2014-12-30
ova situacija je specificna. U pitanju su djeca.danni1 wrote:A vrijedi li to za ideologiju? Ovisno o trenutku opravdano je biti i fašist i antifašist i vijernik i što god samo da sačuvaš život. Kad sranje prođe opet moš srat kak si ovo ili ono ovisno o trendovima.maggie13 wrote:ne ulazivsi u eticnost, kome je vaznija vjera od zivota ne moze se pohvaliti zdravim razumom.crvenkasti wrote:maggie13 wrote:Na zalost i ljudsku sramotu, ratovi nikad nisu djecu stedjeli.
Ni jedan.
No, Stepinac je spasavao djecu u tom ratu.
Točno, prekrstiš ih, metneš im kapu, i eto Hrvata!
Najvaznije je bilo spasit zivu glavu, poslije se lako vratit na izvornu vjeru.
Dobro te cardak zeza, nepokolebljiv si ;-)
Jesmo govna al smo živi.
Za ideologiju je dovoljno spomenuti Goli otok ili sibirske gulage. Tu ni privremena promjena ideologije ne pomaze, a ni trenutna nije garant ni korektiv.
2014-04-12
svi tule c/b, a rat je daleko od toga.kaja wrote:tu se nije uopće radilo o tome da se brojčano povećaju hrvati nego da u tom paklu ljudi nisu mogli gledati što se događa s tom djecom pa su ih uzimali, pa čak i ustaše.
2014-04-12
moguce,kaja wrote:tu se nije uopće radilo o tome da se brojčano povećaju hrvati nego da u tom paklu ljudi nisu mogli gledati što se događa s tom djecom pa su ih uzimali, pa čak i ustaše.
ali to nema veze sa hrvatima i srbima
to je ljudskost u nama, da ili ne
ima / nema
Guest- Guest
Da papi posaljemo slike svecenuka spc-a sa mizraljezima i pokraj tenkova za vrijeme agresije na hr i bih
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Da posaljemo preko 400 katolickih crkavs u hr i bh-a sravnjenih sa zemljom pa da pricamo o pomirenju..da ali kad spc iskesira novac zs obnovu
2015-09-08
...da posaljemo video i tonske zapise svecenika spc-a s pocetka devedesetih kako vrijedjaju hrvate katolike i katolicke svecenike..hoces papa franjo da ti posaljemo..ili nedavne izjave patrijarha irineja onjegovom sanjarenju o velikoj srbiji..ne papa nece biti pomirenja sa takvima pa da se popnes na trepavice..mozda jednog dana ali ne u skoroj buducnosti
2015-09-08
Kanonizirali ili ne stepinca..sa spc nece biti pomirenja dok im poglavar sanjari o velikoj srbiji i ne uputi ispriku za preko 400 srusenih katplickih crkava i samostana u hr i bh-a...jebem ti mater papa franjp sto to zaboravljas ili zelis da se zaboravi nisu u tvojoj argentini rusili crkve negp tu da ti jebem mater i tebj i njima...
2015-09-08
....plus glupoj papcini plenkovicu sto te uopce pozvao u hr ..ionako neces doci..
2015-09-08
Page 6 of 34 • 1 ... 5, 6, 7 ... 20 ... 34
Similar topics
» Papina poruka - 'Otvorite vrata migrantima, to će spriječiti teroristička djela'
» Koja šamarčina... lol
» kakva šamarčina za ENDA ahahhaha
» ŠAMARČINA HRVATIMA OD BRITANSKOG ISTORIČARA
» NEMAČKA ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE
» Koja šamarčina... lol
» kakva šamarčina za ENDA ahahhaha
» ŠAMARČINA HRVATIMA OD BRITANSKOG ISTORIČARA
» NEMAČKA ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE
Page 6 of 34