Mate Rimac u NU2: Ne radim samo kada spavam i kenjam
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Mate Rimac u NU2: Ne radim samo kada spavam i kenjam
Malo autisticno izgleda :-D
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Ne mogu vjerovat osobi kojoj su potpuno zakrzljali deltoidni misici...taj nije kurcom mrdnija u zivotu...
Guest- Guest
Osim toga vidim da slusa savjete pr strucnjaka pa pusta bradu...haha
Guest- Guest
Kserks_ wrote:Osim toga vidim da slusa savjete pr strucnjaka pa pusta bradu...haha
pa dobro su ga savjetovali
Guest- Guest
Da prolazi kod ekipe sa ikju do 120...njih moze zavarat jeftinom evolucijskom psihologijom..
Guest- Guest
najrazvijeniji mišić mu je musculus palatoglossus...Kserks_ wrote:Ne mogu vjerovat osobi kojoj su potpuno zakrzljali deltoidni misici...taj nije kurcom mrdnija u zivotu...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
To puno lize onoj svojojNoor wrote:najrazvijeniji mišić mu je musculus palatoglossus...Kserks_ wrote:Ne mogu vjerovat osobi kojoj su potpuno zakrzljali deltoidni misici...taj nije kurcom mrdnija u zivotu...
Guest- Guest
ma od prodavanja magle i trkeljanja o tomeKserks_ wrote:To puno lize onoj svojojNoor wrote:najrazvijeniji mišić mu je musculus palatoglossus...Kserks_ wrote:Ne mogu vjerovat osobi kojoj su potpuno zakrzljali deltoidni misici...taj nije kurcom mrdnija u zivotu...
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Ma djeluje mi kao lik koji lize..a njegovov pr,je po sljedica placenih oglasa.
Guest- Guest
Di je marc da nam objasni kako je elektrocikl u rangu bmw trojke, rabljene. U biti i peticu dizelaša kupiš.
2014-12-30
Znaci ovom je tata ukrao 10, 20 miljona i dao mu četri i onda je tata namjestio da mu drzava da jos 7 da se dete igra na električne automobile koje nitko ne kupuje.
Kata strofa.
Kata strofa.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kajo, sada će ti doći marc i objasnit kako rade elektromobili, beciklini i sl.kaja wrote:Znaci ovom je tata ukrao 10, 20 miljona i dao mu četri i onda je tata namjestio da mu drzava da jos 7 da se dete igra na električne automobile koje nitko ne kupuje.
Kata strofa.
hrvatski se to veli; opral sam novac, perem veš i sl.
2014-12-30
veber wrote:kajo, sada će ti doći marc i objasnit kako rade elektromobili, beciklini i sl.kaja wrote:Znaci ovom je tata ukrao 10, 20 miljona i dao mu četri i onda je tata namjestio da mu drzava da jos 7 da se dete igra na električne automobile koje nitko ne kupuje.
Kata strofa.
očito su kinezi idioti kad ulažu u njega, i englezi kad kupuju od njega sustave za aston martine
Pa u čemu je problem?marcellus wrote:veber wrote:kajo, sada će ti doći marc i objasnit kako rade elektromobili, beciklini i sl.kaja wrote:Znaci ovom je tata ukrao 10, 20 miljona i dao mu četri i onda je tata namjestio da mu drzava da jos 7 da se dete igra na električne automobile koje nitko ne kupuje.
Kata strofa.
očito su kinezi idioti kad ulažu u njega, i englezi kad kupuju od njega sustave za aston martine
Neka dečko i dalje dela i sve pet.
Zar bih ja sad kad budem kupovo auto,umjesto golfa trojke morao kupiti njegov električki automobil? Što ga ti ne kupiš?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ja koliko sam razumeo čoveka, on i ne pravi automobile već tehnologiju. U čemu je problem?
dzango wrote:Ja koliko sam razumeo čoveka, on i ne pravi automobile već tehnologiju. U čemu je problem?
Točno. Automobil mu je u biti samo "izlog", reklama za tehnologiju na kojoj radi. A problem je u već dobro poznatom hrvatskom jalu.
mrincredible-
2014-04-16
dzango wrote:Ja koliko sam razumeo čoveka, on i ne pravi automobile već tehnologiju. U čemu je problem?
u kretenizmu u hrvata. "Kaće rimac pravit serijske aute ko tesla" i "zašto radi aute koje si prosječan hrvat ne može priuštiti".
tesla je u 14 godina postojanja samo jedno tromjesečje bila u plusu, i to samo radi velikih vladinih dotacija u tom tromjesečju. Rimac već par godina posluje pozitivno, s operativnom dobiti, što je tesli za sad svemirski daleko.
Što se tiče auta za prosječnog hrvata, Rimac je hrvatsku stavio na kartu svijeta što se tiče tehnologije. Ko što je Ana Roš recimo stavila sloveniju na kartu svijeta kao neku gastronomsku državu. Ili Đoković Srbiju kao tenisku silu.
Ni prosječan talijan ne može kupit ferarija pa niko nije zato u italiji jebo mater encu ferariju.
kvaka je, što sam već pisa, da tesla 99% prihoda ostvaruje od prodaje električnih auta, a nitko u ovom trenutku ne može prodavati električne aute uz zaradu, jednostavno u ovom trenutku to nije realno, bar ne one relativno velikoserijske.
marcellus wrote:kvaka je, što sam već pisa, da tesla 99% prihoda ostvaruje od prodaje električnih auta, a nitko u ovom trenutku ne može prodavati električne aute uz zaradu, jednostavno u ovom trenutku to nije realno, bar ne one relativno velikoserijske.
problem zarade leži isključivo u činjenici da nema prave serijske proizvodnje.nebi ni motori sa unutrašnjim izgaranjem imali dobit, da ih se proizvodi u brojevima koje Tesla izbacuje.
Guest- Guest
Kserks_ wrote:marcellus wrote:kvaka je, što sam već pisa, da tesla 99% prihoda ostvaruje od prodaje električnih auta, a nitko u ovom trenutku ne može prodavati električne aute uz zaradu, jednostavno u ovom trenutku to nije realno, bar ne one relativno velikoserijske.
problem zarade leži isključivo u činjenici da nema prave serijske proizvodnje.nebi ni motori sa unutrašnjim izgaranjem imali dobit, da ih se proizvodi u brojevima koje Tesla izbacuje.
a nene, naprotiv.
toyota je izbacila miljiune hibridnih priusa, 15 godina su radili gubitak na tim autima, ali to su nadoknađivali na corolama proizvedenim u turskoj, i tacomama za amere.
Chevrolet radi stotine tisuća bolta i volta godišnje, i na svakom gubi cca 5.000 dolara, što je doduše manje nego što tesla gubi. Ali za razliku od tesle oni to imaju na čemu pokrit, na suburbanu i cadillac escaladeu koji se prodaje s profitom ono 20 tisuća dolara po primjerku. I naravno coloradu i sierri, kamionetima.
serije nemaju ništa s tim u ovom slučaju, jer baterije koštaju koliko koštaju, i cijena im ne ide dolje s većim serijama nego čak i gore, to nisu čipovi, baterije koriste rijetke i skupe metale.
a tim metalima cijena raste s porastom potražnje i porastom proizvodnje električnih auta.
a ne postoji točka cijene gdje bi prodaja pokrila i fiksne i varijabilne troškove, ni za jedan elektro auto na tržištu. Digni cijenu, pada potražnja, gubitak je veći jer fiksni troškovi rade gubitak na malim serijama. Spusti cijenu, ne pokrivaš trošak proizvodnje. Optimalna cijena u ovom trenutku je ona koja jamči gubitak od par tisuća dolara po autu, veća ili manja cijena vodi u još veće gubitke.
Similar topics
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Mate Rimac postao je najbogatiji Hrvat
» Mate Rimac stavlja ključ u bravu?
» Mate Rimac poduzetnik godine a pobjegao na Zapad
» CBS : Exclusive! Mate Rimac talks Concept Two, future EVs...
» Mate Rimac postao je najbogatiji Hrvat
» Mate Rimac stavlja ključ u bravu?
» Mate Rimac poduzetnik godine a pobjegao na Zapad
» CBS : Exclusive! Mate Rimac talks Concept Two, future EVs...
Page 2 of 5