Vrijeme zimnice
Page 2 of 12
Page 2 of 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Vrijeme zimnice
jesi stavio malo korice naranđe? baš paše :)jastreb wrote:Ja sam napravio džem od smukava.
ja radim od mandarine ili klementine zimi...prefini je
Guest- Guest
Dobro jos i palacinke domace radim :-D
2014-04-12
I mi pravili. Njami.Noor wrote:dadzango wrote:Džem od maline?Noor wrote:Džem od šljive sam radila...ribizle i malinu su mi već pojeli
znas skuvat imas(pre)dobar but.blago tvom coviku...Noor wrote:
papriku pečem sama, džemove radim doma, paradajz si skuham...špinat, sataraš složim za zgotoviti i smrznem..i tak
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Noor wrote:istina, no danas se sve više kupuje gotove zimnice, sve se manje doma radi...orion wrote:jastreb wrote:Zimnica je jedan od tipičnih socijalističkih pojava u SFRJ. Danas već potpuno zastario.
Ono,svinjske polovice,kiseli kupus,marmelade itd itd.
Ipak bilo je nečeg lijepog u tome.
zimnica je ideološki neobojena .... domaće kiselo zelje, zamrzute pečene paprike, ajvar, pekmezi svih fela, čvarci, suhi špek i kobasice ...i da dalje ne nabrajam -sve to nema veze sa društvenim poretkom nego sa navikom na dobru i kvalitetnu klopicu ....
istini za volju, podravkina cikla u flaši mi je bolja nego domaća, krastavci isto, jedino kad moja sveki napravi ajvar, nema mu ravnog
papriku pečem sama, džemove radim doma, paradajz si skuham...špinat, sataraš složim za zgotoviti i smrznem..i tak
ciklu nikada nisam kiselila .... imam sistem da kupim na placu, skuham, napravim kao salatu i takva mi može stajati u frizu nekoliko dana.....
Ajvar obožavam..... jest da zahtjeva truda ali vrijedi svake kune i minute utrošene na njegovu izradu...i koliko god da kupim paprika uvijek ga je premalo , prebrzo se pojede .....
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Nisam stavio. Nisam znao.Noor wrote:jesi stavio malo korice naranđe? baš paše :)jastreb wrote:Ja sam napravio džem od smukava.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Limun i štapić vanile u slatko od trešanja. Perverzno.Noor wrote:jesi stavio malo korice naranđe? baš paše :)jastreb wrote:Ja sam napravio džem od smukava.
Inače sušim vrganje. Ova je sezona bila izdašna glede gljiva.
Imam smrznutih šparoga i nešto riba(šarani).
Sušio sam i kadulju. Bit će čaja. A ovih dana spremam se i za šipak.
Imam smrznutih šparoga i nešto riba(šarani).
Sušio sam i kadulju. Bit će čaja. A ovih dana spremam se i za šipak.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Meni samo kisela ljutika domaca fali..
2014-04-12
moj čovik je škamrav, ovo bi, ovo ne bi...nemam kome pošteno kuvat, zato sam neki dan rekla, ako zarati....nisam više za dizanje morala, al ću vam kuvatmax123 wrote:znas skuvat imas(pre)dobar but.blago tvom coviku...Noor wrote:
Guest- Guest
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
..i kap rumadzango wrote:Limun i štapić vanile u slatko od trešanja. Perverzno.Noor wrote:jesi stavio malo korice naranđe? baš paše :)jastreb wrote:Ja sam napravio džem od smukava.
Guest- Guest
kad zarati,prvo cu ti "ubit" covika.(ebo covika koji nezna dobro poist)i onda ces samo meni kuvat...;)Noor wrote:moj čovik je škamrav, ovo bi, ovo ne bi...nemam kome pošteno kuvat, zato sam neki dan rekla, ako zarati....nisam više za dizanje morala, al ću vam kuvatmax123 wrote:
znas skuvat imas(pre)dobar but.blago tvom coviku...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Meni je sarma najbolja za zimnicu. Skuvaš je i zamrzneš i za misec dana je još ukusnija...
Guest- Guest
Ufff... Ali moraju da budu one velike, slatke.Noor wrote:..i kap rumadzango wrote:Limun i štapić vanile u slatko od trešanja. Perverzno.Noor wrote:jesi stavio malo korice naranđe? baš paše :)jastreb wrote:Ja sam napravio džem od smukava.
2014-04-19
hahacassanowa wrote:Meni je sarma najbolja za zimnicu. Skuvaš je i zamrzneš i za misec dana je još ukusnija...
ipak je sve svjeze najbolje :-D
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Šta god takneš masno...a njima fešta...mutava baštarda wrote:Za muške je fešta, za žene dok se ne otopi mast i naprave kobasice katastrofa u kući...Triny wrote:Joj jastrebe, kakva svečanost...uz krečenje svinjokolja najprljaviji posao u kuci...jastreb wrote:A čak ni svinjokolje više nemaju onu svečanost i ritualnost kao nekad.
Trinity-
2014-04-17
ti meni samo reci što bi jeo..i ja ću mešat po šporetu dan i noćmax123 wrote:kad zarati,prvo cu ti "ubit" covika.(ebo covika koji nezna dobro poist)i onda ces samo meni kuvat...;)Noor wrote:moj čovik je škamrav, ovo bi, ovo ne bi...nemam kome pošteno kuvat, zato sam neki dan rekla, ako zarati....nisam više za dizanje morala, al ću vam kuvatmax123 wrote:
znas skuvat imas(pre)dobar but.blago tvom coviku...
Guest- Guest
Meni je svježa sarma prevruća... Više volim kad se odmori i kad se meso i kupus bolje stope u cjelinu...maggie13 wrote:haha
Guest- Guest
Treći dan najbolja.cassanowa wrote:Meni je svježa sarma prevruća... Više volim kad se odmori i kad se meso i kupus bolje stope u cjelinu...maggie13 wrote:haha
2014-04-19
Page 2 of 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Similar topics
» Vrijeme je za...
» vrijeme
» Zagreb i teksasko vrijeme
» "s vremena na vrijeme"...
» Sekto , vrijeme je
» vrijeme
» Zagreb i teksasko vrijeme