kolinda dolazi gledati les , yuppi
Page 4 of 15
Page 4 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Re: kolinda dolazi gledati les , yuppi
Eva_ wrote:I po čemu je kršćanstvo helenističko?
Po temeljnoj filozofiji na kojoj se zasniva. Judaizam to definitivno nije, jer je osjećao mržnju prema onima spram kojih se smatrao umno inferiornim.
Eva_ wrote:Sve ste iskopirali od inferiornih
Je, judaizam je toliko "orginalan" da je čak i ime za svog Boga (JHWH) pokrao od naroda Shasu. Bolje se informiraj o nekim stvarim prije nego počneš lupati ko' Maxim po diviziji.
Guest- Guest
Leviathan2 wrote:i kad ja kazem da ima pun kurac bogova onda meni seru, bog samo jedan,slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
"Ortodoksija i intepretacija
Budući da sam ograničen prostorom, detaljno ću se pozabaviti samo najvažnijom od tih popularnih zabluda: da je židovska religija monoteistička i da je to oduvijek bila.
Pa kao što mnogi poznavatelji Biblije znaju, a što se lako otkriva pomnijim čitanjem Starog zavjeta, to je ahistorijsko gledište pogrešno.
U mnogim, ako ne i svim, knjigama Starog zavjeta bjelodano je potvrđeno postojanje i moć "drugih bogova", ali Jahve (Jehova), koji je najmoćniji bog,
jedan moj kurac
ima ih na kamare al imaju zabranu prilaska zemlji, i jahve vise cak i ne postoji, unistten je oooodavno
Naravno da ih nema, nebitno što je o tome mislio rani judaizam. Riječ je samo o mitologiji da baš ne kažem pričama trlababalan tipa, kao i u slučaju tvog plemena, i ništa više od toga.
Guest- Guest
Totenkopf wrote:Glede obožavanja odnosno štovanja svetaca, u potpunosti sam na henokovoj liniji...
Radi se o postupanju koje je u izričitoj oprjeci s 1. zapovijedi te s brojnim prispodobama iz evanđelja...
Henok je (i ne samo) po tom pitanju samo obični ignorant, ako ne i debil, što sam ja na starom forumu dokazao nebrojeno puta. Doduše, ponešto i na ovom, dok on nije prestao pisati.
E sad, tvoj je problem ako baš želiš baštiniti njegove idiotarije.
Guest- Guest
bogovi postoje, superiornija bica, medjutim oni nisu kreatori svemira vec vise paraziti svemira,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:i kad ja kazem da ima pun kurac bogova onda meni seru, bog samo jedan,slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
"Ortodoksija i intepretacija
Budući da sam ograničen prostorom, detaljno ću se pozabaviti samo najvažnijom od tih popularnih zabluda: da je židovska religija monoteistička i da je to oduvijek bila.
Pa kao što mnogi poznavatelji Biblije znaju, a što se lako otkriva pomnijim čitanjem Starog zavjeta, to je ahistorijsko gledište pogrešno.
U mnogim, ako ne i svim, knjigama Starog zavjeta bjelodano je potvrđeno postojanje i moć "drugih bogova", ali Jahve (Jehova), koji je najmoćniji bog,
jedan moj kurac
ima ih na kamare al imaju zabranu prilaska zemlji, i jahve vise cak i ne postoji, unistten je oooodavno
Naravno da ih nema, nebitno što je o tome mislio rani judaizam. Riječ je samo o mitologiji da baš ne kažem pričama trlababalan tipa, kao i u slučaju tvog plemena, i ništa više od toga.
i mos zvat mitologijama il kak oces,
nije hebrejsko obozavanje jahvea bez osnova iako mnogi tvrde da su ga pokrali od drugijeh, istina da ima pastirskih pricica pun kurac, i stari slavjani su imali bogove heleni isto tako, indijsci kinezi indijanci
bogovi jesu bili prisutni jedan period na zemlji dok nisu protjerani,
u nasim zapisima se spominju bogovi ali ne u kontekstu obozavanja iliti religije nego cisto kao fakti, mocna bica koja su porobljavala i bila izuzetno svirepa, neki bi ih nazvali i vanzemljci sto je takodjer istina,
i takodjer se u zapisima spominju bogovi izricito kao neprijatelji, izuzev nekih koji su isli protiv volje ostalih bogova te pomogli ljudski rod da ne postane besvjesna zivotinja
tako da ja vjerujem da bogovi postoje, medjutim nisam njihov sljedbenik
Buried Secrets Of The Bible – YHWH
There is no archaeological evidence to corroborate the stories of Adam and Eve, Noah's flood and Abraham.
There is no evidence to support the mass exodus of the Israelites from Egypt, although some now believe that a small group did escape from Egypt; however, they were not Israelites but, rather, Canaanite slaves.
On their journey back to Canaan they pass through Midian, where they are inspired by stories of the Shasu's god, Yhw.
The Land of Canaan (called the Promised Land in the Hebrew Bible) was not taken over by conquest as described in the Book of Joshua – rather, the Israelites actually might have been Canaanites who migrated into the highlands and created a new identity for themselves. Of the 31 sites the Bible says that Joshua conquered, few showed any signs of war. "Joshua really didn't fight the Battle of Jericho," William G. Dever said.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bible%27s_Buried_Secrets
Toliko o "orginalnost" i povijesnoj istinitosti Tanakha (Stari Zavjet) kao temeljnog spisa judaizma.
Guest- Guest
ajd ne seri. išli smo u istu školu i kako to da mi nismo išli?marcellus wrote:i nas su vodili gledat leš kad je crko maršal
ko ne ide na ispraćaj najebo je
a. maršal je bio upakiran u kofer, za razliku od ovog kojeg šeću u staklenoj vitrini.
2014-12-30
Više sliči na akvarij, fali par zlatnih ribica, pokoja kornjača te da izlaze oni mjehurići zraka...
Strašno, u potpunoj opreci sa sv. pismom...
Leviathan2 wrote:bogovi postoje, superiornija bica, medjutim oni nisu kreatori svemira vec vise paraziti svemira,slidingdoorsoperator wrote:
i mos zvat mitologijama il kak oces,
nije hebrejsko obozavanje jahvea bez osnova iako mnogi tvrde da su ga pokrali od drugijeh, istina da ima pastirskih pricica pun kurac, i stari slavjani su imali bogove heleni isto tako, indijsci kinezi indijanci
bogovi jesu bili prisutni jedan period na zemlji dok nisu protjerani,
u nasim zapisima se spominju bogovi ali ne u kontekstu obozavanja iliti religije nego cisto kao fakti, mocna bica koja su porobljavala i bila izuzetno svirepa, neki bi ih nazvali i vanzemljci sto je takodjer istina,
i takodjer se u zapisima spominju bogovi izricito kao neprijatelji, izuzev nekih koji su isli protiv volje ostalih bogova te pomogli ljudski rod da ne postane besvjesna zivotinja
tako da ja vjerujem da bogovi postoje, medjutim nisam njihov sljedbenik
Ne postoje, bio ti njihov sljedbenik ili ne.
Nema ih, nikada ih nije bilo i nikada ih neće biti.
Kraj priče.
Nemam ništa protiv da svatko vjeruje u što god hoće, ali činjenice su činjenice koje najvećim dijelom nemaju nikakve veze sa bilo čijim vjerovanjima.
Prečesto je ljudski problem bio doslovno vjerovanje u mitološke priče, da baš ne kažem bajke. Mitologija naravno ima veliko značenje u formiranju ljudskih kultura, ali jednostavno moramo biti spremni i sposobni razlikovati značenje mitologije same od činjenica sa kojima mitologija najčešće nema ama baš nikakve veze.
I ako se ne želimo vrtjeti u krugu mitoloških zabluda, moramo biti svjesni te činjenice.
Guest- Guest
T.- Posts : 17551
2014-04-14
Totenkopf wrote:Strašno, u potpunoj opreci sa sv. pismom...
Ne u opreci sa Biblijom nego sa primitivnim ako ne i retardiranim literalističkim tumačenjima odnosno doslovnim shvaćanjima biblijskih tekstova.
Kojima je bio sklon a henok, a očito si i ti.
Guest- Guest
Totenkopf wrote:Jel možeš dokazati da bog ne postoji?
Gdje se nalazi?
U kojem segmentu svemira?
Multiversea?
Koji su mu gabariti?
Električni otpor?
Specifična težina?
Jel ti uopće razumiješ što teret dokazivanja postojanja Boga ili bogova uopće podrazumjeva?
Kada kažeš da Bog postoji, tada Boga zapravo svodiš na materijalni objekt smještajući Ga u okvire prostorvremena u kojime je jedino moguća kategorija postojanja.
Guest- Guest
kolinda na obiljezavanju dana HRM-a odaslala jos jednu poruku i rekla 'ne' regionskim inicijativama a naglasila cvrsto angaziranje na srednjo europskim inicijativima...uz naglasak da suradnja sa drzavama u 'regionu' moze se samo bazirati na bilateralnim odnosima...
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
mesic pak sa druge strane prije nekoliko dana na federalnoj televiziji bh-a rekao da nije dobro sto hrvatska odustaje od 'regionskog' druzenja...jer samim time ako jedan kotacic u regiji otpadne moze doci do havarije....halo jer ovom liku netko javio da smo u eu...
2015-09-08
uglavnom mesicko je priznao da je za vrijeme njegovog stolovanja prioritet bio 'regionsko druzenje' a manje eu,nato i slicno...zaboravivsi da za takvo sto treba pitati građane u rh-a...uglavnom ocito se nalazimo u prostoru sukoba onih koji ne zele 'regionsko druzenje' i onih koji zele....
2015-09-08
krščanstvo je vjerovatno jedina religija koja je krenula iz gradova pa prema selu. u carstvu je bio velik otpor sela prema krščanstvu.Totenkopf wrote:Više sliči na akvarij, fali par zlatnih ribica, pokoja kornjača te da izlaze oni mjehurići zraka...
kako bi krščanstvo pridobilo rimske seljake prvo su dozvolili kapelice. u rimu je bio običaj da se postavljaju male kučice u kojima su bili lari, kućni bogovi rima. isto tako su rimljani štovali razna božanstva, polubožansatva i sl. kako bi crkva i tu pridobila vjernike uvodi svece.
krščanstvo je tek u 10om st zaživjelo na tlu bivšeg carstva.
u mojoj obitelji su ostali običaji germana sa sjevera, nikada nisu prihvatili krščanstvo.
2014-12-30
Inače o temeljnoj politeističkoj prirodi judaizma dovoljno svjedoči i sama činjenica da Bog judaizma ima ime.
Zašto bilo kome odnosno bilo čemu dajemo ime?
Da bi ga/ih razlikovali od drugih pripadnika iste vrste.
Zašto ljudima dajemo imena?
Da bi ih razlikovali od drugih ljudi.
Što će Bogu ima ako je jedan?
Ako je jedan, ne treba Bogu ime.
Ako s druge strane ima puno bogova odnosno ako vjerujemo u puno bogova, tada različitim bogovima dajemo različita imena da bi ih mogli međusobno razlikovati.
Dakle, svaka religija koja svojem Bogu daje ime je u suštini temeljne politeističke prirode.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv da bilo tko ima politeistička vjerovanja, ali stvarno je vrhunac pokvarenosti kada netko tko je sam politeist drugome na tome prigovara pa čak i tu imenicu koristi kao neku vrstu osude i psovke. Drž'te lopova logika.
Zašto bilo kome odnosno bilo čemu dajemo ime?
Da bi ga/ih razlikovali od drugih pripadnika iste vrste.
Zašto ljudima dajemo imena?
Da bi ih razlikovali od drugih ljudi.
Što će Bogu ima ako je jedan?
Ako je jedan, ne treba Bogu ime.
Ako s druge strane ima puno bogova odnosno ako vjerujemo u puno bogova, tada različitim bogovima dajemo različita imena da bi ih mogli međusobno razlikovati.
Dakle, svaka religija koja svojem Bogu daje ime je u suštini temeljne politeističke prirode.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv da bilo tko ima politeistička vjerovanja, ali stvarno je vrhunac pokvarenosti kada netko tko je sam politeist drugome na tome prigovara pa čak i tu imenicu koristi kao neku vrstu osude i psovke. Drž'te lopova logika.
Last edited by slidingdoorsoperator on Mon 18 Sep - 15:30; edited 1 time in total
Guest- Guest
veber wrote:
isto tako su rimljani štovali razna božanstva, polubožansatva i sl. kako bi crkva i tu pridobila vjernike uvodi svece.
Odličan primjer inkulturacije. U tome se kršćanstvo pokazalo ekstremno uspješno. Uzeli bi običaje drugih kultura, dali im temeljni kršćanski karakter i tako čitave kulture pridobili za kršćanstvo.
Guest- Guest
jedino na taj način su mogli zadobiti širok spektar naroda, običaja, kultura.slidingdoorsoperator wrote:veber wrote:
isto tako su rimljani štovali razna božanstva, polubožansatva i sl. kako bi crkva i tu pridobila vjernike uvodi svece.
Odličan primjer inkulturacije. U tome se kršćanstvo pokazalo ekstremno uspješno. Uzeli bi običaje drugih kultura, dali im temeljni kršćanski karakter i tako čitave kulture pridobili za kršćanstvo.
zašto u anglosaksonskom, sjevernonjemačkom i skandinavskom svijetu nema svetaca i kapelica po raskrižjima?
nisu bili pod rimljanima.
2014-12-30
slidingdoorsoperator wrote:veber wrote:
Inače sam pratio tvoju raspravu sa dedom oko polu-božanske prirode rimskih vladara. Ono što deda govori o Vespazijanu nema veze sa vezom kada je temeljna priroda kršćanstva u pitanju.
Naime, Isus nema veze ni sa Vespazijanom niti sa polu-božanskom prirodom rimskih vladara općenito nego sa mesijanskim pokretom koji je posljednjih stoljeća stare ere bio raširen u židovskim krajevima.
Ali deda to ne zna jednostavno zato jer o tome nije lako naći informacije preko Googlea nego treba pratiti tiskanu literaturu i imati neka temeljna predznanja.
Ali to je inače veliki problem za tzv. internet intelektualce.
Guest- Guest
isto to su napravili u južnoj americi. mislim da je blagdan velike gospe vezan uz kondorov let.
procesije potiču od rimskih saturnalija kada su gospodari služili robove i sluge, cijeli je puk ludovao par dana i onda ajmo opet u stvarnost.
procesije potiču od rimskih saturnalija kada su gospodari služili robove i sluge, cijeli je puk ludovao par dana i onda ajmo opet u stvarnost.
2014-12-30
Ograničen si na materiju, prostor i vrijeme...slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:Jel možeš dokazati da bog ne postoji?
Gdje se nalazi?
U kojem segmentu svemira?
Multiversea?
Koji su mu gabariti?
Električni otpor?
Specifična težina?
Jel ti uopće razumiješ što teret dokazivanja postojanja Boga ili bogova uopće podrazumjeva?
Kada kažeš da Bog postoji, tada Boga zapravo svodiš na materijalni objekt smještajući Ga u okvire prostorvremena u kojime je jedino moguća kategorija postojanja.
To su ljudske kategorije, kojima se ne može niti dokazati niti opovrgnuti postojanje boga...
T.- Posts : 17551
2014-04-14
Page 4 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Similar topics
» KOLINDA, DOBIO SAM PASOŠ, SPREMI SE - ŠKRIPAĆE KREVETI! Vojislav Šešelj poručio predsednici Hrvatske da dolazi u Zagreb
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Ocete li gromove gledati?
» 'Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj'
» "Njega ovde nećemo gledati"
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Ocete li gromove gledati?
» 'Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj'
» "Njega ovde nećemo gledati"
Page 4 of 15