kolinda dolazi gledati les , yuppi
Page 3 of 15
Page 3 of 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Re: kolinda dolazi gledati les , yuppi
epikur37 wrote:Poruka je pogubna i primitivna, na žalost i stanje duha.
Oni rade nekrofilske orgije ali moj duh je u qrcu, ok.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
Pa ima i lijepih leševa, izgledaju skoro pa k´o živi. Naročito kad popiješ, možeš s njima i zaplesaticatabbath wrote:epikur37 wrote:Poruka je pogubna i primitivna, na žalost i stanje duha.
Oni rade nekrofilske orgije ali moj duh je u qrcu, ok.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija. U RK vjeri oko 3000 svetaca.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
"Ortodoksija i intepretacija
Budući da sam ograničen prostorom, detaljno ću se pozabaviti samo najvažnijom od tih popularnih zabluda: da je židovska religija monoteistička i da je to oduvijek bila.
Pa kao što mnogi poznavatelji Biblije znaju, a što se lako otkriva pomnijim čitanjem Starog zavjeta, to je ahistorijsko gledište pogrešno.
U mnogim, ako ne i svim, knjigama Starog zavjeta bjelodano je potvrđeno postojanje i moć "drugih bogova", ali Jahve (Jehova), koji je najmoćniji bog,
(29 Izlazak, 15:11.)
isto tako je i ljubomoran na svoje suparnike i zabranjuje svom narodu da ih štuju.
(30 Ibid., 20:3-6.)
Postojanje svih bogova osim Jahvea poriče se tek u posljednjim biblijskim knjigama, u kasnijih proroka.
(31 Jeremija, 10; ista tema odjekuje i poslije, u Drugoj knjizi proroka Izaije, vidi Izaija, 44.)
No nas ne zanima biblijski nego klasični judaizam; posve je jasno, premda su to rijetki shvatili, da je velik dio klasičnog judaizma tijekom posljednjih nekoliko stoljeća bio daleko od čistog monoteizma.
Isto se može reći i o postojećim doktrinama koje prevladavaju u današnjem ortodoksnom judaizmu, koji se izravno nastavlja na klasični judaizam.
Propadanje monoteizma počelo je širenjem židovskog misticizma (kabale), što se razvilo u 12. i 13. stoljeću, a krajem 16. stoljeća gotovo je u potpunosti zavladao zamalo u svim središtima judaizma.
Židovsko prosvjetiteljstvo, koje je nastalo iz krize klasičnog judaizma, moralo se ponajprije boriti protiv tog misticizma i njegova utjecaja, ali u novijoj židovskoj ortodoksiji, osobito medu rabinima, utjecaj kabale i dalje prevladava."
Kraj citata.
"Židovska povijest, židovska religija – Tri bremenita tisućljeća"; Israel Shahak; str. 59.-60.
Guest- Guest
Da se i s tobom složim.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
Budući da sam ograničenprostorom,
2017-03-21
Ajde dobro, bit ću ozbiljna. Judaizam je evoluira, nacrut nije.
2017-03-21
Eva_ wrote:Ajde dobro, bit ću ozbiljna. Judaizam je evoluira, nacrut nije.
Slabo ti ide ta novopronađena ozbiljnost.
Guest- Guest
Eva_ wrote:Da se i s tobom složim.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
Bolje i prostorom nego duhom, poput tebe. Prostorom smo ionako svi ograničeni.
Guest- Guest
Eva_ wrote:Judaizam je evoluira
Je, od politeizma prema monoteizmu, a onda opet prema politeizmu. Jak "napredak", nema što.
Guest- Guest
Manje papaj.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Da se i s tobom složim.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
Bolje i prostorom nego duhom, poput tebe. Prostorom smo ionako svi ograničeni.
2017-03-21
Eva_ wrote:
Manje papaj.
Reče prva golubica ovog foruma.
Guest- Guest
Pa čuj 5777 godina smo tu, a od srijede ereva ulazimo i u 5778. pa ti vidi. Uostalom, sve ste od nas pokrali i krivo interpretirali. Koliko ste originalni i inventivni.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Judaizam je evoluira
Je, od politeizma prema monoteizmu, a onda opet prema politeizmu. Jak "napredak", nema što.
2017-03-21
Eva_ wrote:Pa čuj 5777 godina smo tu, a od srijede ereva ulazimo i u 5778. pa ti vidi. Uostalom, sve ste od nas pokrali i krivo interpretirali. Koliko ste originalni i inventivni.slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Judaizam je evoluira
Jeste malo morgen.
Samo u vlastitoj mitologiji.
Inače se ništa korisnoga od vas nije moglo pokupiti. Samo grandomanija, ali to sasvim sigurno nije korisno.
Temeljni izvor kršćanstva je ionako antička filozofija, koju je judaizam mrzio iz dna duše jer se osjećao inferiornim u odnosu na tada vrlo obrazovane Helene.
Guest- Guest
Znači, Isus je Grk, isto kak su i ustaše antifašisti. Pa ova nova hrvatska povijest je sve bolja i bolja.
2017-03-21
Eva_ wrote:Znači, Isus je Grk, isto kak su i ustaše antifašisti. Pa ova nova hrvatska povijest je sve bolja i bolja.
Isus nije ništa napisao vlastitom rukom. Ja govorim o kršćanskoj teologiji koja je razvijena pod najvećim utjecajem helenističke misli, a koju je judaizam mrzio iz dna duše, zato jer je spram iste bio teško inferioran.
Guest- Guest
I po čemu je kršćanstvo helenističko? Po broju svetaca ajde može bit, ali po ničem drugom. Sve ste iskopirali od inferiornih
2017-03-21
Ludilo sa ovim obozavanjem mrtvaca. Ako je vjerovati budistima i hindusima i drevnim europljanima lik se inkarnirao u par zivota vec, ovo je cista nekrofilija
Guest- Guest
i kad ja kazem da ima pun kurac bogova onda meni seru, bog samo jedan,slidingdoorsoperator wrote:Eva_ wrote:Kršćanstvo uopće ni monoteistička religija.
Citat:
Budući da sam ograničen prostorom, detaljno ću se pozabaviti samo najvažnijom od tih popularnih zabluda: da je židovska religija monoteistička i da je to oduvijek bila.
Pa kao što mnogi poznavatelji Biblije znaju, a što se lako otkriva pomnijim čitanjem Starog zavjeta, to je ahistorijsko gledište pogrešno.
U mnogim, ako ne i svim, knjigama Starog zavjeta bjelodano je potvrđeno postojanje i moć "drugih bogova", ali Jahve (Jehova), koji je najmoćniji bog,
(
jedan moj kurac
ima ih na kamare al imaju zabranu prilaska zemlji, i jahve vise cak i ne postoji, unistten je oooodavno
Radi se o postupanju koje je u izričitoj oprjeci s 1. zapovijedi te s brojnim prispodobama iz evanđelja...
Ali što očekivati od antipape i postdrugokoncilske tzv. Crkve...
Eva_ wrote:I po čemu je kršćanstvo helenističko?
Po temeljnoj filozofiji na kojoj se zasniva. Judaizam to definitivno nije, jer je osjećao mržnju prema onima spram kojih se smatrao umno inferiornim.
Eva_ wrote:Sve ste iskopirali od inferiornih
Je, judaizam je toliko "orginalan" da je čak i ime za svog Boga (JHWH) pokrao od naroda Shasu. Bolje se informiraj o nekim stvarim prije nego počneš lupati ko' Maxim po diviziji.
Guest- Guest
Page 3 of 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Similar topics
» KOLINDA, DOBIO SAM PASOŠ, SPREMI SE - ŠKRIPAĆE KREVETI! Vojislav Šešelj poručio predsednici Hrvatske da dolazi u Zagreb
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Ocete li gromove gledati?
» 'Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj'
» "Njega ovde nećemo gledati"
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Ocete li gromove gledati?
» 'Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj'
» "Njega ovde nećemo gledati"
Page 3 of 15