kolinda dolazi gledati les , yuppi
Page 5 of 15
Page 5 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15
Re: kolinda dolazi gledati les , yuppi
Ograničen si na materiju, prostor i vrijeme...slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:Jel možeš dokazati da bog ne postoji?
Gdje se nalazi?
U kojem segmentu svemira?
Multiversea?
Koji su mu gabariti?
Električni otpor?
Specifična težina?
Jel ti uopće razumiješ što teret dokazivanja postojanja Boga ili bogova uopće podrazumjeva?
Kada kažeš da Bog postoji, tada Boga zapravo svodiš na materijalni objekt smještajući Ga u okvire prostorvremena u kojime je jedino moguća kategorija postojanja.
To su ljudske kategorije, kojima se ne može niti dokazati niti opovrgnuti postojanje boga...
T.- Posts : 17547
2014-04-14
Totenkopf wrote:
Ograničen si na materiju, prostor i vrijeme...
To su ljudske kategorije, kojima se ne može niti dokazati niti opovrgnuti postojanje boga...
Može, zato jer samo postojanje jedino i ima smisla u kategorijama i okvirima prostorvremena (svemira ili multiversea, svejedno).
Last edited by slidingdoorsoperator on Mon 18 Sep - 15:37; edited 1 time in total
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:slidingdoorsoperator wrote:veber wrote:
isto tako su rimljani štovali razna božanstva, polubožansatva i sl. kako bi crkva i tu pridobila vjernike uvodi svece.
krščanstvo je tek u 10om st zaživjelo na tlu bivšeg carstva.
Odličan primjer inkulturacije. U tome se kršćanstvo pokazalo ekstremno uspješno. Uzeli bi običaje drugih kultura, dali im temeljni kršćanski karakter i tako čitave kulture pridobili za kršćanstvo.
Inače sam pratio tvoju raspravu sa dedom oko polu-božanske prirode rimskih vladara. Ono što deda govori o Vespazijanu nema veze sa vezom kada je temeljna priroda kršćanstva u pitanju.
Naime, Isus nema veze ni sa Vespazijanom niti sa polu-božanskom prirodom rimskih vladara općenito nego sa mesijanskim pokretom koji je posljednjih stoljeća stare ere bio raširen u židovskim krajevima.
Ali deda to ne zna jednostavno zato jer o tome nije lako naći informacije preko Googlea nego treba pratiti tiskanu literaturu i imati neka temeljna predznanja.
Ali to je inače veliki problem za tzv. internet intelektualce.
isus i diviziranje careva nema jedno s drugim nikakve veze.
cezar je prvi diviniziran, komodu je uskraćeno, a recimo domicijanu je uz nagovor nerve ipak omogućeno.
deda misli da je gugl svemoguć.
ja o rimu imam oko 500knjiga, neke nisam nikad ni pročitao, većina je u pdf-u od relevantnih ljudi pisane.
2014-12-30
Bog je stvoritelj svega što postoji. On je jedan, bestjelesan i samo Njega valja štovati kao apsolutnog vladara svemira. To ti je osnova judaizma. Nikakvi sveci, posrednici ili ne daj Bože leševi.slidingdoorsoperator wrote:Inače o temeljnoj politeističkoj prirodi judaizma dovoljno svjedoči i sama činjenica da Bog judaizma ima ime.
Zašto bilo kome odnosno bilo čemu dajemo ime?
Da bi ga/ih razlikovali od drugih pripadnika iste vrste.
Zašto ljudima dajemo imena?
Da bi ih razlikovali od drugih ljudi.
Što će Bogu ima ako je jedan?
Ako je jedan, ne treba Bogu ime.
Ako s druge strane ima puno bogova odnosno ako vjerujemo u puno bogova, tada različitim bogovima dajemo različita imena da bi ih mogli međusobno razlikovati.
Dakle, svaka religija koja svojem Bogu daje ime je u suštini temeljne politeističke prirode.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv da bilo tko ima politeistička vjerovanja, ali stvarno je vrhunac pokvarenosti kada netko tko je sam politeist drugome na tome prigovara pa čak i tu imenicu koristi kao neku vrstu osude i psovke. Drž'te lopova logika.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Nešto s vama na +/- 30°geografske latude ipak nije u redu. Bog vas je kaznio već s time di vas je nastanio, a di ostalo.Eva_ wrote:Bog je stvoritelj svega što postoji. On je jedan, bestjelesan i samo Njega valja štovati kao apsolutnog vladara svemira. To ti je osnova judaizma. Nikakvi sveci, posrednici ili ne daj Bože leševi.slidingdoorsoperator wrote:Inače o temeljnoj politeističkoj prirodi judaizma dovoljno svjedoči i sama činjenica da Bog judaizma ima ime.
Ako s druge strane ima puno bogova odnosno ako vjerujemo u puno bogova, tada različitim bogovima dajemo različita imena da bi ih mogli međusobno razlikovati.
Dakle, svaka religija koja svojem Bogu daje ime je u suštini temeljne politeističke prirode.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv da bilo tko ima politeistička vjerovanja, ali stvarno je vrhunac pokvarenosti kada netko tko je sam politeist drugome na tome prigovara pa čak i tu imenicu koristi kao neku vrstu osude i psovke. Drž'te lopova logika.
Eroo- Posts : 78873
2016-07-22
Regija je jedini spas za nas,ako ne i obnova neke vrste Jugoslavije.vuksadinare wrote:uglavnom mesicko je priznao da je za vrijeme njegovog stolovanja prioritet bio 'regionsko druzenje' a manje eu,nato i slicno...zaboravivsi da za takvo sto treba pitati građane u rh-a...uglavnom ocito se nalazimo u prostoru sukoba onih koji ne zele 'regionsko druzenje' i onih koji zele....
Valjda smo to u ovih 25-26 godina shvatili.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
veber-
2014-12-30
Eva_ wrote:Bog je stvoritelj svega što postoji. On je jedan, bestjelesan i samo Njega valja štovati kao apsolutnog vladara svemira. To ti je osnova judaizma. Nikakvi sveci, posrednici ili ne daj Bože leševi.slidingdoorsoperator wrote:Inače o temeljnoj politeističkoj prirodi judaizma dovoljno svjedoči i sama činjenica da Bog judaizma ima ime.
Ma je, Židovima ne treba posrednik, oni imaju crveni telefon za razgovore sa svojim Bogom. Zato se valjda i smatraju izabranim narodom.
Ironiju na stranu, judaizam je temeljno politeistička religija i filozofija, o čemu svjedoči i činjenica da Bog judaizma ima ime, a Bogu odnosno bogovima je ime potrebno samo u politeizmu, da bi Ga/ih se razlikovalo od drugih bogova.
To je osnova judaizma.
A ako je zaista samo jedan, Bogu svakako ne treba ime.
Ovo o čemu ti govoriš je samo uljepšana slika koju su stvorili židovi (većinom ionako ateisti koji prihvaćaju političku odnosno nacionalnu kulturu judaizma) da bi svojoj djeci mogli pričati bajke prije spavanja.
Pa i u toj slici je zalomio jedan detalj koji ukazuje kako se Boga poistovjećuje sa babarogom zgodnom za plašenje neposlušne djece i svojih neprijatelja.
Bog kao gospodar svega odnosno apsolutni vladar.
Bog nije gospodar u smislu nekog primitivnog siledžije kako je opisan u Tanakhu, nego atraktor cijelog svemira, ideja odnosno duh koji okuplja sve što postoji, sukreator svijeta skupa s čovjekom, njegov prijatelj, pa čak i supatnik.
To je osnova kršćanstva.
Sve ostalo je trlababalan.
Guest- Guest
Zašto ljudi daju imena životinjama, jer ako ima samo jednog psa zašto ga jednostavno ne zove 'pas' nego kiky, ili ako seljak ima jednog konja, zašto ga ne zove 'konj' nego riđan?
Smiješno znam, ali to je tvoje obrazloženje, da činjenica što bog ima ime, nedvojbeno upućuje na politeizam...
Smiješno znam, ali to je tvoje obrazloženje, da činjenica što bog ima ime, nedvojbeno upućuje na politeizam...
Totenkopf wrote:Zašto ljudi daju imena životinjama, jer ako ima samo jednog psa zašto ga jednostavno ne zove 'pas' nego kiky, ili ako seljak ima jednog konja, zašto ga ne zove 'konj' nego riđan?
Smiješno je tvoje objašnjenje, ali to je najmanji problem. Veći je problem što je jednostavno glupo.
Dakle, da ponovim za one sa temeljitim manjkom inteligencije, imena se daju pripadnicima neke vrste da bih ih se bolje međusobno razlikovalo. Odnosno da bi ih mi bolje međusobno razlikovali, preciznije rečeno.
Ime se Bogu daje samo da bi se Boga razlikovalo od drugih pripadnika vrste bogova. Politeizam.
Sad jasnije?
Guest- Guest
Tebi je oholost puno jača strana od inteligencije...
Jer smatraš da znaš sve o religiji, iako ne vjeruješ u boga...
Jer ti je sugovornik glup i neinteligentan ukoliko se ne slaže s tvojim mišljenjem...
Te jer nisi odgovorio na pitanje iako je smiješno i glupo, dakle nije teško...
Jer ti je sugovornik glup i neinteligentan ukoliko se ne slaže s tvojim mišljenjem...
Židovi i jesu izabrani narod. O čemu svjedoči cijela Biblija. Ne samo SZ.slidingdoorsoperator wrote:
Ma je, Židovima ne treba posrednik, oni imaju crveni telefon za razgovore sa svojim Bogom. Zato se valjda i smatraju izabranim narodom.
I sv.Pavao upozorava novopečene kršćane pristigle iz poganluka,da se ne uzdižu i ne bahate,jer su samo jedna grana divlje masline zakalemljena na pravo stablo i korijen.
2014-04-22
epikur37 wrote:debotoijusto wrote:Predsjednica se zadržala nekoliko minuta pored sarkofaga u kojem su relikvije sv. Leopolda. Tom je prigodom maramicom s likom sv. Leopolda Mandića dodirnula sarkofag u kojem su relikvije. Kako su rekli u organizacijskom odboru za doček relikvija, takvo dodirivanje sarkofaga s likom sv. Leopolda simbolizira dodir s blagoslovom sv. Leopolda.
selfi pokraj lesine
Komentar stoke.
.
Guest- Guest
Totenkopf wrote:Tebi je oholost puno jača strana od inteligencije...
Ja sam odgovorio na sva pitanja, a sad, što vas ima koji niste niti potpuno jasne odgovore u stanju razumjeti, zaista nije moj problem.
Nebitno je koliko se tko slaže ili ne sa mojim mišljenjima, ono što ja tražim su ili činjenice ili barem smisleni argumenti.
No, priznajem da nisam bolje niti očekivao od pristalice henokovih tumačenja biblijskih tekstova odnosno religijskih učenja i posebno kršćanstva.
Guest- Guest
jastreb wrote:Židovi i jesu izabrani narod. O čemu svjedoči cijela Biblija. Ne samo SZ.slidingdoorsoperator wrote:Ma je, Židovima ne treba posrednik, oni imaju crveni telefon za razgovore sa svojim Bogom. Zato se valjda i smatraju izabranim narodom.
Jesu, ali samo u skladu sa primitivnim ako ne i nakaradnim litaralističkim odnosno doslovnim tumačenjima biblijskih tekstova, kakvima si posebno ti sklon.
Guest- Guest
Ne. To je fakat. Cijela se Biblija vrti oko Izraela i oko Jeruzalema. I Bog nakon suda i pobjede nad zlom stvara Novi Jeruzalem,a ne Novi zagreb,Novi Beograd,niti New New York.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:Židovi i jesu izabrani narod. O čemu svjedoči cijela Biblija. Ne samo SZ.slidingdoorsoperator wrote:Ma je, Židovima ne treba posrednik, oni imaju crveni telefon za razgovore sa svojim Bogom. Zato se valjda i smatraju izabranim narodom.
Jesu, ali samo u skladu sa primitivnim ako ne i nakaradnim litaralističkim odnosno doslovnim tumačenjima biblijskih tekstova, kakvima si posebno ti sklon.
2014-04-22
jastreb wrote:
Ne. To je fakat. Cijela se Biblija vrti oko Izraela i oko Jeruzalema. I Bog nakon suda i pobjede nad zlom stvara Novi Jeruzalem,a ne Novi zagreb,Novi Beograd,niti New New York.
Piše u knjigu pa mora da je tako, a?
Gle, to je vrlo dezorijentirano pa i nakaradno shvaćanje religijskih pa tako i biblijskih tekstova. I ne razumjeti kako se pojmovi poput izabranog naroda i novog Jeruzalema ne odnose na etnički nego duhovni odnosno princip svetosti zaista mogu samo krajnje neinteligentne osobe sa primitivnim shvaćanjima biblijskih tekstova i posebno kršćanstva.
Guest- Guest
Ok da je svetac, ljudi ga proglasili svecem zbog čega god, ali tako iskasapljenog /mislim da sam negdje pročitala da neki dijelovi tijela nedostaju/ pokojnika, pa makar bio svet najsvetiji .... ne znam, jednostavno mi odiozno, barbarski .....debotoijusto wrote:UZ ZVONJAVU crkvenih zvona u Splitu, leš Leopolda Bogdana Mandića stiglo je iz Dubrovnika u Split.
Ulice su bile blokirane za promet, ali se zato mnoštvo ljudi okupilo kako bi vidjeli procesiju s Leopoldom Bogdanom Mandićem.
Kako je snimio naš reporter, dok se vozilo približavalo mjestu s kojeg je procesija počinjala, okupljeni su pljeskali, a potom je leš Leopolda Bogdana Mandića izvađen iz vozila.
Oko njega su se okupili svećenici koji su započeli molitvu, a potom su oformili procesiju sve do crkve u kojoj se služi misa. Ispred crkve je ostao velik broj ljudi koji nije uspio ući unutra i koji preko videozaslona prate misu.
Kako saznaje Index, očekuje se i dolazak predsjednice.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-foto-les-leopolda-mandica-u-splitu-blokirani-dijelovi-grada-ocekuje-se-dolazak-kolinde/995093.aspx
orion- Posts : 2287
2017-06-06
orion wrote:
jednostavno mi odiozno, barbarski .....
Samo osobni umjetnički dojam.
Guest- Guest
jastreb wrote:Židovi i jesu izabrani narod. O čemu svjedoči cijela Biblija. Ne samo SZ.slidingdoorsoperator wrote:
I sv.Pavao upozorava novopečene kršćane pristigle iz poganluka,da se ne uzdižu i ne bahate,jer su samo jedna grana divlje masline zakalemljena na pravo stablo i korijen.
Nema izabranog naroda ..... Razni narodi imaju različite vjere i valjda bi danas trebalo biti svakome jasno da je Biblija samo jedna od svetih knjiga natom svijetu.
2017-06-06
slidingdoorsoperator wrote:orion wrote:
jednostavno mi odiozno, barbarski .....
Samo osobni umjetnički dojam.
točno tako...
2017-06-06
Page 5 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15
Similar topics
» KOLINDA, DOBIO SAM PASOŠ, SPREMI SE - ŠKRIPAĆE KREVETI! Vojislav Šešelj poručio predsednici Hrvatske da dolazi u Zagreb
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Ocete li gromove gledati?
» 'Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj'
» "Njega ovde nećemo gledati"
» Letica:Kolinda Pazinska-Kolinda Blajburška-Kolinda Vukovarska-Kolinda Vatrena
» Ocete li gromove gledati?
» 'Ne želim u Hrvatskoj gledati scene kao u Makedoniji, Srbiji ili Mađarskoj'
» "Njega ovde nećemo gledati"
Page 5 of 15