Maršal je pao
Page 12 of 23
Page 12 of 23 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17 ... 23
Re: Maršal je pao
Onda kad Hrvati pocnu pljuvati po Titu kao tvorcu JUGOSKAVIJE
Kretenski preskaču STROSMAJERA , SUPILA I SVE OSTALE HRVATE PRETHODNIKE JUGOSLAVENSKE FEDERACIJE.
GAMAD NACIONALISTICKA KOJA SE PONASA PO PRINCIPU SAMODOVOLJNOSTI JE SLIJEPA I GLUHA NA SIRE POVIJESNE I POLITICKE OKVIRE JUGOSLAVIJE.
NEGO SVE PRIPISUJE TITU I TO SVE LOSE.
DA VAM PAS NENU , A ONO DOBRO?
Sora- Posts : 23831
2014-04-29
MARŠAL JE GORI,MARŠAL JE DOLIII...MALO GORI MALO DOLI...jeb ga sad...unucicu mu poljubim Šašku..
Guest- Guest
Noor wrote:Sora wrote:Prcko ajd fatataj ovu Noorku
Jedno tri put joj objasni da nije u pravu
Mozda se zena opameti
vezano uz kaj?
a tak pametna ko ti neću ni biti ...beeelj
Ma ne plazi jezik
Da ti se tica ne posere na njega :yuno:
tebe on fatata, ne sustajeSora wrote:Prcko ajd fatataj ovu Noorku
Mozda se zena opameti
Guest- Guest
2014-04-29
tebi se veliš to već dogodilo...ahahaSora wrote:Noor wrote:Sora wrote:Prcko ajd fatataj ovu Noorku
Mozda se zena opameti
vezano uz kaj?
a tak pametna ko ti neću ni biti ...beeelj
Ma ne plazi jezik
Da ti se tica ne posere na njega :yuno:
meni neće, moj je mali
Guest- Guest
istina živa, zato me i čudi kaj u tebi vidiSora wrote:Prcko je jedan pravi gospodin
Guest- Guest
"Imao sam 23 godine kad sam je napisao ('Računajte na nas', op.a.) i volio sam Jugoslaviju kroz pobjede u fudbalu i na olimpijadi. Bila je to moja firma, no greška je bila kad sam spomenuo Tita. Napravio sam savršenu parolu, na žalost", pričao je Balašević Drugi put Tita sam u pjesmi spomenuo namjerno, bio sam u vojsci i želio sam vidjeti Oliveru i malu Jovanu. Zbog toga bih pjesmu posvetio feldmaršalu Göringu, a ne maršalu Titu. Proračunato i ciljano napravio sam ljigu i nije mi žao. Treća pjesma 'Requiem' je bila prva u tadašnjoj državi koja je Tita trebala spustiti na ljudsku razinu. Međutim, ono što sam najavljivao stihom: ‘Jednom će se neki lik baciti i na tvoj spomenik…’ prebrzo se dogodilo pa pjesma nije ispala antititoistička nego titoistička. Stoga su je podržavali oni od kojih sam očekivao probleme." Pjesmu "Računajte na nas" je prestao izvoditi već 1982., kako je to objasnio u jednom televizijskom interview-u iz 2010. : "Primijetio sam da od nje prave parolu. Jedno vrijeme je funkcionisala, izazivala je tu emociju koju sam želio podijeliti sa svojom generacijom. Onda sam primijetio da sam u stvari napravio himnu drugima, da sam im napravio pjesmu kakvu oni sami sebi nikada ne bi znali napraviti”. Zanimljivo je da je u snimanju ove pjesme učestvovao i Bora Đorđević, kasnije žestoki antititoista i nacionalista, koji se priključio "Ranom mrazu" neposredno prije snimanja pjesme "Računajte na nas". "Triput sam video Tita" Jednom se otac moj sa posla kući vratio pre, Odenuo mi praznično sve i poveo me na trg. Bio sam klinac još i bilo mi je tek oko pet Al' dobro pamtim nasmejan svet i svečan i sretan grad. Singlica "Triput sam video Tita", izašla 1981., godinu dana nakon Titove smrti, vjerovatno je i najpoznatija pjesma o Titu koja je napisana poslije njegove smrti. Bez obzira šta neko mislio o toj pjesmi, u njoj je vjerno prenesena tuga koja je zavladala u Jugoslaviji nakon Titove smrti, i bila je još jedna cigla sazidana u svrhu jačanja kulta ličnosti druga Tita. "Requiem" Balašević 1988. objavljuje album "Panta Rei …", koji počinje pjesmom "Soliter", duhovitim prikazom tadašnjih prilika u Jugoslaviji, a završava pjesmom "Requiem", još jednom Đoletovom pjesmom o Titu. Ustvari to je pjesma o postepenom mijenjanju odnosa prema Titu unutar same SFRJ. Slobodan Milošević je već postao Predsjednik Predsjedništva Saveza Komunista Srbije. "Antibirokratska revolucija" se valjala po ulicama… U pjesmi dominira slutnja o mogućoj propasti jugoslovenske ideje, kao i raspadu Jugoslavije. Kad god prođem ulicom sa tvojim imenom Pomislim na onu pesmu... Već je godinama ne pevam, Stari refren nikom ne treba. A ljudi pesme kratko pamte, Komandante... Ostaće u knjigama i priča o nama: Balkan krajem jednog veka. Svako pleme crta granicu. Svi bi hteli svoju stranicu...
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/magazin/jet-set/Balasevic-o-pjesmama-i-Titu-Jugoslavija-je-bila-moja-firma-FOTO/324902
Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.
Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/magazin/jet-set/Balasevic-o-pjesmama-i-Titu-Jugoslavija-je-bila-moja-firma-FOTO/324902
Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.
Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.
Noor wrote:istina živa, zato me i čudi kaj u tebi vidiSora wrote:Prcko je jedan pravi gospodin
Nis.
Jos me nije vidio.
Da me vidi znao bi sto je prava drugarica, socijalistička profesorica i pjesnikinja .
2014-04-29
a selu
Podne je rszdjelilo dan
U dva jednaka dijela
Čeljad je umorna posjedala
Oko stola i punih zdjela.
Omara je ljetna bila tolika
Da je cak i pas odustao
Od ulagivanja ljudima kod stola
I ležeći na boku usnuo
Blago je u staji šutljivo
Gledalo u zid iznad svojih lanaca
Tjeralo repom od sebe rojeve
Dosadnih muha i komaraca
Mi bismo tad uzeli one bijele jastuke od perja
i stavili u mekanu, zelenu travu dvorišta
Polijegali smo ispod starog oraha
Sat-dva se nije događalo nista
Cak ni list da mrvu zatreperi
A suha zemlja da nebu žalbu rece
Visoko gore blješti sunčev kotač
Vulkanska lava kao da iz njega tece
Dok omara nije prestala.
A onda je krenulo blago na pasu
Ljudi s oruđima na polja
U kuci ostaju baka
Podne je rszdjelilo dan
U dva jednaka dijela
Čeljad je umorna posjedala
Oko stola i punih zdjela.
Omara je ljetna bila tolika
Da je cak i pas odustao
Od ulagivanja ljudima kod stola
I ležeći na boku usnuo
Blago je u staji šutljivo
Gledalo u zid iznad svojih lanaca
Tjeralo repom od sebe rojeve
Dosadnih muha i komaraca
Mi bismo tad uzeli one bijele jastuke od perja
i stavili u mekanu, zelenu travu dvorišta
Polijegali smo ispod starog oraha
Sat-dva se nije događalo nista
Cak ni list da mrvu zatreperi
A suha zemlja da nebu žalbu rece
Visoko gore blješti sunčev kotač
Vulkanska lava kao da iz njega tece
Dok omara nije prestala.
A onda je krenulo blago na pasu
Ljudi s oruđima na polja
U kuci ostaju baka
Fake prve i zadnje rijeci .
Umorna sam. Kasno je .
Umorna sam. Kasno je .
Koliko je koji političar bio omiljen kod naroda sa ovih prostora,vidi se i po pjesmama u kojima je opjevan.
Tito je opjevan u bezbroj pjesama,što narodnih,a što u pjesmama kojima su znani autori.
Što u općepoznatim pjesmama (računajte na nas,Druže Tito mi ti se kunemo,Ide Tito preko Romanije, Ljubičice bijela, Živela Jugoslavija itd) a što u bezbroj pjesmama koje su ili manje poznate,ili su seizgubile.
Bilo kako bilo Tito je opjevan u više pjesama nego Kraljeviću Marko.
U koliko je pjesmuljaka opjevan Pavelić? Draža je u nešto više,ali je prema Titu opet nula.
Dakle onaj koji je opjevaniji,sigurno je i narodu bliže srcu i duši.
Pozivate se na Franceka,a koliko ste pjesama o njemu opjevali? Koliko ja znam par guslarskih i jednu je 1991. opjevao izvjesni Kvesić u pjesmi 30.svibnja.
Tito je opjevan u bezbroj pjesama,što narodnih,a što u pjesmama kojima su znani autori.
Što u općepoznatim pjesmama (računajte na nas,Druže Tito mi ti se kunemo,Ide Tito preko Romanije, Ljubičice bijela, Živela Jugoslavija itd) a što u bezbroj pjesmama koje su ili manje poznate,ili su seizgubile.
Bilo kako bilo Tito je opjevan u više pjesama nego Kraljeviću Marko.
U koliko je pjesmuljaka opjevan Pavelić? Draža je u nešto više,ali je prema Titu opet nula.
Dakle onaj koji je opjevaniji,sigurno je i narodu bliže srcu i duši.
Pozivate se na Franceka,a koliko ste pjesama o njemu opjevali? Koliko ja znam par guslarskih i jednu je 1991. opjevao izvjesni Kvesić u pjesmi 30.svibnja.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa da .
I to je neko mjerilo O slavi i zaslugama Tita.
Nece valjda jedan bjedni LOBO Sve te pjesme zasjeniti svojim budalaštinama.
Imal kise na Krku ?
I to je neko mjerilo O slavi i zaslugama Tita.
Nece valjda jedan bjedni LOBO Sve te pjesme zasjeniti svojim budalaštinama.
Imal kise na Krku ?
Evo malo da obogatim forum poetskim djelima o Titu:
-----Titovo doba--------
Naše pjesme njemu liče
i mi mu slični po svemu.
Ljubav hoda, ljubav niče
- okrenuta prema njemu.
Treperi kroz plavu liru
ovo doba plemenito.
S njim u ratu i u miru,
zovemo se i mi - Tito.
............................Dragan Radulović
----Kad Tito kaže-------
Kad Tito kaže MIR,
buknu bijele ruže.
I ruke se u šir
sa rukama združe.
Kaže li neko RAT,
moćno nam ruke sinu.
Svak je svakom brat
i čuva Domovinu.
Rastemo stasito
Ko njegovo ime.
Kad mi kažemo TITO
sve smo rekli time.
Pozdrav Vuk.
-----Titovo doba--------
Naše pjesme njemu liče
i mi mu slični po svemu.
Ljubav hoda, ljubav niče
- okrenuta prema njemu.
Treperi kroz plavu liru
ovo doba plemenito.
S njim u ratu i u miru,
zovemo se i mi - Tito.
----Kad Tito kaže-------
Kad Tito kaže MIR,
buknu bijele ruže.
I ruke se u šir
sa rukama združe.
Kaže li neko RAT,
moćno nam ruke sinu.
Svak je svakom brat
i čuva Domovinu.
Rastemo stasito
Ko njegovo ime.
Kad mi kažemo TITO
sve smo rekli time.
Pozdrav Vuk.
svaka jugoslavija je negacija hrvatske drzaveSora wrote:Tito je bio poseban po svojim sposobnostima kao političar, retoričar, ideolog i lider. Područje Jugoistočne Europe nitko nikad prije nije lansirao na mapu svijeta kao što je to on uspio: od njegova prvog otpora Staljinu među svim komunističkim zemalja, preko njegove uloge jednog od lidera pokreta Nesvrstanih, do svog specijalnog formata tzv. mekog komunizma, kaže Ognjenović i ističe da Titov nacionalni projekt stvaranja Jugoslavena kao nacije nije za podcijeniti.
'Tito je, kao i Strossmayer, shvatio da je za nas jedini način da idemo naprijed zajedno, a ne sabotirajući jedni druge, jer na kraju mi svi platimo ta podmetanja našoj vječnoj konkurenciji za mjesto vladara Jugoistočne Europe', kaže ona.
vuksadinare- Posts : 100237
2015-09-08
Svaka isključiva tvoja objava je dokaz da ne kuzis kurca o Real- poitici i politici uopce
Ti barataš praznim i naoko točnim floskulama
Koje nemaju drze s vezom
Hrvatska je drzavnost ostvarena u raznim asocijacijama i savezima
I to nije bila potpuna negacija
ta tvoja idealna drzava Hrvatska niti danas NE POSTOJI jer je u NATO I EU
Ti barataš praznim i naoko točnim floskulama
Koje nemaju drze s vezom
Hrvatska je drzavnost ostvarena u raznim asocijacijama i savezima
I to nije bila potpuna negacija
ta tvoja idealna drzava Hrvatska niti danas NE POSTOJI jer je u NATO I EU
Hrvatska je u JUGOSLSVIJI imala vrlo visok stupanj samostalnosti .
Ja sam se primjerice začudila koliko se razlikuju hrvatski i bosanski kurikulumi za nastavu
U bosni su pisali jedan tjedan latinicom a drugi ćirilicom.
Kpd nas je to bilo nesto posve sporedno ćirilica jel.
Lektire su bile drugacije .
Povijest isto.
Kolegica koja je doska u moju SKOLU U ZAGREBU tijrkom rata izbSARAJEVA je govorila TABLA , SVESKA ...
Ja sam se primjerice začudila koliko se razlikuju hrvatski i bosanski kurikulumi za nastavu
U bosni su pisali jedan tjedan latinicom a drugi ćirilicom.
Kpd nas je to bilo nesto posve sporedno ćirilica jel.
Lektire su bile drugacije .
Povijest isto.
Kolegica koja je doska u moju SKOLU U ZAGREBU tijrkom rata izbSARAJEVA je govorila TABLA , SVESKA ...
Dakle pises fuko gluposti .
Jugoslavija je bila federacija a Hrvatska je imala sve institucije kao samostalna drzava .
Svoj SABOR, SVOJE MINISTRE , SVOJ BUDŽET SVOJU POLICIJU
ono sto nam je bilomzajednicko jest taj socijslisticki sustav
I neka je hvala Bogu
Bar sam dio zivita bila u mirnoj i prosperitetnoj drzavi
Jugoslavija je bila federacija a Hrvatska je imala sve institucije kao samostalna drzava .
Svoj SABOR, SVOJE MINISTRE , SVOJ BUDŽET SVOJU POLICIJU
ono sto nam je bilomzajednicko jest taj socijslisticki sustav
I neka je hvala Bogu
Bar sam dio zivita bila u mirnoj i prosperitetnoj drzavi
Ringo10 wrote:Raspravljati sa ovim luidjacima je budalastina.jastreb wrote:Pa mogao bih i ja ovdje kačiti neke karikature o Hasanbegoviću,biskupu Košiću,Bruni Esih, generalu Glasnoviću, Miljku,Kelemincu, Sedlaru, Šimuniću,Thompsonu...koji su sve ustaša do ustaše.lobo1 wrote: četnik do četnika
Oni objave neke umotvorine iz nekih ustaskih novina koji mahom objavljuju besmislice i nebuloze iz nekadasnjeg emigrantskog tiska a mnogo toga sam ovdja imao prilike da citam. To je cista shizofrenija.
Ovaj manijak ovdje objavljuje nesto sto je kao rekao Koca Popovic koji nigdje i nikada nije tako nesto ni rekao ni objavio. Tito naredio da se strijelja i pobije u Zagrebu sve hrvatsko i musko rodjeno izmedju 1924 i 1927 ... znaci nakon 1945 nije postojao ni jedan u Zagrebu rodjen u tom periodu.
I hajde ti raspravljaj sa tim poremecenim ustaskim umovima. Normalno da taj rezim nakon 1945 niti je bio idealan niti je bio genijalan ali ovdje neki pisu kretenizme.
Sjecam se jedne gluposti, kao Politika je negdje 2. Veljace iliti Februara 1951 ili 1952 ako se dobro sjecam kako je nakon rata u SFRJ (NAKON RATA) likvidirano 580 000 tkzv narodnih neprijatelja a kroz zatvore ih proslo nisam siguran nesto oko 2 milijuna ili tako nesto.
HAjde na stranu to sto neko sad treba da kopa po arhivima i da trazi taj broj Politike, na stranu to sto nema tu sta da objavljuje neka Politika, kad bi nesto izjavio Rankovic na kongresu to bi objavili SVI tiskani mediji u to vrijeme a ne samo Politika (ali jebi ga ako to kazes onda bi neka budala mogla iskopati Vjesnik iz tog vremena) , ali same te brojke u zemlji od tadasnjih 14 milijuna ljudi mogu samo izazvivati smijeh.
Ti manijaci izgleda DUBOKO VJERUJU U SVE TE SVOJE NEBULOZE. I nikakvi argumenti i logika tu ne ferceraju. I zato ce oni Hrvatskoj doci glave.
Ostavi se ti " poremećenih " USTAŠA " - vas poremećenih komunjara od 45 na ovamo ima svakako puno više !
Evo, čak i kada izbacimo " USTAŠKA pisanja " po raznim " USTAŠKIM " novinama i portalima NISI ODGOVORIO NITI NA JEDNO MOJE POSTAVLJENO PITANJE ;
Eto, samo na ovo probaj odgovoriti - ne samo ti , nego i ostale zadrte komunjare - tu se ne " SLUŽIM ustaškim napisima " !
PLJUC !!
Guest- Guest
Page 12 of 23 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 17 ... 23
Similar topics
» crko maršal
» Crko maršal
» Meloni: Maršal Tito je ratni zločinac
» Jansa u ratu sa europskim liberalno leftardskim medijima.Prozvali ga 'Marsal Tvito'
» Crko maršal
» Meloni: Maršal Tito je ratni zločinac
» Jansa u ratu sa europskim liberalno leftardskim medijima.Prozvali ga 'Marsal Tvito'
Page 12 of 23