Najbolji yu gitarist
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Najbolji yu gitarist
Ovo ne spada u VIp,ali me zanima tko je bio najbolji gitarista u ex YU. Koga god pitam uvijek ispadaju isti,i to uglavnom:
Radomir Mihajlović-Točak (Smak)
Vlatko Stefanovski (Leb i so)
Vidoja Božinović-Džindžer (R.čorba)
Sava Bojić( Južni vetar)
Josip Boček (Korni grupa)
Hus(Parni valjak)
Sead Lipovača (Divlje jagode)
Kaj vi mislite?
Radomir Mihajlović-Točak (Smak)
Vlatko Stefanovski (Leb i so)
Vidoja Božinović-Džindžer (R.čorba)
Sava Bojić( Južni vetar)
Josip Boček (Korni grupa)
Hus(Parni valjak)
Sead Lipovača (Divlje jagode)
Kaj vi mislite?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Najbolji yu gitarist
Gdje je taj svirao?kofein wrote:Vedran Božić
2014-04-22
Jao,sad vidim kakav je majstor bio. Odsvirao je majstorski dijelove pjesama Jesen u meni tuguje i sve još miriše na nju.
No nisam čuo za njega.
Iz P.valjka uvijek su isticali Husa.
No nisam čuo za njega.
Iz P.valjka uvijek su isticali Husa.
2014-04-22
Roboti, MI, Boško Petrović Quintet, Time, Parni Valjak, Supersession Fidri - Sedak, Telephone Blues Band,jastreb wrote:Gdje je taj svirao?kofein wrote:Vedran Božić
Guest- Guest
Nakon njega mi je Točak, pa V.Stefanovski. Sve sam ih slušao uživo, Božić je nenametljiv i skroman "demon" gitare. Odbijao je razne ponude da dođe u Bg. s D.Topićem primjerice, naravno da si je time naštetio karijeri.
Guest- Guest
od husa mi je bolji čak i bregović u mlađim danima(dugme s bebekom)blizu hendrixa je bio i onaj zlatko iz grupe stop,zele iz jagoda mi je među prva 3,odma iza točka i stefanovskog,božić je bio svestrani i kompletni muzičar,sudjelovo u mnogim studijskim projektima itd..
mizantrop-
2017-05-01
A vidiš,meni(možda ću kao Čorbin veliki fan ispasti neobjektivan)se najviše svidio Džindžer. On je nakon odlaska Rajka Kojića iz Riblje čorbe preporodio grupu.
Jednom sam ga(1986.)imao prilike i upoznati. Nama klincima dijelio je autograme i upuštao se sa nama u ozbiljne rasprave.
Jednom sam ga(1986.)imao prilike i upoznati. Nama klincima dijelio je autograme i upuštao se sa nama u ozbiljne rasprave.
2014-04-22
kak to misliš preporodio grupu?pa kojić i bajaga u originalnoj postavi su iznjedrili najbolje legendarne albume čorbe s kraja70`s i 80`,poslije više nisu bili tako popularni(od 90`s)naovamo bez obzira što se bora deklariro kao čedo btw trebao si u naslovu naglasit "rock" gitarist,jedan od the best mi je svakako i onaj iz partibrejkersa(iz original postave),gledo ih 3x uživo,čak su bili predgrupa motorheadima
mizantrop-
2017-05-01
Pa mislim prvenstveno na albume od 1985. do 1990-te. Sa legendarnim hitovima (Pogledaj dom svoj anđele,Amsterdam,Nemoj da ideš mojom ulicom,Avionu slomiću ti krila itd itd) gdje je upravo Džindžerov majstorluk došao do punog izražaja.metalhead wrote:kak to misliš preporodio grupu?pa kojić i bajaga u originalnoj postavi su iznjedrili najbolje legendarne albume čorbe s kraja70`s i 80`,poslije više nisu bili tako popularni
Džindžer ti je ovaj:
2014-04-22
Iz tebe kulja jugonostalgija, kao otrovna smrdljiva bolest. Pokušavaš nas zaraziti.
Neće ti uspjeti, jer bolest se može usaditi samo u kolko tolko normalno tkivo.
A ovdje nije ostalo ništa.
Neće ti uspjeti, jer bolest se može usaditi samo u kolko tolko normalno tkivo.
A ovdje nije ostalo ništa.
Last edited by crvenkasti on 14/7/2017, 22:10; edited 1 time in total
crvenkasti-
2014-04-17
si bio na motorheadu u zgmetalhead wrote:kak to misliš preporodio grupu?pa kojić i bajaga u originalnoj postavi su iznjedrili najbolje legendarne albume čorbe s kraja70`s i 80`,poslije više nisu bili tako popularni(od 90`s)naovamo bez obzira što se bora deklariro kao čedo btw trebao si u naslovu naglasit "rock" gitarist,jedan od the best mi je svakako i onaj iz partibrejkersa(iz original postave),gledo ih 3x uživo,čak su bili predgrupa motorheadima
Leviathan2 wrote:si bio na motorheadu u zgmetalhead wrote:kak to misliš preporodio grupu?pa kojić i bajaga u originalnoj postavi su iznjedrili najbolje legendarne albume čorbe s kraja70`s i 80`,poslije više nisu bili tako popularni(od 90`s)naovamo bez obzira što se bora deklariro kao čedo btw trebao si u naslovu naglasit "rock" gitarist,jedan od the best mi je svakako i onaj iz partibrejkersa(iz original postave),gledo ih 3x uživo,čak su bili predgrupa motorheadima
da bio,oglušio na njima,2 ili 3x još 80´s i početkom 90`s,rip lemmy
mizantrop-
2017-05-01
aah, onda mora da smo se mimoisli bar, a mozda i cugali skupa, ak si se druzio sa zagorcima u to vrijeme, ja sam bio s jednom ekipom iz zagorja, ubili smo lemija lozovacom :Dmetalhead wrote:Leviathan2 wrote:si bio na motorheadu u zgmetalhead wrote:kak to misliš preporodio grupu?pa kojić i bajaga u originalnoj postavi su iznjedrili najbolje legendarne albume čorbe s kraja70`s i 80`,poslije više nisu bili tako popularni(od 90`s)naovamo bez obzira što se bora deklariro kao čedo btw trebao si u naslovu naglasit "rock" gitarist,jedan od the best mi je svakako i onaj iz partibrejkersa(iz original postave),gledo ih 3x uživo,čak su bili predgrupa motorheadima
da bio,oglušio na njima,2 ili 3x još 80´s i početkom 90`s,rip lemmy
znao sam ekipu iz zaboka i okolice,čak sam brijao kod njih u kuglani,više im se ne sječam imena,sve neki metalci i rockeri,non stop visili na tulumima,koncertima i klubovima(u zg),barili komade sve u 16,jebote loza,mirogojac,ribar i komovača su bili zakon..:)))))))))))
mizantrop-
2017-05-01
Vidim da se kužiš u rock. Jel istina da je Knin imao dosta jaku alternativnu rock scenu?metalhead wrote:znao sam ekipu iz zaboka i okolice,čak sam brijao kod njih u kuglani,više im se ne sječam imena,sve neki metalci i rockeri,non stop visili na tulumima,koncertima i klubovima(u zg),barili komade sve u 16,jebote loza,mirogojac,ribar i komovača su bili zakon..:)))))))))))
2014-04-22
jastreb wrote:
Vidim da se kužiš u rock. Jel istina da je Knin imao dosta jaku alternativnu rock scenu?
ne znam(ak to nije neka zajebancija),više sam pratio strani rock,od domaćica samo glavne gradove bivše yu..
mizantrop-
2017-05-01
LOL, onda si znao jednokog Toma ;Dmetalhead wrote:znao sam ekipu iz zaboka i okolice,čak sam brijao kod njih u kuglani,više im se ne sječam imena,sve neki metalci i rockeri,non stop visili na tulumima,koncertima i klubovima(u zg),barili komade sve u 16,jebote loza,mirogojac,ribar i komovača su bili zakon..:)))))))))))
jedno vrijeme sam bio odusevljen zagorjem tako da sam se bio naselio 4 godine u krapini, opijanje fukanje i rostiljanje pri klijeti, i jos kojekakvi ispadi
» NAJBOLJI keks svih vremena najbolji
» 3 put cijepljeni Brian May, gitarist Queena o svojoj borbi s Covidom - 19
» Najbolji prijatelj
» Najbolji šef
» NAJBOLJI keks svih vremena najbolji
» 3 put cijepljeni Brian May, gitarist Queena o svojoj borbi s Covidom - 19
» Najbolji prijatelj
» Najbolji šef
Page 1 of 2