ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku

Page 12 of 19 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19  Next

Go down

Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku - Page 12 Empty Re: Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku

Post by L'âme 2/7/2017, 19:50

asilovski wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
slidingdoorsoperator wrote:
asilovski wrote:Savudrijska vala heheeh misliš Vallone di Sicciole

Svatko koristi svoje nazivlje.
Na primjer, Austrijanci kažu Wien, a mi Beč.
Vala nije naša riječ, a i to kurčenje sa nazivima me podsjeća na srspko kmečanje sa Kosovom a koje će vjerojatno isto završiti iako ovo u biti i nije naročito bitno
vala je vrlo nasa rijec.
U ocevoj mi obitelji koristi se generacijama.
riječ je talijanizmu, koristim i ja riječ šporet ili ceker ali to nisu naše riječi
nisam ni sumnjala, ali visestoljetno koristenje ima tezinu.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku - Page 12 Empty Re: Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku

Post by Leviathan2 2/7/2017, 19:50

pismejker wrote:Hmmm,zanimljivo..a nis tako rjesavanje problema,uzroka svih zala koja pogodise ekonomiju i problema koji otjerase naciju van u pečalbu..?

U cemo je razlika..??

U tome da su to dva odvojena pitanja odnosno problema. Ne možeš interventnom policijom i vojskom rješavati ekonomske i političke probleme, za to ipak postoje demokratske institucije. Uostalom, glavni uvjet za ulazak u EU i jeste postojanje koliko toliko funkcionalne demokracije skupa sa njenim institucijama, što doduše nije garancija da će te institucije raditi na opću odnosno korist naroda.
demokratske institucije?
to nes novo
joj sejkeru jebote kru, kad ces prestat rabit tu iskurvanu rjec demokracija

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:50

Regoč wrote:
slidingdoorsoperator wrote:posebno zanimljiv dodatak ide činjenica da su SAD i VB kao stalne članice Vijeća sigurnosti proteklih dana izaše na jasnoj liniji podrške našim stavovima
Nisu podržale naše zahtjeve, već samo da se granica treba urediti dogovorom dvijuh državah.

Pa upravo za to se zalaže naša politika. Dakle, praktički su podržale naše zahtjeve. Također su tako podržale i "zdrave snage" u Sloveniji koje su već ranije pristale na takav način bilateralnog dogovora, poput Janeza Janše koji je svojevremeno skupa sa Sanaderom dogovorio upravo takvu opciju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:51

Regoč wrote:
asilovski wrote:
Noor wrote:
asilovski wrote:
Noor wrote:
te odluke, kao i utvrđivanja, nemaju ama baš nikakvu pravnu težinu, niti značenje.
ali, nisam shvatila ovo zadnje, slovenija bi bila uništena u roku 2 godine? zašto?
čardaklije bi ju popljačkale vrlo jednostavno
a ti i dalje izokrećeš i dodaješ...tko uopće ima aspiracije na SLO, samo neka vrate Sv.Geru.
nebitan teritorij, naime ako i ovaj rel. mali teritorij sa malo stanovništa ne možeš održavati sasvim su nebitne vale i gere, odnosno one su dobar spin da ne bi se pričalo o važnim stvarima
Aso vazda kontra Hrvatske. Sad nisu važne "vale i gere". A da ih izgubimo, ne bi bilo većega zla.
pa valu smo izgubili gera je bitna udbašima tipa Letica ili Vama iz čardaka pogotovo jer vam je protjerivanje vlastitog naroda športska priredba
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Leviathan2 2/7/2017, 19:51

maggie13 wrote:
asilovski wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:

Vala nije naša riječ, a i to kurčenje sa nazivima me podsjeća na srspko kmečanje sa Kosovom a koje će vjerojatno isto završiti iako ovo u biti i nije naročito bitno
vala je vrlo nasa rijec.
riječ je talijanizmu, koristim i ja riječ šporet ili ceker ali to nisu naše riječi
nije talijanizam, vale je dolina a vala dolazi od uvala

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:51

asilovski wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
Iseljavanje iz Hrvatske traje već stoljećima s različitim intenzitetom. Ono što danas dodatno stvara problem su nerađanje i sloboda kretanja, ali prvenstveno nerađanje. Pametnijom privrjednom politikom moglo se ublažiti, ali nikako zaustaviti. Zrakni samo na Slovačku i Poljsku, dobile su veće investicije, obnovili su proizvodnju, a opet imaju jaku emigraciju.
uglavnom iz asocijacija,koje se kinjile Hrvate i ukidale im raznorazna prava..moralo se u pecalbu,ali ZABOGA REG;ZASTO SADA KAD IMATE SVOJU DRZAVU I SVOJI STE NA SVOME??!!! No No No
To ti je objašnjeno u nastavku. Više plaće i uvjerenje da je ovdje najgore. A onda se otriezne. No, nema natrag.
netocno reg..poanta je da je vise onih bez placa,nego onih sa placama..

i vjeruj mi..doma je ipak i najljepse,i ne idu ljudi radi par sto eura place vise van...

napisah i razlog,s kojim se susretju mnogi stotine tisuca..rade,ali place kasne,ne dobijaju,ili dobijaju jedan dio,ili su ucijenjeni poslodavcem..sva zla koja drzava zakonima i njihovom primjenom ne rjesava..ti si miran,svaki mjesec redovno sjedne full placica na racun...jednostavno ti ne mos pojmiti tu situaciju...

Cupao sam jednu Hrvaticu iz zegeja van,jer 4 mjeseca nije dobila platju,gazda joj onako mjesecno tutnuo 800 kuna,a ona podstanaraka u Zagrebu,..,.kasnila placanjem stana,gazda stana promjenio bravu zaplijenio stvari...

O joj Reg,da joj kazem ,koje ti razloge navodis za odlazak ljudi van,ufffff,,objesila bi te za jajca,koliko je cura razocarana i ljuta na svoju vlastitu drzavu..
daj molim te on zna, zaposlio se isti dan kad mu ćaća nazvao načelnika, to je kasta koja živi u balonu i koja nema dodira sa realitetom, pa vidi samo upise šejekra, regija ili metilde to je van bilo kakve logike ili pameti
vjerujem da je ovo najveci problem...mozemo mi do besvijesti logikom objasnjavati...

bilo bi loše da se pokaze da su takvi neljudi,pa im je dovoljno da oni imaju,a druge tko hebe.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:52

Leviathan2 wrote:
pismejker wrote:Hmmm,zanimljivo..a nis tako rjesavanje problema,uzroka svih zala koja pogodise ekonomiju i problema koji otjerase naciju van u pečalbu..?

U cemo je razlika..??

U tome da su to dva odvojena pitanja odnosno problema. Ne možeš interventnom policijom i vojskom rješavati ekonomske i političke probleme, za to ipak postoje demokratske institucije. Uostalom, glavni uvjet za ulazak u EU i jeste postojanje koliko toliko funkcionalne demokracije skupa sa njenim institucijama, što doduše nije garancija da će te institucije raditi na opću odnosno korist naroda.
demokratske institucije?
to nes novo
ONO DSZ
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:53

Leviathan2 wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
vala je vrlo nasa rijec.
tal. Vallone di Sicciole
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Leviathan2 2/7/2017, 19:54

pismejker wrote:
asilovski wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
pismejker wrote:
uglavnom iz asocijacija,koje se kinjile Hrvate i ukidale im raznorazna prava..moralo se u pecalbu,ali ZABOGA REG;ZASTO SADA KAD IMATE SVOJU DRZAVU I SVOJI STE NA SVOME??!!! No No No
To ti je objašnjeno u nastavku. Više plaće i uvjerenje da je ovdje najgore. A onda se otriezne. No, nema natrag.
netocno reg..poanta je da je vise onih bez placa,nego onih sa placama..

i vjeruj mi..doma je ipak i najljepse,i ne idu ljudi radi par sto eura place vise van...

napisah i razlog,s kojim se susretju mnogi stotine tisuca..rade,ali place kasne,ne dobijaju,ili dobijaju jedan dio,ili su ucijenjeni poslodavcem..sva zla koja drzava zakonima i njihovom primjenom ne rjesava..ti si miran,svaki mjesec redovno sjedne full placica na racun...jednostavno ti ne mos pojmiti tu situaciju...

Cupao sam jednu Hrvaticu iz zegeja van,jer 4 mjeseca nije dobila platju,gazda joj onako mjesecno tutnuo 800 kuna,a ona podstanaraka u Zagrebu,..,.kasnila placanjem stana,gazda stana promjenio bravu zaplijenio stvari...

O joj Reg,da joj kazem ,koje ti razloge navodis za odlazak ljudi van,ufffff,,objesila bi te za jajca,koliko je cura razocarana i ljuta na svoju vlastitu drzavu..
daj molim te on zna, zaposlio se isti dan kad mu ćaća nazvao načelnika, to je kasta koja živi u balonu i koja nema dodira sa realitetom, pa vidi samo upise šejekra, regija ili metilde to je van bilo kakve logike ili pameti
vjerujem da je ovo najveci problem...mozemo mi do besvijesti logikom objasnjavati...

bilo bi loše da se pokaze da su takvi neljudi,pa im je dovoljno da oni imaju,a druge tko hebe.. :cleanteeth
nepotrebno dokazivat, zaposli vecinu ljudi u neku drzavnu sluzbu i odmah promjene plocu i spremni su tlacit koga stignu i ne jebe ih nista, bitno da je njihovo mjesto sigurno
isto vrijedi za kojekakove shefice po firmama

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:55

Leviathan2 wrote:demokratske institucije?
to nes novo

Ne znam ja jesu li istinski demokratske ili ne i po čijim kriterijima. Znam samo da u EU ne možeš ući ako nemaš funkcionalnu demokraciju. Kvaliteta iste je malo drugačija priča.
Zapravo, nije bilo moguće ući niti u Vijeće Evrope kao predvorje EU, pa zato Jugoslavija nikada nije ušla u tu organizaciju, makar joj je bilo ponuđeno to mjesto (siječanj 1990.) uz uvjet da se provedu slobodni višestranački izbori na razini cijele države što znači i u republikama ali i na saveznoj razini.
No, za savezne izbore je bila neophodna promjena saveznog ustava što Slobodan Milošević nije dopustio pa je tako Jugoslavija i formalno ostala s ove strane željezne zavjese.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 2/7/2017, 19:55

asilovski wrote:
glas uhljeba wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:

vala je vrlo nasa rijec.
mlet. valle, tal. valle ← lat. vallis: dolina

http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=f19hXBJ8
ne vrijedi
koja je poanta? Pa necemo izbacit sve rijeci stranog porijekla iz upotrebe.
Iako, vala ima vise znacenja u Dalmaciji.
Vidim da se longi trudi objasniti.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Leviathan2 2/7/2017, 19:56

asilovski wrote:
Leviathan2 wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
maggie13 wrote:
vala je vrlo nasa rijec.
tal. Vallone di Sicciole
Valone e uvecanica od vala, kao kad kazes nekom da je orekio(peder) i orekione (pedercina)
orekio inace je uho, al se rabi i kao oznaka za pedera

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:56

maggie13 wrote:
asilovski wrote:
glas uhljeba wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
vala je vrlo nasa rijec.

ne vrijedi
pa gdje izbaciti samo kažem koje je porijeklo
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Leviathan2 2/7/2017, 19:58

Leviathan2 wrote:demokratske institucije?
to nes novo

Ne znam ja jesu li istinski demokratske ili ne i po čijim kriterijima. Znam samo da u EU ne možeš ući ako nemaš funkcionalnu demokraciju. Kvaliteta iste je malo drugačija priča.
Zapravo, nije bilo moguće ući niti u Vijeće Evrope kao predvorje EU, pa zato Jugoslavija nikada nije ušla u tu organizaciju, makar joj je bilo ponuđeno to mjesto (siječanj 1990.) uz uvjet da se provedu slobodni višestranački izbori na razini cijele države što znači i u republikama ali i na saveznoj razini.
No, za savezne izbore je bila neophodna promjena saveznog ustava što Slobodan Milošević nije dopustio pa je tako Jugoslavija i formalno ostala s ove strane željezne zavjese.
ma sve ja to kuzim, al vjeruj mi kad se spomene rjec demokracija i njene izvedbenice dobijem proljev, isto kad neko kaze za ljudksa prava
puj

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:58

asilovski wrote:pa valu smo izgubili

Samo u tvojoj i mašti slovenskih šovinista. :)
A čak im vala nije ni važna, jer od arbitraže nisu dobili direktan kontakt sa otvorenim morem što im je nudiio Račan, pa zato ne mogu proglasiti isključivi gospodarski pojas kako bi u njemu crpili plin i možda i naftu. :)
Zato ovoliko silno zapomaganje po slovenskim medijima kako zapravo nisu dobili ono što su jedino i htjeli, jedino politika smiruje stvari i širi neutemeljeni optimizam kako bi umanjili razočaranje javnosti. :)

Last edited by slidingdoorsoperator on 2/7/2017, 20:00; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 20:00

Leviathan2 wrote:ma sve ja to kuzim, al vjeruj mi kad se spomene rjec demokracija i njene izvedbenice dobijem proljev, isto kad neko kaze za ljudksa prava
puj

A dobro, to je i logično s obzirom na silnu zloupotrebu tih pojmova i predstavlja neku vrstu uvjetnog refleksa.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by L'âme 2/7/2017, 20:00

asilovski wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
glas uhljeba wrote:
maggie13 wrote:
vala je vrlo nasa rijec.

ne vrijedi
pa gdje izbaciti samo kažem koje je porijeklo
al'to nije bitno u ovom slucaju.
Kao da se odreknemo 'cizminog vrha' jer je cizma rijec turskog porijekla.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 20:01

A čak im vala nije ni važna, jer nemaju direktan kontakt sa otvorenim morem što im je nudiio Račan, pa zato ne mogu proglasiti isključivi gospodarski pojas kako bi u njemu crpili plin i možda i naftu. :)
Zato ovoliko silno zapomaganje po slovenskim medijima kako zapravo nisu dobili ono što su jedino i htjeli, jedino politika smiruje stvari i širi neutemeljeni optimizam kako bi umanjili razočaranje javnosti. :)
U biti ti si opisao Jutarnji režimski bilten i tvoje drugare iz čardaka, nevjerojatno...
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 20:02

maggie13 wrote:Kao da se odreknemo 'cizminog vrha' jer je cizma rijec turskog porijekla.

Ili cipela što je riječ mađarskog podrijetla.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 20:04

asilovski wrote:

A čak im vala nije ni važna, jer nemaju direktan kontakt sa otvorenim morem što im je nudiio Račan, pa zato ne mogu proglasiti isključivi gospodarski pojas kako bi u njemu crpili plin i možda i naftu. :)
U biti ti si opisao Jutarnji režimski bilten i tvoje drugare iz čardaka, nevjerojatno...

Samo sam naveo činjenice, druga je priča što si ti alergičan na iste. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 20:20

asilovski wrote:

Samo sam naveo činjenice, druga je priča što si ti alergičan na iste. :)
Činjenice vjerojatno "alternativne" čardak insajderske
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 19 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19  Next

Back to top

- Similar topics