ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku

Page 11 of 19 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19  Next

Go down

Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku - Page 11 Empty Re: Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku

Post by Regoč 2/7/2017, 19:38

slidingdoorsoperator wrote:
pismejker wrote:Svabija je priznala RH i pomagala je u DR-u...ne bi je bilo danas da nije bilo svabije...
u Vinkovcima su bili otvorili kafic Genscher u cast premijera i prijatelja RH...

Da, ali to je Genscher. Bilo je dosta špekulacija o tome kako se tako jako zalagao za priznanje Hrvatske zbog osobnog khm prijateljstva s Dunjom Lango. :)
I pazi, Genscher je ipak iskočio iz službene njemačke politike u tolikoj mjeri da je bio prisiljen (od strane Kohla) na ostavku na to mjesto, jer mu više ni jedan od evropskih partnera koji su bili protiv više nije vjerovao.
Što se tiče Kohla, on je priznanje Hrvatske iskosristio kako bi pokazao novu snagu i samopouzdanje ujedinjene Njemačke, a zatim nas je prepustio vukovima ne pomažući nam na bilo kakav značajniji način.
Jednom je Šime Đodan dobro rekao u Saboru kako Njemačka može svoju poziciju preko Hrvatske na ovom području ostvariti i preko Hrvatske u krnjim granicama sa srpskom autonomijom u sebi jer njima nije važno da Hrvatska bude cjelovita nego samo da postoji kao njihova sluškinja.
Sad je nakon ulaska u NATO i EU i ta priča gotova, jer su nam sad Ameri najvažniji partner a također i njihovi igrači u Višegradskoj poput Poljske.
Odmak od Njemačke provel je Šušak, a time je Manolić izgubil svoje pozicije.

Regoč

2015-08-21

Back to top Go down

Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku - Page 11 Empty Re: Slovenci počeli provoditi arbitražnu odluku

Post by Guest 2/7/2017, 19:38

Regoč wrote:
pismejker wrote:
pismejker wrote:Zasto bi itko dobivao napadaje bijesa??

Mržnja zna biti jako gadna stvar.

Nije mrznja.. :cleanteeth
Nego hunsko rodoljublje, jebo ga Atila.

Proje bih rekao revolt,razocaranje,bol radi svega onoga sto je narod uobecano od politicara,izgubljena nada u perspektivu,nepostojanje perspektive za potomstvo..urusavanje drzave kao takvo...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 2/7/2017, 19:39

pismejker wrote:
Regoč wrote:
asilovski wrote:
Regoč wrote:
pismejker wrote:
Zasto bi itko dobivao napadaje bijesa??zar ti  takvi,i takva grupa nije donedavno se klela u Svabije,pjevala Danke,Danke Dojčland i slicno??
ž
Aso dobiva napadaje biesa kad god nješto ide u korist Hrvatskoj pa tako žali što je Oluja uspjela, što su nam generali oslobođeni i što smo ušli u Euniju. Donedavno je imalo smisla smatrati Njemačku prijateljskom zemljom, sada više nema pa se druge pjesme pjevaju.
Ne znam kako čardak može biti u korist hrvatske vi ste upropastili cijelu državu i otjerali 300.000 hrvata što je tu točno pozitivno?
Iseljavanje iz Hrvatske traje već stoljećima s različitim intenzitetom. Ono što danas dodatno stvara problem su nerađanje i sloboda kretanja, ali prvenstveno nerađanje. Pametnijom privrjednom politikom moglo se ublažiti, ali nikako zaustaviti. Zrakni samo na Slovačku i Poljsku, dobile su veće investicije, obnovili su proizvodnju, a opet imaju jaku emigraciju.
uglavnom iz asocijacija,koje se kinjile Hrvate i ukidale im raznorazna prava..moralo se u pecalbu,ali ZABOGA REG;ZASTO SADA KAD IMATE SVOJU DRZAVU I SVOJI STE NA SVOME??!!! No No No
To ti je objašnjeno u nastavku. Više plaće i uvjerenje da je ovdje najgore. A onda se otriezne. No, nema natrag.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:40

Regoč wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
asilovski wrote:
Noor wrote:

hehe zanimljivo kako su je već idući dan počeli sprovoditi u zaljevu, a na Sv. Geri se prave malo mutavi
koliko sam shvatio arbitražni sud nema ingerenciju nad sv. gerom samo je utvrdio, ali to ostavlja za drugu arbitražu, ali to je nebitno nama da se da slovenija zemlja bi bila uništena u roku od 2 godine
Arbitražni sud je dodielil Sv. Geru Hrvatskoj, ali nije mjerodavan istjerati slovenske vojnike iz tamošnje vojarne. Kao ni naše pomorske redarstvenike iz Savudrijske uvale.
eto,sad s usvi sretni i zadovoljni..nis se nece promijeniti.. :cleanteeth
Sv. Geru lako riešimo. Noćni napadaj, puške za uspavljivanje, uspavamo stražare, ostale izvučemo iz krevetah pa ih ujutro vratimo njihovima.

Hmmm,zanimljivo..a nis tako rjesavanje problema,uzroka svih zala koja pogodise ekonomiju i problema koji otjerase naciju van u pečalbu..?

U cemo je razlika..??
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 2/7/2017, 19:42

Regoč wrote:Iseljavanje iz Hrvatske traje već stoljećima s različitim intenzitetom. Ono što danas dodatno stvara problem su nerađanje i sloboda kretanja, ali prvenstveno nerađanje.

Ja sam tu pojavu neki dan nazvao tradicijom u Hrvata pa čak i narodnim sportom, ali nisam bio dobro shvaćen. To je naročito izraženo od vremena peronospore na otocima kada je ovdje bila Austro-Ugarska, a otočani se iselili u Čile i slične destinacije (i tamo je sad hrpa potomaka Bračana) sve do Kalifornije, a Ličani i ostali zbog ekonomske depresije u Pittsburgh i Chicago na rad u njihove čeličane i klaonice.
I u pravu su kada kada kažeš da je slab prirodni priraštaj odnosno nerađanje sad tu glavni problem.
Jasno. Njekad je bilo "Lika sav sviet naseli, a sebe ne raseli", ali kad se prestalo rađati, jebi ga, raselišmo se svi.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:42

Regoč wrote:Arbitražni sud je dodielil Sv. Geru Hrvatskoj, ali nije mjerodavan istjerati slovenske vojnike iz tamošnje vojarne. Kao ni naše pomorske redarstvenike iz Savudrijske uvale.

Nijedna međunarodna institucija nije nadležna za provedbu arbitraže. Zato je sud u obrazloženju presude pozvao obje zemlje da ju provedu u dobroj vjeri (bona fide) jer nema instrumenata kojima bi prisilio bilo koga na provedbu bilo čega.
Da se arbitraža odvijala pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu i Međunarodnim sudom za pravo mora u Hamburgu, za provedbu njihovih presuda bi bilo nadležno Vijeće sigurnosti kao glavni izvršni organ UN-a, a ono ima instrumente sile na raspolaganju za provedbu tih presuda.
Na kraju će Slovenija biti prisiljena pristati na tu vrstu arbitraže, a kao posebno zanimljiv dodatak ide činjenica da su SAD i VB kao stalne članice Vijeća sigurnosti proteklih dana izaše na jasnoj liniji podrške našim stavovima pa Slovencima tu neće pomoći ni podrška Njemačke koja ionako nije stalna članica VS-a, a bome ni Bruxellesa jer EU ionako nije država i to očito nikada neće ni postati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:43

Noor wrote:
asilovski wrote:
Noor wrote:
asilovski wrote:
Noor wrote:

hehe zanimljivo kako su je već idući dan počeli sprovoditi u zaljevu, a na Sv. Geri se prave malo mutavi
koliko sam shvatio arbitražni sud nema ingerenciju nad sv. gerom samo je utvrdio, ali to ostavlja za drugu arbitražu, ali to je nebitno nama da se da slovenija zemlja bi bila uništena u roku od 2 godine
te odluke, kao i utvrđivanja, nemaju ama baš nikakvu pravnu težinu, niti značenje.
ali, nisam shvatila ovo zadnje, slovenija bi bila uništena u roku 2 godine? zašto?
čardaklije bi ju popljačkale vrlo jednostavno
a ti i dalje izokrećeš i dodaješ...tko uopće ima aspiracije na SLO, samo neka vrate Sv.Geru.
nebitan teritorij, naime ako i ovaj rel. mali teritorij sa malo stanovništa ne možeš održavati sasvim su nebitne vale i gere, odnosno one su dobar spin da ne bi se pričalo o važnim stvarima
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Regoč 2/7/2017, 19:44

pismejker wrote:
Regoč wrote:Iseljavanje iz Hrvatske traje već stoljećima s različitim intenzitetom. Ono što danas dodatno stvara problem su nerađanje i sloboda kretanja, ali prvenstveno nerađanje.

Ja sam tu pojavu neki dan nazvao tradicijom u Hrvata pa čak i narodnim sportom, ali nisam bio dobro shvaćen. To je naročito izraženo od vremena peronoispore na otocima kada je ovdje bila Austro-Ugarska, a otočani se iselili u Čile i slične destinacije (i tamo je sad hrpa potomaka Bračana) sve do Kalifornije, a Ličani i ostali zbog ekonomske depresije u Pittsburgh i Chicago na rad u njihove čeličane i klaonice.
I u pravu su kada kada kažeš da je slab prirodni priraštaj odnosno nerađanje sad tu glavni problem.
Ovo nisam rekao..malo si pobrkao nesto..Glavni problem iseljavanja jest,pljacka drzave,sacuvajboze Pravosudje,katastrofalni investicijski zakoni,korupcija..

Balans ekonomije je davno narusen,produkcija je minimalna,uglavnom prehrambena industrija..nes se mora jesti,a ono sto bi stvorilo dodatnu vrijednost,to se ne proizvodi..
Neproduktivni sektor izjede i ono malo para sto turizam zaradi...
To sam ja rekal, a to možeš zaključiti po tom što meni odgovara.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:45

Regoč wrote:

Ja sam tu pojavu neki dan nazvao tradicijom u Hrvata pa čak i narodnim sportom, ali nisam bio dobro shvaćen. To je naročito izraženo od vremena peronospore na otocima kada je ovdje bila Austro-Ugarska, a otočani se iselili u Čile i slične destinacije (i tamo je sad hrpa potomaka Bračana) sve do Kalifornije, a Ličani i ostali zbog ekonomske depresije u Pittsburgh i Chicago na rad u njihove čeličane i klaonice.
Jasno. Njekad je bilo "Lika sav sviet naseli, a sebe ne raseli", ali kad se prestalo rađati, jebi ga, raselišmo se svi.
Čardak se dogovorio da je protjerivanje 300.000 Hrvata sport, bome a zanimljivo ovo vam je sport a neka malarična vala nasušna stvar
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Regoč 2/7/2017, 19:45

pismejker wrote:
Regoč wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
asilovski wrote:
Arbitražni sud je dodielil Sv. Geru Hrvatskoj, ali nije mjerodavan istjerati slovenske vojnike iz tamošnje vojarne. Kao ni naše pomorske redarstvenike iz Savudrijske uvale.
eto,sad s usvi sretni i zadovoljni..nis se nece promijeniti.. :cleanteeth
Sv. Geru lako riešimo. Noćni napadaj, puške za uspavljivanje, uspavamo stražare, ostale izvučemo iz krevetah pa ih ujutro vratimo njihovima.

Hmmm,zanimljivo..a nis tako rjesavanje problema,uzroka svih zala koja pogodise ekonomiju i problema koji otjerase naciju van u pečalbu..?

U cemo je razlika..??
Koga treba uspavati da Hrvatska postane imigracijska zemlja?

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:45

pismejker wrote:Hmmm,zanimljivo..a nis tako rjesavanje problema,uzroka svih zala koja pogodise ekonomiju i problema koji otjerase naciju van u pečalbu..?

U cemo je razlika..??

U tome da su to dva odvojena pitanja odnosno problema. Ne možeš interventnom policijom i vojskom rješavati ekonomske i političke probleme, za to ipak postoje demokratske institucije. Uostalom, glavni uvjet za ulazak u EU i jeste postojanje koliko toliko funkcionalne demokracije skupa sa njenim institucijama, što doduše nije garancija da će te institucije raditi na opću odnosno korist naroda.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:46

Regoč wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
asilovski wrote:
Regoč wrote:
ž
Aso dobiva napadaje biesa kad god nješto ide u korist Hrvatskoj pa tako žali što je Oluja uspjela, što su nam generali oslobođeni i što smo ušli u Euniju. Donedavno je imalo smisla smatrati Njemačku prijateljskom zemljom, sada više nema pa se druge pjesme pjevaju.
Ne znam kako čardak može biti u korist hrvatske vi ste upropastili cijelu državu i otjerali 300.000 hrvata što je tu točno pozitivno?
Iseljavanje iz Hrvatske traje već stoljećima s različitim intenzitetom. Ono što danas dodatno stvara problem su nerađanje i sloboda kretanja, ali prvenstveno nerađanje. Pametnijom privrjednom politikom moglo se ublažiti, ali nikako zaustaviti. Zrakni samo na Slovačku i Poljsku, dobile su veće investicije, obnovili su proizvodnju, a opet imaju jaku emigraciju.
uglavnom iz asocijacija,koje se kinjile Hrvate i ukidale im raznorazna prava..moralo se u pecalbu,ali ZABOGA REG;ZASTO SADA KAD IMATE SVOJU DRZAVU I SVOJI STE NA SVOME??!!! No No No
To ti je objašnjeno u nastavku. Više plaće i uvjerenje da je ovdje najgore. A onda se otriezne. No, nema natrag.
netocno reg..poanta je da je vise onih bez placa,nego onih sa placama..

i vjeruj mi..doma je ipak i najljepse,i ne idu ljudi radi par sto eura place vise van...

napisah i razlog,s kojim se susretju mnogi stotine tisuca..rade,ali place kasne,ne dobijaju,ili dobijaju jedan dio,ili su ucijenjeni poslodavcem..sva zla koja drzava zakonima i njihovom primjenom ne rjesava..ti si miran,svaki mjesec redovno sjedne full placica na racun...jednostavno ti ne mos pojmiti tu situaciju...

Cupao sam jednu Hrvaticu iz zegeja van,jer 4 mjeseca nije dobila platju,gazda joj onako mjesecno tutnuo 800 kuna,a ona podstanaraka u Zagrebu,..,.kasnila placanjem stana,gazda stana promjenio bravu zaplijenio stvari...

O joj Reg,da joj kazem ,koje ti razloge navodis za odlazak ljudi van,ufffff,,objesila bi te za jajca,koliko je cura razocarana i ljuta na svoju vlastitu drzavu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:46

pismejker wrote:

Ja sam tu pojavu neki dan nazvao tradicijom u Hrvata pa čak i narodnim sportom, ali nisam bio dobro shvaćen. To je naročito izraženo od vremena peronoispore na otocima kada je ovdje bila Austro-Ugarska, a otočani se iselili u Čile i slične destinacije (i tamo je sad hrpa potomaka Bračana) sve do Kalifornije, a Ličani i ostali zbog ekonomske depresije u Pittsburgh i Chicago na rad u njihove čeličane i klaonice.
Ovo nisam rekao..malo si pobrkao nesto..Glavni problem iseljavanja jest,pljacka drzave,sacuvajboze Pravosudje,katastrofalni investicijski zakoni,korupcija..

Balans ekonomije je davno narusen,produkcija je minimalna,uglavnom prehrambena industrija..nes se mora jesti,a ono sto bi stvorilo dodatnu vrijednost,to se ne proizvodi..
To je njihov sektor, a iseljavanje sport, pametnom dosta
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:47

Regoč wrote:
pismejker wrote:

To sam ja rekal, a to možeš zaključiti po tom što meni odgovara.

Pa ja..rekoh ja dio si tog sustava...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 2/7/2017, 19:48

slidingdoorsoperator wrote:posebno zanimljiv dodatak ide činjenica da su SAD i VB kao stalne članice Vijeća sigurnosti proteklih dana izaše na jasnoj liniji podrške našim stavovima
Nisu podržale naše zahtjeve, već samo da se granica treba urediti dogovorom dvijuh državah. Dobro, u ovom času to je glavno, a za dalje ćemo vidjeti.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:48

asilovski wrote:sasvim su nebitne vale i gere

Što je notorna glupost, jer bi, ako bi pristali na ovaj presedan nezakonite s točke gledišta međunarodnog prava otimačine hrvatskog teritorija, odmah bi svoje slične ambicije pokazale i druge zemlje poput Srbije, BiH i Crne Goire, moguće i Mađarske i Italije.
A to je upravo ono što ti želiš. :)
Zato i nećemo pristati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:48

pismejker wrote:
Regoč wrote:
pismejker wrote:
Regoč wrote:
asilovski wrote:
netocno reg..poanta je da je vise onih bez placa,nego onih sa placama..

i vjeruj mi..doma je ipak i najljepse,i ne idu ljudi radi par sto eura place vise van...

napisah i razlog,s kojim se susretju mnogi stotine tisuca..rade,ali place kasne,ne dobijaju,ili dobijaju jedan dio,ili su ucijenjeni poslodavcem..sva zla koja drzava zakonima i njihovom primjenom ne rjesava..ti si miran,svaki mjesec redovno sjedne full placica na racun...jednostavno ti ne mos pojmiti tu situaciju...

Cupao sam jednu Hrvaticu iz zegeja van,jer 4 mjeseca nije dobila platju,gazda joj onako mjesecno tutnuo 800 kuna,a ona podstanaraka u Zagrebu,..,.kasnila placanjem stana,gazda stana promjenio bravu zaplijenio stvari...

O joj Reg,da joj kazem ,koje ti razloge navodis za odlazak ljudi van,ufffff,,objesila bi te za jajca,koliko je cura razocarana i ljuta na svoju vlastitu drzavu..
daj molim te on zna, zaposlio se isti dan kad mu ćaća nazvao načelnika, to je kasta koja živi u balonu i koja nema dodira sa realitetom, pa vidi samo upise šejekra, regija ili metilde to je van bilo kakve logike ili pameti
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 2/7/2017, 19:49

asilovski wrote:
pismejker wrote:

To je njihov sektor, a iseljavanje sport, pametnom dosta
Mda...valjda su zakljucili da ih turizam moze pokrivati,a ostale tko hebe...sport,tradicija,kakogod...pametnom i previse... :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Regoč 2/7/2017, 19:49

asilovski wrote:
Noor wrote:
asilovski wrote:
Noor wrote:
asilovski wrote:
te odluke, kao i utvrđivanja, nemaju ama baš nikakvu pravnu težinu, niti značenje.
ali, nisam shvatila ovo zadnje, slovenija bi bila uništena u roku 2 godine? zašto?
čardaklije bi ju popljačkale vrlo jednostavno
a ti i dalje izokrećeš i dodaješ...tko uopće ima aspiracije na SLO, samo neka vrate Sv.Geru.
nebitan teritorij, naime ako i ovaj rel. mali teritorij sa malo stanovništa ne možeš održavati sasvim su nebitne vale i gere, odnosno one su dobar spin da ne bi se pričalo o važnim stvarima
Aso vazda kontra Hrvatske. Sad nisu važne "vale i gere". A da ih izgubimo, ne bi bilo većega zla.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Kermit 2/7/2017, 19:50

asilovski wrote:sasvim su nebitne vale i gere

Što je notorna glupost, jer bi, ako bi pristali na ovaj presedan nezakonite s točke gledišta međunarodnog prava otimačine hrvatskog teritorija, odmah bi svoje slične ambicije pokazale i druge zemlje poput Srbije, BiH i Crne Goire, moguće i Mađarske i Italije.
A to je upravo ono što ti želiš. :)
Zato i nećemo pristati.
Pa srbiji je dan teritorij a sa ostalim država izvan ex ju nema bilo kakvih graniočnih sporova, zapravo paradoksalno ali čardak domoljubi najviše rade na uništenju ovog naroda, naime bez stanovništa teritorij je posve nebitan
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by L'âme 2/7/2017, 19:50

asilovski wrote:
maggie13 wrote:
asilovski wrote:
asilovski wrote:Savudrijska vala heheeh misliš Vallone di Sicciole

Svatko koristi svoje nazivlje.
Na primjer, Austrijanci kažu Wien, a mi Beč.
Vala nije naša riječ, a i to kurčenje sa nazivima me podsjeća na srspko kmečanje sa Kosovom a koje će vjerojatno isto završiti iako ovo u biti i nije naročito bitno
vala je vrlo nasa rijec.
U ocevoj mi obitelji koristi se generacijama.
riječ je talijanizmu, koristim i ja riječ šporet ili ceker ali to nisu naše riječi
nisam ni sumnjala, ali visestoljetno koristenje ima tezinu.

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 11 of 19 Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19  Next

Back to top

- Similar topics