ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 46 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 15/6/2017, 13:13

Regoč wrote:
Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Nisam imal auto, stan, voćnjak, diplomu, posal...

koliko si imao godina kad si uletio u NDH ustašiju 1990.-te?  5 godina? 10 godina?
Ne znam o čem govoriš? Kakva NDH?

smeće pedersko pitam te koliko si imao ti godina 1990.? reci barem jel si 1990. bio malojetnik illi punoljetan. kažeš nisi imal auto stan voćnjak diplomu posal znači ti u nisi SFRJ ni živio ili si bio malo slinavo posrano derište.
Govnojedu, piše ti na mom avataru moja dob. Računaj!

aha. 98 godina imaš?

Guest
Guest

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 46 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Regoč 15/6/2017, 13:16

Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Gnječ wrote:

koliko si imao godina kad si uletio u NDH ustašiju 1990.-te?  5 godina? 10 godina?

smeće pedersko pitam te koliko si imao ti godina 1990.? reci barem jel si 1990. bio malojetnik illi punoljetan. kažeš nisi imal auto stan voćnjak diplomu posal znači ti u nisi SFRJ ni živio ili si bio malo slinavo posrano derište.

aha. 98 godina imaš?
Naravno!

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by debotoijusto 16/6/2017, 12:54

UMJESTO zgražanja nad koalicijom HDZ-a i HNS-a ili žaljenja jer nije došlo do izvanrednih parlamentarnih izbora bolje je nadati se da bi politička stabilnost mogla omogućiti da se učine barem neki mali koraci jer do pravog političkog zaokreta može doći tek nakon izmjene izbornog zakonodavstva i demokratizacije stranaka, poručuje u komentaru u novom broju "Glasa Koncila" njegov glavni urednik Ivan Miklenić.
U komentaru pod naslovom "Vlast u Hrvatskoj" Miklenić tvrdi da su u Hrvatskoj kontrolu vlasti preuzeli "skriveni centri moći, koji se brinu isključivo za svoje interese", pa su političke stranke i političari postali tek "izvršitelji tajnih naloga".

Glavni razlog za to je, smatra Miklenić, postojeći izborni sustav koji "ne samo da ne dopušta, nego upravo onemogućuje da se u državi izabere kvalitetno vodstvo". 

Za sada hrvatski birači, koji bi željeli stvarno demokratsku, slobodnu, pluralnu, gospodarski prosperitetnu i međunarodno cijenjenu Hrvatsku, ne mogu izabrati svoje istomišljenike pa je na mjestu mišljenje mnogih da u Hrvatskoj ne vladaju, niti za sada to mogu, oni koji na prvom mjestu stvarno žele dobro Hrvatskoj, piše Miklenić.

"U tom kontekstu sve što se u posljednje vrijeme događalo na hrvatskoj političkoj sceni, bila je bura u čaši vode, tj. velika predstava za javnost, jer ono što je glavno, prava vlast ostala je u istim rukama skrivenih centara moći", ističe urednik "Glasa Koncila".

soros nije mirno spavao nocas nakon govora muskarca u haljini
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 16/6/2017, 13:16

Regoč wrote:
Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Gnječ wrote:
Regoč wrote:

aha. 98 godina imaš?
Naravno!

pa krepaj više jebotebog krvavi. krepaj!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ 16/6/2017, 13:26

Regoč uči talijanski. Ja sam ga počela učit jer sam imala dečka Talijana. Mora da je i kod njega isti razlog.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Guest 17/6/2017, 09:04

https://narod.hr/hrvatska/jutarnji-neimenovani-izvori-s-kaptola-prijete-biskupu-kosicu-papom-vatikanom

neimenovani izvor očito nikad nije čitao De Civitate Dei, a ako papa izrazi nezadovoljstvo Košićevom izjavom očito je da ne poštuje naučitelja Crkve Augiutina koji je imao itekakve kritike na račun tadašnje države
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/6/2017, 21:07

Mujo se opako obogatio u inozemstvu, ganja samo najbolje mečke, u njima mlade sisate plavuše, no ne zaboravlja svoje rodno mjesto, pa se svake godine vrati i nešto izgradi da ga upamte. Tako je dogradio dvoranu svojoj osnovnoj školi, pa ga pozovu na otvaranje da održi govor. Spremio se Mujo, pa počne: - E, moja djeco, ja kad sam poč'o radit, nisam im'o ništa osim svoje pameti ... Jedan malac u trećem redu digne ruku, pa ga Mujo pogleda i klimne,  a malac se digne i ispali: - Znači, moglo b' se reć' da ste krenuli od nule?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/6/2017, 21:57

HDZ DANAS SLAVI ROĐENDAN Hvala vam za 28 godina pljačke, korupcije i organiziranog kriminala

"U subotu 17. lipnja 1989. u Zagrebu je održana osnivačka skupština HDZ - Hrvatska demokratska zajednica. Sljedećih 28 godina članovi HDZ-a predvodili su borbu za neovisnost, teritorijalnu cjelovitost, međunarodno priznanje i afirmaciju Hrvatske, a i danas HDZ ostaje središnja politička snaga daljnjeg razvoja zemlje", objavljeno je na Facebook stranici hrvatskog premijera i šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-danas-slavi-rodjendan-hvala-vam-za-28-godina-pljacke-korupcije-i-organiziranog-kriminala/977441.aspx
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/6/2017, 21:59

Sretan roćkas autentičnim hrvatskim kozojebima. Uspjeli ste razjebat sve čega ste se prihvatili. Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 17/6/2017, 22:01

kme
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 17/6/2017, 22:07

Jedna rođedanska za udbaškoustaškolupešku zadrugu,SVE VAM CVALO,SRCE VAM STALO.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/6/2017, 11:08

Velimir Bujanec, novinar i urednik emisije Bujica na Z1 televiziji gostovao je na slovenskoj televiziji NOVA24TV u emisiji Eksploziv. Voditelj je najavio emisiju informirajući o aktualnim političkim previranjima u Hrvatskoj te je rekao kako su ‘hrvatski i slovenski narodi oduvijek bili prijateljski, no političari su ti koji kvare taj dobar duh među narodima’. Bujanec je na slovenskoj televiziji između ostaloga, govorio o tužbama koje se vode protiv njega kao novinara koji je, kako kaže, otkrio zataškavanje neizravnog ubojstva hrvatskog branitelja iz Vukovara; govorio je i o prijetnjama koje mu je upućivao Stipe Milanović, otac bivšeg premijera Zorana Milanovića.

“Kad bih se bojao strašila, bio bih vrabac ili čvorak, a ja se ipak smatram jastrebom! Incident sa Milanovićevim ocem uspio sam policiji prijaviti tek u trećem pokušaju, jer su inspektori bježali od mene kada su čuli o kome je riječ. Prijatelji su me nagovorili da ga prijavim, iako sam znao da policija neće napraviti ništa i u startu nisam bio za to. Ipak, mediji su sve prenijeli, čovjek mi je prijetio pred pet svjedoka. S druge strane, bilo je i utjecaja na svjedoke, što sam i dokazao fotografijom i zbog čega su starog mogli pritvoriti, ali nisu. Kafić gdje smo ih snimili rasturile su Milanovićeve službe. Nakon svega, moj odgovor njima je – Milanoviću, izgubio si izbore, ispao si papak dva puta, drago mi je da u Hrvatskoj takva vrsta komunista nije na vlasti niti će ikada više biti”, rekao je Bujanec.

Pod dojmom aktualne takozvane ‘političke trgovine’ Andreja Plenkovića, Bujanec je rekao i što misli o samom premijeru:

“Gospodina Plenkovića poznajem duži niz godina. Dok se svojedobno kandidirao za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a prvi sam mu, dok se šminkao prije emisije, rekao da će jednog dana biti premijer. Imamo dobre odnose, mislim da je fin i pristojan čovjek, visoko je obrazovan, sjajno govori više jezika i dobro predstavlja Hrvatsku u svijetu. Imam neke zamjerke u svjetonazorskom i kadrovskom pogledu u zadnje vrijeme na račun njegove politike, ali smatram da kao domoljub i hrvatski novinar, za razliku od ljevičara, izvan granica svoje zemlje ne trebam govoriti bilo što loše o svom premijeru. To ne bi bilo pristojno. Posebno zato što on dolazi iz svjetonazorskog kruga koji mi možda nije najbliži, ali mi je ipak bliskiji od SDP-ovog,“ rekao je Bujanec.

“Plenković je u datom trenutku bio jedina osoba koja je po drugi put mogla srušiti Zorana Milanovića. Bivša komunistička partija, SDP, danas je u potpunom rasulu. Da je 1945., oni bi pucali jedni po drugima. Moram priznati, uživam to gledati. Bolje je da se oni kolju međusobno, nego da kolju nas! U takvoj situaciji kada je SDP izložen velikim unutarnjim sukobima, Plenković dobro zna da ne bi loše prošao na prijevremenim izborima, pa je opušten. Doduše, nije korektan prema desnici, desnom krilu vlastite stranke niti platformama koje se sada pojavljuju izvan HDZ-a. No, autentični HDZ i nacionalna suverenistička desnica su kao jedna obitelj gdje si s jednim bratom malo više dobar, s nekim malo manje, ali ipak smo braća. Protiv svog premijera u Sloveniji ne želim govoriti”, objasnio je urednik Bujice na slovenskoj televiziji u Ljubljani i dodao kako, za razliku od mnogih drugih novinara, nema problema reći da je svrstan i da pripada desnoj opciji.

O napadima na sebe s ideoloških pozicija, rekao je kako je priča o krajnjoj desnici ‘izmišljotina dominantno lijevih medija’ koji se lažno nazivaju ‘mainstream’ mediji kako bi sebe mogli primaknuti centru: “Smatram se umjereno desnim voditeljem, nemam problema s time. Javno podržavam političare poput Trumpa ili Orbana”.

Komentirao je odnose Hrvata i Slovenaca između kojih, kako je rekao, nikada nije bilo ozbiljnog sukoba i progovorio o onima koji proizvode lažne antagonizme.

“Ljudima treba reći kakve su to barabe; u Sloveniji, kao i u Hrvatskoj, postoji upliv balkanskog gena koji nema veze sa Slovencima, niti Hrvatima. Slovenci su pristojni ljudi, ali imaju problema s došljacima koji su došli s oficirskim obiteljima JNA i koji nisu pravi Slovenci, a šalju pogrešnu sliku o Sloveniji u Hrvatskoj i drugdje. Ne bih se iznenadio da tipovi kao što je sin Zorana Jankovića koji je bio za zabranu Thompsona – slušaju Cecu, a Thompson, kojeg zabranjuju, Slovencima je prodao 2000 karata. Komunistička djeca i unuci u Hrvatskoj žele se pokazati velikim Hrvatima na mržnji prema Slovencima, a u Sloveniji se žele pokazati velikim Slovencima kada je u pitanju treniranje strogoće prema Hrvatskoj. Jugoslaveni s obje strane granice guraju nas u sukob, kako bi dokazali svoj lažni patriotizam. Primjer je Thompson, oni koji ga zabranjuju u Sloveniji uopće ne znaju ni tri rečenice iz njegovih pjesama, no postoji i hrvatski prijatelj Janez Janša koji je htio ići na njegov koncert i koji zna da Marko Perković ni u jednom svom istupu, niti u jednoj pjesmi nije uvrijedio ni jednog Slovenca, za razliku od nekih drugih pjevača koji su to činili, a nastupaju po Sloveniji”, rekao je Bujanec.

Velimir Bujanec je govorio i o antisemitizmu koji su jugoslavenski komunisti provodili u Hrvatskoj 45 godina i to na klasnoj osnovi.

“Riječ je o potomcima šumskih bandita koji u Hrvatskoj ni do danas Židovima nisu vratili njihovu imovinu, što predstavlja velike problem u odnosima Hrvatske i Izraela. I bivši predsjednik RH Ivo Josipović živio je u stanu u Palmotićevoj ulici, u zgradi koja nikada nije vraćena židovskim vlasnicima. Hrvati su jasno osudili rasne zakone koji su bili naša sramota pune četiri godine, od 1941. do 1945. Znači, mi smo smogli snage suočiti se s prošlošću i osuditi neprihvatljivi rasni antisemitizam, ali jugoslavenski komunisti nikada nisu osudili svoj vlastiti – klasni antisemitizam koji su provodili punih 45 godina, a koji se temeljio na pljačci imovine otete uglednim industrijalcima, poduzetnicima i ljudima koji su krvavo stjecali svoj imetak”, podsjetio je Bujanec.

Na pitanje o Titu je odgovorio kako je o njemu, u 2017. godini, bespredmetno raspravljati.

“To je kao da raspravljamo o grofu Drakuli! Kao što je glupo raspravljati o bilo kojem zločincu bilo koje ideologije, tako je glupo raspravljati o Titu. Ja ću kao desničar bez problema osuditi bilo koji zločin, nema veze tko ga je počinio. To je ljudski i civilizacijski. Pa ako je Slovenka u osmom mjesecu trudnoće živa zazidana u okno Barbarinog rova i to po naređenju Tita, on je zločinac. Što se tu ima više raspravljati. Dovoljan je samo taj jedan slučaj da on nigdje i nikada više nema ni ulicu ni trg. Kakvi su to ljudi koji slave tipa koji je izdao zapovijed da se trudnu ženu sa nerođenom bebom živu zaziđe u Hudu jamu?! Oni slave Jugoslaviju, to nema veze s antifašizmom. Oni ne daju Tita jer još uvijek sanjaju tu državu, nikada je nisu preboljeli, kao ni svoje privilegije i slavljenje nerada. Ne mogu oni podnijeti ni slovensku ni hrvatsku zastavu, njihova zastava je plavi-bijeli-crven s crvenom zvijezdom petokrakom. Ne mogu podnijeti ni pravog Slovenca ni pravog Hrvata jer imaju komplekse. Nisam im ja kriv što su ih po Sloveniji i Hrvatskoj pravili oficiri JNA koji su ovdje došli s istoka!”.

Pogledajte emisiju u cijelosti:

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 18/6/2017, 11:27

vepar prica basne po regionu , uzbudljivo
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Regoč 18/6/2017, 11:43

debotoijusto wrote:
UMJESTO zgražanja nad koalicijom HDZ-a i HNS-a ili žaljenja jer nije došlo do izvanrednih parlamentarnih izbora bolje je nadati se da bi politička stabilnost mogla omogućiti da se učine barem neki mali koraci jer do pravog političkog zaokreta može doći tek nakon izmjene izbornog zakonodavstva i demokratizacije stranaka, poručuje u komentaru u novom broju "Glasa Koncila" njegov glavni urednik Ivan Miklenić.
U komentaru pod naslovom "Vlast u Hrvatskoj" Miklenić tvrdi da su u Hrvatskoj kontrolu vlasti preuzeli "skriveni centri moći, koji se brinu isključivo za svoje interese", pa su političke stranke i političari postali tek "izvršitelji tajnih naloga".

Glavni razlog za to je, smatra Miklenić, postojeći izborni sustav koji "ne samo da ne dopušta, nego upravo onemogućuje da se u državi izabere kvalitetno vodstvo". 

Za sada hrvatski birači, koji bi željeli stvarno demokratsku, slobodnu, pluralnu, gospodarski prosperitetnu i međunarodno cijenjenu Hrvatsku, ne mogu izabrati svoje istomišljenike pa je na mjestu mišljenje mnogih da u Hrvatskoj ne vladaju, niti za sada to mogu, oni koji na prvom mjestu stvarno žele dobro Hrvatskoj, piše Miklenić.

"U tom kontekstu sve što se u posljednje vrijeme događalo na hrvatskoj političkoj sceni, bila je bura u čaši vode, tj. velika predstava za javnost, jer ono što je glavno, prava vlast ostala je u istim rukama skrivenih centara moći", ističe urednik "Glasa Koncila".

soros nije mirno spavao nocas nakon govora muskarca u haljini
Izborni sustav je drugotno ili tek trećetno pitanje. Prvotno je nadzor nad mediji koji doziraju informacije, poluinformacije i laži.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč 18/6/2017, 11:44

Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Gnječ wrote:
Regoč wrote:
Gnječ wrote:

aha. 98 godina imaš?
Naravno!

pa krepaj više jebotebog krvavi. krepaj!
Čim te vidim kraj fojbe, odmah se bacim s tobom u nju.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč 18/6/2017, 11:45

Eva_ wrote:Regoč uči talijanski. Ja sam ga počela učit jer sam imala dečka Talijana. Mora da je i kod njega isti razlog.
Odakle ti da učim talijanski? A dečko mi je Rumunj. Vodi me u bolji život.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč 18/6/2017, 11:47

Gnječ wrote:HDZ DANAS SLAVI ROĐENDAN Hvala vam za 28 godina pljačke, korupcije i organiziranog kriminala

"U subotu 17. lipnja 1989. u Zagrebu je održana osnivačka skupština HDZ - Hrvatska demokratska zajednica. Sljedećih 28 godina članovi HDZ-a predvodili su borbu za neovisnost, teritorijalnu cjelovitost, međunarodno priznanje i afirmaciju Hrvatske, a i danas HDZ ostaje središnja politička snaga daljnjeg razvoja zemlje", objavljeno je na Facebook stranici hrvatskog premijera i šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića.
:vaultboy1
Liepo da je barem Gnječ čestital kad nije sjetil se nitko drugi.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč 18/6/2017, 11:49

Gnječ wrote:Sretan roćkas autentičnim hrvatskim kozojebima. Uspjeli ste razjebat sve čega ste se prihvatili. Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti.
Je li hrvatski kozojeb Hrvat koji jebe Istranke?
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 46 Arhivis21.st

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Regoč 18/6/2017, 11:50

Gnječ wrote:Jedna rođedanska za udbaškoustaškolupešku zadrugu,SVE VAM CVALO,SRCE VAM STALO.
Nemoj da nam sve cvate jer ako nam procvjeta more, propade istarski turizam pa ćete opet morati u pečalbu.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 19/6/2017, 16:09

Regoč wrote:
Gnječ wrote:Sretan roćkas autentičnim hrvatskim kozojebima. Uspjeli ste razjebat sve čega ste se prihvatili. Tko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti.
Je li hrvatski kozojeb Hrvat koji jebe Istranke?
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 46 Arhivis21.st

vidi, vidi...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/6/2017, 16:13

Biskup Košić ima ozbiljan problem. Umislio si čovjek da 86 % katolika u Lijevoj našoj predstavljaju neku dominantnu skupinu i da smo mi k’o ”bajagi” katolička zemlja.  U idilična vremena “prave demokracije“ u nikad prežaljenoj Jugi imali smo 10% članova partije i zato smo se s punim pravom hvalili da smo komunistička država. I ni jedan biskup se nije usudio pisati Milki Planinc ni njenom osobnom doktoru – Mati Graniću o “koaliranju s dojučerašnjim neprijateljem…“ Sad bi nas po biskupu tih 86% građana, usput rečeno, rigidnih, nazadnih, klerikalnih i fašistoidnih trebalo impresionirati i skrenuti s “pravog““ puta u “deveti krug“. Dobro je da su prvi na noge skočili “pravilno dresirani“ drugovi iz Jutarnjeg. “Pismom biskupa Košića Plenkoviću bavit će se i Vatikan“ prijeteći je naslov od 15. lipnja na strani tri. Protivno čl. 38. Ustava RH biskup Vlado bavi se Vladom RH i “spasonosnom“ koalicijom HDZ-a s HNS-om.

Naime, taj nezgodni član jamči čak i desničarima punu slobodu mišljenja, izražavanja i protoka informacija… pa je biskup upao u zamku nadajući se… a sad je nadu zamijenila slutnja. Papa Franjo je o svemu na vrijeme opširno, a možda i malo preopširno “informisan“. Zanimljivo je da su ”informatori” iz progresivnog tiska malo, kako bi Zagorci rekli, ”pozabili” što je ne tako davno rekao sveti Otac: “Crkva i vjernici nemaju pravo šutjeti o onom što se događa oko njih…“ Jurica Koerbler (s dvije točkice na o) je demaskirao Košića kako bi se akademski reklo do “kocajna“. On je osobno posjetio “Kaptol“ i na svoje oči vidio da je “Javno objavljeno pismo šefu Vlade… izazvalo osude većeg dijela Kaptola, ali konačnu riječ ima – Papa“. Jurica je odmah na ulazu u Kaptol naletio na relevantnu osobu, svećenika i profesora, a i na druge sugovornike koji su, naravno, jedva dočekali Juricu. Jedan je otvorio dušu pa kaže: “Moram priznati da ovakav politički pamflet jednog biskupa dugo nisam pročitao i da sam uvjeren da će slijediti posljedice za Košića“. Juričini sugovornici, svećenik i profesor djeluju mi prilično uvjerljivo. Otprilike kao kad Buda Lončar kaže kako je Tito bio borac za slobodu svog naroda i svojih narodnosti. No, Buda je barem stao iza izrečene gluposti, a Juričini sugovornici i hrabri kritičari nezgodnog biskupa čuče u svojim anonimnim rupama. Košić piše, optužuje i kritizira otvoreno s imenom i prezimenom i svojom crvenom biskupskom kapicom na glavi.

E, da bar Jutarnji može smijeniti biskupa k’o u dobra stara vremena. Večernjakove novinarke su nas “oduševljavale“ sa svojim “visokim izvorima“ u HDZ-u, Novinar Jutarnjeg s “visokim izvorima sa Kaptola“ itd. Na kraju, u čemu je problem? Već sam citirao čl. 38. Ustava RH. Biskup Košić se poziva na 86 % katolika u državi, a Jutarnji i Večernji su uvjereni da smo moderna sekularna država. Kad malo promislim, i Turska je po ustavu kojeg je uveo Mustafa Kemal Ataturk sekularna država. Samo u to još treba netko uvjeriti Erdogana. Što je činjenično Sisački biskup Vlado Košić pogriješio?

Politička prostitucija – savez HDZ-a i HNS-a. Ima li netko neko zgodnije ime? Je li koalicija “protivna osjećajima i vrijednostima koje gaji većina hrvatskog naroda?“ Naravno da jest. Da li je iz Vlade zbog te koalicije morao otići autentični demokršćanin Ivo Stier, sudionik ”Hoda za život“, a u vladu na velika vrata ušao je Štromar, sudionik Gay parade. Dobro, to ne znači da Predrag Štromar nije izuzetno sposoban političar. U prvom krugu za izbor župana vodio je pred Radimirom Čačićem 17% a u drugom kihnuo sa 27% za Čačića. To je kao da u tenisu vodite 6:0 i 5:0 i popušite. Dobro mora se uzet u obzir i da je Čačić godinama bio predsjednik Teniskog saveza Hrvatske. Možda Košić griješi kad Premijeru predbacuje Brunu Esih, Hasanbegovića i Glasnovića. U najgorem slučaju, zanemarujući sve taktičke i strateške transakcije, biskup ima demokratsko pravo reći što želi. Pravo da tako govori i piše te se potpisuje imenom i prezimenom. Medijsko podzemlje se grozi izraza “neprijatelji“. O Bože! Usred agresije, HNS je u Mimari organizirao “okrugli stol“ na kojem su srpski intelektualci i hrvatski jugonostalgičari verbalno izjednačavali krivnju Srbije i RH za agresorski rat protiv RH. O silnim optužbama protiv Tuđmana za tobožnju diobu BIH bolje je i ne govoriti.

I sad bi ih Košić trebao smatrati prijateljima. Sjetite se sintagme o “deset izgubljenih godina“ koja je smišljena baš u HNS-u. To je deset Tuđmanovih godina. Godina kad se hrvatska suprostavila agresoru i na koncu ga u briljantnom ”blickrigu” pobijedila i protjerala. Deset godina slave i ponosa, stvaranja Gardijskih brigada i konačne slobodne Hrvatske. Možda zvuči patetično. Ni privatizacija, ni neriješene granice sa komšijama i susjedima, ni položaj hrvatskog naroda u BiH ne mogu relativizirati 10 sjajnih godina dr. Franje Tuđmana. Danas oni koji su ga proglašavali ratnim zločincem sjede u ministarskim foteljama sljubljeni s njegovim HDZ-om. Lijevi licemjeri imaju u identičnim situacijama uvijek dva kriterija. Pa odaberu onaj koji im trenutno odgovara. Sjetite se osporavanja blaženog Alojzija Stepinca. Nije bio odlučan i jasan kod kritike Pavelićevog režima. Na stranu što je to klasična komunjarska laž. No, sada ti isti cvile kako biskup Košić djeluje kao politički aktivist jer je kritičan prema vlastima koje oni, zbog HNS-a, nekritički podržavaju.

Marinko Jurasić misli da “Biskup Košić ima problema jer Bog ne razlikuje lijeve i desne.“ Kao kod radija Erevan Marinko je “u principu“ pogodio. Ali Bog itekako razlikuje poštene i nepoštene. Njegov Večernjak je spremno ponudio Hrvoju Klasiću “koji je bez grijeha da prvi baci kamen..“ na Biskupa. Kaže Titov apologet: “Košić očito ne može propovijedati Evanđelje, a uski antikomunistički nacionalistički diskurs sve mu manje prolazi.“ Bravo za Titovog pionira!!! Analogno toj boljševičkoj mudrosti Evanđelje mogu propovijedati komunisti bez nacionalističkog diskursa. I da završimo s jednim direktnim poenom kako se to kaže u tenisu. 

Biskup Košić ima i ustavno i zakonsko pravo da javno i otvoreno, pod punim imenom i prezimenom iznosi svoje vjerske, svjetovne i političke stavove. Davno su iza nas vremena kada su vaši preci ostavljali svoje milicijske i udbaške uniforme i nedjeljom špijunirali tko ide na misu. Stoga je jasno da Hrvatskoj danas ne prijeti nikakva fašizacija o kojoj zavijaju Klasić, Jakovina, Markovina, Pilsel, Pofuk, Rudanica, Lovrićka, Tomić, Pavičić, Stazić, Frljić, Rada Borić, Teršelička…nego je veliki problem komunistički recidiv koji je daleko od bilo kakvog nestanka. Postkomunistički talog prekriva sve pore društva, a najjači je u pisanim i elektronskim medijima. Ne, ne vidim rješenja ni u debelo zakašnjeloj lustraciji ni u desnom verbalizmu nego samo u prirodnom zakonu umiranja.

Clint Eastwood je jednom rekao nešto pragmatično o američkim ljevičarima: “Crknut ću i ja, ali crknut će i oni.“ Možda je to rješenje.

Zvonimir Hodak
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Back to top

- Similar topics