ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Muska sovinisticka svinja

Page 8 of 19 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 19  Next

Go down

Muska sovinisticka svinja - Page 8 Empty Re: Muska sovinisticka svinja

Post by Guest 22/5/2017, 23:33

ajmo mi malo o definiciji nas samih...Muske sovinisticke svinje..zasto bas svinje?

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:34

slidingdoorsoperator wrote:
pismejker wrote:hahahahaha,jepte se obojica...moze li to manje suhoparno,onako,svojim rjecnikom??? :)

Vjeruj mi, napisao sam to najjednostavnije što sam uopće mogao.
Po definiciji naravno,ali hamo malo onako forumski opusteno,ne da se samaramo citatima iz necijih drugih umova i knjiga...zanimljivije bi bilo.. :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 22/5/2017, 23:35

Oh_Femder wrote:Eto ja priznajem da znam...što je napisao ;P

A e. Ali lako za tebe. To inače treba znati svatko tko je iole upoznat sa elementarijama fizikalnog mainstreama koje se lako pronađu u popularno znanstvenoj odnosno fizikalnoj literaturi. Samo, kvaka je u tome da takvu ipak treba čitati i to sa nekim elementarnim razumjevanjem.
To su sve osnove koje spadaju u (predšuvarovsku) gimnazijsku fiziku.

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:35

mate wrote:On je priznavao postojanje više sile, ma kako se ona nazivljavala od pamtivijeka..

"Svatko tko se ozbiljno bavi znanstvenim radom postaje uvjeren da postoji duh koji se očituje u zakonima Svemira – Duh daleko superiorniji od ljudskog"

Zanimljivo, nešto slično je izjavio i Ivan Supek par godina prije smrti. E sad, pitanje je je li to bio slučaj zbog Einsteinovog utjecaja ili posljedica vlastitih promišljanja i dostignuća, jer je on bio priznat i kao vrijedan filozof odnosno mislilac. Mislim da je u pitanju ipak ovo drugo.
Da, život je borba u kojoj nastojiš pobijediti. No u smiraju, shvatiš postojanje više sile. (jer u konačnici, to je jedino opravdanje tvog postojanja, vjerovanja, shvaćanja:)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:37

u smiraju shvatis da si samo prolaznost,slabost,bioloska slucajnost,pa sdi pokusavas opravdati i dati neki smisao postojanja i patnje tih 60-80 godina....visa sila..kakodane.. :cleanteeth

Last edited by pismejker on 22/5/2017, 23:37; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 22/5/2017, 23:37

pismejker wrote:
pismejker wrote:hahahahaha,jepte se obojica...moze li to manje suhoparno,onako,svojim rjecnikom??? :)

Po definiciji naravno,ali hamo malo onako forumski opusteno,ne da se samaramo citatima iz necijih drugih umova i knjiga...zanimljivije bi bilo.. :clown
Opušteno bi ti se reklo da na nivou subatomskih čestica važi: - Ako nema nikoga u šumi, onda drvo koje padne ne proizvede ni zvuk padanja. Dapače, drvo nije ni palo, sve dok netko ne uđe u šumu da to primjeti ili čuje ;P

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:37

Oh_Femder wrote:
mate wrote:On je priznavao postojanje više sile, ma kako se ona nazivljavala od pamtivijeka..
"Svatko tko se ozbiljno bavi znanstvenim radom postaje uvjeren da postoji duh koji se očituje u zakonima Svemira – Duh daleko superiorniji od ljudskog"
Zanimljivo, nešto slično je izjavio i Ivan Supek par godina prije smrti. E sad, pitanje je je li to bio slučaj zbog Einsteinovog utjecaja ili posljedica vlastitih promišljanja i dostignuća, jer je on bio priznat i kao vrijedan filozof odnosno mislilac. Mislim da je u pitanju ipak ovo drugo.
Ljude Einsteinovog kalibra je teško svrstati u jednu kategoriju. Dostojevski je bio višeo od pisca, a Tesla više od pronalazača. Einstein je bio neka vrsta novovjekog Sokrata, dakle filozof, kao i Bošković koji je čistom dedukcijom zaključio da se dvije materijalne čestice ne mogu dodirivati, već da među njima mora postojati odbojna sila, koja na većoj udaljenosti postaje privlačna, da bi na kraju završila kao gravitacija.
U tom slučaju, što bi Tolstoj bio?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:39

Oh_Femder wrote:
pismejker wrote:

Opušteno bi ti se reklo da na nivou subatomskih čestica važi: - Ako nema nikoga u šumi, onda drvo koje padne ne proizvede ni zvuk padanja. Dapače, drvo nije ni palo, sve dok netko ne uđe u šumu da to primjeti ili čuje ;P
Šrodingerova mačka...reci tako pajdo.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:39

Oh_Femder wrote:To su sve osnove koje spadaju u (predšuvarovsku) gimnazijsku fiziku.

Osim ovog dijela koji se odnosi na nova opažanja o ubrzanom širenju svemira zbog koje je ekipa ne tako davno dobila i fizikalnog Nobela. A to je povezano sa onim što sam naveo o tamnoj odnosno vakuumskoj energiji koja se smatra odgovornom za takvo širenje kao modernijom verzijom Einsteinove kozmološke konstante koju je on ipak uveo kako bi očuvao svoj statički model svemira bilo od kolapsa bilo širenja bez zapreka.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 22/5/2017, 23:40

pismejker wrote:u smiraju shvatis da si samo prolaznost,slabost,bioloska slucajnost,pa sdi pokusavas opravdati i dati neki smisao postojanja i patnje tih 60-80 godina....visa sila..kakodane.. :cleanteeth
Čestice nastale pri velikom prasku su kvantno spregnute. Neke od tih čestica koje čine moje tijelo, imaju možda svoj par na udaljenosti od milijardu ili više svjetlosnih godina. Ako se nekoj od njih zbog nečega promijeni kvantno stanje, to će ona milijardu svjetlosnih godina udaljena osjetiti istog trena, i obrnuto.
Oh_Femder
Oh_Femder

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 22/5/2017, 23:42

mate wrote:
Oh_Femder wrote:
Ljude Einsteinovog kalibra je teško svrstati u jednu kategoriju. Dostojevski je bio višeo od pisca, a Tesla više od pronalazača. Einstein je bio neka vrsta novovjekog Sokrata, dakle filozof, kao i Bošković koji je čistom dedukcijom zaključio da se dvije materijalne čestice ne mogu dodirivati, već da među njima mora postojati odbojna sila, koja na većoj udaljenosti postaje privlačna, da bi na kraju završila kao gravitacija.
Lav ;P
Oh_Femder
Oh_Femder

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:42

Oh_Femder wrote:
pismejker wrote:u smiraju shvatis da si samo prolaznost,slabost,bioloska slucajnost,pa sdi pokusavas opravdati i dati neki smisao postojanja i patnje tih 60-80 godina....visa sila..kakodane.. :cleanteeth
Čestice nastale pri velikom prasku su kvantno spregnute. Jedna od tih čestica koji čine moje tijelo, ima možda svoj par na udaljenosti od milijardu ili više svjetlosnih godina. Ako joj se zbog nečega promijeni kvantno stanje, to će ona milijardu svjetlosnih godina udaljena osjetiti istog trena, i obrnuto.
Butterfly effect..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:43

Oh_Femder wrote:
mate wrote:
Oh_Femder wrote:
Lav ;P
Da! :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:44

Oh_Femder wrote:
Čestice nastale pri velikom prasku su kvantno spregnute. Neke od tih čestica koje čine moje tijelo, imaju možda svoj par na udaljenosti od milijardu ili više svjetlosnih godina. Ako se nekoj od njih zbog nečega promijeni kvantno stanje, to će ona milijardu svjetlosnih godina udaljena osjetiti istog trena, i obrnuto.
zanimljivo,ali jos uvijek na nivou teorije..kao i 90% sveg drugog :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:44

pismejker wrote:
Oh_Femder wrote:Opušteno bi ti se reklo da na nivou subatomskih čestica važi: - Ako nema nikoga u šumi, onda drvo koje padne ne proizvede ni zvuk padanja. Dapače, drvo nije ni palo, sve dok netko ne uđe u šumu da to primjeti ili čuje ;P

Lako za mačku, ona je svakako nekako i mrtva i živa odnosno mrtvo-živa prije samog promatranja njenog stanja. Kvaka je u ulozi promatrača u tzv. kopenhaškoj intepretaciji. Nema promatrača, nema ni stvarnog događaja. Promatrač odnosno njegovo promatranje je samo po sebi omogućilo takav kvantno-mehanički događaj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 22/5/2017, 23:45

Oh_Femder wrote:To su sve osnove koje spadaju u (predšuvarovsku) gimnazijsku fiziku.

Osim ovog dijela koji se odnosi na nova opažanja o ubrzanom širenju svemira zbog koje je ekipa ne tako davno dobila i fizikalnog Nobela. A to je povezano sa onim što sam naveo o tamnoj odnosno vakuumskoj energiji koja se smatra odgovornom za takvo širenje kao modernijom verzijom Einsteinove kozmološke konstante koju je on ipak uveo kako bi očuvao svoj statički model svemira bilo od kolapsa bilo širenja bez zapreka.
Eh da, prezreni 'eter' su s gađenjem izbacili iz fizike, a umjesto njega sad imamo 'prostor'. Najbolja fora je da je vakuum, potpuno prazni prosor, sve drugo samo ne prazan. Da li bi prostor mogao imati (tamnu) masu? Ili energiju?

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:45

mate wrote:
Oh_Femder wrote:Čestice nastale pri velikom prasku su kvantno spregnute. Jedna od tih čestica koji čine moje tijelo, ima možda svoj par na udaljenosti od milijardu ili više svjetlosnih godina. Ako joj se zbog nečega promijeni kvantno stanje, to će ona milijardu svjetlosnih godina udaljena osjetiti istog trena, i obrnuto.
Butterfly effect..

Nije to. Kvaka je u tome da dvije tzv. kvantno spregnute odnosno kvantno isprepletene čestice predstavljaju jednu te istu valnu funkciju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:48

pismejker wrote:
Oh_Femder wrote:Opušteno bi ti se reklo da na nivou subatomskih čestica važi: - Ako nema nikoga u šumi, onda drvo koje padne ne proizvede ni zvuk padanja. Dapače, drvo nije ni palo, sve dok netko ne uđe u šumu da to primjeti ili čuje ;P

Lako za mačku, ona je svakako nekako i mrtva i živa odnosno mrtvo-živa prije samog promatranja njenog stanja. Kvaka je u ulozi promatrača u tzv. kopenhaškoj intepretaciji. Nema promatrača, nema ni stvarnog događaja. Promatrač odnosno njegovo promatranje je samo po sebi omogućilo takav kvantno-mehanički događaj.
Projekcija ideje..odoh ja staviti jedan staropramenčić da se brzo ohladi,pa popit i u krpe..ovo vas me podjeca na nadhebavanje Milesa Vorkosigana...simpa knjige..kao i ..endimion,Hyperion, i ti buhovi..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:48

mate wrote:
Oh_Femder wrote:Čestice nastale pri velikom prasku su kvantno spregnute. Jedna od tih čestica koji čine moje tijelo, ima možda svoj par na udaljenosti od milijardu ili više svjetlosnih godina. Ako joj se zbog nečega promijeni kvantno stanje, to će ona milijardu svjetlosnih godina udaljena osjetiti istog trena, i obrnuto.
Butterfly effect..

Nije to. Kvaka je u tome da dvije tzv. kvantno spregnute odnosno kvantno isprepletene čestice predstavljaju jednu te istu valnu funkciju.
Što je s pozitivnim i negativnim nabojem?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 22/5/2017, 23:49

Oh_Femder wrote:Eh da, prezreni 'eter' su s gađenjem izbacili iz fizike, a umjesto njega sad imamo 'prostor'. Najbolja fora je da je vakuum, potpuno prazni prosor, sve drugo samo ne prazan. Da li bi prostor mogao imati (tamnu) masu? Ili energiju?

Ne samo da bi mogao imati tamnu materiju i tamnu energiju, nego bi se po jednoj od intepretacija LQG Leea Smolina praktički sve što postoji svelo samo na informaciju načina na koji prostor(vrijeme) zakrivljuje samo sebe. Dakle, sve se u konačnici po toj inteprertaciji svodi čak ne na prostor(vrijeme) sam(o), nego na informaciju o tome. A davno sam na starom forumu definirao informaciju kao temeljnu sastojnicu duha. Duh se zapravo sastoji od informacija i svih njihovih međusobnih funkcionalnih veza.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Oh_Femder 22/5/2017, 23:49

pismejker wrote:
Eh, da, 'kopenhaška interpretacija' :P Lenjin nije priznavao Einsteina jer da 'ruši vjeru radnog čovjeka u objektivnu realnost'. Kopenhaška interpretacija je u tom smislu pak gora od Einsteinove teorije relativnosti. Zbog toga se na sovjetskim sveučilištima kvanta mehanika dugo nije proučavala, jer da je to buržoaska besmislica. A onda kad je sinulo u Hirošimi, i Staljinu je sinulo da je u tom pogledu njegov vulgarni materijalizam malčice...vulgaran ;P
Oh_Femder
Oh_Femder

2016-11-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 19 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 13 ... 19  Next

Back to top

- Similar topics