ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 34 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by mutava baštarda Sun 28 May - 8:46

veber wrote:
mutava baštarda wrote:
veber wrote:ne sjećam se da je oktavijan ikad bio u dalmaciji, bum zabio nos u tablet. imam preko 500 knjiga o rimu, valjda ću naći taj podatak.
pa marin zaninović je stručnjak za to razdoblje
a tek ja :D
znam palaču bolje od 89% splićana
gledao sam jednom scenu u palači kako bauštelci lopatama čiste otpad s poda i usput uništavaju mozaik na kojemu se otpad nalazio   :D

mutava baštarda

2015-09-14

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 34 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by veber Sun 28 May - 8:49

mutava baštarda wrote:
veber wrote:
mutava baštarda wrote:
veber wrote:ne sjećam se da je oktavijan ikad bio u dalmaciji, bum zabio nos u tablet. imam preko 500 knjiga o rimu, valjda ću naći taj podatak.
gledao sam jednom scenu u palači kako bauštelci lopatama čiste otpad s poda i usput uništavaju mozaik na kojemu se otpad nalazio   :D
vidio sam to i u eufazijevoj bazilici. kada sm im rekao da paze kaj rade, kao turist, bilo je :što oš ti ba, pa to su kamenčići....
jebote

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber Sun 28 May - 8:51

debotoijusto wrote:
veber wrote:
mutava baštarda wrote:

smijesno
što je smiješno?
da znam bolje centar od njih?
jebote pol vas niti ne zna da ima dio akvadukta usred splita.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 28 May - 9:00

veber wrote:
debotoijusto wrote:
veber wrote:
mutava baštarda wrote:

smijesno
što je smiješno?
da znam bolje centar od njih?
jebote pol vas niti ne zna da ima dio akvadukta usred splita.

ma dobro , ti mislis da znas  ;)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by veber Sun 28 May - 9:04

ja se bavim time.
ito tako znam hrpu vala na obali i škojima jer drajvam brod.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 9:20

Ivan Miklenić: Slabosti hrvatskog političkog sustava

Već malo pomnija analiza prvoga kruga lokalnih izbora u Hrvatskoj otkriva velike slabosti hrvatskoga političkoga sustava, odnosno još više nedopustive manjkavosti u realnom političkom životu u zemlji. Još jednom se jasno potvrdilo da Hrvatska, jer je visoko politizirana, čak i previše politizirana i na onim područjima društvenoga života gdje politika ne bi trebala imati svoje prste, još uvijek nije razvila zdrave društvene odnose ni dominaciju zdravih, univerzalnih društvenih vrjednota, pa bujaju različiti oblici manipulacija.
Po onoj narodnoj da riba zaudara od glave, politika koja ima snagu ne u zdravim razumskim argumentima, nego u moći poluga ucjene ili kupovanja pojedinaca ili skupina, proširila se i u tzv. bazu te često truje odnose među ljudima u malim sredinama, u realnim životnim zajednicama. A više nego igdje upravo bi na lokalnim razinama trebalo biti vidljivo da je politika plemenito zauzimanje za opće dobro konkretnih ljudi.
U prvom krugu lokalnih izbora među brojnim časnim kandidatima za lokalnu upravu za povjerenje birača natjecali su se i pojedinci protiv kojih se vode sudski procesi, kao i brojni oni koji su, prema onom što su mediji o njima iznijeli u javnost, zapravo stvarno kompromitirani, premda još nitko protiv njih nije podnio kakvu tužbu. Tzv. lex Vlahušić, premda je tek nedavno usvojen, zaustavio je i onemogućio ulazak u natjecanje tek vrlo malomu broju onih koji su osuđeni.

Korupcija i malverzacija

Javna je tajna da su u Hrvatskoj veoma prošireni korupcija i drugi oblici malverzacija, no relativno malo je optužaba, a još manje osuda, pa se nameće zaključak ne samo da hrvatsko pravosuđe nije slobodno, nego da tzv. političke elite jako brižno čuvaju svoje pripadnike. Očito netko je pomno promislio i uredio da ne postoje ograničenja za kandidiranje za predsjednika države ili za zastupnika u Hrvatskom saboru (čak nije potrebna ni potvrda o duševnom zdravlju) pa je logično da se ozbiljni kriteriji nisu smjeli primijeniti ni na kandidate za lokalnu upravu koja je u odnosu na državnu ipak manje važna.
Činjenica je da jestive, zdrave i korisne plodove mogu dati samo dobra stabla. Da je hrvatsko pravosuđe slobodno, pravedno, principijelno i učinkovito, brojni birači ne bi mogli biti zavedeni, čak niti biti u prilici dati povjerenje osobama koje su se ogriješile o pozitivne propise ili koje su svojim osobnim i grupnim interesima podredile društvene interese i opće dobro, odnosno krivo optuženi bili bi oslobođeni i birači bi znali da su ipak časni ljudi, ma što bilo o njima u medijima. Dok je pravosuđe manjkavo, osumnjičene osobe mogu slobodno i uspješno manipulirati biračima i dobivati od njih glasove, katkad i nečasnim obećanjima, a birači ostaju u nedoumici jesu li osumnjičeni žrtve ili su stvarno krivi.
Posebnu pozornost zaslužuje činjenica da su vođe svih važnijih parlamentarnih političkih stranaka nakon objave rezultata prvoga kruga lokalnih izbora proglasili da su pobjednici, a činjenica je da svi ne mogu biti stvarni pobjednici, nego da mogu biti tek više ili manje zadovoljni postignutim rezultatima jer pobjednik može biti samo jedan. Upravo je nevjerojatno da su čak tri političke stranke: HNS, Most nezavisnih lista i HSS proglasile da su »treća snaga«, tj. po važnosti i uspješnosti treća politička stranka u Hrvatskoj.

Samoreklamerstvo

Takvo samoreklamerstvo prašina je u oci i članovima političkih stranaka koji bi mogli dovesti u pitanje sposobnost i prikladnost stranačkoga vođe i vodstva, ali i biračima, i to za druge izbore, jer gubitnike nitko baš ne voli, niti ima povjerenja u njih. Proglašavanjem pobjednikom stranačke vrhuške učvršćuju svoj vodeći položaj i ušutkavaju nezadovoljne u svojim redovima, a biračima bacaju u oči prašinu da su oni jedini koji mogu biti uspješni, premda je istina da baš sve parlamentarne političke stranke u Hrvatskoj na državnoj razini osjetno premalo čine za boljitak hrvatskoga društva i Hrvatske. Stranačke vrhuške takvim samoreklamiranjem prikrivaju i činjenicu da im njihove političke stranke u osnovnim jedinicama ili u bazi žive i funkcioniraju tek u vrijeme izborne kampanje i izbora te ako preuzmu lokalnu vlast, a gotovo ništa ne čine za bogatiji društveni život ni za političku, osobito demokratsku kulturu na lokalnim razinama, čak ni za formaciju svojih članova.
Prvi krug lokalnih izbora pokazao je još jednom više nego očito da je u Hrvatskoj prevelik broj političkih stranaka koje su suvišne osim kao prostor za osobnu afirmaciju ili taštih pojedinaca ili poslanih provokatora koji imaju zadaću atomizirati političke opcije (posebno desne) tako da u odnosu na stasale tzv. političke elite zapravo ništa ne znače. Doista je došlo vrijeme da se male stranke, a to su sve one koje nisu sposobne osvojiti nigdje čak ni lokalnu vlast, ili udruže, povežu i demokratski iznova ustroje kao određena suvisla i demokratska politička opcija ili da se raspuste. 

Članovi takvih malih političkih stranka morali bi prepoznati da su upravo oni izvrsno sredstvo u lošem hrvatskom izbornom ustrojstvu koje omogućuje praktično dvostranačje u državi i koje onemogućuje da se u Hrvatskoj oblikuje stvarna, kompetentna, odgovorna i demokratska oporba,sposobna natjerati ekipe na vlasti da stvarno rade za opće dobro, da ostvaruju hrvatske nacionalne ciljeve i interese. Hrvatska, osobito za aktualnoga preslagivanja u Hrvatskom saboru, i dalje vapi za pravom oporbom koja bi političke stranke na vlasti dovodila u pitanje ne zbog politikantskih razloga ili zbog rušenja s vlasti, nego zbog promašaja, preslaboga služenja općemu dobru ili zbog nanošenja šteta hrvatskomu narodu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 28 May - 9:27

veber wrote:ja se bavim time.

prelistavas stare zapise guscjim perom utkane ?

di je najbolja posta s kraja za lovit u splitu ? di nabavis bibi ?  di lovis oradu oko splita ? kako prepoznas cipla govnara ?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 9:36

Dan Oružanih snaga RH (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK ‘Zagreb’ u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade Zbora narodne garde (ZNG).

Zbor narodne garde bio je naziv za profesionalnu, uniformiranu, oružanu formaciju, vojnog ustroja za obavljanje obrambeno-redarstvenih dužnosti u Republici Hrvatskoj, preteču Hrvatske vojske. Zbor narodne garde se ustrojio kao odgovor na razoružavanje Teritorijalne obrane u Hrvatskoj i kao posebne mobilne postrojbe vojnog tipa.
Postrojbe Zbora narodne garde bile su ustrojene većinom od pripadnika policije za posebne namjene i dragovoljaca, koji su tada postali i prvi profesionalni vojnici Hrvatske vojske. Na taj način postrojbe Zbora narodne garde postale su jezgra i prvi početak Hrvatske vojske.
Jedinice ZNG-a 3. studenog 1991. formalno su preimenovane u Hrvatsku vojsku.

Zbor narodne garde – kičma obrane hrvatskog naroda strašne 1991. godine

Što se tiče Domovinskog rata, nemjerljive su zasluge Zbora narodne garde u ratnoj 1991. godini. Usprkos malobrojnosti i uglavnom lakom naoružanju, mladići koji su se dragovoljno prijavili u Zbor narodne garde nevjerojatnom su hrabrošću branili napadnute dijelove Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika. Oni su na sebe primili prvi i najjači udar JNA, a njihovo herojstvo je bilo toliko da su neprijateljski vojnici imali gotovo iracionalan strah od “zengi”, kao su ih i Srbi zvali. “Zenge” su tako postale strah i trepet u očima neprijatelja, pa je to toliko psihološki negativno djelovalo na njih, da bi čak i mjesta u kojima bi se nalazila malobrojne posade branitelja veličine voda do satnije bila nepremostiva barijera za mnogobrojnije srpske vojnike. Niz takvih mjesta je bilo diljem Hrvatske od Laslova, Bogdanovaca, Nuštra, Starog Grabovca, Kijeva, Kruševa, Gospića, Turnja, Pakraca i dr. Sličan strah kod neprijatelja izazivale su i postrojbe HOS-a i psihološki efekt toga je bio vrlo velik jer je svaki dan i mjesec opstanka Hrvatske značio i njeno jačanje na svakom planu.

Kada su u jesen 1991. hrvatske postrojbe počele ostvarivati prve značajne vojne uspjehe u zapadnoj Slavovoniji, hrvatski narod je vidio sunce slobode na obzoru i shvatio da čudesna hrabrost i junaštvo “zengi” dobiva svoj smisao – Hrvatska neće izgubiti rat.

Dokumentarni film “Heroji Vukovara – Zenge”:

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 9:47

(FOTO) Mesić ih ukinuo: Nakon 17 godina opet održana ceremonija Velike smjene straže na Trgu sv. Marka

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 34 Velika_smjena_straze_pzb_09
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 28 May - 10:19

metilda wrote:(FOTO) Mesić ih ukinuo: Nakon 17 godina opet održana ceremonija Velike smjene straže na Trgu sv. Marka

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 34 Velika_smjena_straze_pzb_09

ovo mi OK
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by veber Sun 28 May - 10:20

debotoijusto wrote:

di je najbolja posta s kraja za lovit u splitu ? di nabavis bibi ?  di lovis oradu oko splita ? kako prepoznas cipla govnara ?
ne jedem ribu osim srdele

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 28 May - 10:28

veber wrote:
debotoijusto wrote:

i ja slabo a srdelu nikako , slanu bi pojeo a kako mogu birat incun mi bolji
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 10:39

ja uopće ne vidim razliku.. obožavam pizzu sa slanim srdelama
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 28 May - 10:54

metilda wrote:ja uopće ne vidim razliku.. obožavam pizzu sa slanim srdelama

incun ima manje drace i amo rec finiju teksturu a treba bit sto veci za solit , mi kao obitelj redovno solili par vazi svake godine
smrdis po ribi jos 10 dana nakon tog cina s 3x dnevnim pranjem
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by veber Sun 28 May - 11:12

debotoijusto wrote:
veber wrote:
debotoijusto wrote:

i ja slabo a srdelu nikako , slanu bi pojeo a kako mogu birat incun mi bolji
inćun je ok

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 11:24

debotoijusto wrote:

incun ima manje drace i amo rec finiju teksturu a treba bit sto veci za solit , mi kao obitelj redovno solili par vazi svake godine

i muž je solio srdelu, ne sjećam se da je smrdio.. jedino me nerviraju ljuske kod srdele.. inače sam neretvansko dite.. vrhunac mog znanja o ribi je pastrva, jegulja s ražnja i pohane žabe... mmmmmmm.... a nije za bacit ni brujet od jegulje i žaba.. kakav je to cipol govnar?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Sun 28 May - 11:26

cipal je govnar po defaultu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 11:32

veber wrote:cipal je govnar po defaultu.
belj, baš si mrgud.. :P cipal je dobar. ali ima nekih koji pri čišćenju smrde i puni su mulja.. je li to cipal govnar?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sun 28 May - 11:35

metilda wrote:
debotoijusto wrote:

i muž je solio srdelu, ne sjećam se da je smrdio.. jedino me nerviraju ljuske kod srdele.. inače sam neretvansko dite.. vrhunac mog znanja o ribi je pastrva, jegulja s ražnja i pohane žabe... mmmmmmm.... a nije za bacit ni brujet od jegulje i žaba.. kakav je to cipol govnar?

nisam ni ja to zvao smrad vec friskina kad sam solio ( pomagao bolje receno ) , opuzen ?
...oni sto se zadrzava u porat , oko kanalizacije i sl.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Kermit Sun 28 May - 11:40

Regoč wrote:
asilovski wrote:Hodak ono mafija mu ubije kćerku jedinicu a on piše kolumne o pobačaju, beskorisniji ostatak života je teško smisliti
Nego bi trebal pisati o antifašizmu i ugroženosti Srbah?
Ne nego tko mu je ubio dijete i zašto, ali je kukavica pa je lakše pisati o potpunim besmislicama
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 May - 11:40

debotoijusto wrote:
metilda wrote:
debotoijusto wrote:

nisam ni ja to zvao smrad vec friskina kad sam solio ( pomagao bolje receno )  , opuzen ?
...oni sto se zadrzava u porat , oko kanalizacije i sl.
e friškina, baš taj izraz.. :)
metković.. otud metilda..
kod nas onda ima sva sila cipala govnara :D
inače ih mi zovemo cipoli
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics