Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
moguće al znam kolko ste love maznuli iz središnjiceslidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska
ne znate što se sve događalo u to vrijeme i u kakvom je položaju bila Hrvatska
ako je sudit po ovom mom koji je bio sitna riba mogu misliti koliko su drugi..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaja wrote:moguće al znam kolko ste love maznuli iz središnjiceslidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska
Ja ništa i ne samo zato jer nikada nisam bio član (nijedne) stranke.
Problem u to vrijeme odnosno u lipnju mjesecu nije bio novac, nego oružje. Novca je bilo, oružja nije.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:sa oruzjem koje je pocetkom rujna doslo tankerom u rijeku..gdje je bilo dosta rpg-a...zolja..i minobacaca..draga moja kajo...od tog dijela oruzja naoruzala se NZ koja je tada psotala glavni nositelj blokada vojarni jnakaja wrote:a sa čim si u rujnu?vuksadinare wrote:je mogao si u lipnju 1991 osvojiti vojarne samo sa cim?...
Nije nista dolazilo u Rijeku u pocetku. Doslo je u manje eksponirane luke, i doslo je jako malo toga. Vece kolicine oruzja su brodovima pocele dolaziti tek kad su sranja pocela. Prve vece kolicine oruzja su dolazile kopnenim putem. Iz Madjarske,Slovacke i Rumunjske.
Guest- Guest
MaximusDecimusMiridije wrote:Nije nista dolazilo u Rijeku u pocetku. Doslo je u manje eksponirane luke, i doslo je jako malo toga. Vece kolicine oruzja su brodovima pocele dolaziti tek kad su sranja pocela. Prve vece kolicine oruzja su dolazile kopnenim putem. Iz Madjarske,Slovacke i Rumunjske.
Zato je u crnogorsku luku Bar došlo 7 fregata sa oko 40 000 tona municije, oružja i minsko-eksplozivnih sredstava iz arsenala netom poraženog vođe libanonskih falangista Michela Aouna. Lako je pogoditi gdje je to završilo.
Ponavljam, mnogi ne znaju u kako smo teškoj situaciji bili u to vrijeme.
Guest- Guest
- Točno je ono što u Hrvatskom helsinškom odboru tvrde, iz popisa birača u posljednje tri godine izbrisano je 269.510 osoba, a ne 90.000 kako sam bio izjavio prije dva tjedna - za "Slobodnu" kaže Orepić, dodajući kako je razlika nastala zbog sporog ažuriranja podataka, pri čemu je on kao ministar unutarnjih poslova mogao baratati samo službenim brojkama.
Odakle, pak, Čičku podaci, i to, kako će se ispostaviti, točni podaci, koje u trenutku prve objave nema ni sam ministar, Orepić ne zna, baš kao što, reče, ne zna ni odakle Čičku popis izbrisanih po nacionalnosti (Čičak navodi da je izvor Ministarstvo uprave). No, to, veli, i nije prava tema, prava je tema, naglašava, neprovođenje Zakona o prebivalištu u sprezi HDZ-a i SDSS-a, odnosno Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca.
- Čim sam smijenjen, 1. svibnja izdan je usmeni nalog da se u svim policijskim postajama obustavi proces brisanja lažno prijavljenih birača. Također, od 1. svibnja, prema informacijama, ništa se nije činilo da se spriječi ponovno prijavljivanje otprije izbrisanih građana - tvrdi Orepić.
U vrijeme dok je on bio ministar, ističe, strogo se pazilo da se provjeri svaki novoprijavljeni odrasli građanin, stoga ga nitko, nastavlja, ne može razuvjeriti da sada na djelu nije organizirana politika HDZ-a i SDSS-a da se zaustavi smanjenje broja fiktivnih birača. Zapravo, nastavak je to, prema Orepiću, stare politike zbog koje se u Hrvatskoj teško može govoriti o istinskim izbornim pobjednicima.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/488017/hdz-i-sdss-sklopili-novi-pakt-i-zaustavili-brisanje-laznih-biraca-odjavili-smo-ih-300-tisuca-a-oni-su-im-dopustili-da-se-opet-prijave
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
slidingdoorsoperator wrote:Zato je u crnogorsku luku Bar došlo 7 fregata sa oko 40 000 tona municije, oružja i minsko-eksplozivnih sredstava iz arsenala netom poraženog vođe libanonskih falangista Michela Aouna. Lako je pogoditi gdje je to završilo.
Umalo da zaboravim spomenuti, sve to uspkrkos embargu na uvoz oružja za cijelu Jugoslaviju. Toliko o stavu tzv. međunarodne zajednice prema različitim akterima krize u Jugoslaviji.
I ponavljam, mnogi očito niti danas nisu svjesni u kakvoj smo se situaciji tada nalazili.
Guest- Guest
deboto wrote:tvrdi Orepić.
tvrdi fitnes trener .. on je ono baš bio stručnjak za svoj resor... jedina kvaliteta za ministarstvo mu je bila prijateljstvo sa Rankom Ostojićem.. mostovci su ga branili kao zjenicu oka svog... brisao po metkoviću srbe sa biračkih popisa .. ma da...
Guest- Guest
Odma mi se digne tlak od te Mutilde
Pa di ti zeno toliko zločestoće uzmes ?
Ima neko mjesto iza oltara do se vi s tim Pakostina i zluradistima napadate ?
E
Volila bih vidjet Mutlidina muza
Taj je covjek usukan ko sajla i ima problema sa živcima . Sto posto
A ona ?
Debeljuca. Rucerde. Usne stisnute u crtu. Masnjikav ten . Kosa ravna ko metlsl
Ha?
Pno. Familija ADAMS na hrvatski nacin
E
A ona ?
Ha?
To je jedno gledište. Ono što se može reći je da je Tuđman nereagiranjem na napadaje i provokacije izbil Srbiji argument za opću navalu na Hrvatsku i time osigural vrieme za pripremu obrane. Što bi bilo da se u lipnju 91. krenulo u osvajanje vojarnih, ne znamo.kaja wrote:pa čime su ih osvojili četrdesetak ? kako bi došli do oružja inačemetilda wrote:kaja wrote:a možda bismo ju i imali uz puno manje žrtve i kraći rat. uostalom rat izbjegneš brzim izravnavanjem vojnih potencijala a što je bi špegeljov plan . možda nije tuđmanovih najbližih ljudi od povjerenja iz HDZ-a..ako brzo rat završi kako ćemo pokrasti jbt...metilda wrote:Sora wrote: A to što je Špegelj predlagao, napad na vojarne, to je bila zamka za Hrvatsku koja je išla na ruku Srbima. U strateškom smislu, da je Tuđman tada poslušao Špegelja, danas ne bismo imali nikakvu Hrvatsku.”
čudni ste vi desničari zbilja , račana napadate jer je predao oružje teritorijalne obrane JNA a špegelja jer ga je brzopotezno htio vratiti natrag
ili vam se zbilja može prodati svašta, govno pod bombon ..samo ga treba umotati u crven, bijeli, plavi celofan
čime bi ih napali? kamenjem i praćkama.. pa bi se dogodilo posvuda ono što se dogodilo na mostu mladosti... tebe mržnja doslovno zasljepljuje u sagledavanju nepobitnih činjenica.. trebalo je doći do kakvog takvog oružja, a koje smo izgubili kad je račan predao oružje TO srbočetničkoj armiji pa onda krenuti u napad.. uostalom, ako je odluka donesena većinom glasova VONS-a onda su valjda u tom tijelu sjedili neki racionalni ljudi.. nije znači Tuđman zabranio napad na vojarne kako je napisala sora.. no tebi je svaka sorina poluistina milija od moje desničarske istine..
osim toga pustili ih znatan dio da im odšeću sa oružjem na što je ovaj špegelj bio u nevjerici da ih tako puštaju,
samo su na taj način produžili rat i povećali žrtve ...ali dobro, to je valjda i bio cilj nekom
budeš i ti to skužila jednog ljepog dana
tragično je zapravo da ova pijana luda sora neke stvari objektivnije sagledava od vas..
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Čudi me Kaja u zadnje vrieme, gubi nacionalni naboj.metilda wrote:eto, kaja pametnija i od tadašnjeg VONSA i od Ante Nazora... u logičkom zaključivanju uzor joj je Sora.. obje vojni stratezi škole ivice račana.. boli vas Hrvatska pa hračkate... morala sam staviti cijeli tekst jer sam uvjerena da link ne bi ni otvorila
Pristran si zbog Kajinih noguh. Niti Kaja, a osobito ne Sora, nisu dale bilo kakav argument za svoje tvrdnje.pismejker wrote:Logički i Sora i Kaja te pojedu..ako cemo samo logikom..ako cemo tko dalje pljucka..tada stavljam kartu na Kamilu ili ljamu,a to nije niti Sora niti Kaya..metilda wrote:eto, kaja pametnija i od tadašnjeg VONSA i od Ante Nazora... u logičkom zaključivanju uzor joj je Sora.. obje vojni stratezi škole ivice račana.. boli vas Hrvatska pa hračkate... morala sam staviti cijeli tekst jer sam uvjerena da link ne bi ni otvorila
Daj ti njeki argument, nemoj samo s visoka pljuckati.pismejker wrote:dakako da jeste..i to vrlo kratko i jezgrovito,za razliku od smuljanih izvitoperenih,kontradiktornih tekstova..slidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:ja ne mogu to shvatiti, da sora koja ima umanjenu moć rasuđivanja jer je luda i pijana a što su ozbiljni faktori zaključi nešto racionalnije od njih...pa KAKO?
Nikako. To jednostavno nije istina.
A ja ti to vise na iINTUICIJI NEGO NA ARGUMENTU
Kuis Regic
Ne vara me intuicija
Kuis Regic
Ne vara me intuicija
Napisati stav, čak i na forumu, traži dokaze o njegovoj istinitosti. Imati mišljenje nije njeki osobiti uspjeh. Argumentirati, e to je glavno.pismejker wrote:Pa nikom nisi jasan,svi pobjegose od tvojih rasprava,nizes rijeci i misli kao Škrbamaca,donekle simpa,ali u sustini,nikom nije jasno sto zelis u konacnici reci,osim se samo natezati,kao klinci u onoj rupi sa pijeskom..slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:no,tvoje ne moze niti glup niti pametan razumijeti..sam se bi skaces u stomak,izvrces rijeci,koje bas u tvojem aranzmanu zvuce,prilicno maloumno..jednostavnisi sposoban u nekoliko recenica jednostavno i jasno dati smisao necemu,nego se brckas kao pajceg u kanjuzi,i tebi slabo razumljivih rijeci..stos..tu si zato,da iono sto je logicno izvrnes naopako...daleko si ti i od gluposti..i od pameti...malo zesci kompleksi u realnom zivotu,inace ne bi ovasko burno reagirao..
Možeš li svoje tvrdnje potkrijepiti iole racionalnim argumentima ili piskaraš samo da nešto napiskaraš?
Ovo drugo?
Tako sam i mislio.
Uglavnom piskaram da prodje vrijeme,malo se nasmijem,u bitnim temama,kazem sto mislim,izbjegavam neko dokazivanje "pameti" na forumu,jer,kako i kolegici rekog,tko je spao da na forumu dokazuje svoju pamet,taj je nisko pao..reala je pravi ispit..forum,samo zabava..
sam sa sobom,znaci ono sto ti radis,je u sustini znak,da pokusavas ispolirati i usavrsiti svoju misao,no,mislis li da je to ovdje bitno..??
zajebajem kad kazem sam sa sobom..
Eto,pokusaj vidjeti kak oto maher Levi radi..u par recenica te natjera u sah-mat..ti se kaljuzas u tekstualnoj zbrci..razlika je drasticna..
kaja wrote:evo sve si slučajno odgovorio, par mjeseci na vanjskom planu ne znači ništaRegoč wrote:kaja wrote:a možda bismo ju i imali uz puno manje žrtve i kraći rat. uostalom rat izbjegneš brzim izravnavanjem vojnih potencijala a što je bi špegeljov plan . možda nije tuđmanovih najbližih ljudi od povjerenja iz HDZ-a..ako brzo rat završi kako ćemo pokrasti jbt...metilda wrote:Sora wrote: A to što je Špegelj predlagao, napad na vojarne, to je bila zamka za Hrvatsku koja je išla na ruku Srbima. U strateškom smislu, da je Tuđman tada poslušao Špegelja, danas ne bismo imali nikakvu Hrvatsku.”
čudni ste vi desničari zbilja , račana napadate jer je predao oružje teritorijalne obrane JNA a špegelja jer ga je brzopotezno htio vratiti natrag
ili vam se zbilja može prodati svašta, govno pod bombon ..samo ga treba umotati u crven, bijeli, plavi celofanStvar procjene, teško je reći što bi bilo da je bilo. Naravno da Račana napadamo jer je predal oružje, no to ne znači da je opći napadaj na vojarne bil pametan u lipnju 91. Isti taj plan proveden je u rujnu. E, sad, što bi bilo da je bilo...
znači on je odbio špegeljov plan koji je "grozan" da izjednači malo vojno hrvatsku sa srbijom da bi ga par mjeseci kasnije sproveo jer nema druge, samo tako može doći do oružja s tim da ih je pola pustio da odvuku oružje kojim isti gađaju hrvatsku samo malo kasnije.
i to je jako mudro i dobili smo hrvatsku tako a ovaj prvi špegeljov plan je izdajnički, udba, kos, leteći medvjedići a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska veli metilda
bože sačuvaj, stvarno ste ćaknuti
Tajming je presudan. U lipnju je bilo prerano, u rujnu je bilo taman. Srbija se kompromitirala u tieku srpnja i kolovoza otvorenom agresijom pa je blokada i osvajanje vojarni u rujnu imalo posve drukčiju diplomatsku težinu, moglo se međunarodno zajednici prikazati kao obrambeni potez, dok bi isto u lipnju bil čin agresije na zakonitu saveznu vojsku. Tajming, Kajo, tajming.
Ne kažem ja da se njeki nisu nakrali, ali kakve to ima sveze s napadajem na vojarne u lipnju 91.?kaja wrote:izgleda da su ga stari tebi odrezali a ne njoj na žalostRegoč wrote:Izgleda da su ti umjesto noge odrezali mozak!Sora wrote:metilda wrote:Gnječ wrote: UN25. rujna 1991. embargo UN Hrvatskoj – sramotna uloga Velike Britanije i Budimira Lončara
A bogamu. Opet Englezi ..jednako jao i 1945.
Cisti slucaj
Inace , clanak vrvi jednostranostima i poluistinama
Novac za obranu je 1991. Završavao u džepovima HDZEOVACA . također i privatnim , npr. Đure iz Petrinje kpji si je "posudio" 2 milijuna za kupnju firme. A neki su si maznuli i dijamante iz sefa.
Drugo, to orizje iz TO JE BILO BRZNACAJNO I BESKORISNO.
PREDANO JE JNA JER SE TUĐMAN "smilovao"
Sta ce jadan, ipak je bivsi general JNA
I ONDA JE ZABRANIO NAPAD NA KASARNE.
znsmo to MUTILDA, ne pravi se blesava
Itd.
Ne bumo bas stalno pušili te vase lazi
90 i neke ja sam bila poprilično balava , naš prijatelj iz mladeži hdz-a "iz centrale" vodio bi nas vani jer se moja prijateljica zabavljala s njim sa novcima u vrećici (plastičnoj vrećici ) koju je uzeo iz hdz-a, to su bili novci koje su valjda iseljenici slali za obranu. ajmo reći da bi unutra bilo po današnjoj vrijednosti barem 10 15 tisuća eura. kao da izađeš vani sa jedno 100 000 kuna, on je plaćao muzike, večere, alkohol , muzikaši su poslje svirke poprilično bogati otišli doma, dijelio prijateljima e sad zamisli koliko je uzeo sam ako mu je ovo za izlazak sa frendicama a on je svaki dan uzimao za sebe i koliko su mu uzeli prijatelji.
on je poprilično beznačajan lik u hdz u bio i dosta balav a koliko su onda uzimali značajni ha..
pa promozgaj malo i razmisli jesu njoj odrezali mozak ili tebi ?
sad će meti reći da me žulja rvatska naravno i da sanjam jugu..moš mislit...
Tuži toga svoga, Kajo!kaja wrote:moguće al znam kolko ste love maznuli iz središnjiceslidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska
Jalnoj Sori žal što nema muža pa paluca jezikom.Sora wrote:Odma mi se digne tlak od te Mutilde
E
A ona ?
Ha?
Živiš u alternativnom svemiru?Sora wrote:Znamo.
Zato te varal muž. Briga me za tvoju intuiciju, ne raspravljam o intuiciji, nego o činjenicah i argumentih.Sora wrote:A ja ti to vise na iINTUICIJI NEGO NA ARGUMENTU
Kuis Regic
Ne vara me intuicija
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji