Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
E, jesi bolesna! Kad ti režu nogu?Sora wrote:metilda wrote:Gnječ wrote:metilda wrote:Gnječ wrote:
ajde de znači Bleiburg je storia finita konačno.
tebi je ostao smisao života - negirati istinu...
je tebi ću vjerovat. ti si malo ovo pa malo ono skroz onako kako se kaže shape-shifter.
ja sam točno ono što ispisujem kroz kolumne i tekstove na ovom topicu - ali bojim se da ti to ne razumiješ
Ja sam pamet i svjetlost bozja svjetli u meni
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Šekspir ne uzima omjere, dovoljno je da ga puno mrzi. A puno vas ga mrzi.Sora wrote:metilda wrote:Javio se jednom dubinskom analizom Bojan Glavašević koji je svojom željeznom logikom “zakucao“ jadnog Thompsona. “Što bi bilo od Njemačke da je nastavila na crnokošuljačkim i smeđekošuljačkim tradicijama i s hakenkreuzerzskim oznakama?“Ne znam što bi bilo s Njemačkom, ali znam što bi bilo sa Hrvatskom da su Thompson i HOS-ovci devedeset i prve krenuli u rat sa “druže Tito mi ti se kunemo“ na usnama umjesto za dom spremni.U svakom slučaju mlađi Glavašević je konzekventan. Navodno je nedavno zatražio da i table na minskim poljima budu dvojezične!Slovenija i Hrvatska se razumiju. I te kako. Zajedno su prošle krvavi trodnevni odnosno četverogodišnji rat. Zajedno su nastradale k’o i onaj igrač Hamburga iz priče mog prijatelja Ike Buljana, legende Hajduka. Igrao Iko svojevremeno u Hamburgu, u to vrijeme jednom od najboljih europskih klubova. Na desnom beku igrao je jedan čvršći domaći igrač imenom Franz. Uskoro se počelo šuškati da Franz nije baš progresivan nego više reakcionaran tj. nazadan. Da Franz, jednostavno rečeno, simpatizira nacizam. I jednog dana uprava pozove našeg Franza na razgovor o tim neugodnim glasinama. Kad su Franzu priopćili da se priča da je on simpatizer mariborskih gostiju Hitlera i Borman njemu je, blago rečeno, skočio tlak na 300 i uzviknuo je: ”To nije istina!” Uostalom, i moj je otac nastradao u koncentracionom logoru! Uprava se odmah povukla u zonsku obranu i zamolila Franza da ispriča kako je tata nastradao. “Napio se pa je pao sa stražarskog tornja“ objasni Franz.William Shakespeare je napisao:“ Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ Kao da je William poznavao Marka Perkovića…
Zvonimir Hodak
Aukuac
Kaj ima veze MPT Sa Shakespearovom frazom
I uostalom. Njega puno ljudi voli. Puno vise.
Ocito je onda los covjrk
Izgleda da su ti umjesto noge odrezali mozak!Sora wrote:metilda wrote:Gnječ wrote: UN25. rujna 1991. embargo UN Hrvatskoj – sramotna uloga Velike Britanije i Budimira LončaraDana 25. rujna 1991. Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je rezolucijom 113. sramotnu odluku o embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u Jugoslaviju. Ta silno nepravedna i nehumana odluka dogodila se u jeku najžešće agresije JNA i Srbije na Hrvatsku.S obzirom na silnu količinu svih vrsta lakog i teškog naoružanja, od minobacača do aviona, a kojom je agresor raspolagao u odnosu na gotovo goloruke branitelje, to je značilo samo jedno – međunarodna zajednica dopušta Srbiji i JNA da pokori i osvoji Hrvatsku i Hrvate.Bio je to drugi težak udarac Hrvatima nakon što je vlast SKH-SDP predala naoružanje Teritorijalne obrane JNA 1990. Između dva izborna kruga prvih demokratskih izbora. To oružje koje je pripadalo hrvatskom narodu, JNA je podijelila kasnije četnicima i srpskim pobunjenicima.Tako je Hrvatska izgubila svaku mogućnost da nabavi oružje legalnim putem i našla se pred slomom uslijed opće ofenzive postrojbi zločinačke i komunističke JNA, te raznih srpskih dobrovoljačkih i lokalnih postrojbi.Sramotna igra Velike Britanije i izdajnička uloga Budimira LončaraTakvu odluku je gurala Velika Britanija, a Kina je namjeravala uložiti veto. U UN-u je nastalo komešanje – bio bi presedan ovako uvesti embargo. Britanska diplomacija nalazi rješenje i obraća se Budimiru Lončaru, ministru vanjskih poslova agresorske Jugoslavije. Pored Ante Markovića, tadašnjeg premijera, Lončar je bio političar na kojega je Zapad računao u očuvanju kakve-takve Jugoslavije.Lončar nalaže Vladislavu Jovanoviću, Miloševićevu čovjeku u UN, da pošalje pismo Vijeću sigurnosti, a potom i sam daje izjavu pred Vijećem sigurnosti UN, tražeći uvođenje embarga.Budimir Lončar je od 2000.-2014. bio ključni čovjek administracije i savjetnik za vanjsku politiku dvojice predsjednika Hrvatske – Stjepana Mesića i Ive Josipovića. Predsjednici Mesić i Josipović su očito smatrali da je Lončar izvrstan u vanjskoj i međunarodnoj politici kad je uspio ishoditi da Hrvatska dobije embargo na uvoz oružja uslijed opće agresije na nju.Taj pojedinačni primjer, iz najviše predsjedničke strukture vlasti, ukazuje nužno na dvije stvari:1. Uključenost visoko i nisko pozicioniranih ljudi iz doba komunizma, te bivših komunističkih i jugoslavenskih diplomata, kao i suradnika komunističkih tajnih službi u sve strukture hrvatskog društva od predsjedničkih nivoa naniže2. Nužnost lustracije komunističkih kadrova od unaprijed određene razine prema naviše, te potpuno isključenje doušnika i djelatnika komunističkih tajnih službi iz javnog i političkog životahttps://narod.hr/kultura/25-rujna-1991-embargo-un-hrvatskoj-sramotna-uloga-velike-britanije-i-budimira-loncara
A bogamu. Opet Englezi ..jednako jao i 1945.
Cisti slucaj
Inace , clanak vrvi jednostranostima i poluistinama
Novac za obranu je 1991. Završavao u džepovima HDZEOVACA . također i privatnim , npr. Đure iz Petrinje kpji si je "posudio" 2 milijuna za kupnju firme. A neki su si maznuli i dijamante iz sefa.
Drugo, to orizje iz TO JE BILO BRZNACAJNO I BESKORISNO.
PREDANO JE JNA JER SE TUĐMAN "smilovao"
Sta ce jadan, ipak je bivsi general JNA
I ONDA JE ZABRANIO NAPAD NA KASARNE.
znsmo to MUTILDA, ne pravi se blesava
Itd.
Ne bumo bas stalno pušili te vase lazi
kaja wrote:a možda bismo ju i imali uz puno manje žrtve i kraći rat. uostalom rat izbjegneš brzim izravnavanjem vojnih potencijala a što je bi špegeljov plan . možda nije tuđmanovih najbližih ljudi od povjerenja iz HDZ-a..ako brzo rat završi kako ćemo pokrasti jbt...metilda wrote:Sora wrote: A to što je Špegelj predlagao, napad na vojarne, to je bila zamka za Hrvatsku koja je išla na ruku Srbima. U strateškom smislu, da je Tuđman tada poslušao Špegelja, danas ne bismo imali nikakvu Hrvatsku.”
čudni ste vi desničari zbilja , račana napadate jer je predao oružje teritorijalne obrane JNA a špegelja jer ga je brzopotezno htio vratiti natrag
ili vam se zbilja može prodati svašta, govno pod bombon ..samo ga treba umotati u crven, bijeli, plavi celofan
Stvar procjene, teško je reći što bi bilo da je bilo. Naravno da Račana napadamo jer je predal oružje, no to ne znači da je opći napadaj na vojarne bil pametan u lipnju 91. Isti taj plan proveden je u rujnu. E, sad, što bi bilo da je bilo...
Regoč wrote:bit će da iredentizam ne napreduje brzo koliko želi. Čak je u padu!
Posebno otkad je Hrvatska u EU. Što je uostalom i logično.
Guest- Guest
evo sve si slučajno odgovorio, par mjeseci na vanjskom planu ne znači ništaRegoč wrote:kaja wrote:a možda bismo ju i imali uz puno manje žrtve i kraći rat. uostalom rat izbjegneš brzim izravnavanjem vojnih potencijala a što je bi špegeljov plan . možda nije tuđmanovih najbližih ljudi od povjerenja iz HDZ-a..ako brzo rat završi kako ćemo pokrasti jbt...metilda wrote:Sora wrote: A to što je Špegelj predlagao, napad na vojarne, to je bila zamka za Hrvatsku koja je išla na ruku Srbima. U strateškom smislu, da je Tuđman tada poslušao Špegelja, danas ne bismo imali nikakvu Hrvatsku.”
čudni ste vi desničari zbilja , račana napadate jer je predao oružje teritorijalne obrane JNA a špegelja jer ga je brzopotezno htio vratiti natrag
ili vam se zbilja može prodati svašta, govno pod bombon ..samo ga treba umotati u crven, bijeli, plavi celofanStvar procjene, teško je reći što bi bilo da je bilo. Naravno da Račana napadamo jer je predal oružje, no to ne znači da je opći napadaj na vojarne bil pametan u lipnju 91. Isti taj plan proveden je u rujnu. E, sad, što bi bilo da je bilo...
znači on je odbio špegeljov plan koji je "grozan" da izjednači malo vojno hrvatsku sa srbijom da bi ga par mjeseci kasnije sproveo jer nema druge, samo tako može doći do oružja s tim da ih je pola pustio da odvuku oružje kojim isti gađaju hrvatsku samo malo kasnije.
i to je jako mudro i dobili smo hrvatsku tako a ovaj prvi špegeljov plan je izdajnički, udba, kos, leteći medvjedići a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska veli metilda
bože sačuvaj, stvarno ste ćaknuti
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
je mogao si u lipnju 1991 osvojiti vojarne samo sa cim?...sa tri rpg-a na citavu hrvatsku i kalasem sa trideset metaka..samo si zaboravila reci kako ej spegelj izjavio da smo to trebali izvesti u koordinaciji sa janezima koji se nisu libili napadati vojarne i jna..tocno sa tom razlikom da janezima nije oteto oruzje TO-a...i da je u to vrijeme svaki slovenski pripadnik TO-a..imao sest okvira za kalas...4 rucne bombe...svaki drugi ej imao po par tromblona...imali su minobacace,beztrzajne topove i brdo zolja,osa..koji su ansi zicali od slovenskih tovaca u brezicam ako mogu dati par zoljakaja wrote:evo sve si slučajno odgovorio, par mjeseci na vanjskom planu ne znači ništaRegoč wrote:kaja wrote:a možda bismo ju i imali uz puno manje žrtve i kraći rat. uostalom rat izbjegneš brzim izravnavanjem vojnih potencijala a što je bi špegeljov plan . možda nije tuđmanovih najbližih ljudi od povjerenja iz HDZ-a..ako brzo rat završi kako ćemo pokrasti jbt...metilda wrote:Sora wrote: A to što je Špegelj predlagao, napad na vojarne, to je bila zamka za Hrvatsku koja je išla na ruku Srbima. U strateškom smislu, da je Tuđman tada poslušao Špegelja, danas ne bismo imali nikakvu Hrvatsku.”
ili vam se zbilja može prodati svašta, govno pod bombon ..samo ga treba umotati u crven, bijeli, plavi celofanStvar procjene, teško je reći što bi bilo da je bilo. Naravno da Račana napadamo jer je predal oružje, no to ne znači da je opći napadaj na vojarne bil pametan u lipnju 91. Isti taj plan proveden je u rujnu. E, sad, što bi bilo da je bilo...
znači on je odbio špegeljov plan koji je "grozan" da izjednači malo vojno hrvatsku sa srbijom da bi ga par mjeseci kasnije sproveo jer nema druge, samo tako može doći do oružja s tim da ih je pola pustio da odvuku oružje kojim isti gađaju hrvatsku samo malo kasnije.
i to je jako mudro i dobili smo hrvatsku tako a ovaj prvi špegeljov plan je izdajnički, udba, kos, leteći medvjedići a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska veli metilda
bože sačuvaj, stvarno ste ćaknuti
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
izgleda da su ga stari tebi odrezali a ne njoj na žalostRegoč wrote:Izgleda da su ti umjesto noge odrezali mozak!Sora wrote:metilda wrote:Gnječ wrote: UN25. rujna 1991. embargo UN Hrvatskoj – sramotna uloga Velike Britanije i Budimira Lončara
A bogamu. Opet Englezi ..jednako jao i 1945.
Cisti slucaj
Inace , clanak vrvi jednostranostima i poluistinama
Novac za obranu je 1991. Završavao u džepovima HDZEOVACA . također i privatnim , npr. Đure iz Petrinje kpji si je "posudio" 2 milijuna za kupnju firme. A neki su si maznuli i dijamante iz sefa.
Drugo, to orizje iz TO JE BILO BRZNACAJNO I BESKORISNO.
PREDANO JE JNA JER SE TUĐMAN "smilovao"
Sta ce jadan, ipak je bivsi general JNA
I ONDA JE ZABRANIO NAPAD NA KASARNE.
znsmo to MUTILDA, ne pravi se blesava
Itd.
Ne bumo bas stalno pušili te vase lazi
90 i neke ja sam bila poprilično balava , naš prijatelj iz mladeži hdz-a "iz centrale" vodio bi nas vani jer se moja prijateljica zabavljala s njim sa novcima u vrećici (plastičnoj vrećici ) koju je uzeo iz hdz-a, to su bili novci koje su valjda iseljenici slali za obranu. ajmo reći da bi unutra bilo po današnjoj vrijednosti barem 10 15 tisuća eura. kao da izađeš vani sa jedno 100 000 kuna, on je plaćao muzike, večere, alkohol , muzikaši su poslje svirke poprilično bogati otišli doma, dijelio prijateljima e sad zamisli koliko je uzeo sam ako mu je ovo za izlazak sa frendicama a on je svaki dan uzimao za sebe i koliko su mu uzeli prijatelji.
on je poprilično beznačajan lik u hdz u bio i dosta balav a koliko su onda uzimali značajni ha..
pa promozgaj malo i razmisli jesu njoj odrezali mozak ili tebi ?
sad će meti reći da me žulja rvatska naravno i da sanjam jugu..moš mislit...
2015-08-15
b.t.w..kajo spegelj je uz antuna kikasa jedini cije je svercovano oruzje palo u ruke jna..jer je spegelj kao veliki 'strucnjak' najseo na jeftin trik kos-a tj cak je najseo na trik svog rođaka kos-ovca...koji je strucnjaka spegelja doveo u svoju vikendicu u napudrao da prica o posiljkama oruzja...jos gore sto taj spegeljov rođak kosovac cak nije kotirao visoko kao covjek od povjerenja...bio je aktivan u jna...i to sve 'strucnjaku' spegelju nije bilo sumnjivo nego mu ej rekao kad i kako ce doci tisuce kalasnjikova izmađarske
2015-09-08
sam spegelj je priznao kasnije da mu ej bilo malo cudno kako taj njegov rođak stalno navaljuje da ga se ukljuci u sveranje oruzja...ali eto po onom sistemu..'pa nije valjda rođak toliko bezobrazan da spija rođaka i to jos bivseg generala jna'...
2015-09-08
a sa čim si u rujnu?vuksadinare wrote:je mogao si u lipnju 1991 osvojiti vojarne samo sa cim?...
2015-08-15
i sad je predsjednik tuđman trebao jedino poslusati savjet spegelja odnsono usvojiti plan napada na vojarne...a covjek sa svojim 'planom' profuckao tisuce kalasnjikova koji su pali u ruke jna...i jos jeftino pao na navlakusu kos-a a kao poznavao rad jna kao svoj mali đep..daj me mojme
2015-09-08
sa oruzjem koje je pocetkom rujna doslo tankerom u rijeku..gdje je bilo dosta rpg-a...zolja..i minobacaca..draga moja kajo...od tog dijela oruzja naoruzala se NZ koja je tada psotala glavni nositelj blokada vojarni jnakaja wrote:a sa čim si u rujnu?vuksadinare wrote:je mogao si u lipnju 1991 osvojiti vojarne samo sa cim?...
2015-09-08
aha, da, da, pretpostavljam da si ti bio na obali i to vidio i davao signale tankeru gdje da se veže ili si pročitao u memoarima vladimira šeksavuksadinare wrote:sa oruzjem koje je pocetkom rujna doslo tankerom u rijeku..gdje je bilo dosta rpg-a...zolja..i minobacaca..draga moja kajo...od tog dijela oruzja naoruzala se NZ koja je tada psotala glavni nositelj blokada vojarni jnakaja wrote:a sa čim si u rujnu?vuksadinare wrote:je mogao si u lipnju 1991 osvojiti vojarne samo sa cim?...
a sve da je tako i bilo, zašto ih je pola pustio da odšeću s oružjem? ako sada već taj famozni tanker stigao jel?!
2015-08-15
vuksadinare wrote:jer je spegelj kao veliki 'strucnjak' najseo na jeftin trik kos-a tj cak je najseo na trik svog rođaka kos-ovca...koji je strucnjaka spegelja doveo u svoju vikendicu u napudrao da prica o posiljkama oruzja...jos gore sto taj spegeljov rođak kosovac cak nije kotirao visoko kao covjek od povjerenja...bio je aktivan u jna...i to sve 'strucnjaku' spegelju nije bilo sumnjivo nego mu ej rekao kad i kako ce doci tisuce kalasnjikova izmađarske
A gle, čovjek je iznosio tako skandalozno loše prijedloge u kombinaciji sa ovom KOS-ovom navlakušom od filma da sam se ja pitao od lipnja 1991. je li on agent KOS-a ili je samo obični neposobni idiot.
Ni danas mi to nije potpuno jasno, ali srećom da smo se budale riješili na vrijeme inače bi ekspresno izgubili rat uz aplauz praktičko kompletne međunarodne zajednice, a moguće i Slovenaca samih. Njima je Milošević ionako mjesecima ranije rekao idite bre, što pre.
Guest- Guest
kaja wrote:a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska
Ne, nego zato jer jednostavno ne znate što se sve događalo u to vrijeme i u kakvom je položaju bila Hrvatska. Nemate informacije iz prve ruke. Možete ili pratiti literaturu ili vjerojati usmenoj predaji i urbanim mitovima, a literatura tu daje jasne odgovore, za razliku od urbanih mitova na razini Zrinke K, a sadržaj usmene predaje ovisi o tome tko ju iznosi.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:spegelj je uz antuna kikasa jedini cije je svercovano oruzje palo u ruke jna..
Sad si došao do dijela koji govori o ključnoj razlici između lipnja i rujna te godine. U međuvremenu smo tehnički ojačali, nabavili smo putem šverca još oružja, ali također i organizacijski i motivacijski, a JNA je kadrovski oslabila s obzirom na znatan odliv mladih vojnika još od rata u Sloveniji, što je nama išlo na ruku.
I po ne znam koji puta ponavljam, bio sam sudionikom događaja u Varaždinu gdje smo zarobili jako puno oružja i posebno teške tehnike iz lokalnih kasarni JNA, ali i skladišta.
Znam na što su ličile naše snage u lipnju, a znam i kakvo je stanje bilo u rujnu. Nema teorije da bismo mi mogli izvesti uspješno tu operaciju krajem lipnja. U međuvremenu smo se organizirali, kadrovski ekipirali i dodatno naoružali. I to je taj ključan faktor vremena koji nam je omogućio da u konačnici dobijemo rat.
Guest- Guest
ISPRIČAO bih vam zgodu koja opisuje sve što je krivo u današnjem Zagrebu i zašto nikada neće biti bolje.
Jutros sam otišao nadoplatiti karticu za ZET u njihovoj poslovnici u Petrićevoj ulici. Uđem i naletim na red, deset ljudi čeka. Pred šalterom neki stranci. Pokušavaju shvatiti šalterušin pidžin ingliš. Još i znaju par riječi hrvatskog što samo pogoršava stvar jer ona misli da oni znaju više samo im treba glasnije reći.
Na drugom šalteru nikoga, ali na šalteru informacija sjedi ženska s prstom oslonjenim na bradu i zamišljeno gleda u monitor.
Il' je Facebook il' je solitaire. Ništa drugo ne može izazvati takvo moždano naprezanje. Pazi da ni slučajno ne pogleda prema redu ljudi koji pokorno stišću svoje kartice i spremnu kešovinu.
"Gospođo, biste li mogli otvoriti drugi šalter", pitam je pristojno, malo glasnije da se ne može praviti da me nije čula.
"Ko? Ja?", zbunjeno odgovara informativka.
"Ne, pitam ovu ispred mene s hodalicom. Koji kurac ona uopće ovdje radi kad ima besplatni pokaz", mislim ja, ali kako me mama donekle pristojno odgojila izgovaram nešto sasvim drugo: "Da, vi. Vidite koliko nas čeka".
"Ne mogu", mrtva – hladna odgovara ne skrećući pogled s monitora.
"Zašto?", ne odustajem.
"Ja radim na informacijama", ne odustaje ni ona.
Jutros sam otišao nadoplatiti karticu za ZET u njihovoj poslovnici u Petrićevoj ulici. Uđem i naletim na red, deset ljudi čeka. Pred šalterom neki stranci. Pokušavaju shvatiti šalterušin pidžin ingliš. Još i znaju par riječi hrvatskog što samo pogoršava stvar jer ona misli da oni znaju više samo im treba glasnije reći.
Na drugom šalteru nikoga, ali na šalteru informacija sjedi ženska s prstom oslonjenim na bradu i zamišljeno gleda u monitor.
Il' je Facebook il' je solitaire. Ništa drugo ne može izazvati takvo moždano naprezanje. Pazi da ni slučajno ne pogleda prema redu ljudi koji pokorno stišću svoje kartice i spremnu kešovinu.
"Gospođo, biste li mogli otvoriti drugi šalter", pitam je pristojno, malo glasnije da se ne može praviti da me nije čula.
"Ko? Ja?", zbunjeno odgovara informativka.
"Ne, pitam ovu ispred mene s hodalicom. Koji kurac ona uopće ovdje radi kad ima besplatni pokaz", mislim ja, ali kako me mama donekle pristojno odgojila izgovaram nešto sasvim drugo: "Da, vi. Vidite koliko nas čeka".
"Ne mogu", mrtva – hladna odgovara ne skrećući pogled s monitora.
"Zašto?", ne odustajem.
"Ja radim na informacijama", ne odustaje ni ona.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
"Jebem te u informacije. Šta ti onda ne objašnjavaš ovima da mogu s karticom i u bus, i u tramvaj, i u uspinjaču? Ova je počela pričati o karti za 30 minuta, do jutra ćemo ostati ovdje", ponovno mi se vrti po glavi ono što neću izgovoriti.
"Niste završili tečaj ili niste prošli sigurnosnu provjeru?", ne da mi vrag mira.
"To nije moj posao", kaže ona i nastavi zamišljeno gledati u monitor. Taman da ću zaustiti nešto otrovno ubacuje se baba s hodalicom.
"Mladi gospon, bezobrazni ste", prezrivo mi kaže.
To me dotuklo. Ni na samrti se ta gospođa ne želi boriti da joj bude bolje. Navikla je poslušno stajati u redu, dresirana je, pokorna, i takva će ostati do posljednjeg trenutka misleći da je pristojna. A zapravo je pašče koje zahvalno čeka da mu gospodar baci kost. Gospodar je bilo tko, od ove iza šalterskog stakla, preko čistača ulica, do gradonačelnika. I nije problem samo u babi koja se ne može promijeniti sa svojih osamdeset i nešto godina. Problem je u svima onima koji se ne bore, koji su zahvalni mrvicama i koji na koncu ne izlaze na izbore. Ili izlaze, a bilo bi bolje da ne izlaze.
"Niste završili tečaj ili niste prošli sigurnosnu provjeru?", ne da mi vrag mira.
"To nije moj posao", kaže ona i nastavi zamišljeno gledati u monitor. Taman da ću zaustiti nešto otrovno ubacuje se baba s hodalicom.
"Mladi gospon, bezobrazni ste", prezrivo mi kaže.
To me dotuklo. Ni na samrti se ta gospođa ne želi boriti da joj bude bolje. Navikla je poslušno stajati u redu, dresirana je, pokorna, i takva će ostati do posljednjeg trenutka misleći da je pristojna. A zapravo je pašče koje zahvalno čeka da mu gospodar baci kost. Gospodar je bilo tko, od ove iza šalterskog stakla, preko čistača ulica, do gradonačelnika. I nije problem samo u babi koja se ne može promijeniti sa svojih osamdeset i nešto godina. Problem je u svima onima koji se ne bore, koji su zahvalni mrvicama i koji na koncu ne izlaze na izbore. Ili izlaze, a bilo bi bolje da ne izlaze.
2014-04-12
Zagrebački gradonačelnik dva dana prije prvog kruga izbora zaposlio je 256 ljudi u Holdingu.
Natovario nam je 256 novih šalteruša, figurativno rečeno, kojima nije posao skratiti ljudima gubljenje vremena u redu. Zapravo je dio onih kojima je udijelio Holdingov ugovor u radu uhljebio u Čistoći.
Onoj istoj Čistoći čiji radnici su prije nekog vremena vikali na moju suprugu jer se usudila nazvati dispečera i potužiti se da nisu odvezli sve smeće. Jedna vreća nije bila u kanti nego pokraj nje, a njihov posao je samo prazniti kante, urlali su.
To je krivo u Zagrebu. Preplaćujemo sve moguće usluge koje nam grad pruža i kada se pobunimo onda smo bezobrazni. Gradonačelnik zapošljava ljude koji se ne miješaju ni u svoj, a kamoli u tuđi posao. Ni ne moraju. Dresirana masa će opet glasati zahvalna za mrvice koje im daje. Pravo im budi, ni ne zaslužuju ništa bolje.
Natovario nam je 256 novih šalteruša, figurativno rečeno, kojima nije posao skratiti ljudima gubljenje vremena u redu. Zapravo je dio onih kojima je udijelio Holdingov ugovor u radu uhljebio u Čistoći.
Onoj istoj Čistoći čiji radnici su prije nekog vremena vikali na moju suprugu jer se usudila nazvati dispečera i potužiti se da nisu odvezli sve smeće. Jedna vreća nije bila u kanti nego pokraj nje, a njihov posao je samo prazniti kante, urlali su.
To je krivo u Zagrebu. Preplaćujemo sve moguće usluge koje nam grad pruža i kada se pobunimo onda smo bezobrazni. Gradonačelnik zapošljava ljude koji se ne miješaju ni u svoj, a kamoli u tuđi posao. Ni ne moraju. Dresirana masa će opet glasati zahvalna za mrvice koje im daje. Pravo im budi, ni ne zaslužuju ništa bolje.
2014-04-12
moguće al znam kolko ste love maznuli iz središnjiceslidingdoorsoperator wrote:kaja wrote:a mi to ne kužimo jer nam smeta rvatska
ne znate što se sve događalo u to vrijeme i u kakvom je položaju bila Hrvatska
ako je sudit po ovom mom koji je bio sitna riba mogu misliti koliko su drugi..
2015-08-15
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji