Žan-Lik Melanšon: Kosovo su oteli ultimatumom, RS dati nezavisnost
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Žan-Lik Melanšon: Kosovo su oteli ultimatumom, RS dati nezavisnost
EKSKLUZIVNO:Žan-Lik Melanšon: Kosovo su oteli ultimatumom, RS dati nezavisnost
Goran ČVOROVIĆ | 22. april 2017. 21:01 | Komentara: 0Kosovo je nepravedno oteto, a Srbija svoj suverenitet treba da nastavi da brani dostojanstveno, onako kako je to i do sada činila. To, između ostalog, poručuje u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" Žan-Lik Melanšon
PARIZ
OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI"
KOSOVO je nepravedno oteto, a Srbija svoj suverenitet treba da nastavi da brani dostojanstveno, onako kako je to i do sada činila. To, između ostalog, poručuje u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" Žan-Lik Melanšon, jedan od četvoro kandidata na francuskim predsedničkim izborima koji, prema ispitivawima javnogmnjenja, imaju gotovo podjednake izglede da u nedelju budu među dvoje koji će se plasirati u drugi krug.
*Pred sto hiljada ljudi i Marselju i tokom vaših mnogobrojnih intervencija za vreme kampanje istakli ste da je nezavisnost Kosova bila protiv međunarodnog prava. Kako Srbija može da brani svoj suverenitet u takvoj situaciji?
- Dobro je poznato da je međunarodno pravo pogaženo u slučaju Kosova. Najpre nije poštovan zakon, a onda je primenjenai sila. NATO je delovao jednostrano, bez odobrenja Saveta bezbednosti, i tokom tri meseca, danju i noću, bombardovao SRJ, i to posle pregovora, ili bolje rečeno, ultimatuma u Rambujeu. Bilo je to prvi put posle 1945. godine da je u Evropi napadnuta suverena država.
U to vreme sam bio jedan od retkih poslanika koji je glasao protiv bombardovanja. Već tada sam bio svestan da to će to stvoriti samo patnju, tugu, gubitke ljudskih života i uništavanje srpske privrede. Nisam li bio u pravu? Bombardovanjeuopšte nije rešilo problem.
Srbija je suverena država koja će sama da odluči šta je za nju dobro i kako da se brani. Lično, smatram da treba da ostane pri svom stavu da se poštuju međunarodni zakoni, rezolucija UN i njena Povelja.
Dok neki sebi daju unilateralno pravo sile, Srbija odgovara na civilizovan način, diplomatski, snagom zakona. Stoji na konzistentnoj i stabilnoj poziciji odbrane svojih granica i svog ustava. U tome može da se osloni na mnogobrojne države koje ne priznaju ovu pokrajinu kao nezavisnu državu.
foto Tanjug, Ap
* Ukoliko postanete predsednik, može li Srbija da računa na to da će Francuska poništitipriznanjejednostrano proglašene nezavisnosti Kosova?
- Mnogi su me u Francuskoj kritikovali kada sam predložio organizovanjekonferencije za mir i stabilnost u Evropi, od Atlantika do Urala. Oni koji se ne slažu sa mnom kažu da želim da otvorim debatu o svim granicama u Evropi. Bili su, međutim, mnogo manjeuviđavni kada su prihvatili promenu granica u Jugoslaviji. Ne samo komadajući je, nego, takođe, stvarajući veštačku državu Kosovo koja, što se mene tiče, ne postoji.
Kao evropski poslanik, nikada ne glasam za bilo koji tekst u kome se pominjeKosovo. Jer, ja ne priznajem Kosovo. Zato što poštujem granice.
Tokom jedne konferencije neki oficir KFOR je ponosno objasnio da je ustav Kosova pisao NATO u saradnjis EU. Za nas, Francuze, i to od Revolucije 1789, ustav je vrhovni akt slobodnog naroda. Kakva je, onda, održivost Kosova, kakva je sloboda za njegove građane u takvim uslovima? Svi gube u ovome. Ta tvorevina je veštačka.
Konačno, suštinsko pitanje je ono u vezi sa strateškim položajem Kosova i najveće američke vojne baze u Evropi. Nema potrebe da okolišemo. To je glavni razlog za ovakvu strategiju. NapredaovanjeNATO ka istoku je opasno. Jasno se tome protivim. Biću predsednik mira na kontinentu koji nam je svima zajednički.
*Predložili se organizovawe velike međunarodne konferencije da bi se utvrdile granice na osnovusamoopredeljenjanaroda posle serije otvorenih pitanjau tom pravcu poslednjihdecenija. Da li to znači da bi u tom slučaju i Republika Srpska u Bosni takođe mogla da pretenduje na nezavisnost?
- U slučaju Bosne i Hercegovine, i Republike Srpske naročito, ovaka konferencija je od ključnog značaja. To je jedini, civilizovani i diplomatski način, da se izbegne nasiljeza koje niko nema interesa da se širi na našem koninentu i da se garantuje stabilan dogovor. Ne priprema se mir pripremajući rat, mir se stvara radeći na njemu. Isto važi i za Donbas, Makedoniju, Kosovo, Škotsku ili ujedinjenjeIrske... Svaka zemlja bi tako mogla da napravi listu garancija koje traži da bi mir bio poštovan na njenim granicama.
Dva osnovna pravna principa, nepovredivosti granica i samoopredeqewa naroda, legitimni su, ali su protivni jedan drugome. Oba su prisutna u Povelji UN.
Samo konferencija koja će garantovati granice i stabilnost na kontinentu može da omogući narodima da ostvare više ciljeve.Dovoljno smo zreli u Evropi da bismo to razumeli, mi koji smo uspeli da započenemo dva velika svetska rata, od kojih se ne zna koji je bio strašniji.
Osim toga, razbijanje Jugoslavije može biti beskrajno, što dokazuje grešku počinjenu wenim rasturanjem. Niko nije pobedio.
U tom smislu, naročito poštujem stav Srbije, koja se pozicionira kao njen naslednik, sa nacijom bez kompleksa otvorenom za druge narode iz regiona, u čijem sastavu su i ateisti i različite religije.
* Foto: Riyad Hitouche
* Koliki je danas rizik od rata između velikih sila, koji bi mogao da započne u Siriji, ali i na Balkanu, ukoliko se ništa ne promeni u aktuelnim politikama?
- Eskalacija je vidljiva. Zasnovana je na neodgovornim političkim stavovima. Uzmimo slučaj Sirije i 59 "tomahavka" koje je lansirala američka vojska. Predsenik Tramp je sam na sebe pruezeo takvu odluku, kršeći međunarodno pravo i, što je još gore, u suprotnosti sa ustavom sopstvene zemlje, jer predstavnike naroda ništa nije pitao. Ironično, iako ovakva odluka krši pravo, Fransoa Oland i Angela Merkel su se utrkivali ko će prvi da je podrži. Da li zaista mislite da će ta bombardovanjarešiti bilo šta?
Ako oštro osuđujemo hemijske napade u Siriji i odgovorne za to, ko god oni bili, bombardovanje koje su izvele SAD ne može biti legitimno.
Da bi se usvojila kredibilna i jaka pozicija za mir, Francuska mora da izađe iz NATO. Mi nismo zapadni narod u američkom smislu reči, koji uključuječak i Japance, već univerzalna nacija. Francuska je prisutna na pet kontinenata, ima drugu po veličini pomorsku teritoriju na svetu, poseduje nuklearno odvraćanjei biće verovatno jedina zemljaiz EU kao stalni član SB UN, imajući istovremeno svoju najdužu granicu sa Brazilom. Vodiću politiku nezavisne i nesvrstane saradnje.
*Kako gledate na istorijske i aktuelne veze između Francuske i Srbije?
- Poznato je da su odnosi između naše dve stare države duboki kroz istoriju. Našim zajedničkim pobedama, našom prolivenom krvlju, delimo isti ideal.
Kada je reč o današnjim vezama, čini mi se da Franuska nije bila u svojoj najboljoj ulozi. Žrtvovala je sopstvene iterese koje je imala sa Srbijom da bi zaštitila i odbranila evropski projekat početkom devedesetih. Nemci su, međutim, požurili da priznaju Sloveniju i Hrvatsku, i tako razbiju Jugoslaviju.
Znaću sutra da računam na Srbiju da bismo promovisali mir na kontinentu i razvili sektore budućnosti, uproizvodnjienergije i digitalnom domenu, jer je Francuska na prvom mestu zemaljapo investiranju u ovim oblastima.
Sadašnjiratovi koji se vode na putevima naftovoda i gasovoda, i terorizam koji nas pogađa, samo su sredstva koja neki koriste da bi destabilizovali druge zemlje.Suština stvari su, naravno, gas i nafta. A more sadrži 75 puta više energije od one koja nam je potrebna na zemlji. To je ekološka oblast budućnosti. Samo projekti od kolektivnog iteresa su oni koji će osigurati mir.
Kada sam predložio da pređemo na stoprocentno obnovljivu energiju, namera mi je bila da obezbedim energetsku nezavisnost Francuske. Danas zavisimo od uranijuma potrebnog našim nukelarnim centralama.
Na kulturnom nivou, naše dve zemljetakođe dele zajednička pravila. Kao u poeziji, na primer. Veoma malo naroda u savremenom svetu neguju dvanaesterce. Samo Francuzi i Srbi su sposobni da osmisle tako nešto.
*Ima li Srbija svoje mesto u EU?
- Protivnik sam širenja EU, pod ovim uslovima. Ciljmultinacionalnih kompanija je da na ovaj način pronađujeftinuradnu snagu i eksploatišu istok u okviru zajedničkog legalnog okvira. Taj proces istovremeno uništava radna mesta na zapadu. Polovina delokalizacija preduzeća u Francuskoj izvršena je unutar EU. Radnik u Ukrajini danas košta manjenego u Kini. Onda se lako razume interes nekih da Ukrajinu vide u EU.
Što se tiče izveštaja EU o proširenjuvezanih za Srbiju, tu sam napravio izuzetak. Glasao sam za. Ne zbog evropskog sistema poreskog i socijalnog rata među zemljama, već zbog Srbije i izazova koje je vaš narod morao da prođe proteklih godina.
*Treba li Srbija istovremeno da zadrži i bliske odnose s Rusijom?
- Kao što sam već rekao, Srbija je suverena zemlja i Srbi će o tome odlučiti. Ako mene pitate, Srbija, kao i Francuska, treba da zadrži veze sa Rusijom, zbog svih gore navedenih razloga. Mnogi sve to svode napitanje"za ili protiv Putina". To nema smisla, radi se o državnom kontinuitetu i višim državnim interesima. De Gol je pregovarao sa Staljinom, iako nije bio komunista, kao što je Francuska bila prva zemlja koja je priznala Kinu Mao Ce Tunga, a da nije bila maoistička.
Imam viziju nezavisne Francuske. U tom smislu, Srbija poseduje zavidno diplomatsko iskustvo proisteklo iz vremena dok je bila deo SFRJ i nesvrstanog sveta. Mislim da ta nesvrstanost čuva državni suverenitet.
Guest- Guest
Re: Žan-Lik Melanšon: Kosovo su oteli ultimatumom, RS dati nezavisnost
na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
kosovo ne moze biti integralni deo srbije sa pravom
siptara da se naseljavaju izvan administrativne granice kosmeta.
to bi bio moj uslov svih uslova.
kosovo ne moze biti integralni deo srbije sa pravom
siptara da se naseljavaju izvan administrativne granice kosmeta.
to bi bio moj uslov svih uslova.
Guest- Guest
Ja sam mislio da je samo Marine Le Pen za četnike.
crvenkasti-
2014-04-17
Kosovo, deo Srbije pod upravom Kine, Rusije, Francuske, Nemacke i Amerike.
Albanci ne mogu ucestvovati na izborima za Srbiju, niti sto zonPi kaze, naseljavati.
Realno, njima kada skinu vize, bice isto ocisceno.
Albanci ne mogu ucestvovati na izborima za Srbiju, niti sto zonPi kaze, naseljavati.
Realno, njima kada skinu vize, bice isto ocisceno.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Jednako tako bi onda trebalo i vama zabraniti da naseljavate hrvatsku...bome bi!!
Guest- Guest
pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
Tko? Mélenchon? Pa on ima najmanju podršku od svih kandidata za predsjednika Francuske tako da njega neće nitko ništa pitati o bilo čemu i ne samo kada je Kosovo u pitanju. A uostalom isto kao niti vas.
Guest- Guest
Važno da Macron ne uđe u drugi krug....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Važno da Macron ne uđe u drugi krug....
Sve ide ka tome da će on ne samo ući u drugi krug nego i pobijediti.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:Važno da Macron ne uđe u drugi krug....
Sve ide ka tome da će on ne samo ući u drugi krug nego i pobijediti.
Pustimo da se odigra.
Moj idealan par za drugi krug su le pen i ovaj melenkon ili pak fillon.
Ipak ako desnica da glas le pen...ljevica bi mogla prije melencona...
U biti ako na drugoj strani prevagne liberalna opcija onda je izbor ona šuga Macron ako prvagne lijeva onda bi mogao i Melencon.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Macarnon je ova moderna "trendi ljevica", a Melecon je više stara boljševička ljevica.
La Pen je nacional socijalizam, što je isto kao ljevica, jedina desnica je Republikanac Filion.
Najbolje bi bilo da u drugi krug uđu La Pen i Filion. Ipak mislim da će glasači Filiona u drugom krugu dati glas La Penki, dok glasači Melecona će dati Macaronu
La Pen je nacional socijalizam, što je isto kao ljevica, jedina desnica je Republikanac Filion.
Najbolje bi bilo da u drugi krug uđu La Pen i Filion. Ipak mislim da će glasači Filiona u drugom krugu dati glas La Penki, dok glasači Melecona će dati Macaronu
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
Tko? Mélenchon? Pa on ima najmanju podršku od svih kandidata za predsjednika Francuske tako da njega neće nitko ništa pitati o bilo čemu i ne samo kada je Kosovo u pitanju. A uostalom isto kao niti vas.
le pen i fion, jos su zesci
oboje lepo komentarisu srbiju
prilicno pozitivno
Guest- Guest
Noor wrote:Jednako tako bi onda trebalo i vama zabraniti da naseljavate hrvatsku...bome bi!!
svi siptari koji su rodjeni i boravili na prostoru srbije
duze od 15 godina, pre 99, da podnesu zahtev da dobiju papire,
sto nije pod obavezno.
ovi ostali nikad, sem kao poseban, pasport za kosovo, kao pozivni broj,
jeste srpski ali ipak nije !
to je moj stav !
koji to srbi naseljavaju hrvatsku ?
sem jebaca hrvatskih pohotnica koje ne mogu bez srpskog Qsmeha
Guest- Guest
nama je skoro nebitno ko ce pobediti,
srbi su naklonjeni francuskoj
vrlo nam je drago kako pred. kandidati
komentarisu srbiju, koja je i u francuskoj
bila jedna od tema u kampanji, vrlo prosrpski.
poz za francusku
srbi su naklonjeni francuskoj
vrlo nam je drago kako pred. kandidati
komentarisu srbiju, koja je i u francuskoj
bila jedna od tema u kampanji, vrlo prosrpski.
poz za francusku
Guest- Guest
pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
prilicno pozitivno
Čak i da je to istina, a nije, jer je Mélenchon uvjerljivo najgrlatiji po tom pitanju, čak i da se to ne da svesti na uobičajeno predizborno laprdanje, što je evidentno, opet iz toga nećete imati nikakve koristi jer će na ovim izborima ionako pobijediti Macron.
Le Pen zapravo i ne stavlja sve na kocku na ovim izborima, jer joj nisu toliko napeti.
Ona igra dugoročno i polako se priiprema za slijedeće. Kao racionalna političarka ipak razumije da još nije došlo pravo vrijeme za ostvarenje njenih ideja. EU je još vrlo žilava, a Njemačka se još nije totalno izblamirala u vanjskoj politici.
Dakle, opet nećete imati nikakve koristi od Francuske jer će u međuvremenu i Le Pen promjeniti svoj stav o Srbima do slijedećih izbora, a od Velike Britanije pa čak i Rusije ionako niste imali nikakve koristi. Ako ne računamo akumulatore koje ste ionako imali, ali ste ih zagubili u nekom skladištu.
Zapravo, u konačnici nećete imati nikakve koristi niti od EU ako i konačno postanete stalna članica jer će se u međuvremenu ta tvorevina radikalno reformirati na način da će ostati samo zajedničko tržište, bescarinska zona i porezni odnosno monetarni okvir.
Guest- Guest
Je je i Trump će vratiti Kosovo( barem ste tako ko mutavi govorili svi u jedan glas) kad ono truć, Trump čestitao Kosovarima neovisnost, dodi zalupio vrata za inauguraciju u koju se sam gurao, Crna Gora pozvana u NATO....nevjerojatno je koliko ste sljepi i glupi da ne možete razaznati ni što je predizborno laprdanje a kamoli da možete skužiti globalne geostrategijske interese velikih igrača čiji interesi se ne mjenjaju promjenom jednog igrača na vrhu države.pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
prilicno pozitivno
Guest- Guest
Oni se nadaju da ce ovi ponistit priznanje hrvatske,c gore,bh-a a ne samo kosova...pa i da povuku...jos ce pride da im i veliku srbiju stvaraju..ono tipa...dogodine u kninu...pa da to i pokusaju moraju se ostaviti ovdje krvave gace..a necetre911 wrote:Je je i Trump će vratiti Kosovo( barem ste tako ko mutavi govorili svi u jedan glas) kad ono truć, Trump čestitao Kosovarima neovisnost, dodi zalupio vrata za inauguraciju u koju se sam gurao, Crna Gora pozvana u NATO....nevjerojatno je koliko ste sljepi i glupi da ne možete razaznati ni što je predizborno laprdanje a kamoli da možete skužiti globalne geostrategijske interese velikih igrača čiji interesi se ne mjenjaju promjenom jednog igrača na vrhu države.pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
prilicno pozitivno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa naučili do leba bez motike, ww1, ww2 pa se uskurčili i mislili da mogu devedesetih sami kad ono opet batine usljedile.vuksadinare wrote:Oni se nadaju da ce ovi ponistit priznanje hrvatske,c gore,bh-a a ne samo kosova...pa i da povuku...jos ce pride da im i veliku srbiju stvaraju..ono tipa...dogodine u kninu...pa da to i pokusaju moraju se ostaviti ovdje krvave gace..a necetre911 wrote:Je je i Trump će vratiti Kosovo( barem ste tako ko mutavi govorili svi u jedan glas) kad ono truć, Trump čestitao Kosovarima neovisnost, dodi zalupio vrata za inauguraciju u koju se sam gurao, Crna Gora pozvana u NATO....nevjerojatno je koliko ste sljepi i glupi da ne možete razaznati ni što je predizborno laprdanje a kamoli da možete skužiti globalne geostrategijske interese velikih igrača čiji interesi se ne mjenjaju promjenom jednog igrača na vrhu države.pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
prilicno pozitivno
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
prilicno pozitivno
Čak i da je to istina, a nije, jer je Mélenchon uvjerljivo najgrlatiji po tom pitanju, čak i da se to ne da svesti na uobičajeno predizborno laprdanje, što je evidentno, opet iz toga nećete imati nikakve koristi jer će na ovim izborima ionako pobijediti Macron.
Le Pen zapravo i ne stavlja sve na kocku na ovim izborima, jer joj nisu toliko napeti.
Ona igra dugoročno i polako se priiprema za slijedeće. Kao racionalna političarka ipak razumije da još nije došlo pravo vrijeme za ostvarenje njenih ideja. EU je još vrlo žilava, a Njemačka se još nije totalno izblamirala u vanjskoj politici.
Dakle, opet nećete imati nikakve koristi od Francuske jer će u međuvremenu i Le Pen promjeniti svoj stav o Srbima do slijedećih izbora, a od Velike Britanije pa čak i Rusije ionako niste imali nikakve koristi. Ako ne računamapadaakumulatore koje ste ionako imali, ali ste ih zagubili u nekom skladištu.
Zapravo, u konačnici nećete imati nikakve koristi niti od EU ako i konačno postanete stalna članica jer će se u međuvremenu ta tvorevina radikalno reformirati na način da će ostati samo zajedničko tržište, bescarinska zona i porezni odnosno monetarni okvir.
vidim kakve koristi hrvatska ima, od zapada,
totalni bojkot hrvatske percepcije ndh i jasenovcu.
srbija ima koristi,
hrvatskoj se urusavaju blokade srbije,
siptari zbunjeni, po mnogim pitanjima,
od uneska do formiranja vojske.
bosnjaci potisnuti odbijanjem tuzbe.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:Oni se nadaju da ce ovi ponistit priznanje hrvatske,c gore,bh-a a ne samo kosova...pa i da povuku...jos ce pride da im i veliku srbiju stvaraju..ono tipa...dogodine u kninu...pa da to i pokusaju moraju se ostaviti ovdje krvave gace..a necetre911 wrote:Je je i Trump će vratiti Kosovo( barem ste tako ko mutavi govorili svi u jedan glas) kad ono truć, Trump čestitao Kosovarima neovisnost, dodi zalupio vrata za inauguraciju u koju se sam gurao, Crna Gora pozvana u NATO....nevjerojatno je koliko ste sljepi i glupi da ne možete razaznati ni što je predizborno laprdanje a kamoli da možete skužiti globalne geostrategijske interese velikih igrača čiji interesi se ne mjenjaju promjenom jednog igrača na vrhu države.pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:pizzon wrote:na kraju ce nam predloziti da preuzmemo kosmet,
prilicno pozitivno
ajde ne kenjaj, ko to prica
to ti pricas da mi pricamo
Guest- Guest
Problem je sto nikad ne nauce...a izgleda i dio medj.zajednice...jbg...ocito nekima je cilj da nestanemo...pa im srbi kad vec nekog boljeg nemaju da to ostvare uvijek dobrododju..pa kad popuse i to ne ostvare odbace ih ko staru kantu..vec vidjeno...nismo mi to su srbi htjeli oni su sve iniciralitre911 wrote:Pa naučili do leba bez motike, ww1, ww2 pa se uskurčili i mislili da mogu devedesetih sami kad ono opet batine usljedile.vuksadinare wrote:Oni se nadaju da ce ovi ponistit priznanje hrvatske,c gore,bh-a a ne samo kosova...pa i da povuku...jos ce pride da im i veliku srbiju stvaraju..ono tipa...dogodine u kninu...pa da to i pokusaju moraju se ostaviti ovdje krvave gace..a necetre911 wrote:Je je i Trump će vratiti Kosovo( barem ste tako ko mutavi govorili svi u jedan glas) kad ono truć, Trump čestitao Kosovarima neovisnost, dodi zalupio vrata za inauguraciju u koju se sam gurao, Crna Gora pozvana u NATO....nevjerojatno je koliko ste sljepi i glupi da ne možete razaznati ni što je predizborno laprdanje a kamoli da možete skužiti globalne geostrategijske interese velikih igrača čiji interesi se ne mjenjaju promjenom jednog igrača na vrhu države.pizzon wrote:slidingdoorsoperator wrote:
prilicno pozitivno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Škoti traže nezavisnost od Velike Britanije - Priznali ste Kosovo, imamo "neotuđivo" pravo na samoopredeljenje
» "Srbi,uzalud se nadate:Neće nam Tramp vratiti Kosovo,a ni dati Srpsku"
» Vučić : Jedino trenutno rešenje za Kosovo i Metohiju, koje bi preseklo Gordijev čvor, bilo bi da Vlada Srbije prizna nezavisnost Kosova.
» Zoki Ukrajinu da ali Kosovo ne da:'Cime ce Srbi napast Kosovo?Pistoljima na vodu'
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» "Srbi,uzalud se nadate:Neće nam Tramp vratiti Kosovo,a ni dati Srpsku"
» Vučić : Jedino trenutno rešenje za Kosovo i Metohiju, koje bi preseklo Gordijev čvor, bilo bi da Vlada Srbije prizna nezavisnost Kosova.
» Zoki Ukrajinu da ali Kosovo ne da:'Cime ce Srbi napast Kosovo?Pistoljima na vodu'
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
Page 1 of 3