Titov Plavi voz uskoro će krenuti kroz srce Nacionalnog parka "Una"
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Titov Plavi voz uskoro će krenuti kroz srce Nacionalnog parka "Una"
Uputi prijedlog u Sabor a šta se mene tice ja sam uvijek za zaštitu prirodnih ljepota.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
http://www.ezadar.rtl.hr/lifestyle/2091709/vrelo-une-na-granici-jave-i-sna/
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
prekrasna jejastreb wrote:http://www.ezadar.rtl.hr/lifestyle/2091709/vrelo-une-na-granici-jave-i-sna/
Guest- Guest
voda je uistinu mrzla, kupanje u njoj je kolko tolko moguće u lipnju, dok u srpnju i kolovozu, baš i nje lako ući u Unu i okupati se... temperaturna razlika zraka i vode je velika... i tek manji broj ljudi je voljan u njoj se kupati...
2015-08-08
ja sam se u njoj kupala nebrojeno puta, al ne znam u kojem ljetnom mjesecu, uglavno...mrzla je do bola :))michaellcmacha wrote:voda je uistinu mrzla, kupanje u njoj je kolko tolko moguće u lipnju, dok u srpnju i kolovozu, baš i nje lako ući u Unu i okupati se... temperaturna razlika zraka i vode je velika... i tek manji broj ljudi je voljan u njoj se kupati...
Guest- Guest
A dal si bila gola?Noor wrote:
uglavno...mrzla je do bola :))
2014-04-22
aha, zato mi je i bila mrzla :)jastreb wrote:A dal si bila gola?Noor wrote:
Guest- Guest
ja ne baš često i to u mlađim godinama, ima tomu 25-30 godina... iako je i sunja mrzla puno je podnošljivija od Une tak da smo se češće kupali na sunjskim vodenicama kojih je nekada bilo poprilično od babine rijeke do sunje, a i gušt je bio onako u dva tri dana proći tu trasu, a da ne naiđeš ni na mrvu civilizacije...Noor wrote:ja sam se u njoj kupala nebrojeno puta, al ne znam u kojem ljetnom mjesecu, uglavno...mrzla je do bola :))michaellcmacha wrote:voda je uistinu mrzla, kupanje u njoj je kolko tolko moguće u lipnju, dok u srpnju i kolovozu, baš i nje lako ući u Unu i okupati se... temperaturna razlika zraka i vode je velika... i tek manji broj ljudi je voljan u njoj se kupati...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Evo ti ga na... I na Uskrs se raspravlja o Titu toliko godina nakon njegove smrti. Kažem ja... Bio je i ostao Manga! Slava mu!
Dobro,jer se nisi smrzla.Noor wrote:aha, zato mi je i bila mrzla :)jastreb wrote:A dal si bila gola?Noor wrote:
2014-04-22
Ja sam se vozio tom prugom naprijed i nazad 89 ....lijep krajolik , ...željeznicki putnicki promet je u opadanju a tu su i granice i svašta nešto ....može se to osposobit za teretni prijevoz ....u biti su dalmatinske luke najbliže luke Banja Luci i tome tamo a ne rijecka il luka Ploce.
2014-04-11
nekad je i Kupa bila takva dok karlovac ozalj i petrinja nisu spojili svoje industrije na tok rijeke...
2015-08-08
Prokleti jugonostalgičari!RayMabus wrote:Ja sam se vozio tom prugom naprijed i nazad 89 ....lijep krajolik , ...željeznicki putnicki promet je u opadanju a tu su i granice i svašta nešto ....može se to osposobit za teretni prijevoz ....u biti su dalmatinske luke najbliže luke Banja Luci i tome tamo a ne rijecka il luka Ploce.
Zašto jugonostalgičari ? Išli smo u Beograd , imam rodbine tamo , vlak je najlakši i najeftiniji prijevoz do tamo ...doduše sad su ti granice i to pa onda nije to ko prije al Split - Knin - Bihac - Novska i onda pravac Beograd ...to ti tako išlo.provocator wrote:Prokleti jugonostalgičari!RayMabus wrote:Ja sam se vozio tom prugom naprijed i nazad 89 ....lijep krajolik , ...željeznicki putnicki promet je u opadanju a tu su i granice i svašta nešto ....može se to osposobit za teretni prijevoz ....u biti su dalmatinske luke najbliže luke Banja Luci i tome tamo a ne rijecka il luka Ploce.
2014-04-11
moj djed, rođen krašićanin, je kao upravitelj šumarije vrlo često bio primoran seliti se, pa je tako 70-ih završio u Bihaću (otale sam i ja bosanka za eska )...pa sam svako ljeto po mjesec dana bila kod njih na praznicima...kupanje u Uni bio je djedov ritual, a ni ja nisam htjela biti lošija :))michaellcmacha wrote:ja ne baš često i to u mlađim godinama, ima tomu 25-30 godina... iako je i sunja mrzla puno je podnošljivija od Une tak da smo se češće kupali na sunjskim vodenicama kojih je nekada bilo poprilično od babine rijeke do sunje, a i gušt je bio onako u dva tri dana proći tu trasu, a da ne naiđeš ni na mrvu civilizacije...Noor wrote:ja sam se u njoj kupala nebrojeno puta, al ne znam u kojem ljetnom mjesecu, uglavno...mrzla je do bola :))michaellcmacha wrote:voda je uistinu mrzla, kupanje u njoj je kolko tolko moguće u lipnju, dok u srpnju i kolovozu, baš i nje lako ući u Unu i okupati se... temperaturna razlika zraka i vode je velika... i tek manji broj ljudi je voljan u njoj se kupati...
a samnom se kupala i vižla Rea, pa je bilo puno zanimljivije i lakše za zdurat hladnoću Une :P
Guest- Guest
ali prekrasna rijekaNoor wrote:Una je hladna kao led..brr :)jastreb wrote:Najljepši dio Bosne. Ja ga zovem Ćopićeva Bosna.
Kermit-
2014-04-17
odavna je nisam vidjela, al njenu ljepotu nikad ne zaboravljam...daasilovski wrote:ali prekrasna rijekaNoor wrote:Una je hladna kao led..brr :)jastreb wrote:Najljepši dio Bosne. Ja ga zovem Ćopićeva Bosna.
Guest- Guest
Ja sam realista ...da sam ja jugonostalgicar onda nebi rekao da se putnicki prijevoz na toj relaciji neisplati obnavljat ( slab putnicki promet , trošak graničnih prijlaza za vlak , plati graničare ovo ono a nema putnika , treba pruga onda da bude uređena po eu standardu a to košta ) al da teretni može no problem je šta u bih ima dvije firme koje posjeduju željeznice pa to još dodatno komplicira stvar a kao treba uložit a onda da te netko zahebava jel ....a neide to tako.RayMabus wrote:Zašto jugonostalgičari ? Išli smo u Beograd , imam rodbine tamo , vlak je najlakši i najeftiniji prijevoz do tamo ...doduše sad su ti granice i to pa onda nije to ko prije al Split - Knin - Bihac - Novska i onda pravac Beograd ...to ti tako išlo.provocator wrote:Prokleti jugonostalgičari!RayMabus wrote:Ja sam se vozio tom prugom naprijed i nazad 89 ....lijep krajolik , ...željeznicki putnicki promet je u opadanju a tu su i granice i svašta nešto ....može se to osposobit za teretni prijevoz ....u biti su dalmatinske luke najbliže luke Banja Luci i tome tamo a ne rijecka il luka Ploce.
2014-04-11
Ta se pruga nece obnavljat za putnicki prijevoz jer to nema nikakvog smisla a trošak je samo takvi tj nije isplativo ...za teretni može.
Uglavnom sad vucu ovaj vlak ovom obicnom lokomotivom šta baš nije in a ovaj plavi voz im i onako samo stoji u hangaru u Rajlovcu a ljepiši je izvanka pa je to opet bolje nego ova stara vucna dizel lokomotiva.
Uglavnom sad vucu ovaj vlak ovom obicnom lokomotivom šta baš nije in a ovaj plavi voz im i onako samo stoji u hangaru u Rajlovcu a ljepiši je izvanka pa je to opet bolje nego ova stara vucna dizel lokomotiva.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Predsjednica sudjelovala na svečanom obilježavanju 35. obljetnice Nacionalnog parka Brijuni
» Porošenko: "Američko oružje stiže uskoro, kroz koji tjedan"
» Protivnik gradnje parka udario sakom u glavu covjeka koji je za gradnju parka
» Kako je Kina kroz coronavirus odlučila educirati zapadne neoliberalne budale - Španija uvodi rješenje koje će uskoro morati i ostali
» Zašto Luki Modriću se treba progledati kroz prste za razliku od Uli Honnesa ili Borisa Beckera kojima vlast u Njemačkoj nije progledala kroz prste zbog utaje poreza,kriminalnih aktivnosti i lažnih svjedočenja?
» Porošenko: "Američko oružje stiže uskoro, kroz koji tjedan"
» Protivnik gradnje parka udario sakom u glavu covjeka koji je za gradnju parka
» Kako je Kina kroz coronavirus odlučila educirati zapadne neoliberalne budale - Španija uvodi rješenje koje će uskoro morati i ostali
» Zašto Luki Modriću se treba progledati kroz prste za razliku od Uli Honnesa ili Borisa Beckera kojima vlast u Njemačkoj nije progledala kroz prste zbog utaje poreza,kriminalnih aktivnosti i lažnih svjedočenja?
Page 2 of 3