ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Trump napao Siriju sa - 59 - Tomahawk- krstarećim raketama

Page 6 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Go down

Trump  napao Siriju sa - 59 - Tomahawk- krstarećim raketama - Page 6 Empty Re: Trump napao Siriju sa - 59 - Tomahawk- krstarećim raketama

Post by Eroo 7/4/2017, 12:42

MaximusDecimusMiridije wrote:
Eroo wrote:Jučer sam u Večernjem pročitao poduži interview s Asadom.
Jebote, pa on se ponaša kao Alija za vrime rata - uzeo državu pod svoje,
međunarodno pravo i ostalo...Pa ne može to tako...Podijeliti državu na sastavne dijelove i to je to.
Kakva federacija i koji kurac, nema ni od toga ništa.

Pa može mu se trenutno realno. Drži sve glavne gradove, ima realno razmjerno komotnu vojnu situaciju, jedini ima sigurno zaleđe za odmor vojske, jedini ima rotacije u vojsci... prica sa pozicije sile u sukobu.
Ako ga Trump bude tukao, kao Rusi Al Qaidu...Al Nusru, ili kako se već sada zovu...onda sve to pada u vodu.
U tom slučaju otvaraj vrata, stižu ti gosti iz Sirije... :D

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Trump  napao Siriju sa - 59 - Tomahawk- krstarećim raketama - Page 6 Empty Re: Trump napao Siriju sa - 59 - Tomahawk- krstarećim raketama

Post by Guest 7/4/2017, 12:42

Dakle gadjali su samo ove pitove za avione nadzemne....nema od ovoga nista. Ovo je bilo cisto pokazivanje snage nista drugo. Nece se nastaviti napadi. Sad ce pricati na televiziji "ovako cemo reagirati svaki puta kad budu upotrijebljena oruzja za masovno unistavanje"...imamo dokaze i predocit cemo ih nasim partnerima. Bez objasnjavanja tko su ti partneri....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 7/4/2017, 12:43

AlfaOmega wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Po meni je ovo bilo cisto reda radi da ovaj moze reci kao "Vidite ja sam pucao nakon bojnih otrova Obama nije...ja pobjedio". Cisto sumnjam da ce ovo biti pocetak nekakve kampanje sirih razmjera.
Ni ne može krenuti u kampanju širih razmjera.
A ni ostali nemate rezervne položaje, pa ste uvijek iznenađeni novom situacijom. :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 12:44

Eroo wrote:
Eroo wrote:Jučer sam u Večernjem pročitao poduži interview s Asadom.
Jebote, pa on se ponaša kao Alija za vrime rata - uzeo državu pod svoje,
međunarodno pravo i ostalo...Pa ne može to tako...Podijeliti državu na sastavne dijelove i to je to.
Kakva federacija i koji kurac, nema ni od toga ništa.

Pa može mu se trenutno realno. Drži sve glavne gradove, ima realno razmjerno komotnu vojnu situaciju, jedini ima sigurno zaleđe za odmor vojske, jedini ima rotacije u vojsci... prica sa pozicije sile u sukobu.
Ako ga Trump bude tukao, kao Rusi Al Qaidu...Al Nusru, ili kako se već sada zovu...onda sve to pada u vodu.
U tom slučaju otvaraj vrata, stižu ti gosti iz Sirije... :D

A nece, kada nisu ulazili do sada u rat sad ce odjednom radi fantomskih razroga nakon 6 godina rata ici uvoditi zabranu leta ili neki kurac kad je zemlja vec prah i pepeo...to je besmisleno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 7/4/2017, 12:45

MaximusDecimusMiridije wrote:Dakle gadjali su samo ove pitove za avione nadzemne....nema od ovoga nista. Ovo je bilo cisto pokazivanje snage nista drugo. Nece se nastaviti napadi. Sad ce pricati na televiziji "ovako cemo reagirati svaki puta kad budu upotrijebljena oruzja za masovno unistavanje"...imamo dokaze i predocit cemo ih nasim partnerima. Bez objasnjavanja tko su ti partneri....
Imaju Ameri Kurde na terenu, a bogami i nešto vojske...Moglo bi se ovo još malo i podebljat.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 7/4/2017, 12:45

Ugl. katastrofalno ciljanje. Od toliko ispaljenih tomahawka, preko 20 ih nije palo na bazu, neg na okolna sela. A sama baza i nije pretrpila neku štetu. CNN, ćifutistan i Merkel ugl. svršavaju u prazno.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by epikur37 7/4/2017, 12:46

epikur37 wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Po meni je ovo bilo cisto reda radi da ovaj moze reci kao "Vidite ja sam pucao nakon bojnih otrova Obama nije...ja pobjedio". Cisto sumnjam da ce ovo biti pocetak nekakve kampanje sirih razmjera.

eo i tvoji krenuli u akciju...nema sad nismo mislili tako ;)

Da te podsjetim sto si pisao za Trumpa i ameriku do pred par dana? Kad vec govoris moji krenuli u akciju?

Nema potrebe sam ću.

Da Trump je vrlo jasno najavljivao otklon od vanjske politike neoconsa, to sam srdačno pozdravio.

Bilo je osnovano nadati se promjeni.

Na žalost močvara ga je progutala i ponovno preuzelo i imamo sad isto što i prije.

Ne znam što nije jasno, moja reakcija je bila posve dosljedna i normalna.

Kao i tvoja doduše ti si otpočetka za vehabite čak si me i banirao jer sam branio Assada...jel tako?

Tako je :)

@ dedu nema smisla komentirati on i njegove disonance...
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 7/4/2017, 12:48

ero i bakir izetbegović slave :)

dušica

Last edited by epikur37 on 7/4/2017, 12:48; edited 1 time in total
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 12:48

Eroo wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Dakle gadjali su samo ove pitove za avione nadzemne....nema od ovoga nista. Ovo je bilo cisto pokazivanje snage nista drugo. Nece se nastaviti napadi. Sad ce pricati na televiziji "ovako cemo reagirati svaki puta kad budu upotrijebljena oruzja za masovno unistavanje"...imamo dokaze i predocit cemo ih nasim partnerima. Bez objasnjavanja tko su ti partneri....
Imaju Ameri Kurde na terenu, a bogami i nešto vojske...Moglo bi se ovo još malo i podebljat.

Ero ti si Kurde precjenio ali bas preko svake mjere. Kurdi su dobri onoliko koliko im je opozicija losa. Kurdi su u sukobu do sada bili mahom s Isis-ovcima koji kao i Kurdi nisu imali ni u jednome trenutku vecu artiljerijsku potporu,organiziranije vojne konvoje,strongpointe,zaledje itd....dakle prakticki ciste razmirice pjesackih manjih jedinica povremeno ojacane minobacacima i rijetko nekim oklopom. U takvom ratu....dobri su. Uz to imaju citavo vrijeme zracnu potporu iz svih smjerova sta god zovu ovi dignu u zrak. A ovi zovu za sve i svasta i ne zamaraju se pretjerano ako dignu nesto krivo u zrak jer se vode racunicom "nisu nasi teritoriji,ne zive ovdje nasi ljudi i nismo mi platili tu bombu".
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 7/4/2017, 12:48

A ja se već popio rakiju iz špajza, iz one žute boce. Šta će mi sad žene reći kad dođe? Tri prsta manje.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by epikur37 7/4/2017, 12:49

crvenkasti wrote:

A ja se već popio rakiju iz špajza, iz one žute boce. Šta će mi sad žene reći kad dođe? Tri prsta manje.

bome imaš srpski cug, a hrvat :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 12:50

AlfaOmega wrote:Ugl. katastrofalno ciljanje. Od toliko ispaljenih tomahawka, preko 20 ih nije palo na bazu, neg na okolna sela. A sama baza i nije pretrpila neku štetu. CNN, ćifutistan i Merkel ugl. svršavaju u prazno.

Pa nisu nista pogodili. Na pistu nije nista palo....gadjali betonske one pitove. Aerodrom je upotrebljiv ono nakon sto 20 ljudi pola sata s metlama i lopatama prodje ovo pokraj samih pitova. Ovo je bilo cisto u sferi pokazivanja moci nekakvog kao...."vidite pucat cemo".
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 7/4/2017, 12:51

crvenkasti wrote:

..jebote vec si 25 godina ugrozen.....ti ko oni japanci poslije drugog svjetskog rata sto su mislili kad su izasli iz đungle 1990...da se ameri upravo iskrcavaju na plazi da ih napadnu.. :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 12:53

epikur37 wrote:
Da Trump je vrlo jasno najavljivao otklon od vanjske politike neoconsa, to sam srdačno pozdravio.
Bilo je osnovano nadati se promjeni.
Na žalost močvara ga je progutala i ponovno preuzelo i imamo sad isto što i prije.

@ dedu nema smisla komentirati on i njegove disonance...

deda je bio u pravu, tvrdio je da Pentagon odlučuje o vojnim akcijama a ne predsjednik

i nije Trumpa progutala močvara, on cijeli život pliva u njoj

ti se nadaš otklonu od dosadašnje politike neoconsa, a trump za suradnike i savjetnike bira neoconse...

ne vidiš pored zdravih očiju jer ne želiš vidjeti, želiš vjerovati i nadati se
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 7/4/2017, 12:54

Polako, ne žurite, otvajau se novi problemi...
Kirkuk, Al Tafir i još neki krajevi imaju Turkmene i Erdogan je najavio da će ih zaštiti.
Ameri također. :D
U Siriji su im Asadovi, Rusi i Ameri postavili rampu. Djelomično.  Ostao je veliki teritorij,
koji se naslanja na Tursku -pokrajina Idlib.Tamo su se upravo udružili "umjerena! Ač Qaida
i ISIL, koje naoružava Turska...Asad već ima problem sa njima u području oko Hame.
Situacija je, što bi se reklo, ono baš divota...
Trump se valjda pita: -Zna li se koliko ih je do sada ukupno poginilo? :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 12:56

vuksadinare wrote:
crvenkasti wrote:

..jebote vec si 25 godina ugrozen.....ti ko oni japanci poslije drugog svjetskog rata sto su mislili kad su izasli iz đungle 1990...da se ameri upravo iskrcavaju na plazi da ih napadnu.. :)

70-ih 80-ih. Ali ajd. Moze se covjek smijati tome ali nadji mi nekoga ovdje s takvom posvecenoscu? Jebote likovi su 30-40 godina vodili rat jer su mislili da rat jos traje. I onda kad su ih nagovorili na predaju izlaze vanka u ociscenim popravljenim uniformama i savrseno funkcionirajucim oruzjem. Jednostavno desetljecima prije u kojem je smjeru zemlja isla da zasluzi odanost do te mjere i na koji su nacin ti ljudi odgajani? Moze se smijati tome ali moze se to i postivati na odreden nacin. 

Bio je i onaj pilot Hiroyoshi Goto ili Hoto ne sjecam se sad...oborilo ga na otocicu nekom. Tip je iskopao bunare, napravio zemunice za hranu, susio meso sam. Na jednom kraju otoka napravio glavnu kucu na drugome ljetnikovac...iskopao bazen,napravio tobogan,klesao statue iz kamena. Tome nije bilo dosadno. 99% danasnjih ljudi bi nakon 10 dana si pucalo u glavu :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 7/4/2017, 12:57

Eroo wrote:

Ero ti si Kurde precjenio ali bas preko svake mjere. Kurdi su dobri onoliko koliko im je opozicija losa. Kurdi su u sukobu do sada bili mahom s Isis-ovcima koji kao i Kurdi nisu imali ni u jednome trenutku vecu artiljerijsku potporu,organiziranije vojne konvoje,strongpointe,zaledje itd....dakle prakticki ciste razmirice pjesackih manjih jedinica povremeno ojacane minobacacima i rijetko nekim oklopom. U takvom ratu....dobri su. Uz to imaju citavo vrijeme zracnu potporu iz svih smjerova sta god zovu ovi dignu u zrak. A ovi zovu za sve i svasta i ne zamaraju se pretjerano ako dignu nesto krivo u zrak jer se vode racunicom "nisu nasi teritoriji,ne zive ovdje nasi ljudi i nismo mi platili tu bombu".

U svakom slučaju su jako inteligentni i strateški odlično vode igru. Jesi li primjetio da je na njihovim teritorijima ustvari mir, osim što ih Turci  svako malo granatiraju u pograničnim dijelovima?
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 12:58

Srećko wrote:

deda je bio u pravu, tvrdio je da Pentagon odlučuje o vojnim akcijama a ne predsjednik

Konacna odluka je predsjednikova. Pentagon nema autonomiju djelovanja u operacijama koje bi mogle imati utjecaj na sam nekakav rat i slicno. Pentagon jedino ima autonomiju u situacijama gdje se vojska vec nalazi na polju i nalaze se jedinice u izravnoj opasnosti onda mogu pruziti potporu bez privole politike.

Dakle ovo je bila njegova odluka 100%.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 7/4/2017, 12:58

Dobro Max govori , doduše neznam baš da pista nije oštecena jer je nešta al ono svejedno je poruka : ako budete od tu mi vas gađamo tako da dođe na isto.

Neželim komentirati ništa van tehnickih stvari jer sad treba tek vidjeti rekaciju druge tj drugih strana.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by epikur37 7/4/2017, 12:59

Srećko wrote:
epikur37 wrote:Trumpika će učinkovitije razjebat Ameriku nego bilo tko.... :)

kako?

Tako što će po diktatu neocona pokušati na silu zadržati globalnu hegemoniju.

Obzirom da se svijet već promijenio i da to nikako nije održivo ni s ratom ni bez njega...njegova karakterna impulsivnost i nedostatak političkog iskustva stvar će akcelerirati. Unutaramerički konflikt je pojačan, nepovjerenje i sve jasnije odmetnuti centri moći.

Americi je trebao predsjednik koji će napraviti tranziciju iz hegemonske pretenzicje u normalnu svjetsku silu, konsolidirati naciju i državu, utvrditi vrijednosti ....

No međutim elite su očito odlučile ići do kraja i sigurno će se razbiti na hridi novog svijeta.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 7/4/2017, 13:00

Eroo wrote:
Eroo wrote:

U svakom slučaju su jako inteligentni i strateški odlično vode igru. Jesi li primjetio da je na njihovim teritorijima ustvari mir, osim što ih Turci  svako malo granatiraju u pograničnim dijelovima?

Kod njih je uvijek u zaledju bio mir kad nije bilo rata. Ali realno jedino oni i lojalisti i imaju koliko toliko sigurno zaledje. Ja ti samo govorim da to nije sila sa repom i glavom na koju se moze racunati na tip ratovanja head-on tipa s nekim drugim doli Isisom. S ovima moze, jer se oslanjaju i jedni i drugi otprilike na isto . Ali Kurdi nisu vojska za klasicni rat. Mehanizacija i zracni udari bi ih pojeli.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Back to top

- Similar topics