Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a
Page 5 of 9
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a
kolerik wrote:slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:Plenković bi to u rukavicama, Petrov i Dalićka nasilno, da je to njemački, a ne ruski novac, nikakvih problema ne bi bilo, ne?
Vjerojatno ne. Pogotovo ne da je američki.
Ali gle, bilo je puno tekstova i na ovom forumu, a bome i špekulacija u hrvatskim medijima u kojim se problematizirala činjenica vlasništva nad Sberbank (praktički ruska država uz šefa banke koji je osobni prijatelj Putina iz vremena njihove zajedničke prošlosti u KGB-u) sa pikantnim detaljima što nam Rusi mogu napraviti ako ne budemo igrali po njihovim pravilima.
Međutim, ponavljam, mislim da je to debelo pretjerivanje. Ako bi tako postupili onda bi zapravo najvjerojatnije izazvali kontaefekt i polučili puno veću štetu od koristi, posebno jer hrvatski BDP ipak nije toliko ovisan o Agrokoru kako su o tome govorili pojedinci (čak do 15%, što je apsurdno, da ne spominjem priče o bankrotu Hrvatske sa bankrotom Agrokora, što je upravo smiješno).
Mislim da Rusi ipak nisu glupi kako to misli određeni krug ljudi u hrvatskim medijima, a da se o forumu i ne govori.
Pa, barem je tu premisu lako testirati.
Ako Sberbanka naplati kredit kao najnormalnija poslovna banka, a Agrokor se restruktuira bez bespotrebnih kataklizmickih scenarija, onda je rijec o cistom biznisu.
Budemo li gledali oprost dugovanja, uz prodaju INA-e i plinskog biznisa Rusima, Plenkija u Kremlju (ili njegovu rusku zamjenu), kupovinu ruske vojne opreme, Srbiju kao regionalnoga guvernera...e onda je sve jasno. :)
U ovo potonje sumnjam, dok je Plenković glavni.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:
Mislim da smo im premali za tako fantastičnu agendu, nisu u nekom osobitom položaju trenutno ovdje.
Premali svakako, ali polozaj je iznimno vazan.
I Hrvatska otvoreno i neinteligentno prkosi Rusiji i Putinu osobno (njegov prvi inauguracijski govor je imao 5 tocaka, jedna od njih je bila DruzbAdria).
Guest- Guest
Putin je novi gazda Agrokora a Karamarko buduci premijer koje ce Putin postavit a Haso desna ruka
Guest- Guest
kolerik wrote:Ako Sberbanka naplati kredit kao najnormalnija poslovna banka, a Agrokor se restruktuira bez bespotrebnih kataklizmickih scenarija, onda je rijec o cistom biznisu.
Budemo li gledali oprost dugovanja, uz prodaju INA-e i plinskog biznisa Rusima, Plenkija u Kremlju (ili njegovu rusku zamjenu), kupovinu ruske vojne opreme, Srbiju kao regionalnoga guvernera...e onda je sve jasno. :)
Da, takav scenarij sa Sberbank bi bio oprimalan i vrlo povoljan. Moguće je da će tako završiti, kao što sam već rekao, ima pokazatelja za to, makar se nikada ne zna.
Od kupovine ruskog oružja neće biti ništa, ipak samo u NATO savezu, a SAD su nam strateški politički i vojni partner koji nas je prvo ubacio u NATO, a zatim i u EU, a onda i spasio od arbitraže sa Slovenijom obavještajnim podacima, dakle, sve zavrtanjem ruku Slovencima iza leđa u pravom trenutku.
A od SAD-a i Njemačke smo već dobili neke vojne donacije uz obećanje da će toga biti još. :)
Što se tiče Ine, moja predviđanja idu u smjeru kako će vlada sačekati da Ina nakupi još gubitaka koji se gomilaju u iznostima od preko milijardu kuna na godišnoj razini pa sve do milijardu i pol, zbog čega je Ina sad u puno gorem stanju nego kada je Mol preuzeo upravu (namjerno ne kažem kupio, jer niti sad nemaju apsolutno većinski paket dionica od preko 50%) zbog čega ne bi trebalo biti problema sa otkupom Molovih dionica Ine do razine od 25% minus jedna (nemamo namjeru otkupiti sve Molove dionice Ine).
Za to će biti i više nego dovoljna prodaja 25% plus jedna dionica Hepa. Ipak je riječ o strateški važnom energetskom sektoru.
Guest- Guest
Pinochet wrote:Putin je novi gazda Agrokora a Karamarko buduci premijer koje ce Putin postavit a Haso desna ruka
Medvescak se ekspresno mora vratiti u KHL...
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:kolerik wrote:Ako Sberbanka naplati kredit kao najnormalnija poslovna banka, a Agrokor se restruktuira bez bespotrebnih kataklizmickih scenarija, onda je rijec o cistom biznisu.
Da, takav scenarij sa Sberbank bi bio oprimalan i vrlo povoljan. Moguće je da će tako završiti, kao što sam već rekao, ima pokazatelja za to, makar se nikada ne zna.
Od kupovine ruskog oružja neće biti ništa, ipak samo u NATO savezu, a SAD su nam strateški politički i vojni partner koji nas je prvo ubacio u NATO, a zatim i u EU, a onda i spasio od arbitraže sa Slovenijom obavještajnim podacima, dakle, sve zavrtanjem ruku Slovencima iza leđa u pravom trenutku.
A od SAD-a i Njemačke smo već dobili neke vojne donacije uz obećanje da će toga biti još. :)
Što se tiče Ine, moja predviđanja idu u smjeru kako će vlada sačekati da Ina nakupi još gubitaka koji se gomilaju u iznostima od preko milijardu kuna na godišnoj razini pa sve do milijardu i pol, zbog čega je Ina sad u puno gorem stanju nego kada je Mol preuzeo upravu (namjerno ne kažem kupio, jer niti sad nemaju apsolutno većinski paket dionica od preko 50%) zbog čega ne bi trebalo biti problema sa otkupom Molovih dionica Ine do razine od 25% minus jedna (nemamo namjeru otkupiti sve Molove dionice Ine).
Za to će biti i više nego dovoljna prodaja 25% plus jedna dionica Hepa. Ipak je riječ o strateški važnom energetskom sektoru.
Gle, sve si krasno uvezao, vidim da razumijes mehaniku, ali odbijas povjerovati sto Rusi u toj situaciji i zasto rade.
Ne mora biti ovo sto sam napisao, vidis da se i yoda zajebava, ali politicke ustupke Kremlj ocekuje.
Sa pobjedom Trumpa, Brexitom, itd. to i jest bilo neminovno, Marcel je to predvidio, samo nije mogao iscrtati ulazni scenarij Rusa.
Guest- Guest
kolerik wrote:Da Njemacka stvarno vrsi takav pritisak, onda bi Srbija, a i ostali, otvorili poglavlja.
Ne žele biti toliko otvoreno na strani Srbije jer bi to pružilo lošu sliku o njima, s jedne strane, a s druge bi se Vučić vjerojatno previše uzoholio. Posebno ne žele biti toliko otvoreno na strani Srbije zbog svega što se događalo devedesetih i što je kulminiralo jedinom zajedničkom vojnom akcijom NATO saveza u povijesti.
Mnogi su do tada NATO percepirali sa onom poslovicom kako naziv prevedeno znači No Action Talk Only i govorili kako je natjerati NATO na akciju nalik pothvatu privoljavanja krda divljih konja da pišaju u isto vrijeme.
Dakle, na taj način bi se Srbija ipak previše politički ohrabrila.
Osim toga, Njemačka uvijek nastupa tako, politički oprezno, sa navođenjem argumenata za i protiv, što zna djelovati kao da nisu u stanju zauzeti jasan stav. No, mora se voditi računa o činjenici koju sam spomenuo ranije, njima je gospodarski interes, onaj njihove izvozne industrije, prije svega i iznad svega. Uber alles, kako je to Sabina spomenula.
Slično su postupali u Grčkoj. Bilo je puno priče o principima, ali su na kraju popustili jednostavno zato jer su ocijenili da je od principa važniji interes njihove izvozne industrije i da će tjeranjem Grčke u otvoreni bankrot puno više izgubiti nego dobiti.
Čista cost-benefit analiza.
Guest- Guest
Heheheh Boža bi da bude precednik kriznog štaba u neboderu agrokoraSabina Spielrein wrote:Petrov se još nada
Pitali smo Kolakušića da komentira i izjavu Bože Petrova koji je kazao da uostalom osim specijalnog zakona u "Ustavu imamo članke koji govore o tome da Vlada može reagirati kada nacionalni interesu dođu u ugrozu". "Ne znam na što je mislio, možda da je rat nastupio, tada vlada preuzima ovlast sabora. Ja znam jedino taj slučaj, rat, druge ne znam," zaključio je.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lex-todoric-mogla-bi-pokrenuti-dva-agrokorova-direktora/961135.aspx
Kermit-
2014-04-17
kolerik wrote:Ne mora biti ovo sto sam napisao, vidis da se i yoda zajebava, ali politicke ustupke Kremlj ocekuje.
Sa pobjedom Trumpa, Brexitom, itd. to i jest bilo neminovno, Marcel je to predvidio, samo nije mogao iscrtati ulazni scenarij Rusa.
Kremlj uvijek očekuje nekakve političke ustupke i njihov ulazni scenarij nitko ne može točno previdjeti, makar je jasno da postoji, a i postoje modeli kako su to radili do sada.
No, nekako mislim da je ovo ipak previše osjetljivo područje za njih da bi tako otvoreno nastupali kao na nekim drugim područjima, jer bi tako bacili Amerima rukavicu u lice i zapravo ih samo dodatno motivirali da se i oni jače uključe.
Mislim da upravo to Rusi nastoje na ovom području izbjeći doslovce pod svaku cijenu. Kao i Ameri da se Rusi aktivnije uključe na ovom području.
Nikome nije do ponavljana sirijskog scenarija ne samo u vojnom smislu te riječi (što je moguće, ako eskaliraju sukobi u Makedoniji ili čak samo na Kosovu, što je teže očekivati, ali je zato moguće očekivati ujedinjenje Albanije i Kosova. O BiH neću reći niti a...) nego i u čisto političkom, jer bi to podrazumjevalo još jedan posrednički rat, makar i samo onaj političko-ekonomsko-propagandni, u što se također nikome ne ulazi, jer je već previše osjetljivih područja u svijetu.
Brexit je to samo pojačao, jer su se Britanci isključili od EU politike, posebno one vojno-sigurnosne, i okrenuli Americi, a Trump tu neće bitno mijenjati politiku, osim što će više uvažavati ne toliko interese koliko snagu Rusije za razliku od Obame koji je vodio politiku neprestanog zaoštravanja, posebno na vojnom polju, pa se teško pokliznuo na sirijskom terenu.
Last edited by slidingdoorsoperator on 3/4/2017, 20:20; edited 1 time in total
Guest- Guest
Potpune gluposti, INA se prije svega hoće, ali ne može, da bi se financirala partija, ali kako god dionice INA sigurno neće tako dramatično padati da bi se za 1/4 HEP moglo kupiti bilo što suvislo, vrlo vrlo naivno pogotovo onaj dio da ova "vlada" ima bilo koji plan koji je širi od osobne koristislidingdoorsoperator wrote:
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Potpune gluposti, INA se prije svega hoće, ali ne može, da bi se financirala partija, ali kako god dionice INA sigurno neće tako dramatično padati da bi se za 1/4 HEP moglo kupiti bilo što suvislo, vrlo vrlo naivno pogotovo onaj dio da ova "vlada" ima bilo koji plan koji je širi od osobne koristi
Kada su u pitanje interesi Mađarske, upravo si ti zadužen za potpuno gluposti. :)
Ali dobro, krv nije voda. :)
Što se tiče ostalog, rekao sam što sam rekao i više se neću ponavljati, a vrijeme će pokazati da sam ovdje u pravu, ako ne u cijelosti i do posljednjeg detalja, svakako barem u načelu. :)
E da, ako misliš da jedna četvrtina plus jedna dionica Hepa neće biti dovoljna za otkup jedne četvrtine minus jedna dionica Ine, onda stvarno nemaš pojma o čemu govoriš. :)
Guest- Guest
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INA-R-A
koliko vidim dionica raste, a ovo nema veze sa Mađarskom, dapače ja bi volio da ova vlada ima bilo koji plan osim sinekure i pljačke
koliko vidim dionica raste, a ovo nema veze sa Mađarskom, dapače ja bi volio da ova vlada ima bilo koji plan osim sinekure i pljačke
Kermit-
2014-04-17
Nisam ja to rekao nego brojke 25% dionica HEP-a nije dovoljno niti za 1/8 INA-e, osim toga Mađari je ne prodaju :)slidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Potpune gluposti, INA se prije svega hoće, ali ne može, da bi se financirala partija, ali kako god dionice INA sigurno neće tako dramatično padati da bi se za 1/4 HEP moglo kupiti bilo što suvislo, vrlo vrlo naivno pogotovo onaj dio da ova "vlada" ima bilo koji plan koji je širi od osobne koristi
Kada su u pitanje interesi Mađarske, upravo si ti zadužen za potpuno gluposti. :)
Ali dobro, krv nije voda. :)
Što se tiče ostalog, rekao sam što sam rekao i više se neću ponavljati, a vrijeme će pokazati da sam ovdje u pravu, ako ne u cijelosti i do posljednjeg detalja, svakako barem u načelu. :)
E da, ako misliš da jedna četvrtina plus jedna dionica Hepa neće biti dovoljna za otkup jedne četvrtine minus jedna dionica Ine, onda stvarno nemaš pojma o čemu govoriš. :)
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INA-R-A
koliko vidim dionica raste
Kratkoročno. :) A što ćemo sa dugoročnom dinamikom? :)
Što misliš do kakvog će scenarija dovesti objava novih vijesti o gubicima Ine na godišnjoj razini od najmanje milijardu i petsto milijuna kuna? :)
Bar to nije problem zamisliti.
A rekao sam da će vlada sačekati da se upravo to dogodi, kao što je Agrokor svojevremeno čekao da cijena dionica Mercatora padne za godinu dana na upola prvotne razine prije nego ih je otkupio. Druga je priča što se sad s Agrokorom događa. To im je bio jedan od do tada najboljih poslovnih poteza na stranim tržištima.
Guest- Guest
asilovski wrote:Nisam ja to rekao nego brojke 25% dionica HEP-a nije dovoljno niti za 1/8 INA-e, osim toga Mađari je ne prodaju :)
Za sada. :) Na kraju će je morati ne prodati nego prodati budzašto, samo da je se riješe. :) Priča o gomilanju gubitaka Ine, a taj je proces ireverzibilan. :)
I rekao sam već da će Molu ostati 25% minus jedna dionica, ne postoji plan za otkup svih dionica Ine u Molovom vlasništvu. :)
Guest- Guest
Ti ne razumiješ osnovno da ako vlada kupi INA-u to znači samo još veći pad iste tvrtke, što god su naše tkz. vlade uzele pretvorilo se u ogromne afere i propast, a Dalićka samo želi da sa suprugom namakne para i to jako jako punoslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INA-R-A
koliko vidim dionica raste
Kratkoročno. :) A što ćemo sa dugoročnom dinamikom? :)
Što misliš do kakvog će scenarija dovesti objava novih vijesti o gubicima Ine na godišnjoj razini od najmanje milijardu i petsto milijuna kuna? :)
Bar to nije problem zamisliti.
A rekao sam da će vlada sačekati da se upravo to dogodi, kao što je Agrokor svojevremeno čekao da cijena dionica Mercatora padne za godinu dana na upola prvotne razine prije nego ih je otkupio. Druga je priča što se sad s Agrokorom događa. To im je bio jedan od do tada najboljih poslovnih poteza na stranim tržištima.
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Ti ne razumiješ osnovno da ako vlada kupi INA-u to znači samo još veći pad iste tvrtke, što god su naše tkz. vlade uzele pretvorilo se u ogromne afere i propast, a Dalićka samo želi da sa suprugom namakne para i to jako jako puno
To je već druga tema. No, ići će se sa realizacijom tog plana, a kakve će to konačne učinke imati, vidjet ćemo.
Guest- Guest
Jedina mogućnost je arbitraža u Washigtonu, onda bi se vratilo stanje kao što je bilo 2003.g., tj. MOL bi onda imao 25% dionica, sve ostalo su papazjanije, a odluka će biti do kraja ove godine
Kermit-
2014-04-17
Baš, pa to je esencija svega, nema se plana osim osobnog probitka, Orban ide n a sjednice MOL-a dok plenki drži govore o Brexitu ako to nije dovoljno ne znam što jestslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Ti ne razumiješ osnovno da ako vlada kupi INA-u to znači samo još veći pad iste tvrtke, što god su naše tkz. vlade uzele pretvorilo se u ogromne afere i propast, a Dalićka samo želi da sa suprugom namakne para i to jako jako puno
To je već druga tema. No, ići će se sa realizacijom tog plana, a kakve će to konačne učinke imati, vidjet ćemo.
Kermit-
2014-04-17
Mađari su dionice naime kupili i to ne od sanadera nego od račana, kasnije mirovinskih fondova i braniteljskog fonda i na burzi
i onako usput preplatili su ih
25%marcellus wrote:Mađari su dionice naime kupili i to ne od sanadera nego od račana, kasnije mirovinskih fondova i braniteljskog fonda i na burzi
Kermit-
2014-04-17
Page 5 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Dobavljači Agrokora u teškoj panici
» Kulturnjaci prosvjedovali protiv rezova:Ne zele uvodjenje trzisne logike a zele vise novca,ne zele konkurenciju medju umjetnicima
» Kijev: Oporba blokirala parlament, ne žele ratno stanje, žele izbore
» Vlada tjera Alvareza i dovodi sjecikesu Ramljaka???
» ODVJETNIK PODNIO PRIJAVU PROTIV ANTONIJA ALVAREZA: ‘On nema radnu dozvolu,
» Kulturnjaci prosvjedovali protiv rezova:Ne zele uvodjenje trzisne logike a zele vise novca,ne zele konkurenciju medju umjetnicima
» Kijev: Oporba blokirala parlament, ne žele ratno stanje, žele izbore
» Vlada tjera Alvareza i dovodi sjecikesu Ramljaka???
» ODVJETNIK PODNIO PRIJAVU PROTIV ANTONIJA ALVAREZA: ‘On nema radnu dozvolu,
Page 5 of 9