Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a
Page 3 of 9
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a
A inace (sad malo podsjecam na esca i dudette kad su inzistirali da sam ja speare-shaker), stvarno bi bilo ok za vas sa novim alterima da se predstavite.
Znate kako to ide, sve se skuzi, prije ili kasnije. :)
Znate kako to ide, sve se skuzi, prije ili kasnije. :)
Guest- Guest
maggie13 wrote:Relkovic? Nije vise Kovacicev savjetnik :D
Ima posla s lokalnim izborima
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
kolerik wrote:Pa dobro sad, i taj zakon. Jel on moze djelovati na stanja koja su nastala u sistemski vaznoj kompaniji prije stupanja zakona na snagu? Na dugove koji su dospjeli prije stupanja tog zakona na snagu? Bude to palo na Ustavnom sudu, ovako ili onako.
I koji dobavljac bi radio za kompaniju za koju drzava pise zakon po kojem on ne moze propasti? Koja banka bi mu dala kredit? (pitanje je retoricko, jer Agrokoru ocito normalne banke su odavno prestale davati kredite, preostale su ruske financijske udarne divizije za vodjenje hibridnog rata i destabiliziranje gospodarskog sustava zemalja).
Ne cini mi se da dobavljaci bas zele takav zakon, to vise prizeljkuje Todoric, kako bi Vlada garantirala nasom imovinom za njegove dugove i konsolidirala Agrokor.
Ruske banke su definitivno to presrele, tako sto su nagovorile dobavljace da aktiviraju zaduznice - i to je to.
Imamo dance DJ koji je naplatio milijardu dolara iz ''upravljanja'' stecajom Lehman Brothersa (trazbine se i danas vuku, ako zelite znati) i koji se zaposlio u Sberbanku samo zato jer mu se ucinilo da se ta uvazena kreditna institucija malo drukcije zove :)
Ne bih rekla.
Rusi su u trenutku u kojem se namjeravalo rasporediti političare po AG, bili vrlo željena opcija za starog, tolika da je pristao otići s vladajućeg mjesta.
Zakon ni po čemu nije koncipiran da pomogne, već da preuzme, na početku čak i bez privole vlasnika, pa kad su shvatili kako je to protuustavno i relikvij nekog drugog vremena, krenuli ga mijenjati.
Još uvijek se nadaju preuzeti kontrolu nad AG, sve to nikakve veze nema s ičijim dobrom.
Rusi su hladno proračunati i hoće svoje pare, ali ne tako da ubiju konja, već da ga oporave.
2016-02-22
da, tako rece.Sabina Spielrein wrote:maggie13 wrote:Relkovic? Nije vise Kovacicev savjetnik :D
Ima posla s lokalnim izborima
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Sabina Spielrein wrote:
Rusi su hladno proračunati i hoće svoje pare, ali ne tako da ubiju konja, već da ga oporave.
Bila ti u pravu, ali meni se cini da Rusi zele Agrokora za taoca dok svijaju Hrvatskoj kicmu.
To nije normalna banka, ona se ne bavi financijskim povratom ulaganja, vec novac (kredit) prenosi u moc ruske drzave, cak i ako bi kredit bio naplativ u najnormalnijem poslovanju, nisu ga zato dali Todoricu, da ga on naprosto vrati.
Ne budimo naivni, ruska sredisnja banka je vlasnik Sberbanke.
Guest- Guest
Ne znam na kojoj temi smo speare i ja pričali o Čačiću, vidim sad da u Varaždinu pobjeđuje SDP.
2016-02-22
kolerik wrote:Sabina Spielrein wrote:
Bila ti u pravu, ali meni se cini da Rusi zele Agrokora za taoca dok svijaju Hrvatskoj kicmu.
To nije normalna banka, ona se ne bavi financijskim povratom ulaganja, vec novac (kredit) prenosi u moc ruske drzave, cak i ako bi kredit bio naplativ u najnormalnijem poslovanju, nisu ga zato dali Todoricu, da ga on naprosto vrati.
Jako i teško su namoljeni da uopće uđu u priču, kad su shvatili kako ih Vlada misli izigrati za dugovanja, pristali.
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:Ne znam na kojoj temi smo speare i ja pričali o Čačiću, vidim sad da u Varaždinu pobjeđuje SDP.
Sabina Spielrein wrote:kolerik wrote:Sabina Spielrein wrote:
Jako i teško su namoljeni da uopće uđu u priču, kad su shvatili kako ih Vlada misli izigrati za dugovanja, pristali.
Da sam ja banka, ne bih nikada Agrokoru dao kredit. Posebno ne otkad je Zlatko Maric ministar, a kamoli otkad je nacrt ovakvog zakona u igri.
Guest- Guest
Sabina Spielrein wrote:Ne znam na kojoj temi smo speare i ja pričali o Čačiću, vidim sad da u Varaždinu pobjeđuje SDP.
Po anketi RTL-a i za mjesto gradonačelnika. Na izborima za župana je Čačić neprikosnoven.
Guest- Guest
kic wrote:Sabina Spielrein wrote:Ne znam na kojoj temi smo speare i ja pričali o Čačiću, vidim sad da u Varaždinu pobjeđuje SDP.
Bilo sad na telki, prognoze da SDP s koalicijom pobjeđuje.
2016-02-22
kolerik wrote:Sabina Spielrein wrote:kolerik wrote:Sabina Spielrein wrote:
Da sam ja banka, ne bih nikada Agrokoru dao kredit. Posebno ne otkad je Zlatko Maric ministar, a kamoli otkad je nacrt ovakvog zakona u igri.
Nacrt je bio najveći problem, mogla bi se knjiga napisati o par dana pregovora.
2016-02-22
slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:Ne znam na kojoj temi smo speare i ja pričali o Čačiću, vidim sad da u Varaždinu pobjeđuje SDP.
Po anketi RTL-a i za mjesto gradonačelnika. Na izborima za župana je Čačić neprikosnoven.
Kad su ti?
2016-02-22
kolerik wrote:Da sam ja banka, ne bih nikada Agrokoru dao kredit.
Sberbank ga jednostavno mora nastaviti financirati inače im propasti sve što su do sada ulupali u Agrokor. Druga je priča zašto su to radili do sada.
Naravno da to neće učiniti na slijepo, kao do sada, nego uz garancije da će uspješno zaštititi svoje financijske interese, znači uz restrukturiranje kompanije uz prvotno osiguranje likvidnosti.
Guest- Guest
Točno.slidingdoorsoperator wrote:kolerik wrote:Da sam ja banka, ne bih nikada Agrokoru dao kredit.
Sberbank ga jednostavno mora nastaviti financirati inače im propasti sve što su do sada ulupali u Agrokor. Druga je priča zašto su to radili do sada.
Naravno da to neće učiniti na slijepo, kao do sada, nego uz garancije da će uspješno zaštititi svoje financijske interese, znači uz restrukturiranje kompanije uz prvotno osiguranje likvidnosti.
Treba pogledati u svijetlu tadašnje aure oko starog, kad su mu dali kredit, nije ni blizu bilo ovako.
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:Kad su ti?
U svibnju, kad i ostali lokalni.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:kolerik wrote:Da sam ja banka, ne bih nikada Agrokoru dao kredit.
Hoce, ali sada na stol dolaze politicki argumenti iz Kremlja.
Propast ili djelomicni povrat ulaganja Sberbanku, odnosno njegovom vlasniku, nije bitan.
Guest- Guest
kolerik wrote:Hoce, ali sada na stol dolaze politicki argumenti iz Kremlja.
Propast ili djelomicni povrat ulaganja Sberbanku, odnosno njegovom vlasniku, nije bitan.
Mislim da se s tim debelo pretjeruje, makar je Sberbank (KGB Bank) uvjerljivo najveći vjerovnik Agrokora. Međutim, upravo su oni ti koji mogu i najviše izgubiti, ako ne budu odigrali dobro. E sad, ako izgube, neće to biti samo u financijskom smislu nego će si jako otežati položaj na hrvatskom tržištu. Tako da mislim da će ipak odigrati prilično oprezno što pokazuje i izbor kompanije zadužene za restrukturiranje Agrokora u koje su očito jako zagrizli.
Guest- Guest
Bumo pratili.slidingdoorsoperator wrote:Sabina Spielrein wrote:Kad su ti?
U svibnju, kad i ostali lokalni.
2016-02-22
slidingdoorsoperator wrote:kolerik wrote:Hoce, ali sada na stol dolaze politicki argumenti iz Kremlja.
Mislim da se s tim debelo pretjeruje, makar je Sberbank (KGB Bank) uvjerljivo najveći vjerovnik Agrokora. Međutim, upravo su oni ti koji mogu i najviše izgubiti, ako ne budu odigrali dobro. E sad, ako izgube, neće to biti samo u financijskom smislu nego će si jako otežati položaj na hrvatskom tržištu. Tako da mislim da će ipak odigrati prilično oprezno što pokazuje i izbor kompanije zadužene za restrukturiranje Agrokora u koje su očito jako zagrizli.
Problemi se mogu dogoditi s Vladom, i jedni i drugi hodaju po tankom ledu.
2016-02-22
Sabina Spielrein wrote:Problemi se mogu dogoditi s Vladom, i jedni i drugi hodaju po tankom ledu.
Mogu i s dobavljačima koji nisu ušli u standstill aranžman. Led je stvarno prilično tanak, a puno je zainteresiranih igrača na njemu.
Guest- Guest
Page 3 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Dobavljači Agrokora u teškoj panici
» Kulturnjaci prosvjedovali protiv rezova:Ne zele uvodjenje trzisne logike a zele vise novca,ne zele konkurenciju medju umjetnicima
» Kijev: Oporba blokirala parlament, ne žele ratno stanje, žele izbore
» Vlada tjera Alvareza i dovodi sjecikesu Ramljaka???
» ODVJETNIK PODNIO PRIJAVU PROTIV ANTONIJA ALVAREZA: ‘On nema radnu dozvolu,
» Kulturnjaci prosvjedovali protiv rezova:Ne zele uvodjenje trzisne logike a zele vise novca,ne zele konkurenciju medju umjetnicima
» Kijev: Oporba blokirala parlament, ne žele ratno stanje, žele izbore
» Vlada tjera Alvareza i dovodi sjecikesu Ramljaka???
» ODVJETNIK PODNIO PRIJAVU PROTIV ANTONIJA ALVAREZA: ‘On nema radnu dozvolu,
Page 3 of 9