ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a

Page 2 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a - Page 2 Empty Re: Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a

Post by vuksadinare 3/4/2017, 15:41

Eva_ wrote:Zakaj? Pa oni su samo branili svoj interes. Zar je grijeh svoje naplatiti?
glec..nije...ovi ce im isplatiti dugove...jer imaju love..ali ce im istovremeno mozda onemuguciti daljnje poslovanje s agrekorom bas zato sto su na jedan nacin sad izrazili nezadovolsjtvo sto su ovi preuzeli agrokor..sto nisu rekli prije preuzimanja....ali ima tu i onog da zele poslovati sa garokorom po starom obrascu..plati dio duga za drugi cemo se dogovoriti ali daj meni prednost kao dobavljacu..dakle poslovanje na hr nacin..raspisi javni natjecaj ali zaobilazno dogovorimo se..e jbg ovi novi tako ne zele poslovati nego transparetno preko javnog natjecaja pa ko ponudi bolje uvjete

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a - Page 2 Empty Re: Dobavljači Agrokora ne žele Alvareza III nego nekog iz HDZ-a

Post by Trinity 3/4/2017, 15:45

Kakav javni natječaj kod privatnika? Dogovoriš se skim hoćeš i šta hoćeš. Šta koga briga što ste se vi dogovorili?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 3/4/2017, 15:49

vuksadinare wrote:
Sabina Spielrein wrote:
vuksadinare wrote:drugo..zasto bi novi vlasnik agrokora forsirao domace dobavljace...naravno toga se ovi mozda ponajvise plase..vrlo vjerojatno ce vise uci i starni dobavljaci a to ovima kvari poslove i dobit...no i za plenkija je prevelik rizik kao i za drzavu da pod svoje uzme agrokor..jer drzava nema toliko love a ima uz agrokor jos nekoliko vecih problema poput ine,hep-a,poljoprivrede...koliko god plenki oponirao rusima...ali ne moze oponirati svojima iz eu-a koji su isto preko banaka poslali svoje namjesnike..eh da je samo rus u pitanju...lako bi plenki..malo politike malo ovog onog ali sad kad su umjesani i eu igraci a ne mo's protiv onih ciji si ti isto igrac...

Orbico sigurno više neće biti dobavljač bom
to sigurno..ovaj se zaletio...ali ocigledno ni drugi nisu naucili iz primjera orbica...kad traze da razgovaraju sa drugima iz hdz-a..da sprijece da stranci budu vlasnici...dakle jednostavno su tim potezom mozda sebi zalupili vrata da u doglednoj budunosti budu dobavljaci..ovi ce im vjerojatno isplatiti dugove ali vise necete poslovati sa agrokorom...

To je ispolitizirani dio dobavljača pod palicom Roglića i Mosta, ovo je, osim željene policijske represije, zadnji potez koji mogu povući prije nego počne javno restrukturiranje.
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 3/4/2017, 15:49

Triny wrote:Kakav javni natječaj kod privatnika? Dogovoriš se skim hoćeš i šta hoćeš. Šta koga briga što ste se vi dogovorili?
...ima..ima..makar formalni...a drugo ej dogovor..ovi nisu sigurni hoce li imati prednost kao i prije..novi vlasnik nova pravila..sto kaze poslovica u poslovnom svijetu..da svaki dug se moze rjesiti prije ili kasnije vazno je poslovati..ako izgubis poslove badava ti i sto ce ti vratiti dug kad nemas gdje palsirati robu..narocito kod veliokog kupca
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 3/4/2017, 15:51

vuksadinare wrote:
Triny wrote:Kakav javni natječaj kod privatnika? Dogovoriš se skim hoćeš i šta hoćeš. Šta koga briga što ste se vi dogovorili?
...ima..ima..makar formalni...a drugo ej dogovor..ovi nisu sigurni hoce li imati prednost kao i prije..novi vlasnik nova pravila..sto kaze poslovica u poslovnom svijetu..da svaki dug se moze rjesiti prije ili kasnije vazno je poslovati..ako izgubis poslove badava ti i sto ce ti vratiti dug kad nemas gdje palsirati robu..narocito kod veliokog kupca

Svi ostaju, osim Roglića i Orbica. U pregovaranju AG s Rusima uvjetovalo se i proširenju tržišta, direktni dobavljači imali bi od toga korist.
Prekupci kao Roglić, ne.
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 15:53

e nemože tako pogotovo kod tvrtki koje imaju monopol ili više tvrtki koje plasiraju iste ili slične proizvode na tržište jer se lako stvore karteli.

Kartel:

. A cartel is a group of formally independent producers whose goal is to increase their collective profits by means of price fixing, limiting supply, or other restrictive practices. Cartels typically control selling prices, but some are organized to control the prices of purchased inputs. Antitrust laws forbid cartels; however, they continue to exist nationally and internationally, openly and secretly, formally and informally. Note that a single entity that holds a monopoly by this definition cannot be a cartel, though it may be guilty of abusing said monopoly in other ways. Cartels usually occur in oligopolies, where there are a small number of sellers and usually involve homogeneous products. Bid rigging is a special type of cartel.

http://www.aztn.hr
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 16:13

Sabina Spielrein wrote:Orbico sigurno više neće biti dobavljač bom

Ja sam to rekao odmah čim su iskočili sa zadužnicom i tako druge dobavljače stavili u vrlo neugodan položaj.
Odjednom su stvorili nervozu jer nikome nije drago da se Roglić naplati, a da ostali ostanu praznih ruku, je je jasno da novca sada nema dovoljno. Tu se dogodio i problem trasiranih mjenica pa se suma sumarum Roglić našao u izolaciji jer je svima htio pokvariti igru, a na kraju će je izgleda pokvariti jedino sebi. Ukoliko se na kraju riješi problem likvidnosti, naravno. To je sad ključni problem Agrokora. Uz Todorića na čelu kompanije, naravno.

Last edited by slidingdoorsoperator on 3/4/2017, 16:16; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 16:14

Eva_ wrote:Znači normalno je neplatiti za robu, a kada aktiviraš instrument osiguranja da bi naplatio svoje potraživanje u kašnjenju ohoho, ti si zločinac?

To ovisi najviše od toga koliko je potencijalni zlikovac srcu drag i iz kojeg političkog tabora dolazi. Onda su potencijalni prijestupi puno lakši za objasniti/osuditi :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 16:15

asilovski wrote:ovdje može biti još svašta

Cijelo vrijeme proteklih dana u vezi ove teme upozoravam upravo na tu mogućnost. Ovdje zaista može još biti svašta pa i koješta.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 3/4/2017, 16:16

asilovski wrote:Dobavljači bi vladinu prisilnu upravu i garancije države za njihove dugove, ovdje može biti još svašta

to je spin u medijima u tom smjeru

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 16:18

marcellus wrote:
asilovski wrote:Dobavljači bi vladinu prisilnu upravu i garancije države za njihove dugove, ovdje može biti još svašta

To je sada realna mogućnost jer stvari niti izdaleka još nisu razriješene do kraja. Bit će doduše ovaj tjedan. Na kraju tjedna ćemo znati hoće li biti aktiviran standstill aranžman ili lex Agrokor ili neka kombinacija jednog i drugog.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eva_ 3/4/2017, 16:28

MaximusDecimusMiridije wrote:
Eva_ wrote:Znači normalno je neplatiti za robu, a kada aktiviraš instrument osiguranja da bi naplatio svoje potraživanje u kašnjenju ohoho, ti si zločinac?

To ovisi najviše od toga koliko je potencijalni zlikovac srcu drag i iz kojeg političkog tabora dolazi. Onda su potencijalni prijestupi puno lakši za objasniti/osuditi :)
Hm, od moje love mi nitko ne mre bit draži. Čast svakome, veresije nikome!

Dok u Konzumu ne buš mogel uzet robu i platit kad oš, do tada, plaćanje solarno. Lovu na sunce.
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 3/4/2017, 17:10

slidingdoorsoperator wrote:
Sabina Spielrein wrote:Orbico sigurno više neće biti dobavljač bom

Ja sam to rekao odmah čim su iskočili sa zadužnicom i tako druge dobavljače stavili u vrlo neugodan položaj.
Odjednom su stvorili nervozu jer nikome nije drago da se Roglić naplati, a da ostali ostanu praznih ruku, je je jasno da novca sada nema dovoljno. Tu se dogodio i problem trasiranih mjenica pa se suma sumarum Roglić našao u izolaciji jer je svima htio pokvariti igru, a na kraju će je izgleda pokvariti jedino sebi. Ukoliko se na kraju riješi problem likvidnosti, naravno. To je sad ključni problem Agrokora. Uz Todorića na čelu kompanije, naravno.

Sad se otimaju za dobavljače, nešto AG, nešto Roglić/Most, specijalni rat do boli :)
Ovi prvi imaju novce, ovi drugi nemaju, ali bi vladali, računaju na frustracije i strah.
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 3/4/2017, 17:12

slidingdoorsoperator wrote:
marcellus wrote:

To je sada realna mogućnost jer stvari niti izdaleka još nisu razriješene do kraja. Bit će doduše ovaj tjedan. Na kraju tjedna ćemo znati hoće li biti aktiviran standstill aranžman ili lex Agrokor ili neka kombinacija jednog i drugog.

Lex više ne može na način na koji im je u petak slina curila na to, dužni su dobavljačima, ali dužni su i bankama, koje ne mogu samo tako izbaciti, niti će im dopustiti da ih gurnu u zapećak.
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 17:36

Šitbul :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 3/4/2017, 17:54

Petrov se još nada :cleanteeth

Pitali smo Kolakušića da komentira i izjavu Bože Petrova koji je kazao da uostalom osim specijalnog zakona u "Ustavu imamo članke koji govore o tome da Vlada može reagirati kada nacionalni interesu dođu u ugrozu". "Ne znam na što je mislio, možda da je rat nastupio, tada vlada preuzima ovlast sabora. Ja znam jedino taj slučaj, rat, druge ne znam," zaključio je.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/lex-todoric-mogla-bi-pokrenuti-dva-agrokorova-direktora/961135.aspx
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by kaya 3/4/2017, 18:00

Sabina Spielrein wrote:Petrov se još nada :cleanteeth

Pitali smo Kolakušića da komentira i izjavu Bože Petrova koji je kazao da uostalom osim specijalnog zakona u "Ustavu imamo članke koji govore o tome da Vlada može reagirati kada nacionalni interesu dođu u ugrozu". "Ne znam na što je mislio, možda da je rat nastupio, tada vlada preuzima ovlast sabora. Ja znam jedino taj slučaj, rat, druge ne znam," zaključio je.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/lex-todoric-mogla-bi-pokrenuti-dva-agrokorova-direktora/961135.aspx
nije mislio, nema s čim...
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sabina Spielrein 3/4/2017, 18:05

bi
kaja wrote:
Sabina Spielrein wrote:Petrov se još nada :cleanteeth

nije mislio, nema s čim...

:D

Imam teoriju kako je navikao da mu u dosadašnjim djelovanjima taj pristup daje rezultate, potpuno je nesvjestan kako je sad pod punom većom lupom.
Kak se zove onaj njihov guru,neki na R?
Sabina Spielrein
Sabina Spielrein

2016-02-22

Back to top Go down

Post by L'âme 3/4/2017, 18:14

Relkovic? Nije vise Kovacicev savjetnik :D

L'âme

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 18:18

Pa dobro sad, i taj zakon. Jel on moze djelovati na stanja koja su nastala u sistemski vaznoj kompaniji prije stupanja zakona na snagu? Na dugove koji su dospjeli prije stupanja tog zakona na snagu? Bude to palo na Ustavnom sudu, ovako ili onako.

I koji dobavljac bi radio za kompaniju za koju drzava pise zakon po kojem on ne moze propasti? Koja banka bi mu dala kredit? (pitanje je retoricko, jer Agrokoru ocito normalne banke su odavno prestale davati kredite, preostale su ruske financijske udarne divizije za vodjenje hibridnog rata i destabiliziranje gospodarskog sustava zemalja).

Ne cini mi se da dobavljaci bas zele takav zakon, to vise prizeljkuje Todoric, kako bi Vlada garantirala nasom imovinom za njegove dugove i konsolidirala Agrokor.

Ruske banke su definitivno to presrele, tako sto su nagovorile dobavljace da aktiviraju zaduznice - i to je to.

Imamo dance DJ koji je naplatio milijardu dolara iz ''upravljanja'' stecajom Lehman Brothersa (trazbine se i danas vuku, ako zelite znati) i koji se zaposlio u Sberbanku samo zato jer mu se ucinilo da se ta uvazena kreditna institucija malo drukcije zove :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/4/2017, 18:20

A inace (sad malo podsjecam na esca i dudette kad su inzistirali da sam ja speare-shaker), stvarno bi bilo ok za vas sa novim alterima da se predstavite.

Znate kako to ide, sve se skuzi, prije ili kasnije. :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics