Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Page 3 of 30
Page 3 of 30 • 1, 2, 3, 4 ... 16 ... 30
Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Leviathan je li ti ovo područje plemena, spominjao si Kupu i to....od razvođa...kaj znam koliko se uklapaš s plemenom u ovu akrtu?!
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pizzon wrote:srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
da smo normalni ljudi. 1 jezik, u varijacijama.
jedino da se pregleda bh federacija i proteraju mijahedini
i sl, elementi.
Eoga....ko bas bre zavadi,eurokrem & igra r'n'r cela jugoslavija...
Guest- Guest
Mene baš cisto zaboli k šta muje još placu za Jugom ko i neki istocnije plus neki bi sve pod jedan jezik pa je hrvatski jezik samo varijacija.pizzon wrote:srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
da smo normalni ljudi. 1 jezik, u varijacijama.
Šo mene bolan boli kuraz šta je štokavska ijekavica službeni jezik hr naroda a eto muftija bi da je to varijacija.
Nisan im ja kriv šta su nastali od Hrvata.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ako se potpiše u Splitu onda se zna čiji je Split!
2015-08-06
o epi, popamtio ti nesto od mojieh trabunjanja :Depikur37 wrote:Leviathan je li ti ovo područje plemena, spominjao si Kupu i to....od razvođa...kaj znam koliko se uklapaš s plemenom u ovu akrtu?!
prevelika je, pleme je zauzimalo od kupe do danasnje morave i nije razvodje , bemte senilna :D
medjurjecje
gornja granica sava, dole teritorij negdje skoro do mostara pa prema priboju, vidjet cu da ti kopiram mapu kad budem isao na proslavu u maju
I onako fali tema , ustaše i partizani malo dopizdili , Vucic uvijek neku hrđu dovlaci iz Rusije , super povoljno , skoro pa novo , najjaci ...u reegionu . ovi ISILovci se utišali a nema ni imigranata na vidiku.epikur37 wrote:Ako se potpiše u Splitu onda se zna čiji je Split!
Nek malo svježa tema...i zanimljiva.
2014-04-11
aj, aj...premda mislim i dalje da je to tvoja fantazmagorija ali mi je fora...pa pratim :)
2015-08-06
Ne baš , ja sam za komercalijalizaciju.epikur37 wrote:aj, aj...premda mislim i dalje da je to tvoja fantazmagorija ali mi je fora...pa pratim :)
2014-04-11
zast, jel toliki bed, inace imas medju povjesnim mapama kartu na kojoj se fino vidi podrucje koje je zaposjedalo pleme, al necu ti reci cija je karta :Depikur37 wrote:aj, aj...premda mislim i dalje da je to tvoja fantazmagorija ali mi je fora...pa pratim :)
Guest- Guest
vucic kod cigana ucio zanat, samo vuce staro zeljezo :DRayMabus wrote:I onako fali tema , ustaše i partizani malo dopizdili , Vucic uvijek neku hrđu dovlaci iz Rusije , super povoljno , skoro pa novo , najjaci ...u reegionu . ovi ISILovci se utišali a nema ni imigranata na vidiku.epikur37 wrote:Ako se potpiše u Splitu onda se zna čiji je Split!
Dovuci ce im pol Rusije u Srbiju.Leviathan2 wrote:vucic kod cigana ucio zanat, samo vuce staro zeljezo :DRayMabus wrote:I onako fali tema , ustaše i partizani malo dopizdili , Vucic uvijek neku hrđu dovlaci iz Rusije , super povoljno , skoro pa novo , najjaci ...u reegionu . ovi ISILovci se utišali a nema ni imigranata na vidiku.epikur37 wrote:Ako se potpiše u Splitu onda se zna čiji je Split!
2014-04-11
kad nestane starog zeljeza pocet ce krasti i novo :DRayMabus wrote:Dovuci ce im pol Rusije u Srbiju.Leviathan2 wrote:vucic kod cigana ucio zanat, samo vuce staro zeljezo :DRayMabus wrote:I onako fali tema , ustaše i partizani malo dopizdili , Vucic uvijek neku hrđu dovlaci iz Rusije , super povoljno , skoro pa novo , najjaci ...u reegionu . ovi ISILovci se utišali a nema ni imigranata na vidiku.epikur37 wrote:Ako se potpiše u Splitu onda se zna čiji je Split!
U četvrtak 30. ožujka javnosti će u Zagrebu, Podgorici, Beogradu i Sarajevu biti predstavljena Deklaracija o zajedničkom jeziku. Sadržaj Deklaracije je tajna, ali u njemu, saznajemo, nema spominjanja hrvatskog-srpskog (ni srpsko-hrvatskog jezika).
Ali, spominju se hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski jezik za koje se tvrdi da su četiri varijante zajedničkog standardnog jezika.
– U sastavljanju teksta Deklaracije sudjelovalo je više od trideset eksperata raznih profila i nacionalnosti iz sve četiri države. Pisanje je trajalo više mjeseci. Inicijativa se pojavila krajem prošle godine, nakon konferencije “Jezici i nacionalizmi” u Sarajevu, kada je grupa mladih ljudi u tom gradu, većinom Hrvata, koji su obrazovanje prošli kroz tzv. “dvije škole pod jednim krovom”, došla na ideju da sastave tekst kojim bi potaknuli na promjenu jezične politike u sve četiri zemlje. Poslije nekoliko još razrađenijih verzija prepustili su doradu profesionalnim lingvistima. Izrada konačne verzije uključivala je razne etape, među kojima je najvažnija bila dvodnevni sastanak proširenog odbora eksperata u Zagrebu, pa bismo Deklaraciju mogli zvati i “zagrebačkom Deklaracijom”. Nakon sastanka tekst je upućen na kritičku procjenu dvadesetak konzultanata, čiji su neki prijedlozi ugrađeni u završni tekst – objasnila je lingvistica Snježana Kordić.
Ali, spominju se hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski jezik za koje se tvrdi da su četiri varijante zajedničkog standardnog jezika.
– U sastavljanju teksta Deklaracije sudjelovalo je više od trideset eksperata raznih profila i nacionalnosti iz sve četiri države. Pisanje je trajalo više mjeseci. Inicijativa se pojavila krajem prošle godine, nakon konferencije “Jezici i nacionalizmi” u Sarajevu, kada je grupa mladih ljudi u tom gradu, većinom Hrvata, koji su obrazovanje prošli kroz tzv. “dvije škole pod jednim krovom”, došla na ideju da sastave tekst kojim bi potaknuli na promjenu jezične politike u sve četiri zemlje. Poslije nekoliko još razrađenijih verzija prepustili su doradu profesionalnim lingvistima. Izrada konačne verzije uključivala je razne etape, među kojima je najvažnija bila dvodnevni sastanak proširenog odbora eksperata u Zagrebu, pa bismo Deklaraciju mogli zvati i “zagrebačkom Deklaracijom”. Nakon sastanka tekst je upućen na kritičku procjenu dvadesetak konzultanata, čiji su neki prijedlozi ugrađeni u završni tekst – objasnila je lingvistica Snježana Kordić.
2014-04-11
Nije ovo nikakva skupina eksperata ili strucnjaka. Nego skupina mamlaza koji su izgradili karijeru na preseravanju,ismijavanju i izvrtanju ruglu svega drukcijega. Pa idu zaraditi jos koji bod na izgradnji sebe kao ultimativnih liberala. Pa se nadaju da su veci i vazniji od desetljeca-stoljeca....knjizevnosti,jezika,povijesti i tradicija.
Guest- Guest
Više izgleda ko neki bosanski problem ...tamo svi pricaju isto eto kao Srbi koriste čirilicu mada i to je ko fol , inace koriste latinicu obicno a ovo je kao eto ša ce nama Sarajevo govorit kako cemo mi pisat.
Onda bi ovi kao neku deklaraciju pa hajd to je sve isti kuraz šta se koji kuraz prepiremo.
Onda bi ovi kao neku deklaraciju pa hajd to je sve isti kuraz šta se koji kuraz prepiremo.
2014-04-11
RayMabus wrote:Više izgleda ko neki bosanski problem ...tamo svi pricaju isto eto kao Srbi koriste čirilicu mada i to je ko fol , inace koriste latinicu obicno a ovo je kao eto ša ce nama Sarajevo govorit kako cemo mi pisat.
Dobro koji se jezik govori u Bosni. e da i Hercegovini?
2015-08-06
U Bosni i jednom dijelu Hercegovine ( ovom prema Bosni ) štokavska ijekavica s puno srbizama koji su u osnovi tuđice a ne slavenski izrazi.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Više izgleda ko neki bosanski problem ...tamo svi pricaju isto eto kao Srbi koriste čirilicu mada i to je ko fol , inace koriste latinicu obicno a ovo je kao eto ša ce nama Sarajevo govorit kako cemo mi pisat.
Tako neki.
2014-04-11
catabbath-
2015-08-22
ako bi ga preimenovali u srbski- morecatabbath wrote:Da se mene pita pisali bi u C++u, Javi, C#...
2014-04-16
Štokavica ijekavicaepikur37 wrote:RayMabus wrote:Više izgleda ko neki bosanski problem ...tamo svi pricaju isto eto kao Srbi koriste čirilicu mada i to je ko fol , inace koriste latinicu obicno a ovo je kao eto ša ce nama Sarajevo govorit kako cemo mi pisat.
2014-04-11
Page 3 of 30 • 1, 2, 3, 4 ... 16 ... 30
Similar topics
» Ja jugoslaven
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
Page 3 of 30