Deklaraciju o zajedničkom jeziku
Page 2 of 30
Page 2 of 30 • 1, 2, 3 ... 16 ... 30
Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku
nihilius je ekonomski ljevičar i fašist,epikur37 wrote:dijagram wrote:aben wrote:zid, krokodili
to je pokupio od yode koji mu je ekonomski guru a on opet od tebe koji si mu patron :)
ali zid i krokodili su izvorno njegova ideja (bar ča se mene tiče)
aben- Posts : 35490
2014-04-16
kupuje todexove, nada se silovitom uzletuepikur37 wrote:dijagram wrote:nema yode nestoepikur37 wrote:dijagram wrote:aben wrote:zid, krokodili
to je pokupio od yode koji mu je ekonomski guru a on opet od tebe koji si mu patron :)
il se previse nabildo il,...zaljubio u kakvu dalmatinku
Teretana, priprema se za ljetne partije i živnulo je tržište dionica ....nabrijava se
ima smisla,daleko ce taj dogurati jednog dana
dijagram-
2015-08-09
RayMabus wrote:Brige me , ionako sam nedavno govorio da je zbog komercijalne svrhe lakše na nekom međujeziku izdavat romane tj da je pismo latinica i to a ovo ostalo kako kome prne tj može ekavica , ijekavica i taj bosasnki koji je opet ijekavica sa srbizmima ( koji su opet tuđice a ne slavenski izrazi ) ....samo šta je to ideja koja ima komercijalnu logiku a jezici su službeni.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Uopce nisam zainteresiran za te njihove deklaracije , oni mogu potpisivat šta god hoce , zna se šta je službeni jezik neke države.
Potpisivanje je naznačeno u Splitu.
vi splićani ste baš jugoslaveni, malo zagrebi ono orjuna
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
PS: Potpisnici deklaracije mogu i na srpski, ja se uopŠTe ne bi' bunija. Niti bi me začudilo.Eroo wrote:Džemila Žbanić, Draganče Markovina...e jebiga, njima ne bih ni oraha iz ruke uzeo.
Last edited by Eroo on 27/3/2017, 23:29; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
pizzon wrote:ovo sto mi govorimo jeste jedan jezik, to nesumnjivo.
sve je to pitanje politicke odluke.
Problem dodje onda kad ludjaci poput tebe krenu forsirati da se taj jezik zove iskljucivo onako kako njima odgovara nebi li barem u forumskim raspravama isforsali vlastite politicke ideje.
Guest- Guest
Pomalo i on dolazi pameti...ajde ajdeaben wrote:nihilius je ekonomski ljevičar i fašist,epikur37 wrote:dijagram wrote:aben wrote:zid, krokodili
2015-08-06
moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika".
Ako i Pravopis laže, onda život ne laže. Potrebno se samo osvrnuti oko nas i uvideti da su oba pisma tu. Na latinici se štampaju knjige, časopisi, naučni radovi, novine isto kao i na ćirilici.
http://srpskalatinica.tripod.com/abeceda.htm
Ako i Pravopis laže, onda život ne laže. Potrebno se samo osvrnuti oko nas i uvideti da su oba pisma tu. Na latinici se štampaju knjige, časopisi, naučni radovi, novine isto kao i na ćirilici.
Guest- Guest
to ni rezultat promjene, to je samo relativni položaj iz mog rakursaepikur37 wrote:Pomalo i on dolazi pameti...ajde ajdeaben wrote:nihilius je ekonomski ljevičar i fašist,epikur37 wrote:dijagram wrote:aben wrote:zid, krokodili
2014-04-16
Ovo moje ima veze s biznisom , knjige i to a ne sa nekakvim deklaracijama o kujcu palcu. Mogu oni miljon deklaracija izmislit zna se šta je službeni jezik Srbije ili Hrvatske ,,,,šta mene boli kuac šta Bosna ima tri ....službena.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Brige me , ionako sam nedavno govorio da je zbog komercijalne svrhe lakše na nekom međujeziku izdavat romane tj da je pismo latinica i to a ovo ostalo kako kome prne tj može ekavica , ijekavica i taj bosasnki koji je opet ijekavica sa srbizmima ( koji su opet tuđice a ne slavenski izrazi ) ....samo šta je to ideja koja ima komercijalnu logiku a jezici su službeni.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Uopce nisam zainteresiran za te njihove deklaracije , oni mogu potpisivat šta god hoce , zna se šta je službeni jezik neke države.
Potpisivanje je naznačeno u Splitu.
vi splićani ste baš jugoslaveni, malo zagrebi ono orjuna
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
MaximusDecimusMiridije wrote:pizzon wrote:ovo sto mi govorimo jeste jedan jezik, to nesumnjivo.
Problem dodje onda kad ludjaci poput tebe krenu forsirati da se taj jezik zove iskljucivo onako kako njima odgovara nebi li barem u forumskim raspravama isforsali vlastite politicke ideje.
da je po tvome ja bih to vec u startu napisao
Guest- Guest
pizzon wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:pizzon wrote:ovo sto mi govorimo jeste jedan jezik, to nesumnjivo.
da je po tvome ja bih to vec u startu napisao
Napises uvijek, to sto se suzdrzavas u jednoj situacji ne znaci da si postao instant-svetac.
Guest- Guest
pizzon wrote:moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika".
A tko vam to brani, ćirilicu i latinicu?
U konačnici i ekavicu i ijekavicu kao govore.
Jezik nije samo pitanje lingvistike već dublje posvemašnje identitetsko pitanje.
Lingvistika poznaje jezike koji se uopće ne razumiju ali se zovu jednakim imenom kao i jezike koji se posve razumiju ali se sistematiziraju i zovu drukčije.
Zašto?
Jerbo je jezik političko i kulturološko pitanje i kao tako ga treba tretirati.
2015-08-06
epikur37 wrote:pizzon wrote:moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika".
Jezik nije samo pitanje lingvistike već dublje posvemašnje identitetsko pitanje.
Lingvistika poznaje jezike koji se uopće ne razumiju ali se zovu jednakim imenom kao i jezike koji se posve razumiju ali se sistematiziraju i zovu drukčije.
Zašto?
niko nam ne brani, i mi to korsitimo punim plucima 100% sa zadovoljstvom
Guest- Guest
pizzon wrote:epikur37 wrote:pizzon wrote:moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika".
Zašto?
niko nam ne brani, i mi to korsitimo punim plucima 100% sa zadovoljstvom
oke samo neoj hiperventilirati...ianče ćemo ti nabiti respirator :D
2015-08-06
srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
da smo normalni ljudi. 1 jezik, u varijacijama.
jedino da se pregleda bh federacija i proteraju mijahedini
i sl, elementi.
i sl, elementi.
Guest- Guest
Kad na HRT u vremenskoj prognozi slikaju i dijelove BiH, onda je to napad na državnost BiH.A viđu im katre gore!epikur37 wrote:
Hrvatski jezik je ja bošnjačkim parlamentarcima protiv vitalnih nacionalnih interesa...Baš kao i TV kanal na hr jeziku.
Ma bjaž ba, pustimo k vragu to bizantinsko mudrovanje...Ko da se ne znamo.
Last edited by Eroo on 27/3/2017, 23:48; edited 2 times in total
2016-07-22
Inače, osnovna namjera ovog projekta je problematiziranje pitanja postojanja četiri "politička" jezika na prostoru nekadašnjeg hrvatsko-srpskog/srpsko-hrvatskog, kroz otvoreni dijalog lingvista i drugih stručnjaka.
---
A ono nek raspravljuju , književnici su samo šta je službeni jezik neke države ipak taj koji je.
---
A ono nek raspravljuju , književnici su samo šta je službeni jezik neke države ipak taj koji je.
2014-04-11
Nismo normalni, zato zaboravi/te...Šta fali i ovako? Ljudi trguju, a to je jedino ispravno.pizzon wrote:srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
i sl, elementi.
Sve ostalo je politika, koje i razdvojeni imamo previše.
Last edited by Eroo on 27/3/2017, 23:49; edited 1 time in total
2016-07-22
Štokavski ijekavski nije varijacija nego službeni jezik Hr naroda.pizzon wrote:srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
2014-04-11
Leviathan je li ti ovo područje plemena, spominjao si Kupu i to....od razvođa...kaj znam koliko se uklapaš s plemenom u ovu akrtu?!
2015-08-06
Page 2 of 30 • 1, 2, 3 ... 16 ... 30
Similar topics
» Ja jugoslaven
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
» Engleska je ustala! Ubijen imigrant jer je trkeljao na nekom svom jeziku, a ne na jeziku domaćina
» Sabor RH usvaja deklaraciju o Hrvatima u susjednoj BiH
» Najnovija anketa: HDZ i SDP mogu formirati vlast samo zajedničkom koalicijom
» Dodik podržao Deklaraciju HNS-a
Page 2 of 30