ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Page 2 of 30 Previous  1, 2, 3 ... 16 ... 30  Next

Go down

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 2 Empty Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Post by aben 27/3/2017, 23:27

epikur37 wrote:
dijagram wrote:
aben wrote:zid, krokodili
B-)

to je pokupio od yode koji mu je ekonomski guru a on opet od tebe koji si mu patron :)
nihilius je ekonomski ljevičar i fašist, 

ali zid i krokodili su izvorno njegova ideja (bar ča se mene tiče)

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 2 Empty Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Post by dijagram 27/3/2017, 23:27

epikur37 wrote:
dijagram wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
B-)

to je pokupio od yode koji mu je ekonomski guru a on opet od tebe koji si mu patron :)
yoda  nema yode nesto
il se previse nabildo il,...zaljubio u kakvu dalmatinku

Teretana, priprema se za ljetne partije i živnulo je tržište dionica ....nabrijava se

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 2 AP061018015026
kupuje todexove, nada se silovitom uzletu
ima smisla,daleko ce taj dogurati jednog dana
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by epikur37 27/3/2017, 23:28

RayMabus wrote:
epikur37 wrote:
RayMabus wrote:Uopce nisam zainteresiran za te njihove deklaracije , oni mogu potpisivat šta god hoce , zna se šta je službeni jezik neke države.

Potpisivanje je naznačeno u Splitu.
Brige me , ionako sam nedavno govorio da je zbog komercijalne svrhe lakše na nekom međujeziku izdavat romane tj da je pismo latinica i to a ovo ostalo kako kome prne tj može ekavica , ijekavica i taj bosasnki koji je opet ijekavica sa srbizmima ( koji su opet tuđice a ne slavenski izrazi ) ....samo šta je to ideja koja ima komercijalnu logiku a jezici su službeni.

vi splićani ste baš jugoslaveni, malo zagrebi ono orjuna
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Eroo 27/3/2017, 23:29

Eroo wrote:Džemila Žbanić, Draganče Markovina...e jebiga, njima ne bih ni oraha iz ruke uzeo. :D
PS: Potpisnici deklaracije mogu i na srpski, ja se uopŠTe ne bi' bunija. Niti bi me začudilo.  drunken

Last edited by Eroo on 27/3/2017, 23:29; edited 1 time in total
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2017, 23:29

pizzon wrote:ovo sto mi govorimo jeste jedan jezik, to nesumnjivo.
sve je to  pitanje politicke odluke.

Problem dodje onda kad ludjaci poput tebe krenu forsirati da se taj jezik zove iskljucivo onako kako njima odgovara nebi li barem u forumskim raspravama isforsali vlastite politicke ideje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 27/3/2017, 23:29

aben wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
B-)

Pomalo i on dolazi pameti...ajde ajde
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2017, 23:30

moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika". 
Ako i Pravopis laže, onda život ne laže. Potrebno se samo osvrnuti oko nas i uvideti da su oba pisma tu. Na latinici se štampaju knjige, časopisi, naučni radovi, novine isto kao i na ćirilici.

http://srpskalatinica.tripod.com/abeceda.htm
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 27/3/2017, 23:32

epikur37 wrote:
aben wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:
B-)

Pomalo i on dolazi pameti...ajde ajde
to ni rezultat promjene, to je samo relativni položaj iz mog rakursa

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/3/2017, 23:33

epikur37 wrote:
RayMabus wrote:
epikur37 wrote:
RayMabus wrote:Uopce nisam zainteresiran za te njihove deklaracije , oni mogu potpisivat šta god hoce , zna se šta je službeni jezik neke države.

Potpisivanje je naznačeno u Splitu.
Brige me , ionako sam nedavno govorio da je zbog komercijalne svrhe lakše na nekom međujeziku izdavat romane tj da je pismo latinica i to a ovo ostalo kako kome prne tj može ekavica , ijekavica i taj bosasnki koji je opet ijekavica sa srbizmima ( koji su opet tuđice a ne slavenski izrazi ) ....samo šta je to ideja koja ima komercijalnu logiku a jezici su službeni.

vi splićani ste baš jugoslaveni, malo zagrebi ono orjuna
Ovo moje ima veze s biznisom , knjige i to a ne sa nekakvim deklaracijama o kujcu palcu. Mogu oni miljon deklaracija izmislit zna se šta je službeni jezik Srbije ili Hrvatske ,,,,šta mene boli kuac šta Bosna ima tri ....službena.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2017, 23:33

MaximusDecimusMiridije wrote:

Problem dodje onda kad ludjaci poput tebe krenu forsirati da se taj jezik zove iskljucivo onako kako njima odgovara nebi li barem u forumskim raspravama isforsali vlastite politicke ideje.

da je po tvome ja bih to vec u startu napisao
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 27/3/2017, 23:35

epikur37 wrote:Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 2 Serbo_croatian_language2005

Skoro pa isto. :^0

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 2 Velika-srbija
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2017, 23:35

pizzon wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:

da je po tvome ja bih to vec u startu napisao

Napises uvijek, to sto se suzdrzavas u jednoj situacji ne znaci da si postao instant-svetac.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 27/3/2017, 23:36

pizzon wrote:moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika". 
Ako i Pravopis laže, onda život ne laže. Potrebno se samo osvrnuti oko nas i uvideti da su oba pisma tu. Na latinici se štampaju knjige, časopisi, naučni radovi, novine isto kao i na ćirilici.

A tko vam to brani, ćirilicu i latinicu?

U konačnici i ekavicu i ijekavicu kao govore.

Jezik nije samo pitanje lingvistike već dublje posvemašnje identitetsko pitanje.

Lingvistika poznaje jezike koji se uopće ne razumiju ali se zovu jednakim imenom kao i jezike koji se posve razumiju ali se sistematiziraju i zovu drukčije.

Zašto?

Jerbo je jezik političko i kulturološko pitanje i kao tako ga treba tretirati.

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2017, 23:37

epikur37 wrote:
pizzon wrote:moderan srpski jezik ima dva, potpuno ravnopravna pisma - ćirilicu i latinicu. To potvrđuje i Pravopis srpskog jezika Matice srpske koji kaže: "Ćirilica i latinica predstavljaju standardna pisma našeg jezika". 

Jezik nije samo pitanje lingvistike već dublje posvemašnje identitetsko pitanje.

Lingvistika poznaje jezike koji se uopće ne razumiju ali se zovu jednakim imenom kao i jezike koji se posve razumiju ali se sistematiziraju i zovu drukčije.

Zašto?

niko nam ne brani, i mi to korsitimo punim plucima 100% sa zadovoljstvom
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 27/3/2017, 23:38

pizzon wrote:
epikur37 wrote:

Zašto?

niko nam ne brani, i mi to korsitimo punim plucima 100% sa zadovoljstvom

oke samo neoj hiperventilirati...ianče ćemo ti nabiti respirator :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 27/3/2017, 23:41

srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
da smo normalni ljudi. 1 jezik, u varijacijama.
jedino da se pregleda bh federacija i proteraju mijahedini 
i sl, elementi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 27/3/2017, 23:43

epikur37 wrote:

Kad na HRT u vremenskoj prognozi slikaju i dijelove BiH, onda je to napad na državnost BiH.A viđu im katre gore!
Hrvatski jezik je ja bošnjačkim parlamentarcima protiv vitalnih nacionalnih interesa...Baš kao i TV kanal na hr jeziku.
Ma bjaž ba, pustimo k vragu to bizantinsko mudrovanje...Ko da se ne znamo.

Last edited by Eroo on 27/3/2017, 23:48; edited 2 times in total
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/3/2017, 23:44

Inače, osnovna namjera ovog projekta je problematiziranje pitanja postojanja četiri "politička" jezika na prostoru nekadašnjeg hrvatsko-srpskog/srpsko-hrvatskog, kroz otvoreni dijalog lingvista i drugih stručnjaka.

---

A ono nek raspravljuju , književnici su samo šta je službeni jezik neke države ipak taj koji je.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 27/3/2017, 23:46

pizzon wrote:srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
jedino da se pregleda bh federacija i proteraju mijahedini 
i sl, elementi.
Nismo normalni, zato zaboravi/te...Šta fali i ovako? Ljudi trguju, a to je jedino ispravno.
Sve ostalo je politika, koje i razdvojeni imamo previše.

Last edited by Eroo on 27/3/2017, 23:49; edited 1 time in total
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/3/2017, 23:48

pizzon wrote:srbija, hrvatska, bih i c,gora bila bi super drzava na balkanu.
Štokavski ijekavski nije varijacija nego službeni jezik Hr naroda.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by epikur37 27/3/2017, 23:52

Leviathan je li ti ovo područje plemena, spominjao si Kupu i to....od razvođa...kaj znam koliko se uklapaš s plemenom u ovu akrtu?!
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 30 Previous  1, 2, 3 ... 16 ... 30  Next

Back to top

- Similar topics