U Osijeku generali učitelje i nastavnike povijesti učili o Domovinskom ratu
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
U Osijeku generali učitelje i nastavnike povijesti učili o Domovinskom ratu
STRUČNI seminar za učitelje i nastavnike povijesti s područja Osječko-baranjske županije o "Osijeku u Domovinskom ratu" održan je danas u osječkoj Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji, a kako ističu u Agenciji za odgoj i obrazovanje, cilj je potaknuti profesore da učenicima objasne Domovinski rat, profesionalno, isključivo na osnovi činjenica i bez politike.
Viši savjetnik za povijest Agencije za odgoj i obrazovanje Franjo Čičak ocijenio je da je tema Domovinskog rata "znanstveno nedorečena, nedovoljno zastupljena u udžbenicima i nastavnim programima te kako se mora inzistirati da se Domovinski rat dobije više prostora u nastavnim programima povijesti.
Prema dosadašnjim programima, Domovinski rat proučava se u osmom razredu osnovne škole, četvrtom razredu gimnazije te prvom ili drugom razredu strukovnih škola, ovisno o njihovim programima, ali broj sati rezerviran za tu temu nije dovoljan, za obradu svih tema iz Domovinskog rata, smatra Čičak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/struka-sto-je-to-u-osijeku-generali-ucitelje-i-nastavnike-povijesti-ucili-o-domovinskom-ratu/954391.aspx
Viši savjetnik za povijest Agencije za odgoj i obrazovanje Franjo Čičak ocijenio je da je tema Domovinskog rata "znanstveno nedorečena, nedovoljno zastupljena u udžbenicima i nastavnim programima te kako se mora inzistirati da se Domovinski rat dobije više prostora u nastavnim programima povijesti.
Prema dosadašnjim programima, Domovinski rat proučava se u osmom razredu osnovne škole, četvrtom razredu gimnazije te prvom ili drugom razredu strukovnih škola, ovisno o njihovim programima, ali broj sati rezerviran za tu temu nije dovoljan, za obradu svih tema iz Domovinskog rata, smatra Čičak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/struka-sto-je-to-u-osijeku-generali-ucitelje-i-nastavnike-povijesti-ucili-o-domovinskom-ratu/954391.aspx
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: U Osijeku generali učitelje i nastavnike povijesti učili o Domovinskom ratu
STRUČNI seminar za učitelje i nastavnike povijesti ...održan je danas u osječkoj Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji...u Agenciji za odgoj i obrazovanje,..isključivo na osnovi činjenica i bez politike
a kleroSUBNOR-a institucionalnog , bog te jebo da te jebo
a kleroSUBNOR-a institucionalnog , bog te jebo da te jebo
2014-04-12
Zivi uzas, katastrofa, nezamislivo nesto..
:D
2014-04-12
maggie13 wrote:Zivi uzas, katastrofa, nezamislivo nesto..
zajebaves ti mene malog
more bit da @kic isao a @asila organizirao i dnevnicu zabiljezio
nadaju se 8 ofanzivi da napuci slavoniju ponovo
2014-04-12
nisam, di bi ja :Ddebotoijusto wrote:maggie13 wrote:Zivi uzas, katastrofa, nezamislivo nesto..
zajebaves ti mene malog
more bit da @kic isao a @asila organizirao i dnevnicu zabiljezio
nadaju se 8 ofanzivi da napuci slavoniju ponovo
Uf, super si se sjetio..to je misija, samo nas vuku za nos O_O :D
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
SUBNOR
2016-11-17
govinda wrote:SUBNOR
jel kod vas isto ovako idu samo klinci imaju 3 istine ?
2014-04-12
Debo, jesi bil tamo? Jesi vidjel i čul o čem se tamo priča? Ili po običaju laprdaš o nečem o čem pojma nemaš, ali bitno da lažeš protiv Hrvatah i Crkve?
ma jok, mislim da kod nas vojnici ne mogu u skolama nista predavati....uglavnom, nigdje nije zabiljezeno da u javnim skolama generali, bilo ciji, govore o ratu....debotoijusto wrote:govinda wrote:SUBNOR
2016-11-17
Hvale vriedna inicijativa da nastavnici iz prve ruke upoznaju zbivanja, a nema razloga da klincima netko ne ispriča i osobno svjedočenje.govinda wrote:ma jok, mislim da kod nas vojnici ne mogu u skolama nista predavati....uglavnom, nigdje nije zabiljezeno da u javnim skolama generali, bilo ciji, govore o ratu....debotoijusto wrote:govinda wrote:SUBNOR
Regoč wrote:Debo, jesi bil tamo? Jesi vidjel i čul o čem se tamo priča? Ili po običaju laprdaš o nečem o čem pojma nemaš, ali bitno da lažeš protiv Hrvatah i Crkve?
SUBNOR prepoznam u 3 jutri da me probudis
kao i 3x9 da pitas
2014-04-12
Bil? Čul? Vidjel? Ništa? Tako sam i mnil.debotoijusto wrote:Regoč wrote:Debo, jesi bil tamo? Jesi vidjel i čul o čem se tamo priča? Ili po običaju laprdaš o nečem o čem pojma nemaš, ali bitno da lažeš protiv Hrvatah i Crkve?
SUBNOR prepoznam u 3 jutri da me probudis
kao i 3x9 da pitas
U nas je vojska svedena u kasarne..tako je Dejtonom odredjeno...privatno (i to ne mogu aktivna vojna lica) izvan skolskih zgrada moze svako laprdati svoju pricu...ja licno mislim da generalima nije mjesto u skolama...Regoč wrote:Hvale vriedna inicijativa da nastavnici iz prve ruke upoznaju zbivanja, a nema razloga da klincima netko ne ispriča i osobno svjedočenje.govinda wrote:ma jok, mislim da kod nas vojnici ne mogu u skolama nista predavati....uglavnom, nigdje nije zabiljezeno da u javnim skolama generali, bilo ciji, govore o ratu....debotoijusto wrote:govinda wrote:SUBNOR
2016-11-17
govinda wrote:U nas je vojska svedena u kasarne..tako je Dejtonom odredjeno...privatno (i to ne mogu aktivna vojna lica) izvan skolskih zgrada moze svako laprdati svoju pricu...ja licno mislim da generalima nije mjesto u skolama...Regoč wrote:Hvale vriedna inicijativa da nastavnici iz prve ruke upoznaju zbivanja, a nema razloga da klincima netko ne ispriča i osobno svjedočenje.govinda wrote:ma jok, mislim da kod nas vojnici ne mogu u skolama nista predavati....uglavnom, nigdje nije zabiljezeno da u javnim skolama generali, bilo ciji, govore o ratu....debotoijusto wrote:govinda wrote:SUBNOR
Oko ovoga ćemo se razići. Meni se čini da je osobno svjedočanstvo iznimno važno da se djeca u nešto užive. Jasno, pripovjedač mora biti zanimljiv, ne može biti neki mutavac što ne zna složiti običnu rečenicu.
Petokraka Subnor , komada 1
za predavanja po skolama
za predavanja po skolama
2014-04-12
Necemo se sloziti, da. A sjecam se, dok sam studirao u Osijeku, 1988 ili 1989. godine, general Ljubicic dobio pocasni doktorat Pravnog fakulteta u Osijeku i prodje on hodnikom sa cijelom svitom. A mi cekali ispite, junski rok bio, nervozni ko psi i cijeli hol mu okrene ledja kad je prolazio....Regoč wrote:govinda wrote:U nas je vojska svedena u kasarne..tako je Dejtonom odredjeno...privatno (i to ne mogu aktivna vojna lica) izvan skolskih zgrada moze svako laprdati svoju pricu...ja licno mislim da generalima nije mjesto u skolama...Regoč wrote:Hvale vriedna inicijativa da nastavnici iz prve ruke upoznaju zbivanja, a nema razloga da klincima netko ne ispriča i osobno svjedočenje.govinda wrote:ma jok, mislim da kod nas vojnici ne mogu u skolama nista predavati....uglavnom, nigdje nije zabiljezeno da u javnim skolama generali, bilo ciji, govore o ratu....debotoijusto wrote:
jel kod vas isto ovako idu samo klinci imaju 3 istine ?Oko ovoga ćemo se razići. Meni se čini da je osobno svjedočanstvo iznimno važno da se djeca u nešto užive. Jasno, pripovjedač mora biti zanimljiv, ne može biti neki mutavac što ne zna složiti običnu rečenicu.
2016-11-17
Bome hrabro.govinda wrote:Necemo se sloziti, da. A sjecam se, dok sam studirao u Osijeku, 1988 ili 1989. godine, general Ljubicic dobio pocasni doktorat Pravnog fakulteta u Osijeku i prodje on hodnikom sa cijelom svitom. A mi cekali ispite, junski rok bio, nervozni ko psi i cijeli hol mu okrene ledja kad je prolazio....Regoč wrote:govinda wrote:U nas je vojska svedena u kasarne..tako je Dejtonom odredjeno...privatno (i to ne mogu aktivna vojna lica) izvan skolskih zgrada moze svako laprdati svoju pricu...ja licno mislim da generalima nije mjesto u skolama...Regoč wrote:Hvale vriedna inicijativa da nastavnici iz prve ruke upoznaju zbivanja, a nema razloga da klincima netko ne ispriča i osobno svjedočenje.govinda wrote:
ma jok, mislim da kod nas vojnici ne mogu u skolama nista predavati....uglavnom, nigdje nije zabiljezeno da u javnim skolama generali, bilo ciji, govore o ratu....Oko ovoga ćemo se razići. Meni se čini da je osobno svjedočanstvo iznimno važno da se djeca u nešto užive. Jasno, pripovjedač mora biti zanimljiv, ne može biti neki mutavac što ne zna složiti običnu rečenicu.
ma popizdili pravo, ucimo ko mutavi dan i noc a Olujic nas rusi ko snoplje i onda ovaj dobije pocasni doktorat iz prava a da dana nije bio na fakultetu...ne znam da li je i vojnu akademiju zavrsio ili je cin dobio u ratu...Regoč wrote:Bome hrabro.govinda wrote:Necemo se sloziti, da. A sjecam se, dok sam studirao u Osijeku, 1988 ili 1989. godine, general Ljubicic dobio pocasni doktorat Pravnog fakulteta u Osijeku i prodje on hodnikom sa cijelom svitom. A mi cekali ispite, junski rok bio, nervozni ko psi i cijeli hol mu okrene ledja kad je prolazio....Regoč wrote:govinda wrote:U nas je vojska svedena u kasarne..tako je Dejtonom odredjeno...privatno (i to ne mogu aktivna vojna lica) izvan skolskih zgrada moze svako laprdati svoju pricu...ja licno mislim da generalima nije mjesto u skolama...Regoč wrote:
Hvale vriedna inicijativa da nastavnici iz prve ruke upoznaju zbivanja, a nema razloga da klincima netko ne ispriča i osobno svjedočenje.Oko ovoga ćemo se razići. Meni se čini da je osobno svjedočanstvo iznimno važno da se djeca u nešto užive. Jasno, pripovjedač mora biti zanimljiv, ne može biti neki mutavac što ne zna složiti običnu rečenicu.
2016-11-17
debotoijusto wrote:Petokraka Subnor , komada 1
za predavanja po skolama
debo, šta te točno muči? :)
Guest- Guest
I pogrijesio sam, Mamula je bio, nije Ljubicic ;) jedan Ljubicic mi je predavao ONO i DSZ, zamijenio sam..ipak je davno bilo...
2016-11-17
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Što uče Hrvati u Vojvodini? O Domovinskom ratu uče da je građanski, započet u Hrvatskoj
» Hasanbegović:Jedina prava pobjeda u 20 stoljeću je ona u Domovinskom ratu
» Zašto nema filmova o Domovinskom ratu?
» Nakon profesora, veterani će o Domovinskom ratu učiti i turističke vodiče
» Plenki drži slivo Domovinskom ratu
» Hasanbegović:Jedina prava pobjeda u 20 stoljeću je ona u Domovinskom ratu
» Zašto nema filmova o Domovinskom ratu?
» Nakon profesora, veterani će o Domovinskom ratu učiti i turističke vodiče
» Plenki drži slivo Domovinskom ratu
Page 1 of 4