Izumiranje kulture automobila: Zašto mladi ljudi automobil smatraju nepotrebnim
Page 3 of 10
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Izumiranje kulture automobila: Zašto mladi ljudi automobil smatraju nepotrebnim
Pa rekoh ; muška pička.epikur37 wrote:Triny wrote:Šta je sad? Baš me zanima.jastreb wrote:Automobil više nije mačo simbol. Kao ni cigarete.
Sport, poslovni uspjeh, putovanja, zanimljiv život...
Danas je cigareta nekako luzerska a auto tričarija, praktički sputava.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Izumiranje kulture automobila: Zašto mladi ljudi automobil smatraju nepotrebnim
Pricaj mi malo o tome ...to ti je razlog zašto ja ništa nehebem ima deset godina a možda i koju godinu više ....fino bi one sve lovu i doktora ...jbga ja sam takvi kakvi sam , glumatat necu jer mi nepada na pamet pa onda sutra cijeli život živit s nekim tko ima drukcija ocekivanja .....no ja tj kod mene ima jedan trik ....bogat sam ....pa lijepo ih testiram pa to zaglumi pa ja onda kažem jesi ili nisi pa ti one nisam pa ja nabrojim šta imam pa bude kuku lelel jel možemo opet.epikur37 wrote:Triny wrote:Šta je sad? Baš me zanima.jastreb wrote:Automobil više nije mačo simbol. Kao ni cigarete.
Sport, poslovni uspjeh, putovanja, zanimljiv život...
Danas je cigareta nekako luzerska a auto tričarija, praktički sputava.
Rekoh ti lijepo šta je u modi : muške pičke.
No izgleda da sam previše inteligentan da bi mi takva jedna guba uopce prišla blizu a kamo li me uhvatila.
No zato lijepo pratimo krah nataliteta.
Doc ce maca na vratanca.
2014-04-11
Pinochet wrote:nevirujem da je to zbog "propagande", bez obzira na propagandu, svi gledaju svoju guzicu, jednostavno u LA zbog povećanja populacije , gužve su na cesti, totalno postaje neisplativo imati auto, sa druge strane javni prijevoz i UBER su jeftini itd..marcellus wrote:uglavnom saobraćaj u hr nije ni blizu katastrofa kao LA
autom žena stigne na posao za 25 min a javnim prijevozom sati pol, kod mene je slično meni je 15 minuta autom a cca sat vremena bus i tramvaj, parking imam svoj pred kućom i svoj na poslu i žena isto ima parking na poslu, kad se putuje s djetetom komotnije je sa svojim autom, najjeftnije, najbrže itd.
drugo kad si sam pa se moš vuć po vlakovima i biciklima al daj ti podmladak navlači po tome s njihovih sto kg igračaka koje moraju pod mus s njima
pa frend živi u LA parking je mission impossible, ako ga nađeš skuplji je nego platit taksi, američka prometna murija je ss gestapo stasi securitate sve u jednom, a prometnice su zakrčene tak da na auto cesti s deset traka doslovce stojiš sat vremena blokiran u prometu moraš ispalit na živce. Šezdesete su bile drugo...
deda wrote:Pinochet wrote:nevirujem da je to zbog "propagande", bez obzira na propagandu, svi gledaju svoju guzicu, jednostavno u LA zbog povećanja populacije , gužve su na cesti, totalno postaje neisplativo imati auto, sa druge strane javni prijevoz i UBER su jeftini itd..marcellus wrote:uglavnom saobraćaj u hr nije ni blizu katastrofa kao LA
autom žena stigne na posao za 25 min a javnim prijevozom sati pol, kod mene je slično meni je 15 minuta autom a cca sat vremena bus i tramvaj, parking imam svoj pred kućom i svoj na poslu i žena isto ima parking na poslu, kad se putuje s djetetom komotnije je sa svojim autom, najjeftnije, najbrže itd.
drugo kad si sam pa se moš vuć po vlakovima i biciklima al daj ti podmladak navlači po tome s njihovih sto kg igračaka koje moraju pod mus s njima
marcelus je naviknut na ugodnu vožnju Zagrebom koji ima dobro rješeno prometno pitanje, ne živi svakodnevicu vožnje po priobalnim naseljima gdje su ceste uske, gdje ti je kameni/betonski zid odmah uz prometnicu, nema ni nogostupa za pješake... a svako malo je i uzbrdica pod kutem od 45%+ na vrhu koje je semafor pa stojiš u koloni a iza tebe se nalijepio neki kojem se žuri tako da se lako nasloniš na njega ako ti kvačilo odmah ne primi
naviknut sam, naravno, ne vidim apsolutno nikakav problem u kamenom zidu uz prometnicu, ne vidim apsolutno nikakvih problema s kretanjem na uzbrdici, i tako dalje...
inače u sad u inner cityju među kmicama ti auto ne treba, ako živiš s bijelcima u suburbii onda ti jebeno treba jer ti je sve dalje od pet milja od kuće, uključujući najbliži dućan
mladi mogu s biciklima, al daj ti odi u šoping centar i vuci dvajst kila šepceraja tramvajem po pljusku po zagrebu
mladi mogu s biciklima, al daj ti odi u šoping centar i vuci dvajst kila šepceraja tramvajem po pljusku po zagrebu
Već sam napomenuo skuter.....
Takva elegencija, takav osjećaj hlađenja, posebice ljeti, mogućnost parkiranja, obavljanja spize, jeftinoća....snalaženje u gužvama po cestama.....
To je definitivno najbolje rješenje posebice za Dalmaciju.
Takva elegencija, takav osjećaj hlađenja, posebice ljeti, mogućnost parkiranja, obavljanja spize, jeftinoća....snalaženje u gužvama po cestama.....
To je definitivno najbolje rješenje posebice za Dalmaciju.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Triny wrote:Šta je sad? Baš me zanima.jastreb wrote:Automobil više nije mačo simbol. Kao ni cigarete.
Prijevozno sredstvo, kao prvo. A onda i statusni simbol. Međutim, s obzirom na velike i sve veće mogućnosti individualizacije dodatne opreme, također i odraz osobnosti vlasnika.
Guest- Guest
Ja bi bez svog autića bio izgubljen. Čak nešto razmišljam o čipiranju ili remapu :)
I ja sam mislila dab bez auta ne mogu.catabbath wrote:Ja bi bez svog autića bio izgubljen. Čak nešto razmišljam o čipiranju ili remapu :)
Nevjerojatno kako se čovjek prilagodi, otkrije druge načine.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Nevjerojatno kako se čovjek prilagodi, otkrije druge načine.
Ma naravno, ali ako ikako može uvijek se radije drži onih koji su mu udobniji.
Guest- Guest
jastreb wrote:Automobil više nije mačo simbol. Kao ni cigarete.
nije, jer si nekad morao imat ruke ko međed za kresnut forda model T na kurblu, i imao si sreće ako nije pritom slučajno preskočio u prvu i pregazio te, usput si trebao imat inženjersko znanje da bi podesio kut paljenja, ručni gas, i čok u odnosu na vanjsku temperaturu i vlagu, i onda to kontinuirano podešavao u vožnji idućih pol sata dok motor ne postigne punu radnu temperaturu. Usput si na starim automa imao volan bez serva koji ženske nisu mogle okrenut u sporoj vožnji i mjenjač bez sinhrona koji bi im polomio ruke ako bi fulale međugas, i tak. Usput je trebalo automehaničarsko znanje jer ga je putem trebalo par puta popravit i naravno trebalo ga je dizat na dizalicu i mijenjat gume što je podrazumijevalo prljanje, poneku modricu, i opasnost da ti auto padne s dizalice.
kasnije nije bilo tako gadno ali si do sedamdesetih imao aute koji su bili jako brzi, jako nestabilni, praktički nisu imali kočnice, ako su ih i imali blokirale su, nisu imali pojaseve, zračne jastuke i zone amortizacije udarca kamoli radare i kontrolu stabilnosti i ABS i brza vožnja je bila nešto što je tražilo hrabrost i vještinu. Jer bi te greška poslala u stablo ili zid a to je značilo invalidnost ili smrt.
današnji ferrari bi mogla vozit moja baka da je živa.
Last edited by marcellus on Thu 2 Mar - 20:21; edited 1 time in total
Definitivno.speare_shaker wrote:Triny wrote:Nevjerojatno kako se čovjek prilagodi, otkrije druge načine.
Ma naravno, ali ako ikako može uvijek se radije drži onih koji su mu udobniji.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:I ja sam mislila dab bez auta ne mogu.catabbath wrote:Ja bi bez svog autića bio izgubljen. Čak nešto razmišljam o čipiranju ili remapu :)
2014-04-11
RayMabus wrote:Triny wrote:I ja sam mislila dab bez auta ne mogu.catabbath wrote:Ja bi bez svog autića bio izgubljen. Čak nešto razmišljam o čipiranju ili remapu :)
Trinity-
2014-04-17
ja najviše volem čuti zvuk motora i pogotovo zvuk motora od kada sam skinuo katalizator i prvi lonac, i volem izbacim COjebeni2 u vazduh.
2014-12-30
To je bila mala šala sa slonom ...drugi način ha ha ha
Meni neki mali u ulici a nema ni 14 godina , baš je klinjo , vozi neko ghovno , ja ga zaustavija da mi objasni kako to funkcionira i mali mi sve objasnija ....nešto staneš na to i samo se naginješ i to piči ....ono ako ceš naprijed nagneš se naprijed ako ceš kocit uspraviš se ....mali odlicno to vozi ....reka mi je kako se zove al sam zaboravija ...moram to nabavit ...odlicna stvar.
Meni neki mali u ulici a nema ni 14 godina , baš je klinjo , vozi neko ghovno , ja ga zaustavija da mi objasni kako to funkcionira i mali mi sve objasnija ....nešto staneš na to i samo se naginješ i to piči ....ono ako ceš naprijed nagneš se naprijed ako ceš kocit uspraviš se ....mali odlicno to vozi ....reka mi je kako se zove al sam zaboravija ...moram to nabavit ...odlicna stvar.
2014-04-11
marcellus wrote:a ne ovi su izgubljeni, voze bicikle i usput se ispričavaju drveću za zrak koji dišu, preziru privatno vlasništvo, preziru današnje korporacije koje radi profita guraju pederluk i imigrante i istovremeno vole pederluk i imigrante, plaču nad gladnima u africi a pošmrču sranja za lovu za koju bi se nahranilo desetero gladne djece itd
Guest- Guest
RayMabus wrote:Triny wrote:I ja sam mislila dab bez auta ne mogu.catabbath wrote:Ja bi bez svog autića bio izgubljen. Čak nešto razmišljam o čipiranju ili remapu :)
od zagreba do splita začas posla
Guest- Guest
Triny wrote:RayMabus wrote:Triny wrote:I ja sam mislila dab bez auta ne mogu.catabbath wrote:Ja bi bez svog autića bio izgubljen. Čak nešto razmišljam o čipiranju ili remapu :)
a na ovim.. šta li je ovo.. triba bi koji sat, ali do splita bi se došlo bez zagađivanja prirode
Guest- Guest
Evo ovo :RayMabus wrote:To je bila mala šala sa slonom ...drugi način ha ha ha
Mali neki , nema metar i žilet ono 12 -14 godina mi prizuja ulicom s time , ja taman izlazija s parkinga , odma ga ferma , STOP ...ŠTA TI JE TO , KAKO TO FUNKCIONIRA .....mali mi sve objasnija ....rekoh moram to nabavit i onda mu reka aj ok pazi kako voziš nemoj past.
Odlicna šema ...prije 15 dana to prvi put vidija i odma ga zaustavija i pita sve o tome.
2014-04-11
longi di ti živiš?
pa to je već of.
pa to je već of.
2014-12-30
Page 3 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Mladi odlaze jer smatraju da je hobotnica postojećeg sistema prejaka
» Sve manje ljudi želi električni automobil
» Mnogi smatraju da je znanost slična religiji. Zašto i je li to točno?
» SUKOB U HDZ-u:Hasanbegović će tražiti javno od Plenkovića zašto ne može biti ministar kulture?!
» Zašto ovi ljudi bježe iz druge najveće svjetske ekonomije i supersile
» Sve manje ljudi želi električni automobil
» Mnogi smatraju da je znanost slična religiji. Zašto i je li to točno?
» SUKOB U HDZ-u:Hasanbegović će tražiti javno od Plenkovića zašto ne može biti ministar kulture?!
» Zašto ovi ljudi bježe iz druge najveće svjetske ekonomije i supersile
Page 3 of 10