Danas kuham...
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Danas kuham...
Gledala neki dan 24 kitchen -J.Olivera i njegov recept za pohanu piletinu na južnjački način-radio je batake. Uglavnom, najprije ju marinirao nekoliko sati /preporuka 12sati/. Nakon marinade stavio u najlon vrećicu punu kiselog vrhnja. Vrećicu hermetički zatvorio da odstoji nekoliko sati. Nakon toga umočio batake samo u brašno i krtako ih pohao u dubokoj masnoći...i konačno nakon toga posložio ih u protvan i nešto minuta ih pekao na 180 stupnjeva...... aaaabokte
orion- Posts : 2287
2017-06-06
metilda wrote:zgodno... mogu i to pokušati.. hvala na receptu...
tako radiom i burek od sira...jedino burek od mesa frčem u kore .... kad je pečen zalijem ga prokuhanom vodom i uljem sa dosta bibera.
2017-06-06
orion wrote:metilda wrote:zgodno... mogu i to pokušati.. hvala na receptu...
tako radiom i burek od sira...jedino burek od mesa frčem u kore .... kad je pečen zalijem ga prokuhanom vodom i uljem sa dosta bibera.
ufffff uffff....
Guest- Guest
orion wrote:metilda wrote:zgodno... mogu i to pokušati.. hvala na receptu...
to sa sirom sam radila prije i kod nas se to zove gibanica ... ali djeca nisu baš htjela jesti pa sam počela motati... nisam čula da se burek od mesa zalijeva .. ali ga i ne pravim.. premasan mi je.. ali da, to bi mu moglo dati sočnost .. svašta se može naučiti ...
Guest- Guest
danas punjene paprike ..... iako sam planirala nešto drugo, jutros se probudila sa okusom i mirisom punjenih papika - dakle bilo im je suđeno
2017-06-06
Nekakav lažni quiche sa tikvicama.
Lažni jer dolje nema tijesta nego krušne mrvice i gris.
Fino je bilo.
Lažni jer dolje nema tijesta nego krušne mrvice i gris.
Fino je bilo.
medication- Posts : 5689
2014-04-14
Moxy wrote:Ja ću danas kupus sa govedinom i celerom na paradajz čorbu...
govedina i celer .... zanimljiva kombinacija.
Govedinu rijeko pravim i to sveg dva-tri jela .... kad kuham juhu, tad meso pravim na salatu ili sa paradajz socom, lovačke šnicle - više manje to je to...
Ima jedan predobar recept iz negdašnje podravkine kuharice: pečeni goveđi but našpikan sa sušenim špekom. But od cca 2,5-3 kg duboko se izšnita i u "pretince" umetnu šnite slanine. Omota se špagom i polagano peče 3-4 sata. Kad se dobro ohladi reže se popreko tako da je svaka šnita ravnomjerna poput klavijature. Predobra hladna zakusa
2017-06-06
jos saku maslina na nju,articoke,i naribam gajude..
i klasika uz Picu
Danas lijen do qrca...zesca sparina i nis mi se ne da kujati..
i klasika uz Picu
Danas lijen do qrca...zesca sparina i nis mi se ne da kujati..
Guest- Guest
pis wrote:Danas lijen do qrca...zesca sparina i nis mi se ne da kujati..
zar Ruja ne zna kuhati?
kod mene će biti manistra u suvo...
Guest- Guest
orion wrote:danas punjene paprike ....
također,i krumpir btw prvo sam htio napisat "danas se kuham JA",lol
mizantrop-
2017-05-01
zna,i to odlicno..no nekad treba dati curi i predah..osim toga odvojeni smo,pa je mozda i kuhala,ali nije mi se nikud islo..metilda wrote:pis wrote:Danas lijen do qrca...zesca sparina i nis mi se ne da kujati..
zar Ruja ne zna kuhati?
kod mene će biti manistra u suvo...
Guest- Guest
E da..danas: Ćukin Paprikaš..da prste polizes, i mjesana salata od paradajza,paprike,luka crvenog i krastavaca..
desert: Rujka na Podu..
desert: Rujka na Podu..
Guest- Guest
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Page 24 of 50