Papa Frane uništio međugorski turizam
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Papa Frane uništio međugorski turizam
Ozbiljni razlozi pape Frane su i sve jasnije i očitije netrpeljivosti između Svete stolice i Hrvatske biskupske konferencije, baš kao i primjeri zadiranja u mehanizme države Hrvatske, njeno školstvo, znanost, ali i Ustavom zagarantiranu sekularnost. Papa Frane se u više navrata očitovao o tom pitanju, nedvosmisleno kazavši kako Crkva mora poštivati društveno uređenje matične zemlje, znanost koja iz dana u dan napreduje i pravo građana na različitosti, kako vjerske, tako i spolne. Upliv Katoličke crkve u politiku Hrvatske agresivan je, izravan i nedvosmislen - kako u medijske, tako i u sfere školstva i znanosti. Najnoviji slučajevi najočitiji su primjer kako Hrvatska funkcionira - njena izvršna vlast, konkretno premijer, nema ovlasti smijeniti Crkvi dragog ministra znanosti, nema načina da "zauzda" samoproglašene državotvorne aktiviste "U ime obitelji", baš kao što ne osuđuje profašističke ispade koji dolaze od strane klera.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ozbiljni razlozi naveli su Papu Franu da se obruši na hrvatske biskupe i očita im lekciju. To što je danas i javno proglašen neprijateljem Hrvatske ni najmanje ne smeta poglavaru Katoličke crkve. Turizam je grana gospodarstva koja je najrizičnija i ovisi, kako su ustvrdili stručnjaci, o jednom incidentu u bliskom susjedstvu i zato se ozbiljna zemlja ne bi se trebala uzdati u turizam kao jedini dio gospodarstva koja funkcionira. Papa Frane svojom je porukom hrvatskom narodu neizravno rekao upravo to - da nije moralno, nije etično, a poprilično je i neozbiljno, od duhovnih vrijednosti raditi granu privrede. Sama reakcija na poruku Svete stolice govori nam o ozbiljnosti situacije. Papa Frane nije okarakteriziran kao reformator ili dobronamjeran poglavar, papa Frane okarakteriziran je kao neprijatelj koji nam "siječe granu na kojoj sjedimo" i samom tom izjavom priznali smo da nam je zapravo "grana" tj. turizam, najbitnija u cijeloj toj priči, a ne očaj onih tisuća ljudi koji su na tom mjestu očekivali čudo, a dobili prevaru, turistički obilazak.
2014-04-12
tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
ne
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
primjetih da ti svaki komentiras , jel procitas nisam siguran a shvatis znam da nisi
2014-04-12
ne govorim samo o gospi.....lik quratz kuzi sto se desavalo na ovim prostorima a niti ga je prevec briga..jastreb wrote:Misliš u BIH. Koliko je znano međugorje nije u Hrvatskoj.vuksadinare wrote:....papa franjo u sluzbi borbe protiv katolicke crkve u hravtskoj.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa to je. Jer da ga je iole briga smijenio bi ekstremne biskupe.vuksadinare wrote:ne govorim samo o gospi.....lik quratz kuzi sto se desavalo na ovim prostorima a niti ga je prevec briga..jastreb wrote:Misliš u BIH. Koliko je znano međugorje nije u Hrvatskoj.vuksadinare wrote:....papa franjo u sluzbi borbe protiv katolicke crkve u hravtskoj.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A da tužite Papu zbog finansiskih gubitaka?
..svaka nepravda napravi reakcijujastreb wrote:Pa to je. Jer da ga je iole briga smijenio bi ekstremne biskupe.vuksadinare wrote:ne govorim samo o gospi.....lik quratz kuzi sto se desavalo na ovim prostorima a niti ga je prevec briga..jastreb wrote:Misliš u BIH. Koliko je znano međugorje nije u Hrvatskoj.vuksadinare wrote:....papa franjo u sluzbi borbe protiv katolicke crkve u hravtskoj.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hrvatski biskupi nisu nikakvi ekstremisti, nego Franjo gazi sve pred sobom bez ikakve sviesti o poviesti ovih prostorah, zanoseći se idejom ekumenizma, makar se ostvarivala i protiv hrvatskoga naroda. Posve je logično da biskupi takvu pristupu pružaju otpor. A ako kritizira biskupe zbog upliva Crkve u sve životne sfere, očito je da se radi o Antikristu, budući da je Crkva pozvana djelovati u svim životnim sferama, a ne se zatvoriti u sakristiju, što odavno zagovaraju "antifašisti". Franjo je posve krivi čovjek u ovom času na čelu Crkve. Nadam se samo da Bog to vidi i da će nas osloboditi ove kušnje.vuksadinare wrote:..svaka nepravda napravi reakcijujastreb wrote:Pa to je. Jer da ga je iole briga smijenio bi ekstremne biskupe.vuksadinare wrote:ne govorim samo o gospi.....lik quratz kuzi sto se desavalo na ovim prostorima a niti ga je prevec briga..jastreb wrote:Misliš u BIH. Koliko je znano međugorje nije u Hrvatskoj.vuksadinare wrote:....papa franjo u sluzbi borbe protiv katolicke crkve u hravtskoj.
to je članak s indexa provjerila sam u tražilici čim je stavio prvi post a kako index ne čitam, odustala sam i od debota... što pametno može biti na indexu? osim što nam mentalno zagađuje mlade. :roll
Guest- Guest
Kakav portal, takav čitatelj.metilda wrote:tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
to je članak s indexa provjerila sam u tražilici čim je stavio prvi post a kako index ne čitam, odustala sam i od debota... što pametno može biti na indexu? osim što nam mentalno zagađuje mlade. :roll
A raznorazni fra Pavići i fra Zovke mentalno zagađuju i mlade i stare.metilda wrote:tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
Trinity-
2014-04-17
Ah, Triny, ženska inačica Debe i Sittinga. Prava "antifašistica".Triny wrote:A raznorazni fra Pavići i fra Zovke mentalno zagađuju i mlade i stare.metilda wrote:tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
Regoč wrote:Ah, Triny, ženska inačica Debe i Sittinga. Prava "antifašistica".Triny wrote:A raznorazni fra Pavići i fra Zovke mentalno zagađuju i mlade i stare.metilda wrote:tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
jedino ORA-e mrzi
Guest- Guest
Triny wrote:A raznorazni fra Pavići i fra Zovke mentalno zagađuju i mlade i stare.
Svakako imaju nemjerljivo puno manji utjecaj i na mlade i na stare od Indexa.
Guest- Guest
Tako je drugarice Noor, ore, knjižice svih vrsta...moonlight shadow wrote:Regoč wrote:Ah, Triny, ženska inačica Debe i Sittinga. Prava "antifašistica".Triny wrote:A raznorazni fra Pavići i fra Zovke mentalno zagađuju i mlade i stare.metilda wrote:tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
jedino ORA-e mrzi
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:A raznorazni fra Pavići i fra Zovke mentalno zagađuju i mlade i stare.metilda wrote:tre911 wrote:jel ko uopće čita što deboto laprda?
evo, dajem ti da poslušaš, a poslušaj i one vriskove dok su slušali ovu molitvu, to je vrisak duhovno bolesnih.. poslušaj ako imaš snage, a znam da za ovo poslušati treba imati snage:
Guest- Guest
Duhovno ste bolesni vi koji padate na te manipulacije.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Duhovno ste bolesni vi koji padate na te manipulacije.
nisi stigla poslušati, znači da si izmanipulirana vijestima i upisima poput onih s indexa..
Guest- Guest
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Papa Frane daje amnestiju za pedofile
» Papa Frane ukinio još jedan unosan biznis Crkve
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Frane Lasić postaje tata četvrti put sa 30 godina mlađom beogradskom glumicom
» Papa Frane ukinio još jedan unosan biznis Crkve
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Frane Lasić postaje tata četvrti put sa 30 godina mlađom beogradskom glumicom
Page 3 of 4