ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Papa Frane uništio međugorski turizam

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Papa Frane uništio međugorski turizam Empty Papa Frane uništio međugorski turizam

Post by debotoijusto 21/2/2017, 07:31

Zvuči nemoguće, ali je istinito: trideset i šest godina nakon što je malo hercegovačko Međugorje upisano na kartu svjetskih hodočasničkih odredišta, koje je prosječno posjećivalo oko milijun katoličkih vjernika (i ostalih) godišnje, zabilježen je osjetan pad dolazaka, i to prije svega talijanskih hodočasnika.

Talijani su, naime, bili među prvima koji su krenuli na mjesto navodnih Gospinih ukazanja i godinama najbrojniji hodočasnici. Sada se njihov broj i više nego prepolovio, a Gianni Mauro, vlasnik agencije "Mauro", u talijanskim je medijima objavio zatvaranje svog biznisa koji je bio oslonjen na talijanske hodočasnike. Mauro navodi da je iz Italije godišnje u Međugorje stizalo i više od 200 tisuća hodočasnika, da bi se u ljeto 2016. godine taj broj smanjio na tek pedesetak osoba po trajektu! K tome, više ne vozi ni brodska linija kompanije Blue Line, ostali su Jadrolinija i SNAV, a vlasnik agencije za ovakav pad broja putnika pronalazi dva razloga: ekonomsku krizu u Italiji, ali i kritike koje je međugorskom fenomenu uputio papa Frane, u nekoliko navrata izjavivši da "Bogordica nije poštarica koja bi svakodnevno ostavljala poruke".
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Papa Frane uništio međugorski turizam Empty Re: Papa Frane uništio međugorski turizam

Post by debotoijusto 21/2/2017, 07:32

U Milanu djeluje agencija "Solo Croazia" koja se više od dvadeset godina bavila i hodočasničkim turizmom prema Međugorju, a vlasnica Rea Karninčić potvrdila nam je da broj hodočasnika rapidno pada u zadnje dvije godine.

- Možda ćete najbolje shvatiti koliko je Talijana išlo prema Međugorju kad vam kažem podatak da bi se jadna hodočasnička grupa nekad rasporedila u osam punih autobusa s 55 mjesta, a sada ako se popuni i četrdesetak mjesta u jednom autobusu, možemo biti zadovoljni. Neusporedivo s nekadašnjim godinama. Moram napomenuti da su trajektima za Split putovali hodočasnici s juga Italije, a autobusima su dolazili oni sa sjevera, ali očit je pad jednih i drugih – objašnjava Karninčić, potvrđujući da su, osim krize (ovdje valja napomenuti da broj "običnih" talijanskih turista u Dalmaciji raste), i Papine kritike dovele do smanjenja organiziranih hodočašća.

- Papa Ivan Pavao II. činio se sklon Međugorju, papa Benedikt nije se izjašnjavao, ali papa Frane je izrazito kritičan, što djeluje na vjernike. I premda povrememeno uputi izjave koje bi se mogle odnositi na Međugorje, ipak bi bilo dobro da donese svoj službeni sud jer prošle su skoro dvije godine otkad je dobio izvješće međunarodne komisije teologa o Međugorju. Tako bi i organizatori i vjernici mogli lakše prosuditi što im je raditi – navodi Rea Karninčić.

debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Papa Frane uništio međugorski turizam Empty Re: Papa Frane uništio međugorski turizam

Post by debotoijusto 21/2/2017, 07:33

Neslužbeno doznajemo da za razliku od talijanskih hodočasnika u Međugorju raste broj dolazaka iz Poljske. Nažalost, službenih podataka o broju hodočasnika koji dolaze u Međugorje nema, nevjerojatno je da se procjene objavljuju prema broju podijeljenih pričesti - što bi značilo da se jedan hodočasnik može u pet dana pričestiti pet puta pa se broji kao petero, a budući da ima puno onih koji se i ne pričeste - brojka od milijun godišnje mogla bi biti tu negdje... Procjene broja postelja kreću se oko 20 tisuća, veliki broj vrlo kvalitetnih pansiona i hotela uočljiv je na prvu, no nikako doći do podataka na papiru. A i kako kad se smatra da je 70 posto bespravno sagrađenih objekata!

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/469728/papa-frane-unistio-meugorski-turizam-prije-bi-za-jednu-turu-talijana-pripremili-8-autobusa-a-sad-smo-sretni-ako-do-pola-napunimo-jedan-jedna-agencija-vec-se-ugasila
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/2/2017, 07:43

....papa franjo u sluzbi borbe protiv katolicke crkve u hravtskoj...ona ce ostati ali papa agentura nece biti vjecno papa
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by epikur37 21/2/2017, 08:01

blenton
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/2/2017, 08:02

epikur37 wrote:blenton
nisi li ga ti ne tako davno uzdizao.. :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by epikur37 21/2/2017, 08:03

vuksadinare wrote:

Ja sam vrlo jasnih stavova od početka, ne lelujam kao ti.

On kao redovnik je sjajan ali za papu nije.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/2/2017, 08:09

epikur37 wrote:
vuksadinare wrote:

aha...ne da mi se sad traziti postove gdje si velicao papu kao 'ujedinitelja' krscana...znas i to ti sam..a ja sam uvijek imao isto decidirano mislejnje o 'papi' franji kao mucku
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:28

ne ovisi o papi hoće li međugorje proglasiti autentičnim.. a ako su oni koji su u međugorju našli mir sad odjednom promijenili mišljenje .. nije do pape... i ja kad pišem često volim biti "đavolji odvjetnik"
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 21/2/2017, 08:28

vuksadinare wrote:
epikur37 wrote:
vuksadinare wrote:

aha...ne da mi se sad traziti postove gdje si velicao papu kao 'ujedinitelja' krscana...znas i to ti sam..a ja sam uvijek imao isto decidirano mislejnje o 'papi' franji kao mucku

Ujedinjenje kršćana, napose katoličkih i pravoslavnih je priritet i papa je tu napravio par dobrih poteza.

dobro tebi su srbi u glavi odmah na tu pomisao :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:30

metilda wrote:ne ovisi o papi hoće li međugorje proglasiti autentičnim.. a ako su oni koji su u međugorju našli mir sad odjednom promijenili mišljenje .. nije do pape... i ja kad pišem često volim biti "đavolji odvjetnik"
Poup i Vatikan naravno odlucuju..tko drugi??
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by catabbath 21/2/2017, 08:33

A budale telećeg mozga nisu bile u stanju shvatiti da je to prevara dok im sam Papan nije rekao. I šta se sad i Gospa smanjiti broj ukazanja?  Papa Frane uništio međugorski turizam 1f600

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:35

pismejker wrote:
metilda wrote:ne ovisi o papi hoće li međugorje proglasiti autentičnim.. a ako su oni koji su u međugorju našli mir sad odjednom promijenili mišljenje .. nije do pape... i ja kad pišem često volim biti "đavolji odvjetnik"

mjesni biskup a on nije naklonjen međugorju... previše su kritizirali prethodnog biskupa i njegovu politiku prema franjevcima
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/2/2017, 08:37

epikur37 wrote:
vuksadinare wrote:
epikur37 wrote:
vuksadinare wrote:

Ujedinjenje kršćana, napose katoličkih i pravoslavnih je priritet i papa je tu napravio par dobrih poteza.

dobro tebi su srbi u glavi odmah na tu pomisao :D
naravno...sa takvima imat posla..ma bjez..dokaz veliko cetnicka garnitura na valsti u srbiji
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:37

metilda wrote:
pismejker wrote:

mjesni biskup a on nije naklonjen međugorju... previše su kritizirali prethodnog biskupa i njegovu politiku prema franjevcima
ne,vrhovno tijelo katolicke crkve je Vatikanski plenum,Poup sto kaze,to ja zakon..Mislim kako vi sve volite preokretati da se covjek ne moze nacudirti..Biskupa skine Poup jednim pokretom prsta..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:37

catabbath wrote:A budale telećeg mozga nisu bile u stanju shvatiti da je to prevara dok im sam Papan nije rekao. I šta se sad i Gospa smanjiti broj ukazanja?  Papa Frane uništio međugorski turizam 1f600

postoji dokumentacija o stotinama izlječenja u međugorju, svjedočanstva ljudi koji su bili na rubu i u međugorju našli smisao života.. ali KC nikad ne leti pred rudo.. onaj tko je tamo našao mir ići će i dalje jer posjećivanje međugorja kao marijanskog svetišta nije zabranjeno
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:38

autosugestija je motjno orudje..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:39

pismejker wrote:
metilda wrote:
pismejker wrote:

ne,vrhovno tijelo katolicke crkve je Vatikanski plenum,Poup sto kaze,to ja zakon..Mislim kako vi sve volite preokretati da se covjek ne moze nacudirti..Biskupa skine Poup jednim pokretom prsta..

eto vidiš, ipak nisi u pravu.. mišljenje mjesnog biskupa je najvažnije u cijeloj priči...  sad idem.. pozdrav svima koji imaju što napisati protiv mene  :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/2/2017, 08:39

metilda wrote:
pismejker wrote:
metilda wrote:
pismejker wrote:

eto vidiš, ipak nisi u pravu.. mišljenje mjesnog biskupa je najvažnije u cijeloj priči...  sad idem.. pozdrav svima koji imaju što napisati protiv mene  :D
bas budem provjerio..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by catabbath 21/2/2017, 08:42

metilda wrote:
postoji dokumentacija o stotinama izlječenja u međugorju, svjedočanstva ljudi koji su bili na rubu i u međugorju našli smisao života..

Je, imaju potvrdu kod javnog bilježnika da je pri ukazanju Gospa izjavila da crkvi treba novo podno griianje i sl. lol!
catabbath
catabbath

Male
2015-08-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 4 1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics