Merkel: Islam nije izvor terorizma
Page 11 of 16
Page 11 of 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Re: Merkel: Islam nije izvor terorizma
A, i bohem je pravilniji (Bohemija), ali se ono "h" izobičajilo, vjerojatno jer smo uzeli iz francuštine.govinda wrote:meni ostala navika u izgovoru istorija, mada je historija jezicki pravilniji oblik, ako pogledamo korijen rijeci odnosno porijeklo...ali pretjeruju sa tim h u zadnje vrijeme...srbima je cudno kad kazem bohem umjesto boem..Regoč wrote:Kako stojite vi s "h" u standardnom jeziku? Činilo mi se da dosta inzistirate na njem, ali ponekad kao da ga izbjegavate. Recimo ti sad, ali i na telki zna biti.govinda wrote:istorije
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Mislim da je to vojno gledano loš i štaviše kontraproduktivan plan ....bolji je oni s onom haubicom u Travniku .....šta može gađat BL iz Sanskog Mosta.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:
NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
govinda wrote:pa onda odgovori, zasto ti je stalo vise do hercegovine nego do tvog rodnog sela i tvojih roditelja u njemu?epikur37 wrote:govinda wrote:ma znam, tebi samo da je Hercegovina...jbt, epikure, ti si bosanac covjece, sta si toliko opterecn tom hercegovinom? Smatras ih superHrvatima pa da je i tebi da budes dio njih? Frustrira te cinjenica sto si Bosanac, stidis se porijekla pa da ti je biti superHrvat to jest Hercegovac?epikur37 wrote:govinda wrote:
ti si vehabit....ili pravas...
On hoće i valjevo.
Regoch je smanjio očekivanja od Drine pa na Vrbas :)
ajme opet mahalašenje i podvale....bokte smiješan si :D
Hrvatski entitet trebaju biti većinski naseljena hrvatska područja.
Protiv sam da mu se pripajaju ili osvajaju nit bošnjačka nit srpska. Vi imate svoja srbi svoja.
U TZ smo uvjerljiva manjina i po tom ključu treba biti zaštićena prava.
i to je to
vama muslimanima ćemo jamčiti reciprocitet u zaštiti manjinskih prava u hrvatskoj federalnoj jedinici a nakon spajanja s Hrvatskom prava koja imate u hrvatskoj i skojim ste čini mi se zadovoljni.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Dakle, ti bi u Hrvatsku uveo nekoliko stotina hiljada muslimana i dao im hrvatska drzavljanstva ne pitajuci sta drzavljani Hrvatske misle o tome? Samo da kazem jedno onda. Trpaj u hrvatsku :))epikur37 wrote:govinda wrote:pa onda odgovori, zasto ti je stalo vise do hercegovine nego do tvog rodnog sela i tvojih roditelja u njemu?epikur37 wrote:govinda wrote:ma znam, tebi samo da je Hercegovina...jbt, epikure, ti si bosanac covjece, sta si toliko opterecn tom hercegovinom? Smatras ih superHrvatima pa da je i tebi da budes dio njih? Frustrira te cinjenica sto si Bosanac, stidis se porijekla pa da ti je biti superHrvat to jest Hercegovac?epikur37 wrote:
On hoće i valjevo.
Regoch je smanjio očekivanja od Drine pa na Vrbas :)
Protiv sam da mu se pripajaju ili osvajaju nit bošnjačka nit srpska. Vi imate svoja srbi svoja.
i to je to
vama muslimanima ćemo jamčiti reciprocitet u zaštiti manjinskih prava u hrvatskoj federalnoj jedinici a nakon spajanja s Hrvatskom prava koja imate u hrvatskoj i skojim ste čini mi se zadovoljni.
2016-11-17
Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.RayMabus wrote:Da ....onda se u tom slucaju pripremi za rat sa Bošnjacima ....a baš mi se neratuje s njima a da mi onda srbadija zaskoci iza leđa dok se mi trošimo međusobno,Regoč wrote:Jebi ga, koji je smisao egzopolitike? Pripremaš scenarij da te događaji ne zaskoče.RayMabus wrote:Koji je smisao rasprave o pripajanju HB i svemu tome kad to nece bit nit ce Hr to radit ?
dobro, onda dozvoli da te muski ubijem...i uzmem ti zenu i djecu..i to je valjda dio tradicije ratovanja?Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.RayMabus wrote:Da ....onda se u tom slucaju pripremi za rat sa Bošnjacima ....a baš mi se neratuje s njima a da mi onda srbadija zaskoci iza leđa dok se mi trošimo međusobno,Regoč wrote:
Jebi ga, koji je smisao egzopolitike? Pripremaš scenarij da te događaji ne zaskoče.
2016-11-17
Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.RayMabus wrote:Da ....onda se u tom slucaju pripremi za rat sa Bošnjacima ....a baš mi se neratuje s njima a da mi onda srbadija zaskoci iza leđa dok se mi trošimo međusobno,Regoč wrote:
Jebi ga, koji je smisao egzopolitike? Pripremaš scenarij da te događaji ne zaskoče.
ista stvar je i s vojnim rokom i njegovim izbjegavanjem
Guest- Guest
francuzi ne izgovaraju h.Regoč wrote:A, i bohem je pravilniji (Bohemija), ali se ono "h" izobičajilo, vjerojatno jer smo uzeli iz francuštine.govinda wrote:meni ostala navika u izgovoru istorija, mada je historija jezicki pravilniji oblik, ako pogledamo korijen rijeci odnosno porijeklo...ali pretjeruju sa tim h u zadnje vrijeme...srbima je cudno kad kazem bohem umjesto boem..Regoč wrote:Kako stojite vi s "h" u standardnom jeziku? Činilo mi se da dosta inzistirate na njem, ali ponekad kao da ga izbjegavate. Recimo ti sad, ali i na telki zna biti.govinda wrote:istorije
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Ali je ipak - Ero - ( od - ercegovac )
a nije - Hero -( od Hercegovac )
Sve je to jedan jezik sa svojim lokalnim izgovorima
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Era je i stanovnik Uzica, recimo...Yehudi wrote:Ali je ipak - Ero - ( od - ercegovac )
2016-11-17
Pobjednik uzima sve!govinda wrote:dobro, onda dozvoli da te muski ubijem...i uzmem ti zenu i djecu..i to je valjda dio tradicije ratovanja?Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.RayMabus wrote:
Da ....onda se u tom slucaju pripremi za rat sa Bošnjacima ....a baš mi se neratuje s njima a da mi onda srbadija zaskoci iza leđa dok se mi trošimo međusobno,
onda pssst! kad su u pitanju ISIL i njegovo ponasanje u SIriji i Iraku.Regoč wrote:Pobjednik uzima sve!govinda wrote:dobro, onda dozvoli da te muski ubijem...i uzmem ti zenu i djecu..i to je valjda dio tradicije ratovanja?Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:
NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.
2016-11-17
Noor wrote:Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:NNNI. Planovi se pripremaju da se nađu u slučaju potrebe. Hrvatska invazija na gornji tok Neretve nije baš vjerojatna, ali plan treba postojati da nas događaji ne preteknu.RayMabus wrote:
Da ....onda se u tom slucaju pripremi za rat sa Bošnjacima ....a baš mi se neratuje s njima a da mi onda srbadija zaskoci iza leđa dok se mi trošimo međusobno,
ista stvar je i s vojnim rokom i njegovim izbjegavanjem
Ali Cesi kazu Bohemija i bohem, ipak je to njihovo...summer*wine wrote:francuzi ne izgovaraju h.Regoč wrote:A, i bohem je pravilniji (Bohemija), ali se ono "h" izobičajilo, vjerojatno jer smo uzeli iz francuštine.govinda wrote:meni ostala navika u izgovoru istorija, mada je historija jezicki pravilniji oblik, ako pogledamo korijen rijeci odnosno porijeklo...ali pretjeruju sa tim h u zadnje vrijeme...srbima je cudno kad kazem bohem umjesto boem..Regoč wrote:Kako stojite vi s "h" u standardnom jeziku? Činilo mi se da dosta inzistirate na njem, ali ponekad kao da ga izbjegavate. Recimo ti sad, ali i na telki zna biti.govinda wrote:istorije
2016-11-17
Pa to i kažem.summer*wine wrote:francuzi ne izgovaraju h.Regoč wrote:A, i bohem je pravilniji (Bohemija), ali se ono "h" izobičajilo, vjerojatno jer smo uzeli iz francuštine.govinda wrote:meni ostala navika u izgovoru istorija, mada je historija jezicki pravilniji oblik, ako pogledamo korijen rijeci odnosno porijeklo...ali pretjeruju sa tim h u zadnje vrijeme...srbima je cudno kad kazem bohem umjesto boem..Regoč wrote:Kako stojite vi s "h" u standardnom jeziku? Činilo mi se da dosta inzistirate na njem, ali ponekad kao da ga izbjegavate. Recimo ti sad, ali i na telki zna biti.govinda wrote:istorije
Okidoki..ja vas jos bolje naoruzam da se obojica porokate,onda vam popalim zene,djeca mi ne trebaju,proslijedim ih rodbini..Regoč wrote:Pobjednik uzima sve!govinda wrote:dobro, onda dozvoli da te muski ubijem...i uzmem ti zenu i djecu..i to je valjda dio tradicije ratovanja?Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?Regoč wrote:
Guest- Guest
Zato i govore jekavski. ili barem donedavno jesu.govinda wrote:Era je i stanovnik Uzica, recimo...Yehudi wrote:Ali je ipak - Ero - ( od - ercegovac )
govinda wrote:Dakle, ti bi u Hrvatsku uveo nekoliko stotina hiljada muslimana i dao im hrvatska drzavljanstva ne pitajuci sta drzavljani Hrvatske misle o tome? Samo da kazem jedno onda. Trpaj u hrvatsku :))epikur37 wrote:govinda wrote:pa onda odgovori, zasto ti je stalo vise do hercegovine nego do tvog rodnog sela i tvojih roditelja u njemu?epikur37 wrote:govinda wrote:
ma znam, tebi samo da je Hercegovina...jbt, epikure, ti si bosanac covjece, sta si toliko opterecn tom hercegovinom? Smatras ih superHrvatima pa da je i tebi da budes dio njih? Frustrira te cinjenica sto si Bosanac, stidis se porijekla pa da ti je biti superHrvat to jest Hercegovac?
i to je to
Kojih stotina tisuća, mislim da bi vas u našoj federalnoj jedinici bilo svega desetak tisuća.
Da bi došlo do ujedinjenja s Hrvatskom trebalo bi organizirati referendum i u RH i u HRHB.
U ostalom ono na čemu ja inzistiram je federalna jedinica s nacionalnim ključem i pravom na samoodređenje.
Ako se Hrvati u BiH odluče za ostanak u državnoj zajednici BiH, to nitko onda ne bi smio sporiti.
Ono što je zlo i protiv čega sam apriori jeste da se narod drži u nekoj opciji na silu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Dali vam oružje i onda okrenuli prema onome k vam ga je dao...govinda wrote:Znam, kontrola kao na Heliodromu i u Zitomislicu...Eroo wrote:RayMabus wrote:govinda wrote:
Eto, ti recimo dajes sebi za pravo da odredjujes meni, koji sam u Posavini, u kojoj cu drzavi zivjeti. I kad ti ja odgovorim na tu tvoju glupost onda sam ja vehabija i terorista...
Ovo sivo ispod je Hercegvina? Oni moji doli bi bili u stanju kontrolirati radikalne Srbe i Bošnjake.
Samo bi doseljene Arape i Turke iselili u Sarajevo i onda bi se mogli i dogovoriti o očuvanju BiH kao države.
Nikad ne prelomi "viru", kad su Hercegovci u pitanju...ma kome god da se radilo.
Heliodrom je u uspordbi sa Grabovicom i Križančevim selom, bio hotel sa 5 zvjezdica.
Prestanite više lagat. Posebno ne u ovo vrime kad vam se laži ne poklapaju sa interesima velesila.
Vrijeme je i da Tursku odpišete između velikih...Danas je prije problem nego što potrebna za rješavanje problema.
Last edited by Eroo on Sat 18 Feb - 20:42; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Izraz je nastao od francuske riječi bohème kojom su se opisivali nomadski Romi porijeklom iz Češke odnosno Bohemije.
2014-04-12
Pa oni predstavljaju onaj kukavički dio, a ne mušku borbu. Zato o njima glasno, glasno, glasnije.govinda wrote:onda pssst! kad su u pitanju ISIL i njegovo ponasanje u SIriji i Iraku.Regoč wrote:Pobjednik uzima sve!govinda wrote:dobro, onda dozvoli da te muski ubijem...i uzmem ti zenu i djecu..i to je valjda dio tradicije ratovanja?Regoč wrote:Da, otvoreni rat je pošten i dio muške tradicije. Mučko ubijanje civila je kukavištvo.govinda wrote:
Zanuimljivo..a zasto onda vama smeta kad ja kazem da Bosnjaci trebaju imati plan za odgovor na hrvatsku invaziju pa podrazumijevalo to recimo i kamionbombu na Jelacic placu? Uci tenkovima u tudju drzavu je kulturno a bomba na trgu je divljastvo, je li to?
Page 11 of 16 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 16
Similar topics
» Papa: Islam je religija mira, uzroci terorizma su kapitalizam i socijalna nepravda
» Geert Wilders za Jutarnji : Islam nije kompaktibilan sa slobodom
» Crnac iz Nation of Islam izveo napad na Kongres, ubio policajca, ali to nije terorizam.
» Njemačka desnica: Islam nije u skladu sa Ustavom Nemačke, ZABRANITI NOŠENJE BURKI i MINARETE
» Merkel nije prijatelj Hrvatske
» Geert Wilders za Jutarnji : Islam nije kompaktibilan sa slobodom
» Crnac iz Nation of Islam izveo napad na Kongres, ubio policajca, ali to nije terorizam.
» Njemačka desnica: Islam nije u skladu sa Ustavom Nemačke, ZABRANITI NOŠENJE BURKI i MINARETE
» Merkel nije prijatelj Hrvatske
Page 11 of 16