Godišnjica mučeništva velikog Girodana Bruna
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Godišnjica mučeništva velikog Girodana Bruna
speare_shaker wrote:melkior wrote:Da, tim više jer on je ukultist blizak Thelemi Aleistera Crowleya.
Deda? Ti se šališ? Meni se čini kako je samo riječ o nadobudnom mladiću koji još nije izašao iz svojih formativnih godina i preostaje mu još naučiti puno toga i koji se malo previše uživio u svoju wannabe ulogu borca protiv mračnih religijskih praznovjerja te promicatelja pa i zaštitnika znanosti. A to je jednostavno samo patetično.
Mein Kampf, Viereinhalb Jahre gegen Lüge, Dummheit und Feigheit
Guest- Guest
deda wrote:neka vam ezekijel kaže tko sam ja, on zna, i odmah je vidio, njega nisam uspio zavarati
Pa da, sad sam se sjetio kako sam to zapravo odmah shvatio čim sam vidio onaj njegov hehehehehehehehehehe komentar.
Guest- Guest
Ma kakva kamenčina, laserskim topovima iz orbite će se rastaliti svaki asteroid, makar, priznat ćeš, pravo je čudo da u posljednjih par desetaka tisuća godina nikakva veća kamenčuga nije doletjela iz svemira, a stalno nas bombardiraju. Inače, smiješno, površina Mjeseca je bolje upoznata nego dno svjetskih oceana. A što se svemira tiče, ima zanimljivih stvari za otkrivanje i prije ruba svemiraspeare_shaker wrote:melkior wrote:Znaš u čemu je problem? U ljudskoj prirodi i volji za moći, za apsolutnom, za neograničenom moći. To će nas uništiti i prije nego što znanost uopće nasluti što se krije na rubu svemira
Nekako mislim da ćemo to ipak preživjeti relativno neokrznuti. Da se sad opet ne pozivam na Stevena Pinkera, reću ću samo mi ipak imamo neke ugrađene "checks and balances" i da nas one uspješno drže pod kontrolom.
Nije ni volja za moć baš takav bauk kakvim se obično smatra.
Ako će nas nešto uništiti, onda će to prije biti neka velika kamenčina dolutala iz svemira koju neće uspjeti skrenuti van putanje prema Zemlji gravitacija drugih planeta.
Što se krije na rubu svemira?
Ako je svemir zaista izotropan i homogen, onda ništa drugo osim svemira samog.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Iritantno do bolaspeare_shaker wrote:deda wrote:neka vam ezekijel kaže tko sam ja, on zna, i odmah je vidio, njega nisam uspio zavarati
Pa da, sad sam se sjetio kako sam to zapravo odmah shvatio čim sam vidio onaj njegov hehehehehehehehehehe komentar.
2015-08-09
melkior wrote:Kao znanstvenik, možeš dati svoj mali obol znanosti u vremenu u kojem živiš, i možda se nadati da će tvoje ime jednom biti zapisano među trajnim zvijezdama općeg napretka i blagostanja, i to je hvalevrijedan cilj. Ali za osobni čovjekov razvoj, spoznaju Boga i transcendenciju, odnosno oplemenjivanje vlastite duše i približavanje Bogu umjetnost je snažnije svjedočanstvo vlastitog postojanja i odgovora na vrijeme koje prolazi, jer ono što najviše obilježava čovjekov život u metafizičkom smislu jest neprestana kreacija. Razlika između znanosti i umjetnosti jest ta što je prva usmjerena na budućnost, a druga na vječitu sadašnjost u kojoj obitava duša.
Već sam rekao što u osnovi mislim o umjetnosti. Makar veoma privlačna, uglavnom te drži prikovanim u estetskom stadiju i teško se oduprijeti tome.
Guest- Guest
melkior wrote:Ma kakva kamenčina, laserskim topovima iz orbite će se rastaliti svaki asteroid, makar, priznat ćeš, pravo je čudo da u posljednjih par desetaka tisuća godina nikakva veća kamenčuga nije doletjela iz svemira, a stalno nas bombardiraju. Inače, smiješno, površina Mjeseca je bolje upoznata nego dno svjetskih oceana. A što se svemira tiče, ima zanimljivih stvari za otkrivanje i prije ruba svemira
A čuj, dovoljna je samo jedna dovoljno velika i teška koju ništa neće moći skrenuti sa putanje prema našem planetu pa možemo reći zbogom i Zemlji i nama na njoj.
Pa naravno da ima dosta zanimljivih stvari, no već sam rekao, ako je točno da je svemir izotropan i homogen, onda se ono što možemo uočiti u nekoj našoj relativnoj blizini, manje više nalazi i na rubu svemira.
Guest- Guest
A čuj, svakako ju smatram plemenitijom i boljom nego pravo. Jer pravo se obraća društvu, a umjetnost se obraća duši. Uostalom, potpuno sam digao ruke od politike i ekonomije kao disciplina koje će spasiti čovječanstvo, ili barem Zapad. To je smiješno, jedna digitalna revolucija u posljednjih 10-15 godina je učinila veće tektonske pomake nego čitava politika i ekonomija zajedno u posljednjih 100 godina.speare_shaker wrote:melkior wrote:Kao znanstvenik, možeš dati svoj mali obol znanosti u vremenu u kojem živiš, i možda se nadati da će tvoje ime jednom biti zapisano među trajnim zvijezdama općeg napretka i blagostanja, i to je hvalevrijedan cilj. Ali za osobni čovjekov razvoj, spoznaju Boga i transcendenciju, odnosno oplemenjivanje vlastite duše i približavanje Bogu umjetnost je snažnije svjedočanstvo vlastitog postojanja i odgovora na vrijeme koje prolazi, jer ono što najviše obilježava čovjekov život u metafizičkom smislu jest neprestana kreacija. Razlika između znanosti i umjetnosti jest ta što je prva usmjerena na budućnost, a druga na vječitu sadašnjost u kojoj obitava duša.
Već sam rekao što u osnovi mislim o umjetnosti. Makar veoma privlačna, uglavnom te drži prikovanim u estetskom stadiju i teško se oduprijeti tome.
2015-08-09
Netko ili nešto nas štiti u nekakvom zaštitnom omotaču, a do kad će, ne zna sespeare_shaker wrote:melkior wrote:Ma kakva kamenčina, laserskim topovima iz orbite će se rastaliti svaki asteroid, makar, priznat ćeš, pravo je čudo da u posljednjih par desetaka tisuća godina nikakva veća kamenčuga nije doletjela iz svemira, a stalno nas bombardiraju. Inače, smiješno, površina Mjeseca je bolje upoznata nego dno svjetskih oceana. A što se svemira tiče, ima zanimljivih stvari za otkrivanje i prije ruba svemira
A čuj, dovoljna je samo jedna dovoljno velika i teška koju ništa neće moći skrenuti sa putanje prema našem planetu pa možemo reći zbogom i Zemlji i nama na njoj.
Pa naravno da ima dosta zanimljivih stvari, no već sam rekao, ako je točno da je svemir izotropan i homogen, onda se ono što možemo uočiti u nekoj našoj relativnoj blizini, manje više nalazi i na rubu svemira.
2015-08-09
melkior wrote:A čuj, svakako ju smatram plemenitijom i boljom nego pravo. Jer pravo se obraća društvu, a umjetnost se obraća duši. Uostalom, potpuno sam digao ruke od politike i ekonomije kao disciplina koje će spasiti čovječanstvo, ili barem Zapad. To je smiješno, jedna digitalna revolucija u posljednjih 10-15 godina je učinila veće tektonske pomake nego čitava politika i ekonomija zajedno u posljednjih 100 godina.
Tako nekako, ali je manje više sve plemenitije i bolje nego pravo. Ali dobro, pravo ti može osigurati kruh svagdašnji, a i to je nešto.
Čudi me da si uopće imao velikog povjerenja u ekonomiju i politiku zbog njihove temeljne strvinarske prirode.
Posljednja rečenica je naravno točna, ali je problem u tome kako promjene nisu samo pozitivno intonirane. No dobro, ipak su uglavnom takve i to je dobra stvar.
Guest- Guest
Ma nisam ni imao nekog velikog povjerenja, ali nemam više nikakvog. Distopija je naša sudba, ali dobro je znati da živimo u najboljem od svih univerzumaspeare_shaker wrote:melkior wrote:A čuj, svakako ju smatram plemenitijom i boljom nego pravo. Jer pravo se obraća društvu, a umjetnost se obraća duši. Uostalom, potpuno sam digao ruke od politike i ekonomije kao disciplina koje će spasiti čovječanstvo, ili barem Zapad. To je smiješno, jedna digitalna revolucija u posljednjih 10-15 godina je učinila veće tektonske pomake nego čitava politika i ekonomija zajedno u posljednjih 100 godina.
Tako nekako, ali je manje više sve plemenitije i bolje nego pravo. Ali dobro, pravo ti može osigurati kruh svagdašnji, a i to je nešto.
Čudi me da si uopće imao velikog povjerenja u ekonomiju i politiku zbog njihove temeljne strvinarske prirode.
Posljednja rečenica je naravno točna, ali je problem u tome kako promjene nisu samo pozitivno intonirane. No dobro, ipak su uglavnom takve i to je dobra stvar.
2015-08-09
melkior wrote:Distopija je naša sudba
drži te depra?
Guest- Guest
melkior wrote:Distopija je naša sudba, ali dobro je znati da živimo u najboljem od svih univerzuma
Hm da, najboljem. Nekako mislim da ćemo se teško razočarati ako i kada saznamo nešto više i o tome. Doduše, to ovisi i o tome kako razumijemo pojam univerzuma. Ali, moglo bi se dogoditi da taj najbolji na kraju ispadne i jedini postojeći, barem ako isključimo multiverse opcije.
Guest- Guest
Ma kakvi, jedino mi je žao što je već skoro pa ponoć, ne stignem po pizzu.deda wrote:melkior wrote:Distopija je naša sudba
drži te depra?
2015-08-09
speare_shaker wrote:melkior wrote:Distopija je naša sudba, ali dobro je znati da živimo u najboljem od svih univerzuma
Hm da, najboljem. Nekako mislim da ćemo se teško razočarati ako i kada saznamo nešto više i o tome. Doduše, to ovisi i o tome kako razumijemo pojam univerzuma. Ali, moglo bi se dogoditi da taj najbolji na kraju ispadne i jedini postojeći, barem ako isključimo multiverse opcije.
nije li nebeski raj vaša sudbina? mjesto gdje je sve savršeno i gdje ste u jedinstvu sa stvoriteljem
Guest- Guest
melkior wrote:Ma kakvi, jedino mi je žao što je već skoro pa ponoć, ne stignem po pizzu.deda wrote:melkior wrote:Distopija je naša sudba
drži te depra?
dostava...
Guest- Guest
Aluzija na Voltaire-ov roman Candide ili optimizam, gdje glavni junak živi u najboljem od svih svjetova Nevjerojatnu istinu je rekao taj filozof u tom romanu, možda i najveću u posljednjih 200 godina: neka svatko obrađuje svoj vrt.speare_shaker wrote:melkior wrote:Distopija je naša sudba, ali dobro je znati da živimo u najboljem od svih univerzuma
Hm da, najboljem.
2015-08-09
Možda u Zagrebu, mi po selendrama se u ovo vrijeme moramo zadovoljiti sendvičem...deda wrote:melkior wrote:Ma kakvi, jedino mi je žao što je već skoro pa ponoć, ne stignem po pizzu.deda wrote:melkior wrote:Distopija je naša sudba
drži te depra?
dostava...
2015-08-09
melkior wrote:Aluzija na Voltaire-ov roman Candide ili optimizam, gdje glavni junak živi u najboljem od svih svjetova Nevjerojatnu istinu je rekao taj filozof u tom romanu, možda i najveću u posljednjih 200 godina: neka svatko obrađuje svoj vrt.
Nešto je o tome prethodno rekao i Leibniz. Da, neka svatko obrađuje svoj vrt na način kako misli da je to najbolje, a evolucija će već tijekom vremena učiniti svoje.
Guest- Guest
melkior wrote:Možda u Zagrebu, mi po selendrama se u ovo vrijeme moramo zadovoljiti sendvičem...
Pa dobar je i sendvič ako je čovjek gladan. Pogotovo ako su sastojci pravi, recimo pršut i sir.
Guest- Guest
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» bruna pojela govno za 0.2% glasova
» primjer ove sramotne lijenosti je Bruna Esih
» Fegelein posjetio grob Bruna Ganza
» godišnjica
» Bruna Esih nastavlja sa nasušnim ustaškim temama
» primjer ove sramotne lijenosti je Bruna Esih
» Fegelein posjetio grob Bruna Ganza
» godišnjica
» Bruna Esih nastavlja sa nasušnim ustaškim temama