obvezni vojni rok
Page 16 of 25
Page 16 of 25 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
obvezni vojni rok
Re: obvezni vojni rok
deda wrote:ne smiješ djelovati preventivno i eliminirati prijetnju, moraš čekati da neprijatelj uzme oružje u ruke i moraš ga uhvatiti u počinjenju djela kako bi mogao postupiti ali samo u dozvoljenoj mjeri
Zaključak overkill tipa.
Guest- Guest
deda wrote:Noor wrote:deda wrote:Noor wrote:deda wrote:neka umjesto volontiranja država mladima i nezaposlenima ponudi karijeru u vojsci, profesionalno zanimanje kojim se mogu baviti i u kojemu mogu napredovati sljedećih 30ak godina
pa tu opciju već imaju
nemaju jer vlada nema plan povećati broj zaposlenih u vojnom sektoru
opet pričaš napamet, pa prati malo web stranicu MORH-a...svakih par mjeseci objave natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. uz to imaš i more drugih natječaja vezano uz karijeru.
pa ne povećavaju broj zaposlenih, zamjenjuju one koji odlaze u redovitu mirovinu ili izlaze iz vojne službe
povećavaju. puno brži je priliv od odliva, za sada.
Guest- Guest
deda wrote:kic wrote:
> više nego je potrebno
intenzivno prekoračenje
čekaš da teroristi pobiju civilie, sliuju djecu i žene, onda ih kršćanski zamoliš da napuste državu
ne smiješ djelovati preventivno i eliminirati prijetnju, moraš čekati da neprijatelj uzme oružje u ruke i moraš ga uhvatiti u počinjenju djela kako bi mogao postupiti ali samo u dozvoljenoj mjeri
very funny! much laugh! master of sticking words into mouth! much wow!
Nije lose sto tema skrece u ove vode.
U nas se i nakon farsi po haskim sudnicama nikada nije provela kvalitetna rasprava o svemu.
Sutra bi to mogao biti kamen spoticanja za mnoge koji se nece libiti uzeti oruzje.
Ukratko, u buducem ratu rado bih imao uz sebe po jednog pravnika, povjesnicara, psihologa, novinara (najbolje i kakvog aktivistu iz NGO-a).
Prije bilo kakve aktivnosti dobro se posavjetovati pa tek nakon konsenzusa eventualno ispaliti kakav projektil u smjeru koji se usvoji jednoglasnom odlukom.
Mazohizam koji pokazuje RH glede zlocina i "zlocina" nezabiljezen je u povijesti ratovanja.
U nas se i nakon farsi po haskim sudnicama nikada nije provela kvalitetna rasprava o svemu.
Sutra bi to mogao biti kamen spoticanja za mnoge koji se nece libiti uzeti oruzje.
Ukratko, u buducem ratu rado bih imao uz sebe po jednog pravnika, povjesnicara, psihologa, novinara (najbolje i kakvog aktivistu iz NGO-a).
Prije bilo kakve aktivnosti dobro se posavjetovati pa tek nakon konsenzusa eventualno ispaliti kakav projektil u smjeru koji se usvoji jednoglasnom odlukom.
Mazohizam koji pokazuje RH glede zlocina i "zlocina" nezabiljezen je u povijesti ratovanja.
dijagram-
2015-08-09
pa to i ja govorim cijelo vrijeme. Ako ovi kvislinzi iz HDZa žele dobro Hrvatskoj i zaštitu, onda nebi prvo od 2004 razjebavali i uništavali vojnu opremu, vojsku i smanjivali broj zaposlenih (dok su u isto vrijeme za 5puta povećali broj zaposlenih u svim ministarstvma i agencijama).deda wrote:Noor wrote:deda wrote:neka umjesto volontiranja država mladima i nezaposlenima ponudi karijeru u vojsci, profesionalno zanimanje kojim se mogu baviti i u kojemu mogu napredovati sljedećih 30ak godina
pa tu opciju već imaju
nemaju jer vlada nema plan povećati broj zaposlenih u vojnom sektoru
neka zaposle dodatnih 10-20 tisuća profesionalnih vojnika umjesto ovih gluposti sa par tjedana u kojima će se mladići i djevojke učiti solidarnosti, samopomoći, humanosti, sadnji cvijeća i ostale nebuloze koje sugerira ministar MORHa (drugi video na 0:47, http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/damir-krsticevic-upoznao-andreja-plenkovica-s-inicijativom-uvodjenja-obveznog-vojnog-roka-moramo-biti-svjesni-novih-prijetnji---465344.html)
Ako kvislinzi žele dobro RH, onda baš to, neka zaposle 20 000 novih vojnika, koji će biti profesionalci itd. Uz nabavu adekvatne vojne opreme.
A ne mjesec dana vojne obuke, kakve crne vojne obuke, za voziti tenk treba pola godine specijalističke obuke,(nakon što se prođe temeljna od par mjeseci itd).. a tehnologija napreduje kao i u svakoj struci, treba tu biti aktivan cijeli život.
Izlika je da "mlada generacija se treba 1 mjesec čeličiti". Zanimljivo ova mlada generacija rođena 1990 pa nadalje, je puno čvršća nego generacija rođenih 1960-1970 (izuzev onih koji su prošli rat, čast izuzecima), -.. .ta generacija rođena 60-70 im je opljačka državu, iselila ove mlade, i najmlađi su penzioneri u EU, i živi li su više manje u doba kada je bio najveći standard na ovim prostorima, a ovi rođeni nakon 1990 , penzije neće vidjeti, iseljeni su vanka, i rade za puno manje para i puno manju perspektivu nego njihovi starci i moraju vraćati dugove svojih staraca
Guest- Guest
u 2016. broj zaposlenih u MORHu se smanjio, a smanjivao se i svih godina prijeNoor wrote:
http://obris.org/hrvatska/ne-ponovila-se-obrambena-2016-godina/
Guest- Guest
yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
deboto ce im biti zapovjednik
druga skupina, megi,norka,kaja,triny,darla...
to cu ja obucavati, mislim, tko bi s tim inace mogao na kraj osim, jel,
dijagram-
2015-08-09
Hrvatska je još za vrijeme SDPa, tamo 2001 godine, izdavala oko 2.2% BDPa za vojsku. Iako je i SDP počelo pomalo rezati.deda wrote:u 2016. broj zaposlenih u MORHu se smanjio, a smanjivao se i svih godina prijeNoor wrote:
A onda su došli domoljubi iz HDZa na vlast, 2004, i vojni proračun je Sanader odmah srezao na 1.7% BDPa, a prvo što je napravio, jest prodao raketni sustav S-300 , zapravo nije prodao da je lova došla u državni proračun, nego je oružje koje smo platili 1milijardu kuna(ondašnjih iz 94 što danas vrijedi 2milijarde kuna) samo "isparilo" iz skladišta, i nitko od domoljubnih kvislinga nije odgovarao. A da ne govorim koliko je kasnije bilo afera, vojni proračun se cijelo vrijeme smanjivao, vojnici se otpuštali, a ono malo opreme što je bilo pri vojsci uglavnom su HDZovci krali.
U isto vrijeme Rh država je do 2001-2008 udvostručila državnu potrošnju. Broj zaposlenih po ministarstvima je povećan za 5puta, najviše za vrijeme Sanadera.
Evo i sada kvislinzi smanjuju broj zaposlenih pri vojsci
Guest- Guest
zaboavi kaju ona je pod mojom jurisdukcijom.dijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
btw debilnom svakako svetija utrpat, to vrelo ratnih iskustava.
2014-12-30
deda wrote:u 2016. broj zaposlenih u MORHu se smanjio, a smanjivao se i svih godina prijeNoor wrote:
pouzdna stranica, kao i podaci
deboto bi rekao...njah
Guest- Guest
kad krećemo? hahadijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
Guest- Guest
na obuci nema intimnh dodira niti sexa.Noor wrote:kad krećemo? hahadijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
2014-12-30
legalno cemo, cekamo zakon pa onda:)Noor wrote:kad krećemo? hahadijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
dijagram-
2015-08-09
to njemu reciveber wrote:na obuci nema intimnh dodira niti sexa.Noor wrote:kad krećemo? hahadijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
Guest- Guest
aha, tako se branis?Noor wrote:to njemu reciveber wrote:na obuci nema intimnh dodira niti sexa.Noor wrote:kad krećemo? hahadijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
srgat cu mu ruku ako takne megi.
2014-12-30
veber wrote:aha, tako se branis?Noor wrote:to njemu reciveber wrote:na obuci nema intimnh dodira niti sexa.Noor wrote:kad krećemo? hahadijagram wrote:yoda, deda, epikur, longi, kakva bi to ekipa bila
srgat cu mu ruku ako takne megi.
ja upozoravam na vrijeme, a obrana slijedi po potrebi, šta ću se branit unaprijed :)
pa nije incestuozan, braco i seka su, nemaš brige :D
Guest- Guest
neki novinar u kaštelima kupi teren za kuću, i oslobodilo ga poreza.
onda mu općina nije dala dozvolu jer nisu imali za plotiti gup, i nakon 5 godin, poslalo mu da ploti porez jer ni započe groditi u zakonskom roku:)
ka učini rat, moguće je da ću biti na tujoj stroni, ovu državu tribo razoriti
onda mu općina nije dala dozvolu jer nisu imali za plotiti gup, i nakon 5 godin, poslalo mu da ploti porez jer ni započe groditi u zakonskom roku:)
2014-04-16
To nije razlog da ga se ne posalje sluziti vojni rok:)aben wrote:neki novinar u kaštelima kupi teren za kuću, i oslobodilo ga poreza.
dijagram-
2015-08-09
u laži su kratke nogeNoor wrote:deda wrote:u 2016. broj zaposlenih u MORHu se smanjio, a smanjivao se i svih godina prijeNoor wrote:
pouzdna stranica, kao i podaci
deboto bi rekao...njah
imaš na toj nepouzdanoj stranici link na PDF službenog "Izvješće o radu Vlade Republike Hrvatske i o preuzetim i nepodmirenim obvezama u mandatu predsjednika Tihomira Oreškovića", 6. listopada 2016. godine., podaci su preuzeti od tamo
https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2016/42%20sjednica%20Vlade//42%20-%201.pdf
str 401. (397.)
*Na dan 22.01.2016. u Oružanim snagama Republike Hrvatske, kao sastavnici Ministarstva obrane, bilo je zaposleno 14609 djelatnih vojnih osoba i 1520 državnih službenika i namje štenika (ukupno 16129 osoba)
*Na dan 15.09.2016. u Oružanim snagama Republike Hrvatske, kao sastavnici Ministarstva obrane, bilo je zaposleno 14214 djelatnih vojnih osoba i 1510 državnih službenika i namje štenika (ukupno 15724 osoba)
Guest- Guest
Page 16 of 25 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Similar topics
» Vraca se obvezni vojni rok?!
» Obvezni vojni rok – glupa ideja neukih političara
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
» HDZ uvodi vojni rok
» Longi vojni rok
» Obvezni vojni rok – glupa ideja neukih političara
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
» HDZ uvodi vojni rok
» Longi vojni rok
Page 16 of 25