ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

obvezni vojni rok

Page 9 of 25 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 17 ... 25  Next

Go down

obvezni vojni rok

obvezni vojni rok - Page 9 Vote_lcap53%obvezni vojni rok - Page 9 Vote_rcap 53% 
[ 19 ]
obvezni vojni rok - Page 9 Vote_lcap47%obvezni vojni rok - Page 9 Vote_rcap 47% 
[ 17 ]

Total Votes : 36

obvezni vojni rok - Page 9 Empty Re: obvezni vojni rok

Post by Leviathan2 11/2/2017, 20:12

Noor wrote:
Leviathan2 wrote:
Noor wrote:
Leviathan2 wrote:
Noor wrote:

a što si im odgovorio kad si dobio poziv? ili ni to nisi dobio? :)
zast tebe to toliko zanima?

pa što pišeš o tom nekom plemenu ako ne podnosiš da te se o tome nešto pita. smiješno..
ok, nije važno.
eto vidis :D

pa, u stvari da, vidim...i znam da nisam jedina ovdje :^0
dobro da vidis :D 
i dobro da nisi jedina, bila bi usamljena :D

Leviathan2

2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2017, 20:16

Regoč wrote:
RayMabus wrote:
RayMabus wrote:
Regoč wrote:Ray, jesi ti rat provel u nekom vremenskom balonu? Zautavljanje JNA na Kupresu i u Hercegovini spasilo je Dalmaciju od pada. Da su tamo prošli, spojili bi se s Mladićevim snagama i Dalmacija bi pala.
Stoji al dođi u sadašnje vrijeme , pricamo o uvođenju necega za nešto u buducnosti a ne uvođenju necega za nešto u prošlosti.
Šta ti ja želim reci ? Želim ti reci ovo ako opet dođe do rata i uzrok je Srbija ....kakakv Kupres ....Zaječar brale.

Mora doci do kopnene invazije na Srbiju.

Nema tu rasprave , treca sreca......ono sad bi se oni kurcili do beskonacno jelte.
Ma da, Hrvatska do Timoka! Starčević bi bil ponosan na te. Invazija na Srbiju nije opcija, Hrvatska to ne može izvesti sama, a sumnjam da će biti šire koalicije.
Pa i nece. Kažem ti , pod uvjetom da je Srbija opet uzrok shranja slijedeca intervencija zapada je kopnena na nju. Nema uopce nikakve sumnje u to.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2017, 20:17

RayMabus wrote:Mora doci do kopnene invazije na Srbiju.

Na to odmah zaboravi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2017, 20:18

speare_shaker wrote:

Na to odmah zaboravi.
Jok , pustit ce ih da naprave veliku Srbiju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 11/2/2017, 20:19

nisam čitao baš sve upise ali vidim da se neki baš i ne slažu sa longijem u njegovom viđenju, ja se pak s njim donekle i slažem, jer je paradigma skroz promijenjena i to sveukupna... ali to ne znači da apriori odbijam tj pobijam mogućnost da se uvede vojni rok zasnovan djelomično na onim prijašnjim principima....kad kažem paradigma, onda mislim na ukupnost razmišljanja i promišljanja široke ili opće obveze djelovanja u obrambene svrhe. pogledajte malo oko sebe pa ćete vidjeti da se nitko za ništa ni u svezi čeg ne dotiče i da nas nije brige, pa za manje više sve oko nas uvijek ćemo reći "šta ja imam sa tim, ima netko tko je plaćen da se s tim bavi" a radi se o benignim situacijama, pa slijedom logike kad se radi o vojnikovanju onda pogotovo ljudi razmišljaju na netom opisan način.... ne svi, ali značajna većina...

Last edited by michaellcmacha on 11/2/2017, 20:24; edited 1 time in total
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Regoč 11/2/2017, 20:22

RayMabus wrote:
speare_shaker wrote:

Na to odmah zaboravi.
Ovisi i američko-ruskom dogovoru.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 11/2/2017, 20:23

RayMabus wrote:
Regoč wrote:
RayMabus wrote:
RayMabus wrote:
Regoč wrote:Ray, jesi ti rat provel u nekom vremenskom balonu? Zautavljanje JNA na Kupresu i u Hercegovini spasilo je Dalmaciju od pada. Da su tamo prošli, spojili bi se s Mladićevim snagama i Dalmacija bi pala.
Stoji al dođi u sadašnje vrijeme , pricamo o uvođenju necega za nešto u buducnosti a ne uvođenju necega za nešto u prošlosti.
Šta ti ja želim reci ? Želim ti reci ovo ako opet dođe do rata i uzrok je Srbija ....kakakv Kupres ....Zaječar brale.

Nema tu rasprave , treca sreca......ono sad bi se oni kurcili do beskonacno jelte.
Ma da, Hrvatska do Timoka! Starčević bi bil ponosan na te. Invazija na Srbiju nije opcija, Hrvatska to ne može izvesti sama, a sumnjam da će biti šire koalicije.
Pa i nece. Kažem ti , pod uvjetom da je Srbija opet uzrok shranja slijedeca intervencija zapada je kopnena na nju. Nema uopce nikakve sumnje u to.
to bi tako moglo biti u slučaju da zapadu ne odgovara da srbija napravi nekakvo generalno sranje, ali isto tako postoji opcija i da zapadu odgovara da srbija počne fekaliti uokolo... u tom slučaju prvo ćemo se svi mi ovdje pošteno izmaltretirati sa tim tamo idiotima, a tek onda nakraju će ih netko zašarafiti... ali to mnogima neće ništa značiti... kao što nije značilo recimo svima onima koji su zagnojili s početka... njih je trava odavno preuzela....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2017, 20:24

RayMabus wrote:Jok , pustit ce ih da naprave veliku Srbiju.

Gle, to neće učiniti čak ni Amerikanci, jer bi na taj način odmah dovukli Ruse, kao što se dogodilo u Siriji, a upravo se taj scenarij želi izbjeći.
Ostali nemaju ni snage ni volje baviti se unutarnjim uređivanjem Srbije. Makar bi neka jako teško zamisliva i vrlo široka vojna koalicija Hrvatske, Rumunjske, Mađarske i Bugarske bila sposobna odraditi taj posao, ali uz velike gubitke i sa nejasnom idejom što bi uopće time željeli postići. Da opet ne spominjem rizik od direktnog uvlačenja Rusije na stranu Srbije zbog čega bi i takav pothvat bio osuđen na neuspjeh. Tako da od toga svega neće biti baš ništa.

Last edited by speare_shaker on 11/2/2017, 20:25; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2017, 20:25

Regoč wrote:
RayMabus wrote:
speare_shaker wrote:

Na to odmah zaboravi.
Oni se baš i nedogovaraju nego je to više odmjeravanje snaga pa dokle tko može i onda tu stanu da nebude nuklearni rat ....tako nekako funkcioniraju....nije baš dogovor prava rijec nego više gurkanje al do neke tocke pa koliko tko zapasa njegovo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Regoč 11/2/2017, 20:26

michaellcmacha wrote:
RayMabus wrote:
Regoč wrote:
RayMabus wrote:
RayMabus wrote:

to bi tako moglo biti u slučaju da zapadu ne odgovara da srbija napravi nekakvo generalno sranje, ali isto tako postoji opcija i da zapadu odgovara da srbija počne fekaliti uokolo... u tom slučaju prvo ćemo se svi mi ovdje pošteno izmaltretirati sa tim tamo idiotima, a tek onda nakraju će ih netko zašarafiti... ali to mnogima neće ništa značiti... kao što nije značilo recimo svima onima koji su zagnojili s početka... njih je trava odavno preuzela....
Zato treba dobro procieniti što će nam biti dopušteno, hoćemo li moći zadržati zapadnu Bosnu. Ako nema šanse da si ju uzmemo, ograničiti svoje djelovanje trebamo na koridor i sačuvati tamošnje Srbe kao protutežu Bošnjacima. Ako ju možemo zauzeti i zadržati, smlaviti i jedne i druge.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2017, 20:28

michaellcmacha wrote:"šta ja imam sa tim, ima netko tko je plaćen da se s tim bavi" a radi se o benignim situacijama, pa slijedom logike kad se radi o vojnikovanju onda pogotovo ljudi razmišljaju na netom opisan način.... ne svi, ali značajna većina...

To se u konačnici svodi samo na obični bystander effect sa kojim se čim počnu prve borbe relativno lako izađe na kraj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 11/2/2017, 20:28

michaellcmacha wrote:
RayMabus wrote:
Regoč wrote:
RayMabus wrote:
RayMabus wrote:

tocno..to je ono sto ja govorim..mogu srbi od nas popusiti i deset puta oni ce pokusat i 11 put...20...100-ti put...samo jer se radi o hrvatima protiv kojih nikad nece priznat poraz koliko ocito bilo...te je njima ovakva srbija i mala i tijesna..i nije po zapisanom
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Regoč 11/2/2017, 20:29

RayMabus wrote:
Regoč wrote:
RayMabus wrote:
speare_shaker wrote:

Na to odmah zaboravi.
Oni se baš i nedogovaraju nego je to više odmjeravanje snaga pa dokle tko može i onda tu stanu da nebude nuklearni rat ....tako nekako funkcioniraju....nije baš dogovor prava rijec nego više gurkanje al do neke tocke pa koliko tko zapasa njegovo.
Možemo i tako reći, ali mnim da nam neće biti dopušteno zaposjesti i priključiti si zapadnu Bosnu. Vjerojatno će nas ograničiti na onemogućavanje pridruženja Srbske Srbiji, a tada ništa više od koridora ni ne treba biti naše područje djelovanja.

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Leviathan2 11/2/2017, 20:37

ae, sad kad sam se nacitao svacega, obecavam da cu jebat mater onom ko longiju ustvrdi da je idiot i da nije normalan
pa moze me kic banat i milijon puta nakon toga

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Trinity 11/2/2017, 20:41

Regoč wrote:
debotoijusto wrote:
Regoč wrote:
kolerik wrote:svima treba dati nekakvu stimulaciju
Prednost pri zapošljavanju je dovoljna.

to ce pomoci kao i zaposljavanje branitelja danas , u privatnim firmama nikako a drzavne nece imati mjesta od vec zaposlenih koji nisu gubili vrijeme na VR
Na svim radnim mjestima. Privatne firme koje ne provedu taj zakon ne mogu poslovati s državom.
I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 11/2/2017, 20:43

Regoč wrote:
kolerik wrote:
Regoč wrote:

Nije dovoljna, previse je.

Ne znam sto znaci ''prednost''. To moze znaciti od ''moras ga uzeti'' do ''nemoj se osvrtati na to''. Moj prijedlog je bio kvantificirajuci, objektivan.

Dodatno, ako bi vojni rok bio obvezujuci, onda bi svi imali prednost pri zaposljavanju, imao bi inflaciju prednosti.
U slučaju da bude dragovoljan, na to smo bili skrenuli. Ako bude obvezan, onda je takva prednost apsurdna, naravno. Uglavnom, ja sam da bude obvezan za muško i žensko. Ako bude dragovoljan, da bude otvoren za muško i žensko te da se daje naknada iznad minimalne plaće, recimo 4000 kn. Sad je 1200 kn ili 1800 kn, tako sam nešto čuo.
To ti je bezveze. S obzirom da "daje " država neka bude i 10 000 kn. :)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/2/2017, 20:43

Leviathan2 wrote:ae, sad kad sam se nacitao svacega, obecavam da cu jebat mater onom ko longiju ustvrdi da je idiot i da nije normalan
Pa dobro nisam baš normalan ....a i teški sam idiot.

Živa istina , ne lažem ...časna pionirska.

lol!

Ma ...nemaju hleba da jedu a još da ih okupiramo i pripojimo .....pa trebali bi nam nadoplatiti za tako šta.

U “ŽELEZNICAMA RS” je višak od 500 radnika, a ne 1.000 kako se čuje u javnosti. U planu restruktuiranja ŽRS, koji sprovodi Vlada, za toliko mora biti smanjen broj zaposlenih. To je ušteda od 10 miliona maraka na godišnjem nivou i iako je bolan potez mi ga moramo izvesti, kaže u intervjuu za “Novosti” Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS.

MOST U GRADIŠCI
MINISTAR Trnininć kaže da je “most u Gradišci bolna tačka”.
- Lobiramo i preko Svetske banke i preko Evropske komisije da se izvrši pritisak na Hrvatsku koja je do sada opstruisala izgradnju mosta. Hrvatska je aplicirala fondu u EU koji omogućava sredstva za unapređenje saobraćajne infrastruktture. Sada se čeka da dobiju novac. Hrvati žele da dobiju ukupno oko 60 miliona evra kako bi uradili i prilazne puteve sa svoje strane i zato otežu, a mi smo sve već odavno završili - kaže Trninić.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:649452-Vlada-preuzima-Zeleznice-RS
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 11/2/2017, 20:44

Leviathan2 wrote:ae, sad kad sam se nacitao svacega, obecavam da cu jebat mater onom ko longiju ustvrdi da je idiot i da nije normalan
Longi?'..Pa pored Crvenkastoh,rekoh svojevremeno,jedan od zescih Lumena na forumu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity 11/2/2017, 20:45

Leviathan2 wrote:
pismejker wrote:Za obvezni vojni rok..nek se malo raspustena bagra i retardi sa zicama u usima dovedu redu..
???? o cemu ti to zivota ti, koji red, koga je vojska ili zatvor doveo u red???
sad svi prodaju pricu od nekadasnje jna propagande da je vojni rok celicenje i osamostaljivanje, ma jest kurcinu, to je samo ispiranje mozgova i discipliniranje ljudi da sulasju neki takozvani autoritet u vidu starjesine, il nekog sitnog supkouvlakaca u vidu nizijeh takozvanih casnika,
ajd ako je vojna obuka upoznvanje sa oruzjem i njegovim koristenjem, edukativna sranja su i dalje samo sranja i proseri
Tako je levi.
Tko je bagra ostaje bagra i u vojsci i u ratu.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 11/2/2017, 20:46

speare_shaker wrote:
michaellcmacha wrote:"šta ja imam sa tim, ima netko tko je plaćen da se s tim bavi" a radi se o benignim situacijama, pa slijedom logike kad se radi o vojnikovanju onda pogotovo ljudi razmišljaju na netom opisan način.... ne svi, ali značajna većina...

To se u konačnici svodi samo na obični bystander effect sa kojim se čim počnu prve borbe relativno lako izađe na kraj.
hm, pa ne bih se baš složio... igrom slučaja sam svjedok vremena i događanja i vrlo dobro znam koliko je ljudi bilo na dispoziciji u kasnoproljetnim i ljetnim mjesecima 1991. godine... a isto tako vrlo dobro znam kako su i reagirali i funkcionirali mobilizirani u mnogobrojne pričuvne postrojbe... splet okolnosti je bio taj koji je bio pa je na kraju sve isplao kako je ispalo, ali moglo je i grdo završiti.... poslije napravi odmak na kraj rata i opet se sve svodi na 2000 aktivnih specijalaca i cca 3500 pričuve u specijalnoj, i 6-7 profesionalnih gardijskih postrojbi plus 3-4 stožerne pričuvne brigade, a sve ostalo je bilo upitnog navalno probojnog učinka, i vrlo niske discipline... ali kako rekoh o tim stvarima je vrlo teško razgovarati jer se radi o vrlo kompleksnim stvarima gdje čak nije ni bitno tko je u pravu a tko nije nego je važnije šta će nam u konačnici dati korektniji i u širem spektru bolji rezultat...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Regoč 11/2/2017, 20:53

Triny wrote:
Regoč wrote:
debotoijusto wrote:
Regoč wrote:

to ce pomoci kao i zaposljavanje branitelja danas , u privatnim firmama nikako a drzavne nece imati mjesta od vec zaposlenih koji nisu gubili vrijeme na VR
Na svim radnim mjestima. Privatne firme koje ne provedu taj zakon ne mogu poslovati s državom.
I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.
Kojom to?

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 25 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 17 ... 25  Next

Back to top

- Similar topics