obvezni vojni rok
Page 10 of 25
Page 10 of 25 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 17 ... 25
obvezni vojni rok
Re: obvezni vojni rok
Kojom to?Triny wrote:I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.Regoč wrote:Na svim radnim mjestima. Privatne firme koje ne provedu taj zakon ne mogu poslovati s državom.debotoijusto wrote:Regoč wrote:Prednost pri zapošljavanju je dovoljna.kolerik wrote:svima treba dati nekakvu stimulaciju
to ce pomoci kao i zaposljavanje branitelja danas , u privatnim firmama nikako a drzavne nece imati mjesta od vec zaposlenih koji nisu gubili vrijeme na VR
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Lupaš! Ako treba motivirati za dragovoljno služenje, najbolje je novcem. A 1200 kn ili 1800 kn i nije neka motivacija. Tvoja bi cifra bila pretjerana, iako znam da je smišljena kao sprdnja.Triny wrote:To ti je bezveze. S obzirom da "daje " država neka bude i 10 000 kn.Regoč wrote:U slučaju da bude dragovoljan, na to smo bili skrenuli. Ako bude obvezan, onda je takva prednost apsurdna, naravno. Uglavnom, ja sam da bude obvezan za muško i žensko. Ako bude dragovoljan, da bude otvoren za muško i žensko te da se daje naknada iznad minimalne plaće, recimo 4000 kn. Sad je 1200 kn ili 1800 kn, tako sam nešto čuo.kolerik wrote:Regoč wrote:Prednost pri zapošljavanju je dovoljna.kolerik wrote:svima treba dati nekakvu stimulaciju
Nije dovoljna, previse je.
Ne znam sto znaci ''prednost''. To moze znaciti od ''moras ga uzeti'' do ''nemoj se osvrtati na to''. Moj prijedlog je bio kvantificirajuci, objektivan.
Dodatno, ako bi vojni rok bio obvezujuci, onda bi svi imali prednost pri zaposljavanju, imao bi inflaciju prednosti.
Reče čovjek koji spomnje pleme, a kad ga nešto upitaš, onda je tajna. Ajd ti s Rayem zajedno kod Petrova u ordinaciju.Leviathan2 wrote:ae, sad kad sam se nacitao svacega, obecavam da cu jebat mater onom ko longiju ustvrdi da je idiot i da nije normalan
pa moze me kic banat i milijon puta nakon toga
Profi sastav od 20 000 kopnene vojske. (ali vojnika 20 000...ne da u brojku idu i cinovnici,kuhari i sta ja znam,...). Sa recimo 2000-2500 x 2 rotacije kroz godinu, vojnika na ugovor kojima bi se za dobrovoljnu sluzbu isplacivalo jedno 4000kn mjesecno. Bi bilo idealno. Ako vec hoce da imaju obucen odreden broj ljudi na ovaj nacin. Ali ovo obavezno je potpuno zastarijeli,nepotreban i potpuno beskoristan koncept.
Guest- Guest
Bilo kojom.Regoč wrote:Kojom to?Triny wrote:I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.Regoč wrote:Na svim radnim mjestima. Privatne firme koje ne provedu taj zakon ne mogu poslovati s državom.debotoijusto wrote:Regoč wrote:
Prednost pri zapošljavanju je dovoljna.
to ce pomoci kao i zaposljavanje branitelja danas , u privatnim firmama nikako a drzavne nece imati mjesta od vec zaposlenih koji nisu gubili vrijeme na VR
Najbolje da mi netko uvjetuje koga ću zaposliti. Svašta.
Trinity-
2014-04-17
Regoč wrote:Lupaš! Ako treba motivirati za dragovoljno služenje, najbolje je novcem. A 1200 kn ili 1800 kn i nije neka motivacija. Tvoja bi cifra bila pretjerana,iako znam da je smišljena kao sprdnja.Triny wrote:To ti je bezveze. S obzirom da "daje " država neka bude i 10 000 kn.Regoč wrote:U slučaju da bude dragovoljan, na to smo bili skrenuli. Ako bude obvezan, onda je takva prednost apsurdna, naravno. Uglavnom, ja sam da bude obvezan za muško i žensko. Ako bude dragovoljan, da bude otvoren za muško i žensko te da se daje naknada iznad minimalne plaće, recimo 4000 kn. Sad je 1200 kn ili 1800 kn, tako sam nešto čuo.kolerik wrote:Regoč wrote:
Prednost pri zapošljavanju je dovoljna.
Nije dovoljna, previse je.
Ne znam sto znaci ''prednost''. To moze znaciti od ''moras ga uzeti'' do ''nemoj se osvrtati na to''. Moj prijedlog je bio kvantificirajuci, objektivan.
Dodatno, ako bi vojni rok bio obvezujuci, onda bi svi imali prednost pri zaposljavanju, imao bi inflaciju prednosti.
Last edited by Triny on 11/2/2017, 21:02; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
a dobro to je to, ja sam naveo 25 000 plus ZNG na županijskoj razini uz neki prihvatljiv oblik novačenja, i obvezatno obuka na razini HGSS-a i sanitet i briga o ozlijeđenima i ranjenima....MaximusDecimusMiridije wrote:Profi sastav od 20 000 kopnene vojske. (ali vojnika 20 000...ne da u brojku idu i cinovnici,kuhari i sta ja znam,...). Sa recimo 2000-2500 x 2 rotacije kroz godinu, vojnika na ugovor kojima bi se za dobrovoljnu sluzbu isplacivalo jedno 4000kn mjesecno. Bi bilo idealno. Ako vec hoce da imaju obucen odreden broj ljudi na ovaj nacin. Ali ovo obavezno je potpuno zastarijeli,nepotreban i potpuno beskoristan koncept.
2015-08-08
Imaš samo jednu državu, neće te uzeti ni Rumunjska, ni Švedska. Država ispotiha može svašta uvjetovati. Recimo, američka savezna država uvjetuje da ne smiješ diskriminirati homiće. Pa ti vidi.Triny wrote:Bilo kojom.Regoč wrote:Kojom to?Triny wrote:I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.Regoč wrote:Na svim radnim mjestima. Privatne firme koje ne provedu taj zakon ne mogu poslovati s državom.debotoijusto wrote:
Di ti živiš? Šta misliš da svaka privatna firma posluje s državom? I da se ne može poslovati van države?Regoč wrote:Imaš samo jednu državu, neće te uzeti ni Rumunjska, ni Švedska. Država ispotiha može svašta uvjetovati. Recimo, američka savezna država uvjetuje da ne smiješ diskriminirati homiće. Pa ti vidi.Triny wrote:Bilo kojom.Regoč wrote:Kojom to?Triny wrote:I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.Regoč wrote:
Na svim radnim mjestima. Privatne firme koje ne provedu taj zakon ne mogu poslovati s državom.
Trinity-
2014-04-17
ahhh..Triny,friska slika frizure..?Triny wrote:Di ti živiš? Šta misliš da svaka privatna firma posluje s državom? I da se ne može poslovati van države?Regoč wrote:Imaš samo jednu državu, neće te uzeti ni Rumunjska, ni Švedska. Država ispotiha može svašta uvjetovati. Recimo, američka savezna država uvjetuje da ne smiješ diskriminirati homiće. Pa ti vidi.Triny wrote:Bilo kojom.Regoč wrote:Kojom to?Triny wrote:
I ne moraju. Poslovat će s drugom državom.
Guest- Guest
Ja imam PTSP
U prvom redu to je zainteresiralo vojne planere i zapovjednike radi mogućeg utjecaja ratnog stresa na postupanje pojedinaca i postrojbi u ratnim uvjetima. Npr. u njemačkoj je vojsci glavni napor po tom pitanju bio usmjeren prema prevenciji , gdje se putem liječničkih novačkih komisija nastojalo izdvojiti potencijalno „opasne i bolesne“ pojedince.
Glavni napor prvih vojnih psihijatara bio je da u obuku novaka i vojnika uvedu preventivne metode kojima bi suzbili ili spriječili pojavu ratnog stresa. Posebni naglasak ovih programa bio je na izgrađivanju poslušnosti, jačanju discipline pojedinca i postrojbe te domoljubnom odgoju i isticanju žrtve za domovinu.
---
Pukne me i adioooo ...eto prije 10 dana na poslu ...dar mar ...8500 kuna štete i otkaz ...aj bar krivicnu nisam zaradio ...valjda ....sad idem u psihijatra......nemože mi pomoc al eto .....da i njega .....izvozam.
Mene iz vojske pustilo malo ranije kuci , vojni psihijatar .....vidio da sam malo .....lud.
U prvom redu to je zainteresiralo vojne planere i zapovjednike radi mogućeg utjecaja ratnog stresa na postupanje pojedinaca i postrojbi u ratnim uvjetima. Npr. u njemačkoj je vojsci glavni napor po tom pitanju bio usmjeren prema prevenciji , gdje se putem liječničkih novačkih komisija nastojalo izdvojiti potencijalno „opasne i bolesne“ pojedince.
Glavni napor prvih vojnih psihijatara bio je da u obuku novaka i vojnika uvedu preventivne metode kojima bi suzbili ili spriječili pojavu ratnog stresa. Posebni naglasak ovih programa bio je na izgrađivanju poslušnosti, jačanju discipline pojedinca i postrojbe te domoljubnom odgoju i isticanju žrtve za domovinu.
---
Pukne me i adioooo ...eto prije 10 dana na poslu ...dar mar ...8500 kuna štete i otkaz ...aj bar krivicnu nisam zaradio ...valjda ....sad idem u psihijatra......nemože mi pomoc al eto .....da i njega .....izvozam.
Mene iz vojske pustilo malo ranije kuci , vojni psihijatar .....vidio da sam malo .....lud.
Last edited by RayMabus on 11/2/2017, 21:17; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ne znam ko je petrov al ocito j e ok cim ga ti smominjes u negativnom svjetluRegoč wrote:Reče čovjek koji spomnje pleme, a kad ga nešto upitaš, onda je tajna. Ajd ti s Rayem zajedno kod Petrova u ordinaciju.Leviathan2 wrote:ae, sad kad sam se nacitao svacega, obecavam da cu jebat mater onom ko longiju ustvrdi da je idiot i da nije normalan
pa moze me kic banat i milijon puta nakon toga
medjutim kad covjek sabere koliko si budalestina nadrobio veceras onda koliko god smo idijoti, ti nas sijes za dvije duzine :D
inace spominjem pleme, cisto da vam zazubice rastu, jebga, ono je nedostupno za vas ,samo natruhe prika moj, to je ionako nesto izvan tvojieh pojmova jer ti si zaboravni kako vas mi zovemo, a zaboravni su rijetki koji se vrate svom podrijetlu
mozda, ali mozda upoznam jednu forumasicu sa plemenom, ali ako dobijem pristanak vijeca, ja jesam slobodan covjek al i moja sloboda ima granicu kad su drugi u pitanju :D
---
ili su oni bili svi ludi a ti normalan,
otkud njima pravo da tvrde da si lud
Kad Levi kaze pleme,ja ga odmah onako zamislim kao nekog indijanskog poglavicu..
Guest- Guest
To su oni koji kad napad počme jurišaju u svim smjerovima osim u onome u kojem treba.RayMabus wrote:Ja mogu u vojsci bit jedino : Bunika vod.
Poslije ih traže po šumi.
2014-04-11
lula mira, wigwam, dvije squo, i mustang ispred satora :Dpismejker wrote:Jep te se..meni vodkica lijepo zagrijala zelodec,a Rujka fino ispekla puretje batkove..slijedi-bozansko zadovoljstvo.
Kad Levi kaze pleme,ja ga odmah onako zamislim kao nekog indijanskog poglavicu..
imas u siriji slicne, zovu ih captagon ratnici, kad krenu u napad onda napadaju sve zivo, i svoje kozojebe i sirijsku vojsku i avione gadjaju iz pistolja :DRayMabus wrote:To su oni koji kad napad počme jurišaju u svim smjerovima osim u onome u kojem treba.RayMabus wrote:Ja mogu u vojsci bit jedino : Bunika vod.
Poslije ih traže po šumi.
E to brajo moj...Leviathan2 wrote:lula mira, wigwam, dvije squo, i mustang ispred satora :Dpismejker wrote:Jep te se..meni vodkica lijepo zagrijala zelodec,a Rujka fino ispekla puretje batkove..slijedi-bozansko zadovoljstvo.
Kljuse cemo zamijeniti ovim..
Guest- Guest
Rat je stresan , veliki veliki stres ..PTSP ....ja nisam bio u ratu pa mi nisu sve na broju a da odem vratio bi se potpuno lud ....zato me i poslalo malo kuci da odmorim živce kad sam bio u vojsci pa napravio evidentiranu pizdhariju ( ove prije toga su bile neevidentirane he he he ).
Više robotike i tehnike manje ljudi na prvoj crti bojišta posebno ne ovi obicni ročnici koji nisu prošli sve psiho lijecnicke testove.
Više robotike i tehnike manje ljudi na prvoj crti bojišta posebno ne ovi obicni ročnici koji nisu prošli sve psiho lijecnicke testove.
2014-04-11
Page 10 of 25 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 17 ... 25
Similar topics
» Vraca se obvezni vojni rok?!
» Obvezni vojni rok – glupa ideja neukih političara
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
» HDZ uvodi vojni rok
» Longi vojni rok
» Obvezni vojni rok – glupa ideja neukih političara
» Pljuska papcima koji ne žele vojni rok u Hrvatskoj:Švedska uvodi vojni rok od 11 mjeseci
» HDZ uvodi vojni rok
» Longi vojni rok
Page 10 of 25