Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
Da,velika i mesnata,dobra je za džem,kompote,mekmeze,a za to mi i treba..Gnedle sa tim sljivama..Uffff...niš rakija.govinda wrote:Ona ti je dobra za susenje, nje za rakije...znam koja je to, krupna bude..pismejker wrote:Da,sljive.govinda wrote:Kavku valjevku? Govoris o sljivama?pismejker wrote:Neku valjevku sam vec uzeo,nekih 5-6 sadnica.Svi je hvale,e sad,budemo imali.Turska sorta mi je brutalna,jednom probao jesti,i nesto cemu nista drugo nije ravno..mirisno,socno,otkida.
Guest- Guest
a ne, ne mozes kalemiti marelicu na sljivu...ili dzanarika ili bas bjelosljiva...jer bjelosljiva ti nije vrsta sljive nego zasebna vocka...Leviathan2 wrote:ma razumjeh to, nego jel ta bjelosljiva sljiva i da li mogu marelicukalemit na neku drugu sljivugovinda wrote:Bjelosljivu ne kalemis, na nju se kalemiLeviathan2 wrote:kao sljiva ili je sljiva,govinda wrote:pa kao sljiva je, bijele boje..Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
jel mogu na sljivu kalemit
2016-11-17
Pomozi, i ti i ja smo iz sljivarskih krajeva :)epikur37 wrote:Gle ovih penzionera o kalemljenju šljiva i uzgoju džanarika :_D
2016-11-17
Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
2016-11-17
aaaaaagovinda wrote:a ne, ne mozes kalemiti marelicu na sljivu...ili dzanarika ili bas bjelosljiva...jer bjelosljiva ti nije vrsta sljive nego zasebna vocka...Leviathan2 wrote:ma razumjeh to, nego jel ta bjelosljiva sljiva i da li mogu marelicukalemit na neku drugu sljivugovinda wrote:Bjelosljivu ne kalemis, na nju se kalemiLeviathan2 wrote:kao sljiva ili je sljiva,govinda wrote:
pa kao sljiva je, bijele boje..
jel mogu na sljivu kalemit
hvala, to je vec bolje, jbte dok ti baustelcu objasnis ufff
uffff,kroz te tresnje sam se najeo onih crvija...Leviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
Guest- Guest
to ti je podloga...Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
to ti je džanarika, a ovo
bjelošljiva
2015-08-08
hajd hajd i ti , svaki doprinos obrazovanju je pozeljan, doprinesiepikur37 wrote:Gle ovih penzionera o kalemljenju šljiva i uzgoju džanarika :_D
pa na tresnju i ja mislim, jebo ga ti...da, crna crna i krupna..Leviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
2016-11-17
govinda wrote:Pomozi, i ti i ja smo iz sljivarskih krajeva :)epikur37 wrote:Gle ovih penzionera o kalemljenju šljiva i uzgoju džanarika :_D
Baš sam neki dan uzeo suhe šljive i orahe...ne poradi potencije nego okusa.
Zanimljivo je za vrijeme rata vrijeme se vratilo nazad...imao sam efekt vremeplova tako da sam završio kao dječarac u pušnici pokojnog Mike i za rane jeseni sušio šljive po starinski. Cijelu noć smo dežurali, on je otpijao rakiju i pričao o drugom svjetskom ratu gdje je služio u njemačkoj vojsci.
fakat je rat bio vremeplov
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Aaaaa,one zute sitne sljive,poput zerzelija velicine...ehhh davna proslosti..
Guest- Guest
Inače ih ovdje u dalmaciji zovu amulice (dzanarike), u bosni su neki susjedi od njih radili i rakiju.
2015-08-06
e jebi ga sad..ovo zuto je kod nas dzanarika :))) a ono gore mi ne zovemo bjelosljivom nego ona bas bude bijela i blijedozelenkasta..a ono gore ti je okruglica ranka ili crvenolisna sljivamichaellcmacha wrote:to ti je podloga...Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
bjelošljiva
2016-11-17
da to i mi zovemo hrušt... to je trešnja dvostruko većih plodova od obične trešnje i jarko je crvene do tamno crvene boje sočna i slatka.... međutim to ti je živičar, i tko ju misli saditi plantašno taj se zajebe u startu... samo po bajerima međa ona dobro uspijevaLeviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
2015-08-08
ok, sad shvatam, to su u stvari neke nedomace sljive, imam ih obje al od toga pecem rakiju, ne znah da se moze kalemit marelica na to, znaci na ovu bjelu je bolje, inace sam dosta kalemio al ono klasik, tresnje i jabuke te poneku krusku, al ovo nisam znao, imam one stare vrste breskvi, one zaboravljene al one niknu same i uglavnom ih nisam nikad kalemiomichaellcmacha wrote:to ti je podloga...Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
bjelošljiva
evo ti podatak iz tvog firtla pa ti vidi...;)govinda wrote:e jebi ga sad..ovo zuto je kod nas dzanarika :))) a ono gore mi ne zovemo bjelosljivom nego ona bas bude bijela i blijedozelenkasta..a ono gore ti je okruglica ranka ili crvenolisna sljivamichaellcmacha wrote:to ti je podloga...Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
bjelošljiva
2015-08-08
govinda wrote:e jebi ga sad..ovo zuto je kod nas dzanarika :))) a ono gore mi ne zovemo bjelosljivom nego ona bas bude bijela i blijedozelenkasta..a ono gore ti je okruglica ranka ili crvenolisna sljivamichaellcmacha wrote:to ti je podloga...Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
bjelošljiva
Da, bjelošljiva je bijela a ovo što mara stavlja je rana šljiva.
2015-08-06
http://agronomija.rs/2014/sljiva/michaellcmacha wrote:evo ti podatak iz tvog firtla pa ti vidi...;)govinda wrote:e jebi ga sad..ovo zuto je kod nas dzanarika :))) a ono gore mi ne zovemo bjelosljivom nego ona bas bude bijela i blijedozelenkasta..a ono gore ti je okruglica ranka ili crvenolisna sljivamichaellcmacha wrote:to ti je podloga...Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
bjelošljiva
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
ma ja sam imao jednog kojeg je moj prapra posadio i prije 2 godine ga sjebao grom, inace je bio samotnjak na njivimichaellcmacha wrote:da to i mi zovemo hrušt... to je trešnja dvostruko većih plodova od obične trešnje i jarko je crvene do tamno crvene boje sočna i slatka.... međutim to ti je živičar, i tko ju misli saditi plantašno taj se zajebe u startu... samo po bajerima međa ona dobro uspijevaLeviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
Page 5 of 10