Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
Page 6 of 10
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
ma ja sam imao jednog kojeg je moj prapra posadio i prije 2 godine ga sjebao grom, inace je bio samotnjak na njivimichaellcmacha wrote:da to i mi zovemo hrušt... to je trešnja dvostruko većih plodova od obične trešnje i jarko je crvene do tamno crvene boje sočna i slatka.... međutim to ti je živičar, i tko ju misli saditi plantašno taj se zajebe u startu... samo po bajerima međa ona dobro uspijevaLeviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
znam na koje mislis, covjece :) sjecam ih se kao dijete, bilo par ispred djedove kuce..nema te sorte naci nikako za sadnju...nego bas ono ako ima neko pa da uzmes sjemku i posadis..Leviathan2 wrote:
ok, sad shvatam, to su u stvari neke nedomace sljive, imam ih obje al od toga pecem rakiju, ne znah da se moze kalemit marelica na to, znaci na ovu bjelu je bolje, inace sam dosta kalemio al ono klasik, tresnje i jabuke te poneku krusku, al ovo nisam znao, imam one stare vrste breskvi, one zaboravljene al one niknu same i uglavnom ih nisam nikad kalemio
2016-11-17
Hrušt ili hrskavac je sočna i jedra trešnja koja se pri zagrizu raspuca.
Meni je ipak najdraža bjelica.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
2015-08-08
da, hrust je uvijek jedan...mi smo imali jedan ispred kuce, koju je hladovinu pravio..Leviathan2 wrote:ma ja sam imao jednog kojeg je moj prapra posadio i prije 2 godine ga sjebao grom, inace je bio samotnjak na njivimichaellcmacha wrote:da to i mi zovemo hrušt... to je trešnja dvostruko većih plodova od obične trešnje i jarko je crvene do tamno crvene boje sočna i slatka.... međutim to ti je živičar, i tko ju misli saditi plantašno taj se zajebe u startu... samo po bajerima međa ona dobro uspijevaLeviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:Hrušt? Kako ne bih znao :)))Leviathan2 wrote:jel zna ko sto je hrust
2016-11-17
meni je prefina aslama, tresnja onak njezno roze boje, topi se u ustima, moj djed donio odnekud iz bosne, bila samo jedna i prosle godine sam ih nakalemio 10takepikur37 wrote:Hrušt ili hrskavac je sočna i jedra trešnja koja se pri zagrizu raspuca.
Kog' se bojis vise, Boga, sultana il' vezira?
Boga malo, sultana nimalo a vezira ko dorata moga.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
tja..Ova danasnja mladez,kad grade kucu,poruse sva drveca u blizini.Majmuni..Posade neka patuljasta drvca,neku egzotu,cudna lisca i izgleda..Prije su uvijek bili uz kucu ,orasi,sljive,tresnje,visnje,kruske,..Ovo danasnje mlado,kurcu ne zna niti ima volje raditi oko toga,a nema ljepseg hobija.govinda wrote:da, hrust je uvijek jedan...mi smo imali jedan ispred kuce, koju je hladovinu pravio..Leviathan2 wrote:ma ja sam imao jednog kojeg je moj prapra posadio i prije 2 godine ga sjebao grom, inace je bio samotnjak na njivimichaellcmacha wrote:da to i mi zovemo hrušt... to je trešnja dvostruko većih plodova od obične trešnje i jarko je crvene do tamno crvene boje sočna i slatka.... međutim to ti je živičar, i tko ju misli saditi plantašno taj se zajebe u startu... samo po bajerima međa ona dobro uspijevaLeviathan2 wrote:ne mislim na onog insekta nego tresnju , onu crnu jebeno finugovinda wrote:
Hrušt? Kako ne bih znao :)))
Guest- Guest
sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
Kog' se bojis vise, Boga, sultana il' vezira?
Boga malo, sultana nimalo a vezira ko dorata moga.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Leviathan2 wrote:meni je prefina aslama, tresnja onak njezno roze boje, topi se u ustima, moj djed donio odnekud iz bosne, bila samo jedna i prosle godine sam ih nakalemio 10takepikur37 wrote:Hrušt ili hrskavac je sočna i jedra trešnja koja se pri zagrizu raspuca.
To je rana trešnja, već u lipnju daje plod....slatka je i mekana. Roze-žute boje u zrelosti.
2015-08-06
e vidis mi ovo zovemo dzanarikom a bjelosljiva ili sljiva bjelica bas bude u obliku sljive samo blijedo blijedo zelene boje i bijeleLeviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
2016-11-17
Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
nema veze sa šljivom to je dzanarika ili nti amulica
2015-08-06
uu haršlame, dobra trešnja..i to smo imali..epikur37 wrote:Leviathan2 wrote:meni je prefina aslama, tresnja onak njezno roze boje, topi se u ustima, moj djed donio odnekud iz bosne, bila samo jedna i prosle godine sam ih nakalemio 10takepikur37 wrote:Hrušt ili hrskavac je sočna i jedra trešnja koja se pri zagrizu raspuca.
To je rana trešnja, već u lipnju daje plod....slatka je i mekana. Roze-žute boje u zrelosti.
2016-11-17
jbte, ja ne stignem pobrati, imam i ja ranki pa neke prskulje pa bjelice pa savke i neke koje zovem samo sljive:D, inace mi babe iz plemena sloze pekmez od sljiva, onak kak se nekad slagao, ja se davim u tomu, a i ovi supci sposla cekaju ko hijene kad cu doci da me rascerece sto sam doniogovinda wrote:A ja ti sljive pocnem brati vec od kraja juna...imam tri rane sorte, prva sazrije vec krajem juna, druga za 15 dana i treca jul'avgust...
2016-11-17
hm, ovo meni liici na sljivu da ga jebes i vjerojatno je neki rod sljiveepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
uh, i ja sam pravio pekmez ove godine, kao i svake...jos imam pola zamrzivaca natrpanog sljivama, to mi je za kompote ili sestri za kolace i knedle..Leviathan2 wrote:jbte, ja ne stignem pobrati, imam i ja ranki pa neke prskulje pa bjelice pa savke i neke koje zovem samo sljive:D, inace mi babe iz plemena sloze pekmez od sljiva, onak kak se nekad slagao, ja se davim u tomu, a i ovi supci sposla cekaju ko hijene kad cu doci da me rascerece sto sam doniogovinda wrote:A ja ti sljive pocnem brati vec od kraja juna...imam tri rane sorte, prva sazrije vec krajem juna, druga za 15 dana i treca jul'avgust...
2016-11-17
Inače džanarika je prvi behar oli ti proljetni cvat na stablu :)
2015-08-06
mozda je iz te porodice..jbg, cim se moze rakija praviti od nje :)Leviathan2 wrote:hm, ovo meni liici na sljivu da ga jebes i vjerojatno je neki rod sljiveepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
2016-11-17
Page 6 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Slavi se pobjeda protiv HDZ-a: Pogledajte ludilo u stožeru nezavisnog Pranića
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
Page 6 of 10