Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
vapnjnje,dakle ide u lužnato podrucje,ne kiselo...
Guest- Guest
ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
Bjelošljiva su one zeleno-bijele okrugle velike socne sljive?Na to se kalemi kajsija?michaellcmacha wrote:marelice su rodom iz kine, pa su se pružile preko pakistana afganistana perzije sve do turske a onda naknadno i u bugarsku pa tako došle i do nas... kajsije su ti marelice... ;)... eto kako ti rekoh probaj naći sadnice koje su cijepljene na bjelošljivu i to minimalno 80 cm od korijena a idealno bi bilo 100 cm... nikako ne saditi marelice koje su cijepljene na džanariki.... imo sam ja takvih preko nekoliko što je moj pradjed dovozio iz bugarske, ali to niš nije valjalo.... inače danas su turci najveći proizvođači suhih marelica....pismejker wrote:Cuj,marelica i kajsija nisu isto,koliko ja znam..Znas na koje kajsija ja mislim,one podrijetlom turske,velike,tvrde,ali socno,crveno-narančaste.michaellcmacha wrote:gle koliko je meni poznato marelici paše ph neutralno tlo, dobro izdrenirano i sa dosta humusa... ali kod marelice ima jedan drugi problem
Lisce imaju tamnozeleno i srcoliko...no ja sam cuo,da ta sorta voli vise suho,ne presuho opet,i luznato tlo,opet umjereno...
Guest- Guest
za sljivu ti treba humusna, moras dodavati fosfor i kalij ako ga nema dovoljno..i brezuljak najbolje odgovara...pismejker wrote:e da i sljiva,isto pitanje.
2016-11-17
naravno da imaš varijacija ali to nije toliko bitno... vrlo teško ćeš u hrvatskoj uzgajati marelice turske varijante, tj vjerojatno nikad ne bi imao ploda.... a ovo što si stavio za tebe koji si želiš posaditi dvije ili tri marelice je nebitno.... to su podaci za plantažnu sadnju... gdje plodored stabala na zadanom prostoru strašno crpi zemlju.... ;) ti nećeš imati taj slučaj, pa ti je dovoljno samo redovno dodavati humus u krugu širine krošnje... :))
2015-08-08
pa kao sljiva je, bijele boje..Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
2016-11-17
Ako ces zasaditi samo par stabala onda ti je sorta bitna koju ces..hoces julke, hoces kanadu, hoces stenli, hoces pozegacu..
2016-11-17
kao sljiva ili je sljiva,govinda wrote:pa kao sljiva je, bijele boje..Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
jel mogu na sljivu kalemit
Kog' se bojis vise, Boga, sultana il' vezira?
Boga malo, sultana nimalo a vezira ko dorata moga.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
Bjelosljivu ne kalemis, na nju se kalemiLeviathan2 wrote:kao sljiva ili je sljiva,govinda wrote:pa kao sljiva je, bijele boje..Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
2016-11-17
Neku valjevku sam vec uzeo,nekih 5-6 sadnica.Svi je hvale,e sad,budemo imali.Turska sorta mi je brutalna,jednom probao jesti,i nesto cemu nista drugo nije ravno..mirisno,socno,otkida.
Guest- Guest
I mozes sljivu kalemiti na bjelošljivu, pogotovo ove "plemenitije" sorte
2016-11-17
Kavku valjevku? Govoris o sljivama?pismejker wrote:Neku valjevku sam vec uzeo,nekih 5-6 sadnica.Svi je hvale,e sad,budemo imali.Turska sorta mi je brutalna,jednom probao jesti,i nesto cemu nista drugo nije ravno..mirisno,socno,otkida.
2016-11-17
Da,sljive.govinda wrote:Kavku valjevku? Govoris o sljivama?pismejker wrote:Neku valjevku sam vec uzeo,nekih 5-6 sadnica.Svi je hvale,e sad,budemo imali.Turska sorta mi je brutalna,jednom probao jesti,i nesto cemu nista drugo nije ravno..mirisno,socno,otkida.
Guest- Guest
ma razumjeh to, nego jel ta bjelosljiva sljiva i da li mogu marelicukalemit na neku drugu sljivugovinda wrote:Bjelosljivu ne kalemis, na nju se kalemiLeviathan2 wrote:kao sljiva ili je sljiva,govinda wrote:pa kao sljiva je, bijele boje..Leviathan2 wrote:ok, dzanarike su sto, isto marelice, bjelosljive su sto, sljive
Ona ti je dobra za susenje, nje za rakije...znam koja je to, krupna bude..pismejker wrote:Da,sljive.govinda wrote:Kavku valjevku? Govoris o sljivama?pismejker wrote:Neku valjevku sam vec uzeo,nekih 5-6 sadnica.Svi je hvale,e sad,budemo imali.Turska sorta mi je brutalna,jednom probao jesti,i nesto cemu nista drugo nije ravno..mirisno,socno,otkida.
2016-11-17
Gle ovih penzionera o kalemljenju šljiva i uzgoju džanarika :_D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Da,velika i mesnata,dobra je za džem,kompote,mekmeze,a za to mi i treba..Gnedle sa tim sljivama..Uffff...niš rakija.govinda wrote:Ona ti je dobra za susenje, nje za rakije...znam koja je to, krupna bude..pismejker wrote:Da,sljive.govinda wrote:Kavku valjevku? Govoris o sljivama?pismejker wrote:Neku valjevku sam vec uzeo,nekih 5-6 sadnica.Svi je hvale,e sad,budemo imali.Turska sorta mi je brutalna,jednom probao jesti,i nesto cemu nista drugo nije ravno..mirisno,socno,otkida.
Guest- Guest
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Slavi se pobjeda protiv HDZ-a: Pogledajte ludilo u stožeru nezavisnog Pranića
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
Page 4 of 10