Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
Page 7 of 10
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Svaki dan se slavi neka pobjeda nad fašistima
mozda je iz te porodice..jbg, cim se moze rakija praviti od nje :)Leviathan2 wrote:hm, ovo meni liici na sljivu da ga jebes i vjerojatno je neki rod sljiveepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
nema veze sa šljivom to je dzanarika ili nti amulica
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
imam ja toga 2 stabla i one crvene, to meni sljive , jebes gaepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
Leviathan2 wrote:hm, ovo meni liici na sljivu da ga jebes i vjerojatno je neki rod sljiveepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
Ne znam jesi li bio u prigodi otkinuti s grane i kušati. Sitnije je od šljive i trpkijeg okusa. Kao da miješaš borovnicu i trninu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
aha, ona pa kajsije..epikur37 wrote:Inače džanarika je prvi behar oli ti proljetni cvat na stablu :)
2016-11-17
dobro, nemaju bas isti okus kao ostale sljive, al to je tu negdje, ni rakija nije losaepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:hm, ovo meni liici na sljivu da ga jebes i vjerojatno je neki rod sljiveepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
Ne znam jesi li bio u prigodi otkinuti s grane i kušati. Sitnije je od šljive i trpkijeg okusa. Kao da miješaš borovnicu i trninu.
jeste to vrsta sljive, samo je ostala ista hiljadama godina...Leviathan2 wrote:imam ja toga 2 stabla i one crvene, to meni sljive , jebes gaepikur37 wrote:Leviathan2 wrote:sljiva bjelicamichaellcmacha wrote:ok ondaq evo druge slike moguće da sam skino krivu....
2016-11-17
govinda wrote:uh, i ja sam pravio pekmez ove godine, kao i svake...jos imam pola zamrzivaca natrpanog sljivama, to mi je za kompote ili sestri za kolace i knedle..Leviathan2 wrote:jbte, ja ne stignem pobrati, imam i ja ranki pa neke prskulje pa bjelice pa savke i neke koje zovem samo sljive:D, inace mi babe iz plemena sloze pekmez od sljiva, onak kak se nekad slagao, ja se davim u tomu, a i ovi supci sposla cekaju ko hijene kad cu doci da me rascerece sto sam doniogovinda wrote:A ja ti sljive pocnem brati vec od kraja juna...imam tri rane sorte, prva sazrije vec krajem juna, druga za 15 dana i treca jul'avgust...
Pa još ćeš se više razvaliti, pomalo sa slatkim i pecivom....trči malo okolo :D
2015-08-06
Dobro jel možemo sad malo o drenjcima, mušmulama i oskoruši :)
2015-08-06
o pa ti mene nisi vidio dugo, kakvi covjece, skinuo sam 30 kila...sad sam oko 85 do 90, tako mi varira ljeto zima..epikur37 wrote:govinda wrote:uh, i ja sam pravio pekmez ove godine, kao i svake...jos imam pola zamrzivaca natrpanog sljivama, to mi je za kompote ili sestri za kolace i knedle..Leviathan2 wrote:jbte, ja ne stignem pobrati, imam i ja ranki pa neke prskulje pa bjelice pa savke i neke koje zovem samo sljive:D, inace mi babe iz plemena sloze pekmez od sljiva, onak kak se nekad slagao, ja se davim u tomu, a i ovi supci sposla cekaju ko hijene kad cu doci da me rascerece sto sam doniogovinda wrote:A ja ti sljive pocnem brati vec od kraja juna...imam tri rane sorte, prva sazrije vec krajem juna, druga za 15 dana i treca jul'avgust...
Pa još ćeš se više razvaliti, pomalo sa slatkim i pecivom....trči malo okolo :D
2016-11-17
a znate li kad i zasto se pocela peci sljivovica?
2016-11-17
meni se dogodilo prosle godine da sam dobio orahe one velike od oraha koji su normal velicine, naime presadio sam jedan mladji orah dva puta zaredom, jadnik smetao a meni ga bilo zao samo tako srusit, prvi put je rodio one normala orahe, drugi put nakon presadjivanja nista i sad nakon drugog presadjivanja rodio one jebote koliki su orahe
I btw, sljivovica je slavensko pice, osim na Balkanu sljivovicu prave i Cesi, Slovaci, Poljaci i Ukrajinci..
2016-11-17
Madjari isto.Zovu je Palinkagovinda wrote:I btw, sljivovica je slavensko pice, osim na Balkanu sljivovicu prave i Cesi, Slovaci, Poljaci i Ukrajinci..
Guest- Guest
jbte, pa sto mislis koliko ljudi nije culo za to a kamoli probaloepikur37 wrote:Dobro jel možemo sad malo o drenjcima, mušmulama i oskoruši :)
i ja imam taj jedan krupni, samonik..donijela ptica odnekle valjda, niko u medji...Leviathan2 wrote:meni se dogodilo prosle godine da sam dobio orahe one velike od oraha koji su normal velicine, naime presadio sam jedan mladji orah dva puta zaredom, jadnik smetao a meni ga bilo zao samo tako srusit, prvi put je rodio one normala orahe, drugi put nakon presadjivanja nista i sad nakon drugog presadjivanja rodio one jebote koliki su orahe
2016-11-17
madjari ukrali patentpismejker wrote:Madjari isto.Zovu je Palinkagovinda wrote:I btw, sljivovica je slavensko pice, osim na Balkanu sljivovicu prave i Cesi, Slovaci, Poljaci i Ukrajinci..
http://poskok.info/wp/bosna-1873-ovdje-svi-piju-i-turci-i-kmetovi-i-pravoslavni-i-katolici-a-i-svecenici-sve-tri-vjere/
2015-08-06
da, al ovaj je prvi put rodio normalne orahe, ono , standardgovinda wrote:i ja imam taj jedan krupni, samonik..donijela ptica odnekle valjda, niko u medji...Leviathan2 wrote:meni se dogodilo prosle godine da sam dobio orahe one velike od oraha koji su normal velicine, naime presadio sam jedan mladji orah dva puta zaredom, jadnik smetao a meni ga bilo zao samo tako srusit, prvi put je rodio one normala orahe, drugi put nakon presadjivanja nista i sad nakon drugog presadjivanja rodio one jebote koliki su orahe
prosle godine velike
:D nije, pocela se praviti u Srbiji nakon dolaska turaka..naime, do tada se pilo vino i Turci kad su dosli imali su velike namete na vinograde i vino..i onda su poceli praviti vino od sljiva, jer na to nije bilo poreza..prva rakija je bila kao malo jace vino, najvise 18 posto alkohola...tek kasnije kad su se poceli praviti bakarni kazani je povecan alkohol a prvi kazani su bili od gline i sa drvenim cijevima i lulama..Leviathan2 wrote:neko bio bolestan pa da se lijeci :Dgovinda wrote:a znate li kad i zasto se pocela peci sljivovica?
2016-11-17
Leviathan2 wrote:jbte, pa sto mislis koliko ljudi nije culo za to a kamoli probaloepikur37 wrote:Dobro jel možemo sad malo o drenjcima, mušmulama i oskoruši :)
Dobro s njima možemo o milch schnitama i mozart kuglicama ;)
2015-08-06
Page 7 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Slavi se pobjeda protiv HDZ-a: Pogledajte ludilo u stožeru nezavisnog Pranića
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
» Svaki dan neka ratna obljetnica, a uz nju odmah i misa
» Trumpu nužno treba neka vanjskopolitička pobjeda i Adem Vuchiqi će morati donijeti odluku
» Braniteljska zadruga želi skrbiti o Cetini: Neka svaki gost plaća simboličnih 10 kuna, to je skoro 5 milijuna godišnje koje bi naša udruga investicijama vratila rijeci
» Đihad Petar Stošić: pobjeda Trumpa je pobjeda Putina i Assada
Page 7 of 10